Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 13

Strana 32 z 85 Previous  1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 58 ... 85  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 13 - Stránka 32 Empty Re: Ako sa dnes máš? 13

Odoslať  Tuto Št 27 august 2020 - 18:44

Ahojte! Dnes bol fajn deň. Zdravotne to boli drobnosti, ktoré sa dali zvládať a teší ma, že mám nastavené lieky tak, že sa cítim OK a prežívanie a správanie mi pripadá v súlade s bežnou normou. Rád som bol aj pobytu v prostredí ovocného sadu a záhradky. "Akp." (akožepovinnosti=denný súbor aktivít) je tiež mojou súčasťou. Bolo by však lepšie, keby som zabral trošku viac. Srdečne vás zdravím a prajem nielen naše zdravie. Tuto

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

Matej, regina, Dušan, kimi2028 and Iacobus like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Ally Pi 28 august 2020 - 14:33

Caute ludia,
verim ze mate pekny zaver tyzdna uzivate si posledne dni pradznin a leta.

Ja som dnes bola na testovani, ten vyter z nosa je velmi zabavny musim povedat. Je pravda, ze uz som na testovani bola v aprili.
Takze do 48h sa dozviem vysledok. Kazdopadne pravda je, ze sa stale necitim dobre a to beriem ATB uz piaty den.
Tak mam dve moznosti, bud je to covid, alebo ak nie, tak potom budem musiet ist v pondelok ku lekarke a musime hladat odpoved, preco sa necitim dobre a kde je pes zakopany. Dnes mi kamos napisal, ze nemam zakopavat psa, ked si potom nepamatam, kde som ho zakopala... Smile

Jest mam co, len nemam ani chut. A kavy som uz davno tolko nevypila ako tieto dni.
Je mi smutno samej. Nie zeby som ine dni nebola sama, len ked sa clovek neciti dobre, tak to na neho vsetko dolahne.
Snad bude vsetko fajn.. a nejako sa z toho dostanem a nebude to nic vazne.

Trimce še ľudze !

Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 53
Reputácia Reputácia : 23
Dátum registrácie : 25.07.2020

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

Matej, Dušan, kimi2028 and Iacobus like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Pi 28 august 2020 - 15:11

Ahoj @tuto som rád, že si v poriadku. Teším sa s tebou, že si mal fajn deň a aj trochu si si zamakal.

Ahoj @ally, tak dúfajme, že žiaden Covid nemáš a ide len o chvíľkovú slabosť. Horúčavy vedia dať zabrať tak možno máš to z toho. V horúčavách nie je to nič neobvyklé.
--------------------------------------------------------------------------------

Ako sa mám? Tak dnes to celkom ujde. Mám sa veľmi dobre, nálada je tiež dobrá. Zvykám si na to, že tých liekov mám už minimum, čo ma teší a som rád, že sa mi darí aj bez nich. Som s tým spokojný. Nejaké novinky hm? Tak nevidel som človeka okrem rodičov už asi 2 týždne, ale som v pohode nechýba mi to. A ešte jedna veľká novinka je predsa. Kamaráti odkúpili jeden šachový server s dobrými návštevami a ja budem s ním im pomáhať. Písať články, aby mali ľudia, čo čítať a tak... Však to poznáte a dnes som napísal pre tento server prvý článok o šachových turnajoch. Budú pribúdať aj určite ďalšie v najbližších dňoch...

kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2281
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

Matej, Dušan, Iacobus and Hvezdicka like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  relouth Pi 28 august 2020 - 15:49

....

Naposledy upravil relouth dňa Po 28 september 2020 - 16:33, celkom upravené 1 krát.
relouth
relouth
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 262
Reputácia Reputácia : 57
Dátum registrácie : 10.01.2020
Bydlisko Bydlisko : Banská Bystrica

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: progressive

Dušan, Iacobus and Black Peter Pirat like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  relouth Pi 28 august 2020 - 18:25

...

Naposledy upravil relouth dňa Po 28 september 2020 - 16:34, celkom upravené 1 krát.
relouth
relouth
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 262
Reputácia Reputácia : 57
Dátum registrácie : 10.01.2020
Bydlisko Bydlisko : Banská Bystrica

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: progressive

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Ally Pi 28 august 2020 - 18:53

relouth napísal:Spoznal som slovenku zijucu 12 rokov v GB.Malis sme sex,vela sexu. Chemia level 100. Iteligentna,riaditelka slovneksej skoly v GB. Proste sme si dokonale sadli a zalubili sa do seba. Toto cele sa odohralo v necelych 3 tyzdnoch. zajtra cestuje spat

A ona vie o vsetkych tvojich diagnozach? Povedal si jej o nich?

Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 53
Reputácia Reputácia : 23
Dátum registrácie : 25.07.2020

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Dušan Pi 28 august 2020 - 21:07

Ahoj

Dôchodok šlape tak ako má, väčšinu úloh, aktivít dodržiavam, takže nie som pasívny v oblasti aktivity počas celého dňa. Trošku som sa začal vŕtať s terapiou hrou. Mám aktívne ale sedem apiek, ktorým sa venujem, zabávam. Po zväčša ide o hry na hrdinov, to ma strašne baví a o strategické hry.

Striedam to s čítaním a vzdelávaním. Dnes som si urobil do kalendára google rozpis na celý týždeň aj s upozorneniami, taký ako mám naplánovaný v prispevku tu. Hľadal som nejakú tú apku na manažovanie voľného času, ale ani jedna sa mi nepáčila.

https://dusanfajnor.blogspot.com/2020/08/aky-som-mal-tyzden-1.html
Dušan
Dušan
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1604
Reputácia Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Matej, Tuto, Hvezdicka and Black Peter Pirat like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  EnaXnaY Pi 28 august 2020 - 21:57

Dnes si užívam vnem BYTIA Wink

Je to až slasť, len tak si uvedomovať SEBA Wink

Len tak si BYŤ a riešiť NIČ Wink

Po dňoch otrasných konečne posun pozitívnym smerom Wink

viac na dzio.sk Wink

Ako sa dnes máš? 13 - Stránka 32 Dzio
EnaXnaY
EnaXnaY
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1331
Reputácia Reputácia : 172
Dátum registrácie : 11.05.2018
Vek : 47
Bydlisko Bydlisko : Trebišov

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.2 - schizoafektívna porucha, zmiešaný typ, F20.0 - paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Paliperidón, Aripiprazol, Depakine, Helex, Trittico, Diaprel, Betaloc, Prestarium

https://www.dzio.sk

Matej, Dušan and Hvezdicka like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej So 29 august 2020 - 9:16

Ahojte.

Uplynul ďalší týždeň... nebol dvakrát veselý. Čítam si teraz veľa knižku "Nová Zem" od Tolleho, kde sa vysvetľujú tie pojmy, ktoré poznáme my forumáci napríklad aj od @Dušana, a síce emočné telo, telo bolesti a tak. Hoci už zbežne tieto témy poznám, aj tak mi to pri opakovanom čítaní stále vie niečo dať. Aj teraz mi to pomáha priam psychoterapeuticky. V práci veci idú, naďalej sa robí, čo treba. Duševne tú prácu vnímam pozitívne, hoci pravidelne klesám na duchu a vtedy na ňu nemám dostatok energie, možno ochoty. Vzťahy sú tam fajn. Po večeroch som ešte riešil trošku to písomné hlasovanie v našom bytovom dome. Ak mám potom voľnú chvíľu, rád sa naďalej zahĺbim do nejakej knižky. Aj na tento týždeň som si predtým spísal týždňové ciele - už som bol v nich čiastočne úspešnejší než v tých predošlých, odhadom možno aj polovicu som dotiahol do konca. Ešte s nejakými pohnem v tento víkend, nakoľko si rátam tento víkend ešte do času, ktorého sa ešte tieto ciele môžu týkať. A potom nový "čas" začnem až pondelkom.

Priznám sa však, že som dosť ustatý. Naznačujem tu, akoby som sa usiloval o veľkú výkonnosť, ale pravda je o čosi jednoduchšia. Cítim sa momentálne tak, že to vyzerá, že moja sobota bude dnes skôr pasívna. Zatiaľ som dal aspoň prať prvú várku... Skúmavý

Známku by som dal za terajšok asi 2+.

Prajem Vám, kamaráti, príjemnú a peknú sobotu, nech sa máte dobre. community together

Menovite @Ally prajem negatívny výsledok testu a skoré uzdravenie a tiež posielam kamarátske objatie @relouthovi. So vzťahmi nemám skúsenosť, takže poradiť neviem vôbec, no chcem Ti, relouth, aspoň vyjadriť súcit a držanie palcov, aby vzťah pokračoval a prehlboval sa. giving a hug

S pozdravom
matej
Sun 1

Ako sa dnes máš? 13 - Stránka 32 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk

Iacobus and Hvezdicka like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Iacobus So 29 august 2020 - 12:49

Dobrý deň.

Dnes som bol pomôcť starým rodičom vyberat zemiaky. Slnko svietilo, bolo to nepríjemné a vyčerpávajúce. Teraz som na stretnutí so známymi zo psychiatrie. Spočiatku som sa stretnutia obával, ale vyzerá to relatívne dobre. Teda necítim sa zle. Asi preto, lebo som si na tých ľudí zvykol. Trochu mam aj paranoju, ze mi nejako ublizia, ked nebudem mat voci nim vytvorenu dobru fasadu. Večer bude aj grilovacka.

Dva dni som bol v lekárni. Aj tam to relatívne išlo. Hoci ľudí sa stále bojím, mám dosť liekov, a strachu sa neviem zbaviť. Vyzerá to tak, ze sa ho nikdy nezbavím. Asi som stratený prípad. To ma mrzí. Lebo celý život budem prichádzať do kontaktu s pacientmi v lekárni.

Pozdravujem a prajem pekný víkend. Jakub

ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1025
Reputácia Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg

Matej, Tuto, Dušan, kimi2028 and Hvezdicka like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  romea So 29 august 2020 - 19:21

Jakub strach budes mat vzdy toho sa nezbavis, ide vsak o jeho intenzitu, ked bides v prostredi kde si vystaveny strachu casto, jeho miera bude casom klesat a budes sa citit leosie 🤩
romea
romea
Nový člen
Nový člen

Počet príspevkov : 22
Reputácia Reputácia : 6
Dátum registrácie : 29.06.2015
Vek : 42
Bydlisko Bydlisko : Trnava

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Matej, romea, Dušan and Iacobus like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Ne 30 august 2020 - 8:27

Ahoj @Iacobus. giving a hug Veľmi ma teší, ako sa Ti vlastne dobre vodí - mal som z Tvojho príspevku dojem, že funguješ naozaj dobre a aktívne. Yes Čo sa týka toho strachu, myslím si, že @romea veľmi dobre poradila.  Super! Úplne súhlasím, že časom, ako sa budeš viac v styku s pacientmi "oťukávať", tak Ti už neprídu takou hrozbou a vcelku sa intenzita nepríjemných pocitov a strachu zníži, až sa budeš cítiť vcelku dobre, prijateľne. Želám Ti do ďalších dní veľa zdravia a pokoja na duši. Drž sa, Jakub! Applause

---

Ahojte, kamaráti. Poklona

Mám sa zhruba dobre. Včerajšok som mal v duchu sebanapĺňajúceho proroctva, ktoré som vyriekol v rannom príspevku. Smile Čiže som ho prežil viac-menej pasívne. Opral som síce 3 várky, zavesil a poobede som polhodinku cvičil, no väčšinu dňa som si pasívne čítal rôzne knižky... najmä "Vedomá myseľ" a "Nová Zem". Prečítal som asi 120 strán, neviem presne. Medzitým som mal, ako inak, aj 2 šlofíky na gauči. Sleep

Chcel by som mať nedeľu o čosi aktívnejšiu. Prejsť zase čosi z angliny a spraviť si zopár programovacích cvičení... plus teória. A ešte ten kurz o exceli. To sú také tri moje "vzdelávacie aktivitky" v tomto období. Trošku pociťujem lenivosť, priznám sa. Už včera som v tom chcel pohnúť a "skutek-utek". No, aspoň je mi to príležitosťou spracovať prípadný pocit viny, ktorý mi myšlienka o vlastnej neproduktívnosti alebo "nevyužívaní potenciálu" generuje. Zrovna včera som o tomto jave čítal vo "Vedomej mysli" a vskutku sa ma takéto výčitky týkavajú. A tak sa to v duchu pokynov a rád v knižke učím spracovať a premeditovať, aby som si takéto zbytočné duševné utrpenie viac v sebe neživil. Embarassed

Známku by som dal asi 1-. Prajem Vám, priatelia, peknú nedeľu a hojne zdravia! community together

S pozdravom
matej
Vitaj

Ako sa dnes máš? 13 - Stránka 32 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk

Tuto, Dušan, Iacobus and Hvezdicka like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 32 z 85 Previous  1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 58 ... 85  Next

Návrat hore

- Similar topics

Povolenie tohoto fóra: