Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 7

Strana 7 z 86 Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 46 ... 86  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 7 - Stránka 7 Empty Re: Ako sa dnes máš? 7

Odoslať  Meretseger Po 7 december 2015 - 16:58

Ahojte,
ja som dnes uspesne zhltla plny obedar strapaciek s udenym masom, na jednu stranu som na seba hrda, na stranu druhu mi to prekaza, citim sa moc plna... Teraz mam vsak chut predsa len na nieco sladke - ach, tie chute Smile Inak pretrvava unava, spala som od obeda az doteraz. Mozno je to nieco chorobne - teda asi urcite - mozno nieco so stitnou zlazou, ale naco ist ist k doktorovi... ked ide len o mna Smile
Vcera vecer kriza, mala som co robit, aby som sa nedorezala, revala som, bolo mi proste blbo... Svojho casu som to takto mavala, proste vecery katastrofa, inak sa dalo. Samozrejme pred matkou ani muk, tvarim sa akoze mi je fajn, nepotrebujem tie jej blbe vysluchy. Nekonecne mi lezie na nervy. Blbe kecy, priserne vyspevovanie, opakovanie slov dookola, az by som ju rada poslala do PK, ze toto je uz na diagnozu. Avsak nie, ona je tu ta "dokonala". Uz som z toho unavena. A spanok ma aspon odtrhne od reality.
Teraz zas idem robit na blogu, aby som si splnila dennu kvotu min. dvoch clankov, potom asi hrat TR. Vecer by som rada nahravala priiiserny gameplay Very Happy Inak sa chcem spytat niekoho, kto to prip. sleduje (Tuto?), ci sa Ti tiez tak podivne vlni obraz? Alebo uz mam nieco s ocami? Netusim, co s tym. Nastalo to, myslim, az teraz, ked nahravam z noveho notebooku. Pokojne to vsak mohlo byt i predtym, svoje videa na YT nesledujem (radsej), len tie, ktore mam este nenahrane. Skontrolujem a ide ma pri tom slak trafit, cim sebavedomejsie sa tvarim, tym horsie hram (a to nie je naschval, pozor) scared2
Meretseger
Meretseger
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 967
Reputácia Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Tuto Po 7 december 2015 - 17:40

Ahoj Meretseger,
do Tvojho odkazu, čo tu mám z Youtube od Teba mi nabehli zatiaľ dva gameplays, ešte som ich nepozrel. Hlavne sledujem Tvoj blog a ten je super.

Podobne ako Ty, aj ja som len prednedávnom vstal po spánku, lebo v noci to bolo nič moc. Tak som rád, že to takto... Zatiaľ sa maj čo najlepšie a gratulujem k tomu jedeniu. Tuto
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  helena25 Po 7 december 2015 - 18:38

Ahojte priatelia:)

Meretseger, obdivujem ta, ja strapacky neznasam:) Ale super, ze si taku porciu do seba dostala.Tie mamine vysluchy chapem, ja som to mavala s otcom, ale to sa da casom vydrzat, min.sa tvarit, ze ti to je jedno:)

Jozin, ta chatovacka super napad, snad to vyjde...

Taak, ja dnesok hodnotim ako fajn,Zajtra mame stacionar, terapiu,tak sa velmi tesim.Inak som cely den travila s detmi.Vcerajsiu noc som vôbec nespala,mala som akusi emocnu krizu a dost som plakala, co urcite potesi môjho terapeuta, ktory ma uz dlhu dobu ,,nuti,,plakat, tak zajtra mu ,,vyrvem,, dvere, ze heja-rup pan doktor, uz som plakala:) Dufam, ze uz mi s plakanim da pokoj aspon do nového roka Smile A tak z môjho dnesneho dna.Drzte sa:)
helena25
helena25
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 220
Reputácia Reputácia : 34
Dátum registrácie : 30.03.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.2
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Leponex, Olanzapin, Trittico

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Po 7 december 2015 - 20:21

Ahojte. winking

Dnes sa mám zhruba dobre. Dávam 1- až 2+. Smile V práci ok. Nálady ok, únava zlepšená. Neurotickosti zlepšené. Orfiril Long beriem tak, že každý druhý deň vynechám večernú dávku (500 mg). Takže to priemerne vychádza na 750 mg denne, namiesto ordinovaných 1000 mg. V januári už pod vedením doktorky asi pôjdem na 600 mg denne (300-0-300). Uvidím, ako to pôjde. Invega zaberá; vlčie hlady sa trochu zlepšili s návratom kofoly (denne asi 4 litre). Rozladenie do psychotických scenárov sa zatiaľ nekoná, aspoň nie na vedomej úrovni. Červenanie je významne zhoršené - pred depkárčením z tohto javu ma zatiaľ zachraňuje Escitil 20 mg. Socializovanie je u mňa v zníženej miere, viacej sa vyhýbam ľuďom. Teraz je v práci veľký pohyb ľudí, takže často sa zatváram v kancelárii, aby som nebol "v tom dave". Na ulici je situácia obdobná - zle znášam flush a stále mám padnutú sánku, nakoľko pri chôdzi nevládzem pokryť kyslíkom telo len čisto prostredníctvom nosu. Skrátka ako kráčam, tak musím dýchať otvorenými ústami, čo vyzerá dosť netradične. Hanbím sa za to, ale naozaj sa po pár krokoch začnem dusiť, ak dýcham len nosom. Ambulance V kľudnej polohe, posediačky, nemám problém dýchať nosom aj dlhé hodiny. Yes Trochu sa mi v práci zdvíha strach z telefonovania - takže keď ma niekto vyzve, aby som niekam zavolal, tak je to skrátka problém, nabehnem do úzkostnej nálady a bojím sa, som celý nesvoj. Veľmi mi totiž vadí na telefonovaní, že nevidím do tváre toho druhého, s kým hovorím, a nakoľko ja často komunikujem len výrazom tváre a len málo slovne, tak je celý telefonát často nepríjemný, nervózny.

Celkovo však vo všeobecnosti vnímam svoj stav ako remisný, pokojný a zlepšený. Napr. dnes som sa dokázal povzniesť často ponad všelijaké stresujúce podnety a bral som všetko easy. Smile To ma veľmi tešilo. Smile

Takže takto sa mám. Ďakujem za vypočutie. Držím Vám palce, kamaráti. Applause
Matej
Huge smiley

Ako sa dnes máš? 7 - Stránka 7 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  regina Po 7 december 2015 - 20:44

Ahojte,

ja sa mám dnes akosi horšie. Už ráno ma dosť bolelo hrdlo, no napriek tomu som bola v meste vybaviť, čo som potrebovala. Medzitým som musela kuriera s balíkom s knihami, ktorý sa mi dnes snažil doručiť, presmerovať na inú adresu, teda k mojej mame, ktorá ten balík prevzala. Na obed som prišla k nej z mesta úplne uzimená a po nejakom čase som šla domov aj s knihami a nákupom. Hneď po mne prisiel domov aj syn zo školy. Naobedovali sme sa (síce trochu neskor) a ja som si po chvílke musela ist lahnut, čo som bola taká unavená. Vobec to však nepomohlo.
Keď som vstala triasla ma zima a znova bolelo hrdlo. Pomohla som synovi s ulohami a spravila veceru. No a teraz sa zas cítim ustatá. Asi lezie na mna tá chrípka alebo prechladnutie, čo mal minulý týžden syn. Čo už. Budem sa musieť liečiť.
V piatok mám poobede naplánovanú cestu do Bratislavy so synom. Pozrieme nejaké obchody, navstívime moju priatelku s rodinou a do soboty prespíme u dcery. V sobotu manžel ide autom domov z týzdnovky, tak sa zvezieme.

Prajem vám pekný večer a dostatok síl na zdolávanie prípadnej psychickej či fyzickej nepohody!
regina
regina
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 673
Reputácia Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  helena25 Ut 8 december 2015 - 17:09

Ahojte ludkovia,
taaak, dne som bola na staciku a terapii, ze jedno velke super:) Tak som tam trochu ulavila svojej biednej dusi a cele mi to prinieslo velku ulavu:) Potom som bola na gastro a ocnom, co chodim na pravidelne prehliadky.Tak gastrák ma spucoval, ze nedodrzujem dietu a tazim si tym a ocny ma spucoval, ze nenosim okuliare,ktore mam predpisane 5 rokov:)Ale to je stale ta ista pesnicka od neho.A inak fajn.Deti sa nam rozhodli ,,protestovat,,proti domacim pravidlam, co v realite znamena: nebudem jest, nebudem spat a budem non-stop trucovat.Klinec do rakvy mi priniesol otec, ktory sa z chuti zasmial nad spravanim mojich deti s odpovedou: ze sa necuduje, lebo ja som bola presne taka ista, v istých momentoch ovela horsia:)) No a inak som bola v kontakte s mojim bio otcom, ktory zije v bielorusku tak sme dnes skypovali,ale nic to so mnou neurobilo, proste ziadna emocia. 25 rokov na mna kaslal a teraz ze- I love you more than life...ako nech sa nehneva,ale kaslem na to a celu jeho lasku ku mne. V kontakte som s nim len preto, aby som sa dozvedela iste fakty o mojej minulosti, povode a tom ako to cele s matkinym tehotenstvom , nim a mnou vlastne cele bolo.Nemam v umysle sa ,,ocinkovat a dcerenkovat,,..a tak z mljho dneska:) Cakam na to,ako sa mate vy:)
helena25
helena25
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 220
Reputácia Reputácia : 34
Dátum registrácie : 30.03.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.2
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Leponex, Olanzapin, Trittico

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  regina Ut 8 december 2015 - 17:28

Ahojte,

helena25, je fajn, že ti ten stacionar a terapia tak pomáhajú. S deťmi to nemáš jednoduché, ešte si pamätám trucovitosť mojho syna. Nespával poriadne ani v noci - ked som ochorela mal 2,5 roka a vobec som sa pri ňom nevedela vyspať..., ale problém bol aj v tom, že som nedokázala v noci "zastaviť svoj mozog". A k biologickému otcovi: nie každého je dobre si pripustiť k sebe, niekedy musíme i "blízkych" odstrčiť, najmä ked nám ublížili.

Dnes sa mám oveľa lepšie ako včera večer. Na noc som užila jeden Modafen na chrípku a prechladnutie, dobre som sa po ňom vyspala a ráno ma už len trochu pobolievalo hrdlo. Myslela som, že celý deň budem doma, no po tom ako som upiekla 1.-krát slané palacinky, vzala som z nich mame a sestrinej rodine okoštovať. Mama ma už čakala s plánom, že či nepojdeme na cintorín upratať hroby (poodkladať chryzantémy, zahodiť vyhorené kahance...). Šli sme. Boli sme tam asi hodinku(upratali sme 5 hrobov). Keď som potom prišla domov, už som len zohriala synovi jesť a trávim čas na nete. Takže mám sa zas o niečo lepšie.

Držte sa a prispievajte tiež.
regina
regina
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 673
Reputácia Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Ut 8 december 2015 - 18:07

Ahoj Matej,
s tým nosom mávam trochu problém aj ja. Mám totiž chronickú nádchu, v chladnejších ročných obdobia je to nepríjemnejšie. Niekedy si tak vypomáham pri dýchaní aj ústami. Nie som z toho nadšený. Na uľavenie najmä pred spaním používam Muconasal plus. 

..............

Ahoj helen25,
ono to nemusí byť celkom na zahodenie, že sa o Teba niekto zaujíma ako príbuzný. Hovorím si, že by to bolo fajn, zas mať o jedného človeka "v rodine" viac. Inak som rád, že si mala fajn deň.

..............

Ahoj regina,
mám rád slané palacinky. Ešte nejakú dobrú slanú náplň a je to bašta. Drž sa a nech už si fit.

.............

Ahojte,
dnes tradične pracovne do dvanástej. Vstávanie ráno bolo dosť problematické, len-len, že som stihol na ôsmu. V práci dosť dobre, akurát som jednu vec poplietol, tak dúfam, že zajtra ma šéf nespucuje. Idem zajtra na siedmu, lebo musím byť pred obedom u MUDr. psychiatričky, tak aby som zase nezneužíval dobrú vôľu šéfa a odrobil si tie 4h. Celkovo sa mám dobre, tradične psychopatológiu v drobnostich zvládam a veľké "veci" nie sú. 

S priateľským pozdravom Tuto
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Meretseger Ut 8 december 2015 - 19:15

Ahoj Helen,
davaj pozor na take reci, pretoze nie vzdy su i od pribuznych myslene dobre. Netusim, samozrejme, ako to mas Ty, no ja som na to dost doplatila. Preto radsej neverit hned. Inak ja sa tiez snazim co-to dopatrat z mninulosti, tak si po druhy raz citam knizocku od mojho biol. otca, ktorej sa, myslim, da verit viac nez mojej matke. Su tam hodne zaujimave veci. Snazila som sa otca aj kontaktovat via email/telefon, ktory bol uvedeny na stranke univerzity, kde posobil, ale, samozrejme, marna snaha. Co uz.

* * *

Ahojte,
prave som dopozerala Otesanka, uz dlho som sa tak dobre nenasmiala Very Happy Aspon mi to vylepsilo naladu, ktoru som dopoludnia nemala prave najlepsiu, tiez som akosi trucovala Smile Potom som si postahovala do notebooku kopu hier od brata, takze som zacala byt happy a toto to "dorazilo". Este mi chyba jeden clanok na blog
Inak stale problemy s jedlom, este som teraz ani nevecerala. Asi si pojdem dat nejake ovocie. Hrozne sa to vo mne bije, byt stihla vs. jest viac. (Coz, pravdaze, nevylucuje jedno druhe.)
Meretseger
Meretseger
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 967
Reputácia Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Ut 8 december 2015 - 20:53

Ahojte. winking

Dnes sa mám trochu zhoršene. Flush je naďalej otázna, no závažnejším problémom sú moje krehké nálady, podráždenosť, zlé znášanie záťaže, tendencia k hnevu alebo k smútku, utíchnutosti a sociálnej ostrej vyhýbavosti. Vtedy sa mi stane to, že sa uzatváram do seba, som tichý, nič nehovorím, tvár vykazuje mimické znaky zvážnelosti, ba až hnevu. V hlave sa mi premieľajú myšlienky, v ktorých si predstavujem seba, ako sa s niekým ostro hádam. Som vtedy v pohotovosti na niekoho niečo vybľaknúť, slovne zaútočiť. very sad3 Momentálne to dávam za vinu najmä vynechávaniu Orfirilu Long, ako o tom bližšie pojednávam v téme o vysadzovaní liekov na fóre nižšie.

V práci, zdá sa, ok. Škola, naďalej nestíham - je zle, nedobre. Shocked Z palety symptómov, ktoré ma tiež dnes potrápili, bola aj verejná myseľ - opäť som cítil spútanosť svedomím, že sa musím za všetkých modliť, lebo inak skončím v pekle ako zodpovedný za rôzne zlá, ktoré som údajne mohol modlitbou odvrátiť. Je to taký ten spasiteľský komplex, kedy cítim v hlave, ako mi do mojich myšlienok nahliadajú vyššie skutočnosti a prísne ma posudzujú a prostredníctvom svedomia hodnotia, kritizujú a zotročujú. Aj preto som sa náhle v práci cítil zle, zvážnel som, opadol úsmev, vyhrkla slzička a nastúpilo omieľanie hádok, ktoré som si do detailov konštruoval v myšlienkach. Práve toto mám na mysli, keď píšem, že som bol podráždený.

Neviem, či to celé je psychotické, asi nie do úplnosti. Skôr asi ide o nejaký komplex, neurózu, precitlivelé svedomie. Alebo je to viac a ten pocit zverejnenia svojho ja ako hlavnej osoby zodpovednej za osudy mnohých ľudí je už bludný v zmysle psychiatrického významu tohto slova? Ťažko sa mi to chápe. Ja sa často bojím, že budem súdený nie ani tak za to, čo som urobil zle, ale čo som vôbec neurobil a mal urobiť. Napr. teda starať sa o osudy "zemegule". Je neskutočné, že ja si nedokážem vytýčiť svoj životný priestor, na ktorý by som si vedel určiť svoje kompetencie a dosah svojho vplyvu. Zdá sa, že ja cítim vo svojej verejnej mysli dosah svojho možného vplyvu až na celoplanetárne otázky a problémy. Nie je to až tak normálne, myslím si.  Shocked

Aj preto sa často červenám, lebo mi ľudia často vidia do hlavy. Cítim sa nahý pred nimi, majú ma prečítaného, ešte len okolo nich idem. Vedia presne, čo si môžu ku mne dovoliť, a že si teda môžu ku mne dovoliť veľa, lebo som slabošské chlápä. Je to obdivuhodné, že niekto ma tak oči a tak tvár, že nevie človek z nich vyčítať, čo si daný človek myslí. Volám to, že majú skalnú tvár, sú ako skala. Nerozhanbí ich nič. Naopak, mne vidia do hlavy všetci. Hneď vedia pochopiť, čo k nim cítim, ako sa správam a prečo, a čo odo mňa môžu čakať.

Uff, ale som sa rozpísal na to, že som chcel iba stručne napísať, ako sa mám. Tak v skratke: mám sa asi na 2.
Ďakujem za vypočutie.

Matej
heart

Ako sa dnes máš? 7 - Stránka 7 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mischelll St 9 december 2015 - 8:59

Ahojte Wink

Tak ma napadlo, že napíšem mam sa dobre....žiadne výkyvy ani nič .....akurát som si uvedomila....ze buď mam slabé oči (v zmysle že ani len namalovat sa nemozem aby mi neslzili)...alebo potrebujem aj plakat....tiez neplačem skoro nikdy...ani pri filme dojímavom.....ale keď vidím ze niekto iný plače napríklad môj otec pri filme....tak to rozcíti aj mňa a je mi do plaču  very sad5 ....na druhej strane neviem ale po nevydarenom pohovore....som si ľahla doma na chvilku a slzili mi oči....a tak neviem teda ci z premárnenej šance....alebo preto že som mala namalovane oči.....ako myslela som na vsetko mozne aj na blbosti...tak ja neviem....nevyznám sa v sebe....ani v tom.....a tak asi je to jedno uz....zase sa všetko vrátilo do starých koľají čakám postarku zase raz a asi uz isla......idem čistiť orechy na vianoce atd......proste ja neviem asi zabitý deň....

Prajem pekný deň flower

Mischelll
Mischelll
Mischelll
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 640
Reputácia Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Bydlisko Bydlisko : východne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  xkrchnav St 9 december 2015 - 9:15

Ahojte,
ja len stručne z práce. Matej - poviem len za seba - ja ti nevidím do hlavy a netuším čo si o mne myslíš. Mischelll - ja som tiež nejaký citlivejší. Esli zas niečo nevisí vo vzduchu. Ešte taká kratšia novinka, písal som to do inej témy, ale možno niektorí sledujete len túto - posledné 3 dni zellujeme večer skoro každý deň. Je tam Babet a býva sama... zdá sa, že sa to naučila ovládať, je to super. Lenka s ňou dosť pokecala, potom sa pridala Helen. Ak je vám niekedy proste smutno alebo tak... skúste zapnúť zello len tak neplánovane navečer, možno budete prekvapení koho tam nájdete.

Majte sa pekne a nech sa vám darí. Ja mám 8 deň na zníženej hladine líthia. Pocítil som skok... Už s tým nebudem hýbať, ale už viem, že za mesiac neskočím zas o osminku ale dám si týždeň alternovacie obdobie...

Ak by niekoho zaujímalo v stredu 16.12. od 19:00 bude kamarát hovoriť o schizofrenii. Dúfam, že to budem online vysielať, tak ak mi to schvália tak vám sem hodim link... má zatiaľ väčší úspech než Will Hall Smile. Tu je tá udalosť ak chcete mrknúť:
https://www.facebook.com/events/1191637184197216/
xkrchnav
xkrchnav
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1600
Reputácia Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Bydlisko Bydlisko : Adamov, ČR

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: