Ako sa dnes máš? 7
Strana 15 z 86 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 50 ... 86
Re: Ako sa dnes máš? 7
Naposledy upravil dano161 dňa Ne 20 december 2015 - 19:10, celkom upravené 1 krát.
dano161- Nový člen
- Počet príspevkov : 16
Reputácia : 0
Dátum registrácie : 14.12.2015
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Tu Ti môžeme poskytnúť len biele pozadie a Ty nám môžeš dať čierne písmenká. Mne sa stalo "schizoforum.net" takou fajn záľubou na trávenie voľného času. Celkovo na mňa pôsobí dobre... Skús aj Ty...
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
ťažko mi bolo niečo ti doteraz napísať aj keď som chcela...verím, že ťa choroba ťaží, no nepoddávaj sa tomu a nevzdávaj to, prosím. Už si spravil prvý krok, napísal si sem. Aj keď sa ti to teraz nezdá, bude lepšie len treba pre to aj niečo spraviť, možno by bolo fakt najlepšie najprv potlačiť príznaky liekmi, je to síce pokus-omyl, ale nejaké antidepresíva raz zaberú a tvoj stav ťa bude menej ťažiť alebo vypísať sa z toho tu na fore, vykecať na zelle - ja viem neprejde to, ale táto skupinka ľudí dokáže človeka podržať, povzbudiť a pomôcť hľadať riešenia...
dnes u mňa terapia prácou a manžel mi naordinoval muzikoterapiu, od rána mi pri varení v kuchyni púšťa pesničky a zaberá to
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 673
Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
Naposledy upravil dano161 dňa Ne 20 december 2015 - 18:59, celkom upravené 1 krát.
dano161- Nový člen
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Naposledy upravil dano161 dňa Ne 20 december 2015 - 19:11, celkom upravené 1 krát.
dano161- Nový člen
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
máš celkom slušný príbeh. Pozitívne na ňom je, že si aj dlhodobejšie pracoval a bol si riešený ambulantne AD, čo nemusí byť zďaleka najhoršie. Samovražedné a sebapošodzujúce myšlienky a možno aj činy môžeš mať spôsobené neustálym nedodržiavaním doporučenej dennej dávky AD a zneužívaním anxiolytík. Možno by bolo načase pozrieť na krabičky liekov a podľa toho aj užívať prášky.
Vzhľadom na medikáciu, čo Ti doktori predpísali trpíš depresiou spojenou s tzv. "klepkou", možno by Ti stačilo užívať lieky tak, ako máš predpísané.
Nachádzaš sa na fóre, ktoré sa zaoberá viac-menej schizofrénnymi ochoreniami príp. psychózami. Podľa všetkého tu ani nepatríš. Depresia je veľká hnusoba, čo viem aj na vlastnej koži, ale s pomocou liekov sa s tým dá vysporiadať a možno aj úplne vyliečiť.
Držím Ti palce v živote a daj tým liekom šancu...
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Naposledy upravil dano161 dňa Ne 20 december 2015 - 19:12, celkom upravené 1 krát.
dano161- Nový člen
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
... ťažký príbeh, ale máme to všetci ťažké. No my tu inou diagnózou a inými stavmi...
Liekom nedávaš šancu, no prekombinoval a pojedol si ich riadnu kopu...Mne tiež všetky nezaberali a to ich na mne vyskúšali fakt dosť. Vracanie, chvenie, neschopnosť vykonať základné veci, bolo aj u mňa na dennom poriadku... niekedy som o sebe ani nevedela, len spala a jedla...Inokedy sa moja reč spomalila, niekedy som ani nechcela hovoriť... No keď ma stabilizovali, bolo to skvelé a zrazu som dokázala fungovať doma ako manželka, matka a aj v práci. Nedávaš im šancu, no na druhej strane si ich dáš kopu. Nenatrafil si asi ani na dobrého psychiatra, ktorému by si dôveroval a ktorý by dostal šancu ťa stabilizovať. Nikde nie je napísané, že BUDEŠ musieť lieky jesť po celý život, ale obdobie, kedy si naozaj zle, by ti lieky mohli pomôcť, len to by si im šancu dať musel... Ale keďže si sem napísal, tak tú pomoc hľadáš...
Ja nie som ani psychológ ani psychiater, preto radiť ti nemám právo a ani nie som taká trúfalá, prešla som si sama veľmi ťažkými stavmi, môj otec bol alkoholik a agresor a v detstve som si toho užila až až... no viem, že aj napriek ťažkému obdobiu som teraz šťastná a spokojná tam, kde som. Mám manžela, mám rodinu... a to by tu nebolo, keby sa mi podarilo to, čo som chcela. A som vďačná za to, že sa to nepodarilo, pretože v mojom živote je veľa krásnych chvíľ a od detstva, kedy vianoce neboli nič moc, ich zrazu milujem a sú pre mňa nádherným obdobím...
Depresia je veľmi hnusná... no pri správnej liečbe, by si mohol viesť plnohodnotný život. Ty vidíš seba samého ako úplne stratený prípad, ja ťa vidím ako človeka v depresii, ktorý hľadám pomoc, pretože sa chce vrátiť do bežného života. Skús zahodiť hnev, zlosť, nenávisť a popozerať sa po doktorovi, ktorému by si dôveroval... pretože život máš pred sebou a sú v ňom krásne chvíle...
ester- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 374
Reputácia : 54
Dátum registrácie : 28.04.2014
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
Naposledy upravil dano161 dňa Ne 20 december 2015 - 19:12, celkom upravené 1 krát.
dano161- Nový člen
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
tak posledná adventná nedeľa, ďakujeme Matej, že nám ju štvrtá sviečka pripomína a už sú tu vianoce. Veľmi sa teším. Dnes ešte niečo dopečiem, chcela by som taký kľudnejší týždeň prežiť, aby som nebola úplne vyžmýkaná, čo všetko ešte potrebujem dokončiť a tak... veď to bude aj bez toho...
Dnes som si riadne pospala. Aj teraz poobede a cítim sa fajn, taká oddýchnutá, spokojná. Už len 3 dni do práce... a budeme doma oddychovať. Tak sa teším. O robote nechcem ani počuť, až po novom roku
ester- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 374
Reputácia : 54
Dátum registrácie : 28.04.2014
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Strana 15 z 86 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 50 ... 86