Ako sa dnes máš? 7
Strana 23 z 86 • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 54 ... 86
Re: Ako sa dnes máš? 7
Prajem Vám všetko len to najlepšie do Nového roku...hlavne toho zdravia, pohody, lásky, šťastia a radosti a mnoho požehnania pri každom Vašom kroku.A ktovie? Možno tento Nový rok bude prelomový a vynájdu zázračnú pilulku na F diagnozy,po ktorej užití sem hromadne nabehneme a povieme: Sme zdraví Nádej...nateraz len sen..ale aj tak, nech sa Vám darí a čo najmenej príznakov.Mám Vás rada, Helča
helena25- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 220
Reputácia : 34
Dátum registrácie : 30.03.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.2
Súčasná medikácia: Leponex, Olanzapin, Trittico
Som tu dlhšie nebola, možno aj 4 dni tak si poprečítam, ako ste sa mali...
ester- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 374
Reputácia : 54
Dátum registrácie : 28.04.2014
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Tak a máme tu Nový rok....
Prajem v ňom všetko dobre, teda lepšie ako po minulé roky
Už som sa tak naladila, že tento rok bude lepší ako minulé ani neviem prečo....ale nejako som vo fáze, že si to vsugerovávam....teda z časti to aj bude pravda.....aj keď je moja situácia táka aká je (nemám prácu, ani partnera a vlastne nič) tak nejako verím, že rok 2016 bude pre mňa lepší a teraz ani nemyslím, že nájdem prácu atď....proste mám v rukáve žolíka a to, že konečne idem na vysnenú dovolenku - zatial nič nie je naplánované ani isté....ale určite chcem isť...(viete zverím sa Vám, že ta moja dovolenka je fakt moja vysnená nič som si nepriala teda nikde inde isť len tam a ono sa mi to za tie roky aj splnilo - vyhrala som ju....a preto nejako viem že tento rok bude super....no bude to prvá moja dovolenka a tak no teda dúfam, že nie aj posledná) aj keď som si už viac krát povedala, že len vyhrať tu dovolenku a viac už nič nepotrebujem...ako vážne som to tak myslela....len isť tam a to je všetko....a ono sa to naplnilo....no dosť už ...
Čo sa týka Vašich príspevkov, čítam pravidelne, no chýbajú mi tu pisatelia ako opadané lístie, dreamer, historik, Michal a ostatný ako ste sa mali? Čo máte nové?
Meretseger - máš tu nás všetkých, viem, že kamaráti ti chýbajú aj mne bolo smutno keď som sa pohnevala z dobrou kamoškou a trvalo to cez rok....ale aj keď sme sa udobrili a mám aj nové kamošky stále to nie je ono....to čo chcem, hľadám a potrebujem.....aj keď ta teraz trápia kamošky atď, tak, že vždy bude niečo čo nám bude chýbať čo budeme chcieť a nebudeme to mať....ale chcela som ti napísať že proste taký, je život aj keď nájdeš/dostaneš čo chceš budeš chcieť niečo nove iné...atď....a je to tak správne.... netráp sa nad tým, že možno v tejto chvíli nemáš veľa kamošiek ....máš tu nás a mi ta máme radi...
Helen25 - hmm no máš to veľmi ťažké ....ale chcem ta povzbudiť, že už len 2 dni .....a pozri sa na to aj z druhej stránky, aspoň si tieto Vianoce a Silvester a Nový rok nestrávila v nemocnici ale doma....
Tuto - prajem ti aby si si poriadne oddýchol a načerpal nové sily
Príjemnú sobotu a víkend prajem
- Počet príspevkov : 640
Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis
tak dnes máme už takú rutinnejšiu sobotu. Vyšlo to na štyri dni voľna, myslím, že som už poželal každému k novému roku, takže pohoda. Dnes som vstával cca 9:15, takže mám v podstate ráno bez výčitiek, čo ma aj tak trochu prekvapilo, lebo som ako vždy išiel spať až neskôr. Myslel som aj na Mateja, ktorý písal aj do témy "...bdiete?", že či je OK. Po obede som si na chvíľku zdriemol a celkovo doteraz bol taký voľný deň, bez stresu, premáhania... Načal som "akp.", ale je ešte toho dosť na dorábanie.
Želám pekný deň všetkým.
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Mischelll, ďakujem Ti,
Helen, držím Ti palce, aby Ťa dali dohromady. Bude líp, neboj!
A tak všeobecne: Vlastne sa mi darí a mám dojem, že sa mi darí sakra dobre a je to suppa! *slintá* Robím si ten gl. profil a je desivo príšerný, tuším v ňom budem pokračovať i zajtra. Zistila som, že si s tými glyčkami neviem vôbec dať rady. Ale šak som nejaká Lara, nie? Zvládnem to
Takže po psychickej stránke výborne, po fyzickej tiež, ak si odmyslíme DM. Avšak pokiaľ by sme si naozaj odmysleli diabetes mellitus, pravdepodobne by som mnoho psychických problémov ani nikdy nemala. Nu což.
Držte sa mi!
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Práve je príjemná nedeľa, vyspaný som ako sa len dalo, v noci som toho nenaspal, ale v doobedí a aj čosi kdesi poobede som driemal. Nie som z toho dvakrát nadšený, lebo idem zajtra do práce, myslím, že tam bude tentoraz toho veľa.
Dá sa jednoducho napísať, že mi je celkovo dobre, keďže si môžem dovoliť aj tak trochu poleňošiť. Tento deň som doma a aj na ulici je celkovo ticho a kľud. Naši pozerajú TV, pozrel som správy na Mark. a plánujem stráviť večer v pohode. Zdravotne som na tom dohromady dobre, takže som rád.
Taktiež som chcel napísať, že vám všetkým držím palce.
Mischelll, ako som pochopil, podarilo sa Ti vyhrať dovolenku? Tak to gretulujem...
Meretseger, aj Ty sa drž a poslúchaj lekárov.
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Majte sa pekne a hor sa do prvého pracovného týždňa 2016!
Jožin
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Jozin, vôbec to neberiem ako rýpanie...očakávania? No mám len jedno a to, že sa odtiaľ vrátim domov fit na pár mesiacov ako to vždy u mna po hospitalizácii bývalo. Ono je to všetko spôsobené len tým a to som si istá, že v nemocnici, v ktorej som vzdy bola hospitalizovana, to bolo ako v raji. Keby nebolo vidiet niekolko akútnych pacientov, tak by som asi nadobudla pocit ze som v spickovom hoteli s all inclusive. Lekári, ktorích som tam mávala ako ošetrujúcich( dvoch), pri každej hosp.jeden z nich boli ochotni ked mali sluzbu prist za mnou na izbu aj o 3tej ráno a hodinu so mnou debatovat o tom co a ako sa citim a pod.riesili so mnou rozne problemy. A sestry úžasné.Brala som ich ako druhé mamy,po večernej vizite si s nami niekolkymi pacientmi dali caj, resp.nas na neho pozvali a pod. Alebo pri jednej hospitalizacii mi lekarka navrhla ze ma po takmer 2 tyzdnoch prepustia aby som mohla byt doma, vtedy este v skole a cez vikendy ma pride navstivit domov,len aby som nemusela lezat, to bolo pri druhej hospitalizacii a zle som znasala nemocnicne priestory tak to urobila takto. A pri poslednej hosp.mi sam lekar po 4 dnoch navrhol ze mozem ist domov, lebo som mala deti este hrozne malinke a dal mi na seba mobil ze ked nieco tak aj v noci i nadranom kedykolvek mu mam zavolat a poprípade by pribehol alebo druha lekarka k nam domov a nejako mi pomohol/la bud nejakym depotom alebo len slovom ak by stacilo..a to bola ku nam cesta 35 km od nemocnice v dedine co ani poriadne nie je na mape. Takze moje skusenosti s nemocnicou su taketo a len taketo...preto take ocakavania ale i dost velke obavy, pretoze prvy rat idem dom uplne inej nemocnice s inými lekarmi ale aspon 3 z nich poznam, tak snád...kiezby mali taketo skusenosti zó psych.klinik vsetci
helena25- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 220
Reputácia : 34
Dátum registrácie : 30.03.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.2
Súčasná medikácia: Leponex, Olanzapin, Trittico
Uff ja dnes ranné vstávanie po dovolenke. Dúfam, že to pracovne zvladnem podľa tutovej "spokojnosti vsetkych" . Ešte ma čaká kontrola na endokrinologii tak dúfam, že mierne znížené lithium pomáha...
xkrchnav- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Vůbec se to netýká pouze dobrého/špatného stavu
1) jsem zjistila, že to co se děje v hlavě a není to pod kontrolou se může stát velkým problémem a rozvinout se do psychické ztráty, nejistoty, problému, popíši dál. Dlouho jsem měla pocit, že vnímám bytosti, myslela jsem si, že ke mně někdo promlouvá prostřednictvím Boha... brala jsem to jako plus, jako dar navíc.
- dnes jsem si potvrdila, že je hlavou, že jsou to hlasy... smrštěné do tisíců těžkých a drobných myšlenek, které se mohou zbortit a zničit mě, pokud se nechám. Já si řekla dost, "Marti, tohle jsou tvoje hlasy, víš, jak se to píše v těch knížkách ? Máš normální halucinace, možná intrapsychické, možná i jiné další", moc se tím bohužel nezabývám.
- zjistila jsem, že mám halucinace nejen někdy, ale pořád. Rozdíl je v tom, kdy nechám sebe dovolit, aby mě buzerovaly (hlasy), nebo můj Tyran ("tyran" je pitomec v hlavě, který mě ničí můj svět a chce mě zničit).
- uvědomila jsem si, že s tím budu pracovat a hned ráno jsem to řekla svému terapeutovi a mám velkou radost ze sebe.
Stálo mě to ale hodně úsilí uvědomit si, že je pořád mám. Myslím si, že to je cesta. Že tohle mě vede cestou zotavení, nebo zotavování a nebo ta lepší, cesta poznání.
Jsem na sebe hrdá.
bravegirl4- Nový člen
- Počet príspevkov : 6
Reputácia : 0
Dátum registrácie : 28.12.2015
Vek : 32
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: Abilify 10 a 15 mg, Valproat 500 mg a Zypadhera 405mg /měsíc
v telefonáte som ti to zabudol povedať. Len toľko - či to zistenie že to nie je tvoje plus či dar navíc ti robí dobre. Alebo je to skôr inšpirované zvonku, niekto ti povedal, že by to takto nemalo byť ok. Viem, je pomerne nebezpečné "naznačovať ""chorému"" že to môže existovať" (sorry ber to s rezervou hádam chápaš to gro čo myslím). Ale ide o to, že ak by ti vedomie toho, že sú to skutočne iné bytosti, aj by sa ti to na pár veciach potvrdilo, robilo dobre a prospievala si. Tak nemusíš nutne negovať všetko a "súhlasiť s doktormi, že máš prachsprosté halucinácie". Ale vravím, len za tej podmienky, že ti to pomáha, nenarušuje životaschopnosť - uživiť sa v práci, mať na jedlo... proste základné veci... Díky, že si sa pridala a teším sa na tvoje príspevky.
J.
xkrchnav- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Strana 23 z 86 • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 54 ... 86