Ako sa dnes máš? 6
Strana 10 z 84 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 47 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 6
Tuto napísal:Dnes môj život prebiehal nezaujímavo. Vstal som neskôr - akožepovinnosti - obed - krátky odpočinok - záhrada - doma - TVnoviny - sprcha - Net, PC. Medzitým, alebo prerušovane som pofajčieval a kávičkoval.
Ahoj Tuto. Mne sa Tvoj deň práveže zdal plnohodnotný. Bol v ňom sebarozvoj, povinnosti, relax, sociálne kontakty, pobyt v prírode, záhrade, s kocúrmi, všeobecný rozhľad v TV-novinách, fyzická starostlivosť o seba (sprcha), sociálne virtuálne kontakty a relax cez internet. Zdá sa, že to bol deň kultivovaný, pohodový a celkovo pekný. Mne sa páči, a to myslím naozaj.
---
Ahojte.
Pokračujem v nude aj dnes. Včera som skĺzol večer k četu, pričom som z neho trošku zostal deprimovaný. Ale nielen z neho, skôr z pocitu neproduktívneho trávenia času. Mal som malú "depku", takže som do noci počúval smutné empétrojky. Dnes som vstal neskoro, až o 9:00. Ma to mrzí, ale čo už. Zajtra to bude lepšie. Ešte neviem, čo dnes budem robiť. Rozmýšľam, že si vymyslím tiež nejaké "akožepovinnosti" podľa Tutovho vzoru. Obdivujem, že Tuto, hoci je unavený, nebýva zvyčajne lenivý, takže sa vie premôcť. Ja som si zadal, že sa budem učiť svoj odbor a angličtinu, no posledné tri dni som vôbec do toho nepozrel. Prečo? Nechcelo sa mi. Už aby som mal pevne stanovené povinnosti nejak zvonka. Som typický človek, ktorý potrebuje na činnosť bič za zadkom a odmenu pred nosom. Je to asi smutné konštatovanie, no cesta vedie cez jeho akceptovanie a následné rýchle prispôsobenie sa. Zatiaľ asi budem zahánať teda nudu zábavou (telkáč, PC, internet, čítanie, hudba). A dnes máme návštevu, takže ešte pozametám, poupratujem, prach vyutieram a keďže je zamračené tuná, tak oči nebudú protestovať, aby som možno hádam skočil na svoju prvú prechádzku po dlhom čase. Ale to je len také fantazírovanie, uvidím, čo budem robiť v reáli. Veľké nádeje si nerobím.
Mám sa teda dnes dobre. Ochorenie pod kontrolou, flush ok - ale už som dosť bledý a flush vyčnieva, no ale nemôžem sa ísť opaľovať kvôli očiam. Fyzično ok, chudnutie - pokračujem pomaličky ďalej, zostávam optimista.
So srdečným pozdravom
Matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
ďakujem za podnetné zhodnotenie môjho včerajšku. Priznám sa, že ma to dosť potešilo. Možno niekedy by som mal byť viac pozitívny a vďačný aj za takéto dni.
S tou nudou určite niečo urob. Ono, je Ťa na nudenie škoda, teda hlavne dlhodobé. Vlastne využi ten voľný čas pred zamestnaním na niečo konštruktívne, poprípade vyskúšaj niečo nové.
...............
Ahojte všetci,
dnešok sa v zásade nelíšil od včerajšku. Obsahovo bol veľmi podobný. Len snáď toľko, že na záhrade toho bolo poviac čo na robote. V zásade som porobil, čo bolo treba. Stihol som sa pohrať s kocúrom Sumbulom, ktorý, ako sa mi zdalo, bol tomu celkovo rád. Z dôvodu sucha som plnil sudy vodou zo studne, aby bola voda teplá tak akurát. Mali sme návštevu v podobe tetiných vnúčat, ktoré vyvádzali. Hlavne ich mala na starosti mama, ktorá z nich už bola unavená.
Zdravotne celkovo môžem napísať, že dobre. Únava dnes v takom akomsi normále, znesiteľne sa mi aj ráno vstával. Máličko som mal aj hlasy na balkóne. Úzkosť v podstate žiadna. Dnes to bolo oukej.
Majte sa minimálne fajn
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Dnes sa mám zhruba dobre. Včera som ukončil deň prakticky už po 19:00. Do 20:00 som asi tak zaspal, čo ma príjemne prekvapuje. Spal som do 8:00, čo je tiež určité zlepšenie. Dnes mám za sebou ranné rituály a už sa rozhliadam, čo idem robiť. Včera som sa napokon nevenoval extra zábave, ale drhol som záchodovú misu, umýval wéckovú miestnosť, pračku, pripravoval smeti, zametal celý byt a utieral prach. Táto činnosť ma veľmi potešila, lebo sa mi to zdalo produktívne. Zároveň mi to prinieslo určitú úroveň únavy, takže sa mi dobre po tej siedmej večer zaspávalo. Dnes by som chcel tiež niečo robiť - na rade je trúba a poličky v kúpeľni. Robíme dnes vyprážané rezne, tak asi ich budem už tradične vybúchavať. Hľadám si teda na to, ako zahnať nudu, všemožné spôsoby. Niekedy mi trochu prekážajú názory rodičov, lebo sú "neminimalistické" - napr. otec má v kúpeľni strašne veľa drogérie a ja by som to najradšej vyhádzal do koša. No ale on mi to zakazuje. Tak to musím znášať a musím si doslova hľadať čo upratať tak, aby som nenarazil na odpor. Žijeme v domácnosti traja a je niekedy ťažké sa dohodnúť, kto čo považuje za poriadok. Ja mám rád minimalizmus napr. aj preto, lebo keď je málo vecí všade, tak sa dobre udržuje čistota a poriadok. A keď je tam halda drogérie, tak sa to nedá upratovať. Nehovoriac, čo má otec za haldy na balkóne. Všetko by som vyhodil do kontajnera! No lenže starší ľudia viete ako to je... "to sa ešte môže zísť," vravia.
Takže nudu zažehnávam najmä robotami v domácnosti. Na učenie a čítanie mám vyčlenené primálo času, nakoľko ma to až tak momentálne nenapĺňa. Inak fajn. Schizoveci a afektívne veci pod kontrolou. Flush ok. Chudnutie - zhoršené, zase som sa prejedal.
Srdečne pozdravujem!
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
pre dnešok to bol taký lenivejší deň. Vlastne som rád, že som vstal "už" doobedia. V zásade sa nič zvláštne nedialo, venoval som sa akožepovinnostiam, a akosi som sa tmolil po byte. Je nedeľa, tak som to pojal tak oddychovo. V tomto duchu prebehol celý deň. Jednoducho siedmy deň v týždni.
Aj vám prajem pekný zbytok víkendu... Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Tuto, veru, aj ja som mal včera veľmi lenivú nedeľu. Dokopy som trochu písal na wikipédiu, motal sa po byte, dialógoval s rodičmi a prežieral sa. Ku večeru som pozeral obľúbený seriál a po 19:00 hod. som už zalomil deň, takže som išiel de-facto spať veľmi skoro.
Celkovo to bol deň dosť o ničom a veľmi mi potom liezla tá nuda na mozog. Prejavovalo sa to vnímaním celého života ako niečoho šedého, nudného, prázdneho. Mal som pocity smútku, prázdnoty, životnej nudy, nenaplnenosti, ba dokonca prišli na rad depresívne výlevy, myšlienky na smrť a tras na posteli. Slzenie. Skrátka mal som na tú nudu depresívnu reakciu. Veľmi ma dnes potešilo, že som po zobudení vzal túto večernú depresiu z nadhľadu, takže si z toho nič extra nerobím. Pomenoval som to pravým menom: nuda mi lezie na mozog, nič viac, nič viac v tom nie je. Takže sa opäť dnes teším životu a mám sa dnes zhruba dobre.
Trochu som nakapatý, lebo som do tretej mal vyvalené okno a zobudil som sa na zimu a chlad. Snáď to prejde, lebo zajtra mám zubárku, tak jej tam nechcem sopliť.
Myslím si osobne, že aj dnes mi bude nuda liezť na mozog. Najmä večer. Pomáha mi ukončenie dňa už po 19. hodine. Ale nemá to vôbec kladný vplyv na skoršie vstávanie - dnes som vstal o 8:30, čiže nič moc. Dnes plánujem písanie na wiki, možno nejaké domáce práce zase. Ak mi prejde nachladnutie, tak možno aj prechádzka. Ťažko povedať.
Predvčerom mi písala manažérka a vravela, že začiatkom júla pôjdeme vybaviť pracovnú zmluvu a nejaké k tomu potrebné papiere. Takže moja práca získava reálne kontúry. Zdá sa, že budem admin vo veľkej prevádzke, pričom mojou úlohou bude komunikácia s účtovníčkou, spracovanie podkladov pre ňu, odnášanie tržby do banky, rozmieňanie peňazí pre prevádzku, úschova dokumentov, nahrávanie tovaru po celý deň, tlačenie štítkov na tovar, komunikácia s eshopom, IT-oddelením v problematických situáciách, zdvíhanie telefonátov a telefonická podpora zákazníkom, elektronické vratky tovaru, podklady pre manažérku na objednávanie tovaru, správa faktúr, podklady pre akcie, dátumy spotreby a zoznamy akcií v rámci firemnej politiky, objednávanie materiálov do kancelárie a na predajňu, a ešte všeličo podobné úradnícke, čo sa spája s organizovaním veľkej predajne, tak aby predavači mohli dobre predávať a organizovať tovar. Do práce sa teším, len teda sa trochu bojím. Pracovná zmena bude asi od 8:30 do 17:30 každý pracovný deň, čo je podstatná časť dňa. Snáď to zvládnem.
Ďakujem za vypočutie. Snáď budeme mať dnešný deň pekný a podarený a málo unudený. Prajem Vám všetkým k tomu mnoho úspechov a pokojných chvíľ. Fandím Vám.
ustarostený Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Romana
romea- Nový člen
- Počet príspevkov : 22
Reputácia : 6
Dátum registrácie : 29.06.2015
Vek : 42
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
romea- Nový člen
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Jožin
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Tvoj spolučlen tejto komunity
Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Velmi sa mi pacili dnes Matove prispevky co somcitala didkusiu vediet pdpustat nruroticke veci co si vleciem od detstva a pisat si dennik vo Velkom zaluzi som si pisala a asi zacnrm.znova. inak som na Pnke kvoli invalidnemu dochodku viete mi poradit s tym dr.chce aby somsi ho vybavila ze mam na to narok najprv som nechcela ze sak ja chcem.robit a po depresii minulajsej som si uvedomila anosom fakt chora a ue sa chcem liecit;-)
romea- Nový člen
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
vítam Ťa na fóre. Verím, že Ťa nielen inšpiruje, ale bude Ťa aj baviť prispievať.
Ohľadom invalidného dôchodku (ID) je cesta AJ cez PN, keď po roku PN obvodný lekár navrhne invaliditu. Čo sa týka práce a ID, prakticky je to ako u iného zamestnania zdravých. Zamestnávateľ nemusí platiť odvody, ale na druhej strane je ťažšie prepustiť takéhoto zamestnanca. Okrem bežnej práce je možné zamestnať sa v chránenej dielni, kde platí práve neplatenie odvodov.
..............
Ahojte,
pre dnešok je to zasa lenivý deň. Čo vlastne napísať? To čo bolo treba som síce poplnil, ale drvivý čas som strávil "zašitý" doma. Zdravotne sa cítim celkom fajn, trošičku som mal úzkosť. Spal som primerane, s dávkou 1 Gerodormu.
Naposledy upravil Tuto dňa Po 29 jún 2015 - 20:13, celkom upravené 1 krát.
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
Strana 10 z 84 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 47 ... 84