Ako sa dnes máš? 13
Strana 32 z 85 • 1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 58 ... 85
Re: Ako sa dnes máš? 13
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Matej, regina, Dušan, kimi2028 and Iacobus like this post
verim ze mate pekny zaver tyzdna uzivate si posledne dni pradznin a leta.
Ja som dnes bola na testovani, ten vyter z nosa je velmi zabavny musim povedat. Je pravda, ze uz som na testovani bola v aprili.
Takze do 48h sa dozviem vysledok. Kazdopadne pravda je, ze sa stale necitim dobre a to beriem ATB uz piaty den.
Tak mam dve moznosti, bud je to covid, alebo ak nie, tak potom budem musiet ist v pondelok ku lekarke a musime hladat odpoved, preco sa necitim dobre a kde je pes zakopany. Dnes mi kamos napisal, ze nemam zakopavat psa, ked si potom nepamatam, kde som ho zakopala...
Jest mam co, len nemam ani chut. A kavy som uz davno tolko nevypila ako tieto dni.
Je mi smutno samej. Nie zeby som ine dni nebola sama, len ked sa clovek neciti dobre, tak to na neho vsetko dolahne.
Snad bude vsetko fajn.. a nejako sa z toho dostanem a nebude to nic vazne.
Trimce še ľudze !
Reputácia : 23
Dátum registrácie : 25.07.2020
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, Dušan, kimi2028 and Iacobus like this post
Ahoj @ally, tak dúfajme, že žiaden Covid nemáš a ide len o chvíľkovú slabosť. Horúčavy vedia dať zabrať tak možno máš to z toho. V horúčavách nie je to nič neobvyklé.
--------------------------------------------------------------------------------
Ako sa mám? Tak dnes to celkom ujde. Mám sa veľmi dobre, nálada je tiež dobrá. Zvykám si na to, že tých liekov mám už minimum, čo ma teší a som rád, že sa mi darí aj bez nich. Som s tým spokojný. Nejaké novinky hm? Tak nevidel som človeka okrem rodičov už asi 2 týždne, ale som v pohode nechýba mi to. A ešte jedna veľká novinka je predsa. Kamaráti odkúpili jeden šachový server s dobrými návštevami a ja budem s ním im pomáhať. Písať články, aby mali ľudia, čo čítať a tak... Však to poznáte a dnes som napísal pre tento server prvý článok o šachových turnajoch. Budú pribúdať aj určite ďalšie v najbližších dňoch...
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Matej, Dušan, Iacobus and Hvezdicka like this post
Naposledy upravil relouth dňa Po 28 september 2020 - 16:33, celkom upravené 1 krát.
relouth- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 262
Reputácia : 57
Dátum registrácie : 10.01.2020
Zdravotný stav
Diagnóza: progressive
Súčasná medikácia:
Dušan, Iacobus and Black Peter Pirat like this post
Naposledy upravil relouth dňa Po 28 september 2020 - 16:34, celkom upravené 1 krát.
relouth- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 262
Reputácia : 57
Dátum registrácie : 10.01.2020
Zdravotný stav
Diagnóza: progressive
Súčasná medikácia:
relouth napísal:Spoznal som slovenku zijucu 12 rokov v GB.Malis sme sex,vela sexu. Chemia level 100. Iteligentna,riaditelka slovneksej skoly v GB. Proste sme si dokonale sadli a zalubili sa do seba. Toto cele sa odohralo v necelych 3 tyzdnoch. zajtra cestuje spat
A ona vie o vsetkych tvojich diagnozach? Povedal si jej o nich?
Reputácia : 23
Dátum registrácie : 25.07.2020
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Dôchodok šlape tak ako má, väčšinu úloh, aktivít dodržiavam, takže nie som pasívny v oblasti aktivity počas celého dňa. Trošku som sa začal vŕtať s terapiou hrou. Mám aktívne ale sedem apiek, ktorým sa venujem, zabávam. Po zväčša ide o hry na hrdinov, to ma strašne baví a o strategické hry.
Striedam to s čítaním a vzdelávaním. Dnes som si urobil do kalendára google rozpis na celý týždeň aj s upozorneniami, taký ako mám naplánovaný v prispevku tu. Hľadal som nejakú tú apku na manažovanie voľného času, ale ani jedna sa mi nepáčila.
https://dusanfajnor.blogspot.com/2020/08/aky-som-mal-tyzden-1.html
Dušan- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1604
Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, Tuto, Hvezdicka and Black Peter Pirat like this post
Je to až slasť, len tak si uvedomovať SEBA
Len tak si BYŤ a riešiť NIČ
Po dňoch otrasných konečne posun pozitívnym smerom
EnaXnaY- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1331
Reputácia : 172
Dátum registrácie : 11.05.2018
Vek : 47
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.2 - schizoafektívna porucha, zmiešaný typ, F20.0 - paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Paliperidón, Aripiprazol, Depakine, Helex, Trittico, Diaprel, Betaloc, Prestarium
Matej, Dušan and Hvezdicka like this post
Uplynul ďalší týždeň... nebol dvakrát veselý. Čítam si teraz veľa knižku "Nová Zem" od Tolleho, kde sa vysvetľujú tie pojmy, ktoré poznáme my forumáci napríklad aj od @Dušana, a síce emočné telo, telo bolesti a tak. Hoci už zbežne tieto témy poznám, aj tak mi to pri opakovanom čítaní stále vie niečo dať. Aj teraz mi to pomáha priam psychoterapeuticky. V práci veci idú, naďalej sa robí, čo treba. Duševne tú prácu vnímam pozitívne, hoci pravidelne klesám na duchu a vtedy na ňu nemám dostatok energie, možno ochoty. Vzťahy sú tam fajn. Po večeroch som ešte riešil trošku to písomné hlasovanie v našom bytovom dome. Ak mám potom voľnú chvíľu, rád sa naďalej zahĺbim do nejakej knižky. Aj na tento týždeň som si predtým spísal týždňové ciele - už som bol v nich čiastočne úspešnejší než v tých predošlých, odhadom možno aj polovicu som dotiahol do konca. Ešte s nejakými pohnem v tento víkend, nakoľko si rátam tento víkend ešte do času, ktorého sa ešte tieto ciele môžu týkať. A potom nový "čas" začnem až pondelkom.
Priznám sa však, že som dosť ustatý. Naznačujem tu, akoby som sa usiloval o veľkú výkonnosť, ale pravda je o čosi jednoduchšia. Cítim sa momentálne tak, že to vyzerá, že moja sobota bude dnes skôr pasívna. Zatiaľ som dal aspoň prať prvú várku...
Známku by som dal za terajšok asi 2+.
Prajem Vám, kamaráti, príjemnú a peknú sobotu, nech sa máte dobre.
Menovite @Ally prajem negatívny výsledok testu a skoré uzdravenie a tiež posielam kamarátske objatie @relouthovi. So vzťahmi nemám skúsenosť, takže poradiť neviem vôbec, no chcem Ti, relouth, aspoň vyjadriť súcit a držanie palcov, aby vzťah pokračoval a prehlboval sa.
S pozdravom
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Iacobus and Hvezdicka like this post
Dnes som bol pomôcť starým rodičom vyberat zemiaky. Slnko svietilo, bolo to nepríjemné a vyčerpávajúce. Teraz som na stretnutí so známymi zo psychiatrie. Spočiatku som sa stretnutia obával, ale vyzerá to relatívne dobre. Teda necítim sa zle. Asi preto, lebo som si na tých ľudí zvykol. Trochu mam aj paranoju, ze mi nejako ublizia, ked nebudem mat voci nim vytvorenu dobru fasadu. Večer bude aj grilovacka.
Dva dni som bol v lekárni. Aj tam to relatívne išlo. Hoci ľudí sa stále bojím, mám dosť liekov, a strachu sa neviem zbaviť. Vyzerá to tak, ze sa ho nikdy nezbavím. Asi som stratený prípad. To ma mrzí. Lebo celý život budem prichádzať do kontaktu s pacientmi v lekárni.
Pozdravujem a prajem pekný víkend. Jakub
ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1025
Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg
Matej, Tuto, Dušan, kimi2028 and Hvezdicka like this post
romea- Nový člen
- Počet príspevkov : 22
Reputácia : 6
Dátum registrácie : 29.06.2015
Vek : 42
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, romea, Dušan and Iacobus like this post
---
Ahojte, kamaráti.
Mám sa zhruba dobre. Včerajšok som mal v duchu sebanapĺňajúceho proroctva, ktoré som vyriekol v rannom príspevku. Čiže som ho prežil viac-menej pasívne. Opral som síce 3 várky, zavesil a poobede som polhodinku cvičil, no väčšinu dňa som si pasívne čítal rôzne knižky... najmä "Vedomá myseľ" a "Nová Zem". Prečítal som asi 120 strán, neviem presne. Medzitým som mal, ako inak, aj 2 šlofíky na gauči.
Chcel by som mať nedeľu o čosi aktívnejšiu. Prejsť zase čosi z angliny a spraviť si zopár programovacích cvičení... plus teória. A ešte ten kurz o exceli. To sú také tri moje "vzdelávacie aktivitky" v tomto období. Trošku pociťujem lenivosť, priznám sa. Už včera som v tom chcel pohnúť a "skutek-utek". No, aspoň je mi to príležitosťou spracovať prípadný pocit viny, ktorý mi myšlienka o vlastnej neproduktívnosti alebo "nevyužívaní potenciálu" generuje. Zrovna včera som o tomto jave čítal vo "Vedomej mysli" a vskutku sa ma takéto výčitky týkavajú. A tak sa to v duchu pokynov a rád v knižke učím spracovať a premeditovať, aby som si takéto zbytočné duševné utrpenie viac v sebe neživil.
Známku by som dal asi 1-. Prajem Vám, priatelia, peknú nedeľu a hojne zdravia!
S pozdravom
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Tuto, Dušan, Iacobus and Hvezdicka like this post
Strana 32 z 85 • 1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 58 ... 85