Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 13

Strana 55 z 85 Previous  1 ... 29 ... 54, 55, 56 ... 70 ... 85  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 13 - Stránka 55 Empty Re: Ako sa dnes máš? 13

Odoslať  dzuli08 Po 7 december 2020 - 17:43

Ahojte, v posledných dňoch mám trocha také pocity prázdnoty a bývam aj dosť unavená. Ale pozitívne je, že dnes som si tiež kúsok zaskákala (zacvičila), zapotila sa. Musím si to nejak zafixovať aspoň na 2-3 dni v týždni. Neviem čo ešte napísať, tak veľa sa toho nedeje u mňa v poslednej dobe. Možno stojí za zmienku,že som mala celkom peknú sobotu s kamošom, boli sme aj na punči (vonku v jednom podniku). Už ale začínam cítiť, že potrebujem vypnúť. Ešte mi treba vydržať 2 týždne a dočkám sa.

Iacobus nadhodil takú tému o priateľoch.
Úprimne, ja mám asi len jednu takú naj kamošku momentálne, hoci sa aj tak velmi málo vídame, ale komunikujeme spolu. Inak mám okolo seba istý okruh ľudí, ale tých by som nazvala "známi". Zaraďujem tam aj kolegyne. Je pravda, že ja dosť komunikujem cez soc. siete, čiže "virtuálnych" priateľov, známych mám viac. Čo ma poslednú dobu dosť zamrzelo aj zabolelo, je že, veľmi ochladli vzťahy inou kamoškou, tá ma už nepovažuje za nejakú blízku osobu. Ale čo už, nemôžem sa v tom utápať. V podstate, nejak som si zvykla aj na fakt, že som sama.
Raz som bola dokonca aj v kine sama Very Happy divný pocit ..... a na kávu chodievam (chodievala som) bežne sama. Toť vsjo asi.

Majte sa pekne, držte sa a veľa pekných dní Smile

V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 566
Reputácia Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

Matej, Dušan and Iacobus like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Iacobus Po 7 december 2020 - 20:28

Dobrý večer.

"Kolo času se otaci, a jak veky prichadzeji a odchazeji, zanechavaji po sobe vzpominky, z nichz se stavaji povesti. Povesti vyblednou v mýty, a dokonce i mýty jsou již dávno zapomenuty, když vek, jenz se zrodil, znovu nadejde."

Zaujímavý citát som vyčítal vo svojej novej knihe. Trochu mi pripomína Pána Prsteňov. Celkovo kniha bude zrejme ladiť do toho štýlu. Avšak je veľa napodobenin Pána Prsteňov, táto kniha by mala byť čímsi špeciálna. Verím tomu. Mám rád takéto velke fantasy eposy. Ešte možno potom prečítam Terryho Goodkinda.

No. Mám sa dobre. S otcom sme dnes aj včera pracovali. A nemám nic nové. Bol som pri doktorovi. Vsetko OKA. Vysadit uplne olanzapin nechcel. Tak možno ho budem este brat. Uvidim.

@dzuli08,
Ďakujem, ze ste napísali.
Možno ste si všimli, nerád používam metafory. Slova si predstavujem v pravom zmysle. Teda nadhadzujem tému. Vtipná predstava.

To mi pripomenulo divne slova v slovenčine. Ja napr. neznášam (auto)umyvarka. Malo by to byť umyvaren. Je veľa slov, ktoré nemám rád, ale patria k ním určite poslovencene slova najma z angličtiny.
Tak milí členovia, ak máte nejaké nepekne slovenské slovo, môžete sa s nim podeliť.

Pozdravujem. J.

ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1025
Reputácia Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg

Tuto likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  regina Po 7 december 2020 - 21:29

Ahojte,

ďakujem za to, že si si na mna spomenul Iacobus.
Mám sa už lepšie ako pred pár dňami aj keď ešte stále sa citim unavená.
Neviem, chodila som k mame, ona bola chorá akoby chripka a teraz to mám i ja.
Sestra, čo býva s mamou má covid. Odkedy, to viem, tak tam nechodim a aj predtým som s ňou nebola v kontakte. Len s mamou. Mama ide pozajtra na test. Ja som mala zvýsenú teplotu a boleli ma svaly. Už to prechádza. Syna tiez boli hrdlo a citi sa unavený. Muž je OK, no i tak sme ododna ako sestru otestovali, zahájili karantenu. Nikam nechodime. Sestra mala uviest ludi s ktorými bola v uzsom kontakte. Bola to moja mama a sestrin syn, avsak sestrin syn bol chorý skor ako moja sestra a mama. U lekara nebol, liecil sa doma a uz je na tom lepsie. Spolu s mojou mamou maju ist pozajtra na test. Uvidime ako dopadnú.
Tak, mozno mam chripku, mozno covid, ale uz sa mam tiez podstatne lepsie.

Čo sa týka otázky priateľov, tak mám vlastne len jednu priateľku z VŠ, s ktorou som viac-menej v kontakte. Kolegyne z práce, kde som robila sice boli priatelky, ale len kým som pracovala. Potom na mňa rýchle zabudli. V najťažšom období som našla veľa virtuálnych priateľov vďaka tomu, že som pisala svoj blog. Blogeri a diskutéri sa stali vtedy mojou oporou. Mnohi sú doteraz mojimi priatelmi aj na facebooku.

Čo ma mrzí je to, že som ešte doma nezačala žiadne prípravy na Vianoce. Mám síce nejake darčeky, ale výzdobu ešte nemáme žiadnu, pretože som ešte nestihla upratovať. Snáď sa v najbližších dňoch polepším.

Toľko na dnes. Prajem vám pekný zvyšok večera a potiaže nech vás obchádzajú.

regina
regina
regina
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 673
Reputácia Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: schizoafektivna porucha

Matej, Tuto, Dušan and Iacobus like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Ut 8 december 2020 - 16:52

Ahojte kamaráti!
Teší ma, že som mal možnosť aspoň čítať vaše príspevky. Milo ma prekvapil Neti, ktorý napísal hodnotné príspevky aj Icobus si na mňa spomenul, za čo obom ďakujem.

Osobne sa mám celkom Ok, hoci sa mi postávali aj menej príjemné drobnosti, ktoré mierne smerovali k slabšiemu prepadu nálady. Dôvod na neúčasť na fóre bola, že sa mi zničil notebook a moje pokusy opravovaniu skončili úplným fiaskom. Inak však dni idú ako doteraz, hoci som viac pasívny, ako by bolo žiaduce. Plusom je úprava spánku, čo znamená aj postupné vyraďovanie lieku na zaspávanie.

V prípade času a chuti, rád vás uvítam na Zello dialógoch, čo sú vlastne rozhovory všeobecne o záležitostiach v našich osudoch a živote s "efkovými" ochoreniami.

Prajem vám víťazstvá v boji so záležitosťami nielen psychiky a buďte fit. Tuto

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

Matej, regina, Dušan, kimi2028 and Iacobus like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Ako sa dnes máš? 13 - Stránka 55 Empty Ako sa dnes mas

Odoslať  Katuska Pi 11 december 2020 - 17:02

Ahojte ja sa mam uz par dni melancholicky, onedlho to budu dva roky ako sa mi spustila psychoza a zrutil sa mi cely svet, nehorazne spm pribrala, zanevrela na Boha atd, tak sa mi to nejako teraz pripomina, aj mam obavy aby sa to nevratilo. Inac sa mam teraz od prepuknutia psychozy asi najlepsie za tie dva roky, aj vaha mi ide dole, aj v praci relativne dobre aj s priatelom ok ...ale dnes som si aj poplakala ked som si spominala ako dobre som sa mavala pred prepuknutim psychozy . Doslova som sa nechala unasat zivotom a bolo mi krasne . o to viac mi ta lahkost a sloboda teraz chyba. majte sa pekne.
Katuska
Katuska
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 141
Reputácia Reputácia : 131
Dátum registrácie : 28.09.2020

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Tuto, Dušan and Iacobus like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Iacobus Pi 11 december 2020 - 23:00

Dobrý večer.

Mám sa približne OKA. Nejaké problémy sú. Ale to vždy boli, aj budú. Učenie ide pomaly. Pomalsie, nez som ocakaval. Velmi som ohlupol. Boli časy pred tromi rokmi, ked som sa rýchlo ucil a pomaly zabudal. Teraz je to opacne. Na naucenie sa niecoho potrebujem oveľa viac času. A je potrebné vziať v uvahu, ze to nie je nič nové, ale niečo som som sa učil. Pred zopár dňami som našiel starý logicky priklad. Pamätám sa, ze vtedy som ho vyriešil veľmi rýchlo, asi za 5 sekúnd. Teraz som pozeral minútu a až potom som ho vyriešil. Ach, tie času su zrejme nenávratne preč. Ťažko sa s tým vysporiadavam.

Pozdravujem. J

ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg

Matej, Tuto, Dušan and Katuska like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Iacobus So 12 december 2020 - 10:01

@Katuska,

Ja budem mať na jar tretie výročie. Tiež to hodnotím tak, ze sa veľa odvtedy zmenilo. Ako som písal vyššie, hlavne som ohlupol. To ma velmi mrzí. Aj som pribral asi 10 kg. Ale pri mne súčasných 67 kg nie je zas úplná katastra.

Na druhej strane musím povedať, ze sa mám najlepšie za asi 10 rokov. Pred chorobou som sa neunasal s ľahkosťou životom, bolo to skôr trápenie. Teraz je už lepšie, len ten rozum sa dosť zhoršil.

Keď sa blíži výročie vypuknutia, rovnako sa zamýšľam a som melancholicky. Ale snažte sa na to nemyslieť. A hlavne sa nebojte, ze sa to vráti. Ten strach z relapsu straší aj mňa. Ale co mám to pomôže? Musíme ísť ďalej.

Pozdravujem.
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Matej, Tuto, Dušan and Katuska like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Suspiria So 12 december 2020 - 16:39

Hey hey people, Oriax here.
Caute.

Som tu strasne dlho nebol. Jeej, cau cobus.
Liecba, nic nove SR je prilis cool, aby bol dostupny Rivotril.
Tak rodicia sem tam chodia do CR pre lieky. Teraz je to strasne komplikovane - korona.
Niekedy sa vobec ani neda dostat do CR. Naposledy rodicia chudaci si museli davat celkom pre nich brutalny korona test + financie, cas, energia.
Teraz experimentujem s legalnymi CBD vyrobkami.
Ak by to nepomohlo, skusil by som asi kratom. Len tak opatrne.
Ako snazim sa skusat na chorobu nove veci.
Ak by som uz nepisal, tak zelam pekne sviatky a aby ste kracali smerom k tomu, po com tuzite.
Suspiria
Suspiria
Nový člen
Nový člen

Počet príspevkov : 9
Reputácia Reputácia : 1
Dátum registrácie : 12.12.2020

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Iacobus likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Iacobus So 12 december 2020 - 16:47

@Oriax,

Rád čítam príspevok od vas po dlhšom čase.

Napíšte, ako sa máte. Co je nové okrem CBD?

ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Suspiria So 12 december 2020 - 17:17

Dik @Iacobus.

Necital som prispevky, videl som ta predo mnou, tak som ta pozdravil.
Ako sa mas kamo? A ved mi si tykame, alebo ako ti to vyhovuje.
Pourazal a znechutil som dost ludi z fora, ale tak bol som alkoholik. Ani to uz moc neriesim.
Realne som bohuzial urobil horsie veci.
Furt mi strasne chyba zenska pritomnost, a nahradzujem to tym, ze pozeram
veci, co by som si kupil. Ako klasika.
Aspon nejaka radost.

Nejake veci ma tesia, vacsinou su spojene s pocitacom.
Ked sa dostanem z fyzickych problemov strasne by som chcel posilvat a chodit na nejaky bojovy sport. Mam teraz asi 30 ezoterickych, meditacnych, knih o magii, survival....
Problem je, ze to citam a na druhy den si nepamatam skoro nic. Tak neviem:(
Teraz som asi v manii, pozeram milion eshopov, ze co si objednam na vianoce:)
Ludia sa uz asi nacisto zblaznili, co sa tyka nakupovania. Samozrejme nepomaha ani korona a medialna masirka. Preto nemam televizor a vyhybam sa reklamam.
Je to mozno jedno este mam nejake vnimanie, ale moje komplexy proste mam potrebu robit nejake veci.Ok, uz som unaveny.
Suspiria
Suspiria
Nový člen
Nový člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Matej and Iacobus like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Iacobus So 12 december 2020 - 17:44

Tvoj príspevok na mňa pôsobí tak optimisticky, aj keď cítim, ze ta niečo trápi.
Želám ti, aby si sa mal dobre.

PS. Vykal som, lebo si nikdy neviem zapamätať, komu tykať a komu vykat. No, pamäť je poslabšia aj u mňa.

ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Matej likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Suspiria So 12 december 2020 - 17:53

@Iacobus
Asi chapes, ze nebudem pozerat forum 2 roky alebo neviem kolko som tu nebol dozadu.
Asi menej.
Ako sa teda mas? Co ta tesi v zivote a co ta naopak sere?
Co ta motivuje do buducnosti, co by si chcel dosiahnut?
Skolu neviem si uz asi dokoncil, ci?
Suspiria
Suspiria
Nový člen
Nový člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Matej and Iacobus like this post