Ako sa dnes máš? 7
Strana 8 z 86 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 47 ... 86
Re: Ako sa dnes máš? 7
helena25- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 220
Reputácia : 34
Dátum registrácie : 30.03.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.2
Súčasná medikácia: Leponex, Olanzapin, Trittico
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
Zdravotný stav
Stredy a soboty 20:00
Video projekt S duševní ne-Mocí v partnerství môžete sledovať na:
YouTube
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
predsa sa mi nedá nereagovať na Tvoj príspevok. v podstate sa zhodujem s filipkou. Radšej by ste mali zájsť do manželskej poradne, alebo podobne. No ochota musí byť z oboch strán.
...................
Ahojte,
tak dnes som pomerne nevyspatý aj v práci bolo z mojich "výkonov" jasné, že niečo v tom je. Bol som u MUDr. po lieky, čo mi aj sestrička "predpísala". Zajtra mám ísť na krv kvôli Li. Doma tak vegetím, dúfam, že neskôr dobre zaspím. Zdravotne detto, až na zvýšenú únavu.
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
mna predovsetkým napadá opýtať sa ho ze pocas pauzy ci si vezme teda deti? Lebo vsak ty si chorá a más zostať sama sa starať o dve deti? Sú aj jeho. Alebo či myslel na to, že ak sa ti to zhorsí, vplyvom tejto situácie, co bude s detmi? Ako to bude riesit potom? Teraz ste na to dvaja, velmi lahko može zostať na deti sám. Sú to aj jeho deti rovnako ako tvoje a ľahko je zvažovať odlucenie a deti nechat tomu druhému...
Druhá otázka je, čo od neho očakávať. Podla mna nemá význam, aby on riešil a chápal tvoje pochody. Ty a deti potrebujete, aby plnil svoju ulohu manžela a otca, bol oporou v ťažkých časoch, teda aj v chorobe. Ja viem, nie kazdý to zvládne, ale zutekať je najľahšie.
Ja som manžela nikdy nežiadala aby chápal, čo sa so mnou deje a hladal riešenia. Liečila som sa, brala som poctivo lieky, aby som mohla ako-tak fungovať v domácnosti a starať sa o deti. Bez liekov to nešlo, ihneď prichádzali schozofrénne príznaky a moja zdravotná situácia sa stávala nepredvídatelnou. Od manžela som ocakávala len a len pomoc čo sa týka rodinných záležitostí. Ostatné som si riešila sama s psychiatričkou, neskor psychologičkou. Manžel zasahoval len ked videl že je velmi zle a je nutná moja hospitalizácia. Pocas hospitalizácií nám s detmi pmáhala aj moja mama, aby na ne nebol manžel sám. Postupom času som prišla na to, v čom je moje myslenie choré a snažím sa to riešiť, strániť sa myšlienok a situácií, ktoré chorobu podporujú...
Dôležité je uvedomiť si, že ked ta nechá s detmi samú, kedze nemás nikoho kto by ti s nimi pomohol, može to dopadnúť velmi zle a to by mal zvážiť, či to chce.
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 673
Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
Zdravotný stav
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 673
Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
Helen, aj ja som na strane filipkinho názoru, že je fakt od manžela "odveci" si dávať odluku práve pred Vianocmi a keď máš malé deti. Zostávaš v mojich myšlienkach, Helen, nech sa to čo najskôr vyrieši a nech to napokon dobre dopadne. Osobne by som bol za to, aby navštívil aj on Tvojho psychiatra, a povedal mu, čo ho na Tebe vlastne toľko trápi, aby mu to lekár vedel kompetentne vysvetliť a nejak ho odradil od podobných rozhodnutí, aké učinil s tým odlúčením. Možno keď to pochopí od lekára, tak možno manželovi aj povie možnosti, ako veci zvládať. Držím Ti silno palce, Helen, Tebe i celej Tvojej rodinke.
Jožin, je cítiť zmeny po znížení lítia negatívnym smerom? Vyzerá to podľa Tvojich slov, že trochu áno. Viem, že to máš pevne pod kontrolou, a to ma upokojuje, že to napokon celé dobre dopadne. K tomu Ti držím všetky prsty.
Tuto, aj mne sestrička predpisuje lieky. V Bratislave som na to nebol zvyknutý, tam sa to nesmelo. Tu v mojom meste sa to, zdá sa, robí bežne. Teší ma to, lebo keď nemám na srdci nič smerom k lekárke, tak skočím bez čakania na 3 minútky k sestričke iba. Prajem Ti zajtra v práci veľa šťastia, kvalitný spánok a odber krvi nech prebehne v pohodke. Maj sa pekne.
---
Ahojte.
Dneska sú môj stav a nálady lepšie. Dávam známku 2+. Pokračujem v zníženom orfirile na 750 mg denne (priemerne). Bojujem, nechcem to vzdať len preto, že mozgu chýba valproát. No čo, musí sa trochu uskromniť a začať fungovať normálnejšie. V práci ok. Nejaké príznaky možno sú, ale ako hovorí Tuto, sú to len zdravotné drobnosti, takže sa ich snažím hodiť na haldu nespomenutiahodných záležitostí. Dneska som neobedoval riadny obed, mal som zapečený toast, takže som si nespomenul na asociáciu "ide obed, idú lieky". Takže som zabudol si dať desiatku Escitil na obed. Dúfam, že to nebude mať na zajtra zlé dopady. Najhorší dopad to môže mať taký, že sa budem cítiť počas pracovnej doby zle, napr. budem unavený, vážny, zamračený a budem pôsobiť naštvato. Ako viete, u nás sa musím stále usmievať, tak takáto "nálada" je problém. Šéfka, mám pocit, si už začína robiť teórie, že som nejako pravidelne "bez nálady". Dosiaľ ma totiž vnímala skôr ako večne v dobrej nálade, a túto povesť si už istý čas pravidelne narušujem. Musím s tým niečo zásadného urobiť - namotivovať sa opäť k optimizmu a úsmevu. Niekedy však mám naozaj pocit, že bez tých liekov ani toho optimizmu nie som akosi vôbec schopný. A to som si vždy myslel, že ja sám som sa "prerobil" na optimistu, a pritom nebyť Escitilu, Orfirilu a podobných chémií by som asi nebol vo svojich prerodoch úspešný. Ale i tak preč s nimi! Som im vďačný, ale ich redukcia je nutná. Takže chcem nasledovať reginin názor, že dosť v úzdrave figuruje aj vlastné premáhanie sa a psychoterapia (vrátane autoterapie). Verím, že reginin názor vie byť užitočný a vie dobre opisovať realitu mnohých schizopacientov.
Uf, toľko moje úvahy. Už aby som Vás nenudil... Želám Vám peknú noc a čarovný štvrtok i zello.
S úctou
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Majte sa všetci odluceni aj neodluceni.
Jožin
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
neviem, co by som mohla dodat, suhlasim s nazormi a navrhmi, ktore tu padli a budem Ti drzat palce, nech to dopadne nejak rozumne a k Tvojej spokojnosti, hadam sa to cele utrasie.
Ahojte,
u mna relativne fajn, najvacsim problemom ostava jedlo. Fakticky jem normalne len obed, inak sa obmedzujem na ovocie a jogurty. Vazit som sa radsej nevazila, i ked som dospela k nazoru, ze nejake to kilo nahor by sa tu mohlo objavit. Som za to rada, pretoze i ked to tak zrejme bude, nevidno to na mne a tak ostavam stihla. Asi az moc, to ma stve. Inak psychicky OK, fyz. unava pretrvava.
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
Strana 8 z 86 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 47 ... 86