Ako sa dnes máš? 7
Strana 10 z 86 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 48 ... 86
Re: Ako sa dnes máš? 7
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
helena25- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 220
Reputácia : 34
Dátum registrácie : 30.03.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.2
Súčasná medikácia: Leponex, Olanzapin, Trittico
Chcem hneď v úvode vyzdvihnúť Meretsegerinu zmenu príspevkového podpisu na "budujem si svoje vlastné šťastie". Je to veľmi krásne a dojíma ma to príjemným spôsobom. Blahoželám Ti, Meret, k tomuto kroku vpred. Prajem Ti zároveň v budovaní vlastného šťastia veľa úspechov. Máš na to. Držím Ti palce. Maj sa pekne.
Tuto, je vííííkend. Strašne sa s Tebou teším. Ty kvôli odpočinku a spánku, ja vlastne taktiež, hoci hlavne kvôli tomu skôr odpočinku. Nech sa Ti, Tuto, darí, prajem krásne sobotné a nedeľné chvíle v pohodke a v kľude.
Helen, pekný blog. Poteším sa, keď bude zapĺňaný postupne ďalšími a ďalšími Tvojimi dielami, postrehmi a názormi.
Jožin, nekrájaj sa, pekne relaxuj, oddychuj. Aj Ty si len človek, hoci si veľmi aktívny. Potrebuješ svoj typ relaxu. Nech Ti aj tento víkend poslúži ako odpočinkový čas pre regeneráciu Tvojich síl. Držím palce.
---
Dnes sa mám zhruba dobre. Z darčekov už mám všetky doma v skrini schované. Jediné, čo potrebujem ešte kúpiť, je počítačovú myš pre mamu a také tie malé kartičky pre odkazy na darčeky. To bude v priebehu tohto týždňa, takže si s tým až také starosti nerobím. Nálady mám teraz trochu pohoršené - symptomatológia sa mi narúša znižovaním Orfirilu Long, avšak ako píšem v príslušnej téme fóra, tak som ochotný to ešte znášať a bojovať, vybojovať si lepšie stavy aj bez Orfirilu. Strašne mi pomohlo to, že spĺňam všetky kritériá pre rúžovku, takže to konečne plne a otvorene chápem ako fyzické, dermatologické ochorenie. A tie psychické faktory (ako vzťahovačnosť, trémy, nervozity, úzkosti pred ľuďmi atď.), to sú len jedny z mnohých okolností, ktoré rúžovku podporujú, pričom sú v spoločnom vreci okolností, kde sú hodené aj alkohol, korenisté jedla, vietor, chladné počasie a tak podobne. Ja som ešte donedávna stále mal v mysli zakorenené, že je to predovšetkým psychický problém. No nie je. A tak už bojujem proti tomu aj inými prostriedkami, BB-krémom a vitamínom K, ako spomínam v danej téme nižšie. Z toho vyplýva všetkého, že vlastne aj v budúcnosti, keď si zvyknem nemať Orfiril, môžem ísť dolu aj s Escitilom a nebáť sa zhoršenia rúžovky, lebo ju musím riešiť hlavne nie socializačným antidepresívom, ale najmä krémami, vitamínmi, liekmi, lasérom atď. Takže paráda. Ale samozrejme znižovať Escitil, to je hudba dosť ďalekej budúcnosti, si myslím.
V práci inak ok, samozrejme hektá záťaže a roboty, ale to je pochopiteľné na toto obdobie. Už sa strašne teším, ako ten čas mi rýchlo plynie - už len týždeň a pol, a bude koniec zhonu. Pravdepodobne sa vtedy moja pozornosť premiesti na školské úlohy a povinnosti. Lebo ak nie, tak je moja škola stratená. Škoda, že trpím takým nedostatkom času, lebo keď večer o pol siedmej prídem domov, len sa najem a porozprávam sa, a už je osem hodín, treba ísť pomaly aj spať.
Takže takto sa mám. Dávam známku 2+. Prajem Vám pekné sobotné popoludnie, priatelia, spolubojovníci.
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
na jednej strane Ti držím palce, aby si ten Orfiril úspešne vysadil, na druhej strane sa o Teba aj obávam, že kvôli tomu by si mal nejako ochorieť. Iste si spomínaš na Ivana a jeho boj s parazitmi, čo bol už extrém, hlavne sa riaď Tvojím a MUDr. rozumom a radami.
................
Ahoj Meretseger,
ďakujem za Tvoju reakciu na "spánku", aj ma to potešilo, že si tam ktosi na mňa zmyslel. Avšak dúfam, že si po zobudení ďalej dobre spala.
................
Ahoj helen25,
je len dobre, že píšeš, isteže sa teším na ďalšie prípadné príspevky.
.................
Ahoj Jožin,
relaxuj a uži si víkend
.................
Ahojte,
pre dnes som sa snažil dobiehať spánkový deficit z pracovného týždňa. Celkovo v pohode. Zdravotne zvládnuteľné drobnosti sú, ale žiadne veľké záležitosti neriešim.
S priateľským pozdravom Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
potesili ma Tvoje slova, hodne:) Srdecna vdaka. Ako ta predosla veta v mojom podpise, tak i tato je vyrokom Lary, no a konkretne tato druha sa mi pacila odjakziva. Uz sa s nou len stotoznit. No kedze Lara ma pravdu aj vtedy, ked ju nema, nemalo by to byt take tazke. Tvorcovia vedeli, ze jej vkladaju do ust mudre slova
Drzim Ti palce pri boji s naladami, hmotnostou, ruzovkou, pracou i skolou, mrzelo by ma, keby si ju musel zanechat, vsak dobre viem, ako je to potom cloveku luto...
Ahojte,
ja mam same sklzy, nemam este darceky nakupene, ani blog aktualizovany, flakam sa - a preco, no lebo spim a nikam nechodim. Asi uz fakt hibernujem. Po fyzickej stranke teda rovnako. Po psychickej pocitujem trochu zhorsenie, pochmurne a depresivne myslienky, takisto vztahovacnost. Inak som ale rada za poucny sen, ktory sa mi v noci zdal, tusim som ho i spominala v prislusnej teme nizsie. Podrobna terapia a uvedomenia, ktorej z nej vyplyvali, su snad este lepsie nez z tej realnej Alebo mi len fakt az teraz docvaklo par veciciek. Som trosku brzda. Uz sa tesim, ako to vyrozpravam psych., bude mat isto radost. Darcek k Vianociam
Drzte sa!
Zdravotný stav
Zdravotný stav
Pekný večer,
Jožin
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
táto nedeľa bola (je) úplne do pohody. Ani neviem čo by som poprípade horšie napísal. Spal som pekne do 10:00 a mám dojem, že som plne oddýchnutý a pripravený fungovať na ďalší prac. týždeň. V podstate som robil to, čo som spomínal v inej téme, teda taký relax v podobe čítania a AP ("akožepoviností"). Tu mám síce dlhodobé nedostatky, a to v ponímaní cvičenia a chudnutia, ale zase v ostatnom je to OK. Trochu sa aj tentoraz teším na pondelok do práce, lebo je to zmena oproti tomu, čo leňoším doma.
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
díky tuto, že si zaskočil na to zello. díky moc.
J.
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Zdravotný stav
Taak, ja uz mam dnesne povinnosti za sebou a dovolim si tvrdit, ze velmi uspesne.Deti mali zabezpeceny od rana super program, zanma od nas sa ponukla , ze ma dnes doma 4 male deti, a ci by som jej nechcela prihodit moje dve, nech sa pohraju:) Bol to skvely napad, lebo ja som mala vybavovacky v meste a manzel tiez, takze mi to pomohlo,aspon som ich do mesta nemusela tahat sebou. Velmi sa tam vyhrali, boli priam nadsene, ked som sa po nich vratila.Nasa Betka dokonca jedno rocne dievcatko tahala zo sebou ze si ju berie domov Tak ma to tesilo.Noo, a ja som bola na spomínanom ,,stretku,,na policii. Bola som uzasnuta z toho,ake ,,zakony,,dokazu platit aj pri trestnom oznameni.Posadili si mna a toho..do jednej velmi prijemnej kancelarie.Lomcovalo mnou vo vnutri, bolo to neznesitelne sediet s nim v jednej miestnosti.Prisli tam dvaja pani policajti.Netusila som ze ten...tam bol este predo mnou.No a pan policajt mi dal taky navrh, ze ten...sa rozhodol, ze stiahne na mna oznamenie v pripade, ked sa mu na mieste ospravedlnim.Ziadne verejne ospravedlnenie, len tak, z tvare do tvare. Kazdy rozumny clvek by tuto ponuku s radostou prijal aby mal pokoj a hlavne sa nemusel stresovat,ale kedze moje myslenie je ovplyvnene ochorenim a neskutocnym hnevom voci nemu, tak som sa mu ospravedlnila v zneni: ,,Ospravedlnujem sa ti, ze som ta nedorazila, je mi to z hlbky srdca luto...".On v šoku, policajt v šoku, druhy policajt sa zasmial a ja som si pokojne sedela a padol mi kamen zo srdca.Bolo mi len luto, ze to nik nenahraval, toto by som si pustala kazdy vecer pred spanim, ten jeho vyraz, kedy nevedel co sa deje a ze jeho plan ponizit ma po druhy krat mu nevysiel.Po dlhsom tichu to uz asi zacalo kazdemu byt neprijemne tak sa policajt spytal dotycneho..ci to skutocne, toto oznamenie neprehodnoti. Skoro vybuchol od hnevu a napokon zahlasil, ze to stahuje a kasle na mna..a odkryval prec. Nikdy pred tym som sa necitila lepsie.Dosiahla som svoje a nenechala som sa zlomit, som sa seba hrda.Ano, priznavam, bola som tvrda, bezcitna, bez stipky lutosti ale mala som pocit, ze mu to patri..a som spokojna, rozhodne sa citim lepsie, co ma v istom zmysle desi.Hmm...tak, dalsia etapa za mnou.Zajtra idem na krv, kvôli leponexu a na stacionar a terapiu tak sa velmi tesim.Mam vas rada, myslim na vas
Zdravotný stav
No ja som akasi lutostiva a sentimentalna, bola som na terapii a pisala list otcovi, ktoreho som nevidela od 7 rokov, uvazovala, co by znamenalo, keby tu stale bol a bola nanho za iste veci riadne nastvana. Ale co. Pravdepodobne ho uz v zivote neuvidim a mozno je to tak fajn. Seriozne som sa inak zamyslala nad kupou darceka pre mamu, ze by mozno uz i bolo nacase, napokon to do Vianoc ani nestihnem. Ale som na nu teraz trochu nastvana za minulost - okej, sice by som mala zit pritomnostou, ale obcas mi to "trochu ujizdi" A tak. Vcera navecer som si radikalne fikla vlasy, z cca do polovice chrbta na dlzku po plecia. Citim sa o 20 kil lahsia Co mi pripomina, ze vaha sa stale udrziava okolo tych 45 kg, asi mi je to uz sudene. Ale mozno sa teraz cez Vianoce kapku vykrmim, bolo by to fajn, hoci by to bol len tuk, co tiez nie je dobre, uz i tak sa nazdavam, ze trpim chudou obezitou (alebo mi zas len hrabe). Chcelo by to cvicit!
Zdravotný stav
Strana 10 z 86 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 48 ... 86