Spánok - spíte dobre?
Strana 16 z 25 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 20 ... 25
Re: Spánok - spíte dobre?
Teraz si hore, takže Ťa čaká dúfam pekná nedeľa, po ktorej snáď niekedy okolo polnoci zas trochu pospíš a Tvoj nový týždeň sa naštartuje správnym smerom.
Držím palce.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
chcel by som sa Ťa opýtať, ako riešili Tvoj narušený spánkový režim počas nedávnej hospitalizácie? Veď v nemocnici nie je prípustné, aby pacient celú noc nespal. Už o 6. ráno všetkých budia a začína sa tým nový deň, ide sa na terapie atď. Každý večer Ti dávali hypnotiká - benzodiazepíny, alebo niečo iné, nie také návykové? Veď si tam bol asi dosť dlho, tak neviem, ako je to potom s tými liekmi na spánok. Nezvykol si si na nich?
Ja mám na hospitalizácie veľmi dobré spomienky a rád by som teraz išiel preliečiť sa do Zálužia. Lekár mi minule navrhol hospitalizáciu. Lenže ja, podobne ako Ty, mám obrovské problémy so zaspávaním.
historik- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 360
Reputácia : 78
Dátum registrácie : 18.04.2013
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
vo Velkom Z. som spal celkom dobre a takmer podľa režimu, čo tam bol. Prvú noc som tam prišiel na 8-9:00 a bolo nutné vstávať už o 5:00 (čiže cca 4 hodiny spánku). Keď bolo povedané, že mám problémy zo spánkom a režimom, automaticky mi dávali Gerodorm a Diazepam (aj proti úzkosti) aj Haloperidol (antipsychotikum) na večer. Kombinácia týchto liekov mi navodila spánok asi po 1/2 hodiny po uľahnutí. Nevýhodou bolo, že ráno a doobedie som bol ešte pod ich vplyvom, teda ospalý. S touto kombináciou som pokračoval v celom pobyte. Žiaľ doobeda som sa cítil nesvoj.
V nemocnici je dlhodbejšia ospalosť Ok. Poobedné zdriemnutie je do pohody a aj na niektorých terapiách sa dá "relaxovať". V ambulantnom liečení sa u mňa vyskytla únava a pasivita, načo MUDr. vysadila Diazepam a Gerodorm mi vysádzala postupne. Prakticky hneď to spôsobilo dlhšie vstávanie a predĺžené zaspávanie (do 0-2:00 hod). Na druhej strane som nebol už taký ospalý ako pred redukciou liekov. Zostal však nábeh na pasivitu s občasnou psychickou únavou.
Občas sa stane, že v noci vôbec nespím. Doteraz som si nespanie vykompenzoval výdatným spánkom na druhú noc (dnes 16 hodín). Bojím sa však, čo by bolo, keby som aj 2. noc nespal. Vtedy by riziko mánie väčšie a veľmi nerád by som riešil takýto problém. Zatiaľ sa mi od nemocnice nestalo, že by som nasledujúcu noc po prebdetej noci nespal. Práve to ma môže ukľudňovať, že už u mňa nebude také ako kedysi. To som nespal 8 nocí v kuse, na čo som bol pod vplyvom bludu, mal som sluchové a zvukové halucinácie a behal som kade tade po horách bosý, len v kapsáčoch (ešteže bolo vtedy leto) a to s veľkým elánom. Lieky som odstavil už asi po 3. noci.
V skratke asi všetko
Želám pekný deň. Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Stredy a soboty 20:00
Video projekt S duševní ne-Mocí v partnerství môžete sledovať na:
YouTube
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
neviem čo mi má teraz evokovať (povedať, pripomínať, vzbudzovať) názov tejto témy "Spánok - spíte dobre?". Možno by ho bolo lepšie zmeniť na "Nočné bdenie - zase nespíte?". Celkovo, ako som kedysi zakladal túto tému, tak som niečo podobné aj myslel. Nakoniec názov zostal univerzálny, takmer pre každého, kto má akýkoľvek spánkový, alebo nočnobdelý problém.
A teda som tu znova. Moje spanie sa predstavilo, raz insomniou, a hneď na druhý deň hypersomniou, a teraz do tretice je to zase insomia (nespavosť). Veru, je 4:40 a ja som celkom čerstvý, a čo by som mal spať, ja ešte nespím. Už ma ani nebaví stále polihovať a "rátať ovečky". Asi sa k tomu postavím pragmaticky, spravím si kávu a vybehnem na cigaretu na balkón. Následne na večer pôjdem spať o 22:00 a natočím si budík na 7:00.
Zatiaľ všetkým prajem dobré ráno a bezproblémový pracovný týždeň.
S priateľským pozdravom. Tuto
Spomienka na sladkú zimu.
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
ester- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 374
Reputácia : 54
Dátum registrácie : 28.04.2014
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Spomienka na sladkú zimu.[/quote]
Toto ma dnes velmi potesilo.Milujem Vianoce aj zimu
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
No proste hrozná noc. Našťastie bolesť hlavy čoskoro ešte doobeda vyriešila štyristovka Ibalgin, ranné WC a energetický nápoj.
Akurát idem znovu spať, tak snáď to už bude lepšie. Ten Mesiac teda poriadne zamával s mojím spánkom. Aj keď svoje spravilo aj dusno, ktoré som riešil ventilátorom, a ono ma dosť ofúkalo, takže aj z toho mohla byť bolesť hlavy... Čo sa týka supersplnu, vraj už tento rok nebude. Jedna vec je kochať sa prírodným divadlom, druhá vec je zniesť jeho dôsledky.
S nádejou
Matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Už to prestávam chápať. O dvanástej som si dal 2X Gerodorm 40mg a malo to na mňa úplne nulový efekt. Teda v noci sa u mňa diali veci, len nič zaujímavé. Asi po pol až hodinách som sa snažil zaspať, medzitým som čítal, a aj chodil na cigaretu. Viem, že noc má svoje čaro, ale prehadzovať sa na posteli čarovné nie je. Brr
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Teraz sa mi opat zacne skola, tak dúfam, že budem zvládať vstávať...
Dúfam, že časom sa mi ten spánok upraví, - školou, plus rada by som našla nejakú činnosť, ktorá ma bude baviť, pretoze predošlé činnosti uz pravdepodobne povacsine
nebudem vykonávať........
Ak máte nieco proti dlhému spánku, napíšte (sice sa mi to stávalo, že som mala obdobia, kedy som takto dlho spala, - no zmizlo to samo)
Silvinka- Domáci člen
- Počet príspevkov : 37
Reputácia : 3
Dátum registrácie : 18.08.2014
Vek : 32
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Niekedy je mi to aj trapné, a potrebovala by som aj skôr vstať,aby som všetko stíhala,ale nedá sa mi. Silvinka ja som na tom podobne s tými 11-12 hodinami. Toľko by som aj ja potrebovala a keď som doma aj toľko spím. Mala si takú ùnavu aj pred tým? Či len odkedy máš lieky?
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Strana 16 z 25 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 20 ... 25