Ako sa dnes máš? 13
Strana 17 z 85 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 51 ... 85
Re: Ako sa dnes máš? 13
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
tyx81- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 287
Reputácia : 30
Dátum registrácie : 30.01.2019
Zdravotný stav
Diagnóza: falošný schizofrenik,z presvedčenia- asi fakt chory
Súčasná medikácia: Aripiprazol , Fevarin
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Pred týždňom som mal obdobie, kedy som chcel všetko ukončiť. Nespravil som to. Nieže by som nemal dosť odvahy, neviem nájsť vhodný spôsob. Potom som telefonoval s kamarátkou, ktorá ma z toho dostala. Viete, vtedy bolo obdobie, keď som nebral lieky. Neviem, či to nejako súvisí. Myslím, ze nie. Je to skôr náhoda.
Teraz lieky berem a mám sa znovu dobre. Priam euforicky. To sa mi stáva po znovunasadeni liekov.
Dnes som mal však panický atak. Ani by som nevedel, ze je to atak, keby mi jeden kamarát, ktorý ma panicku poruchu, nehovoril, ako taký atak vyzerá.
Prišiel bývalý učiteľ do lekárne. Hneď som vedel, ze bude zle. Bol som tam v ten čas sam, nemal som sa na koho obrátiť. Jednoducho cítil som sa veľmi zle, ani to neviem opísať. Strasna uzkost, strach. Úplne som sa začal triast. Srdce sa mi rozbusilo atď. Ani neviem, coho som sa tak bal, v škole bol ku mne mily. Zrejme som sa bál, ze sa pred ním ukážem ako neschopný. Co sa vlastne aj stálo, lebo som nedokázal dostať zo seba suvislu vetu a tak sa mi triasli ruky, ze si určite myslel, ze mám abstak.
No, toľko za mňa.
Prajem ešte pekný večer. Jakub
ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1025
Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg
tak som začala s Chlorprothixeom mám za sebou druhú tabletku. Včera som bola unavená celý deň, ale psychicky ok. Problém je, že som bola tak lenivá, že sa mi nič nechcelo a neurobila som nič z toho, čo som mala urobiť, ale... bolo mi to úplne jedno čo je asi cieľom týchto tabletiek, mať v p...
Dnes je druhý deň, tak uvidím ako to pôjde. Unavená som už teraz, ale myslím, že je to aj tým, že beriem ten Apaurin od nedele. Čiže snáď to káva spraví a rozchodím to, musím to rozchodiť, lebo inak budem doma hibernovať už druhý deň.
Reputácia : 23
Dátum registrácie : 25.07.2020
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Včera som sa cítila mizerne. Z toho všetkého čo ma trápi, že nemám žiadnu istotu... keď nemám istotu v sebe, nemám istotu v ničom. Úprimne, asi mám istotu len v dôchodku. Včera sa mi akoby ani nedalo vydržať nažive. Ale chcem bojovať, lebo jeden muž z nášho mesta je nezvestný a ja nechcem, aby mali somnou ťažkosti. Bolo mi ťažké už len existovať. A tým mi bolo ťažké robiť všetky veci, čo k tomu patria. Neviem, ale mňa si asi nejaký skvelý chlap nezaslúži. Toľko k mojej depke
Mám pre vás ešte otázku: chcela by som sa opýtať za môjho kamaráta. On žije v Česku a začal chodiť ku psychiatrovi. Chce s tým prestať, je mu len horšie, nič sa mu nezlepšilo, akurát sa mu tak chce viacej spať .. Myslíte, že môže prestať chodiť k nemu bez obáv a aj mu to povedať s tým, že ho nedá do nemocnice? Proti jeho vôli? Ďakujem
@lacobus tiež som bola iná, keď som nemala lieky. Neviem čím to bolo... a tiež mám problémy s trasením sa
Inak, mám pre vás jeden task! Skúste sa zaćať mať viac radi. Možno sa o to už snažíte... Nekritizujte sa. Samozrejme, priznajte si svoje chyby. Ale zároveň hľadajte vo svojom vnútri krásu. Ste jedinečný. Áno, ste výnimočný! To vám hovorím ja z celého srdca. Si dokonalý. Tvoja duša je čistou láskou. Chyby robíme len z ľudskej stránky. Skúste sa mať radi takým spôsobom, akým to viete. Ja napríklad pokladám za jednoduché sa pochváliť. Pochváľ sa za každú maličkosť. Za každý pohyb. Tým nezlepšíš len svoj svet, ale na základe princípu vlnenia pozitívne pvlyvníš náš svet ako celok! A aby som zachovala meno autora a myšlienok odkiaľ čerpám, je to Lorna Byrne. Treba rozširovať lásku. A najdôležitejšia láska je láska k sebe. Potom môžeš milovať viac aj druhých.
Milovaniu zdar
Pozn. admina: Reakcie na "Myslíte, že môže prestať chodiť k nemu bez obáv a aj mu to povedať s tým, že ho nedá do nemocnice? Proti jeho vôli?" pokračujú vo vlákne: https://www.schizoforum.net/t392-topic#29596
Naposledy upravil Matej dňa Po 3 august 2020 - 22:44, celkom upravené 1 krát. (Reason for editing : doplnenie odkazu na iné vlákno)
Anonymka- Domáci člen
- Počet príspevkov : 30
Reputácia : 5
Dátum registrácie : 23.07.2018
Zdravotný stav
Diagnóza: Paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: abilify maintena 400 mg/mesiac
Matej, Tuto, kimi2028, Iacobus, Hvezdicka and Ally like this post
Anonymka napísal:Včera som sa cítila mizerne. Z toho všetkého čo ma trápi, že nemám žiadnu istotu... keď nemám istotu v sebe, nemám istotu v ničom.
JA SOM hľadal istotu a našiel SOM
To, že JA SOM, je istota, ktorú sa mi nepodarilo vyvrátiť
Uvedomujem si SEBA a preto musím existovať
Minimálne ako činiteľ a potom aj ako pozorovateľ
Od tejto istoty, že JA SOM, sú potom odvodené ďalšie fakty
EnaXnaY- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1331
Reputácia : 172
Dátum registrácie : 11.05.2018
Vek : 47
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.2 - schizoafektívna porucha, zmiešaný typ, F20.0 - paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Paliperidón, Aripiprazol, Depakine, Helex, Trittico, Diaprel, Betaloc, Prestarium
Ally likes this post
Naposledy upravil relouth dňa St 29 júl 2020 - 20:50, celkom upravené 2 krát.
relouth- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 262
Reputácia : 57
Dátum registrácie : 10.01.2020
Zdravotný stav
Diagnóza: progressive
Súčasná medikácia:
Matej, Dušan, kimi2028, anjelik, Neti and Ally like this post
relouth
Reputácia : 23
Dátum registrácie : 25.07.2020
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Naposledy upravil relouth dňa St 29 júl 2020 - 20:51, celkom upravené 1 krát.
relouth- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 262
Reputácia : 57
Dátum registrácie : 10.01.2020
Zdravotný stav
Diagnóza: progressive
Súčasná medikácia:
Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37
Zdravotný stav