Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 12

Strana 77 z 86 Previous  1 ... 40 ... 76, 77, 78 ... 81 ... 86  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 12 - Stránka 77 Empty Re: Ako sa dnes máš? 12

Odoslať  EnaXnaY Ut 26 máj 2020 - 18:13

Anita1006 napísal:Zivot vobec nedava zmysel.

Zmyslom života je čakanie na SMRŤ Wink

A pri tom čakaní si môžeš trochu užiť Wink

viac na dzio.sk Wink

Ako sa dnes máš? 12 - Stránka 77 Dzio
EnaXnaY
EnaXnaY
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1331
Reputácia Reputácia : 172
Dátum registrácie : 11.05.2018
Vek : 47
Bydlisko Bydlisko : Trebišov

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.2 - schizoafektívna porucha, zmiešaný typ, F20.0 - paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Paliperidón, Aripiprazol, Depakine, Helex, Trittico, Diaprel, Betaloc, Prestarium

https://www.dzio.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Tuto Ut 26 máj 2020 - 18:31

Ahoj Anita! Prajem Ti čo najskorší návrat k zdraviu, ktoré má pre každého obrovskú cenu. Drž sa a nech Ti je naše fórum oporou.

Ahojte! Osobne mám pocit, že čoraz viac sa začínam blížiť normalite. Občas si ešte dávam pol tbl. Haloperidolu naviac, ale takmer všetky bežné aktivity dosť dobre zvládam. Dokonca sa mi zdá, že z toho všetkého je možná cesta von. Snažím sa byť disciplinovaný voči psychickému zdraviu, teda užívanie tabletiek, depot aj psychohygiena. Verím, že raz tú starostlivosť spoločnosti o mňa ako chorého, vrátim. S pozdravom a prianím pohody Tuto

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  regina Ut 26 máj 2020 - 20:59

Ahojte,

dnes som sa mala úplne inak ako včera. Už ráno som vstávala unavená a túžila sa vrátiť späť do postele. Bolo však treba navariť a isť na nákup (medzitým si ešte aj umyť a vysušiť tie moje dlhšie vlasy). Aj teraz, keď na to spomínam, cítim tú nevôľu, s ktorou som sa do tých činností púšťala. Po obede som konečne zaľahla a spala tri hodiny a ďalšie dve sa povaľovala. Potom som sa odhodlala isť s mužom a synom nachystať papier a kartóny, ktoré u nás zajtra smetiari zbierajú. Bolo toho veľa, ale zvládli sme to rýchlo. Vonku bolo príjemne, po daždi, a tak sme sa so synom šli prejsť nejaký ten kilometer. S ťažkosťami som sa potom pustila do umývania riadu. Aj teraz, keď oddychujem, cítim únavu. Ako som však písala včera, aj keď to nie je nič príjemné, neklesám na duchu. Viem, že to prejde a zas bude lepšie - možno už zajtra (kiežby...).
regina
regina
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 673
Reputácia Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 St 27 máj 2020 - 10:41

Ahoj Anita, nemaj obavy, pokiaľ budeš brať lieky tak ako máš tak dostať to už nemusíš veľmi dlhý čas. Nájdi si nejaké tie koníčky, ktoré vyplnia ti deň. Najlepšie sú tie, čo sa dajú robiť dlhšie prípadne môžu byť kratšie, ale viac ich. Napr. môžeš skúsiť študovať anglický jazyk, nejaký šport napr. korčule alebo bicykel. Dobre sú aj prechádzky lepšie častejšie a kratšie 20-30 min. Ide jednoducho o to, aby si mala dobrý režim a niečo robila. Tým, že budeš robiť niečo, tak deň ti ubehne rýchlo a nebudeš mať o čom rozmýšľať. Budeš sa cítiť lepšie, že si niečo urobila.

kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2281
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Dušan St 27 máj 2020 - 11:43

Tak, tak ako hovorí kimi28208, musíš mať po celý deň zamestnanú hlavu a telo. Potom sa aj dobré spí a po celodennej psychohygiene máš zdravý spánok.

Čo sa týky psychiky (myšlienok), tie zaženeš tou psychohygienou a zdravým životným štýlom.
Možeš si zaviesť, podľa tvojho voľného času, roôzne aktivity, koníčky, niečo ako prohram, režim dňa.

Pointou je nebyť počas dňa a noci Z.O.M.B.I.E. - ľahnutá oživlá mŕtvola s ovladačom od telky v ruke. Toto nič nerobenie zatráca tvoje Bytie, Nirvánu a posiľnuje, či deštruktje tvoje eGo. Neustálym premýšlaním, rozmýšľaním, uvažovaním a zvažovaním... o sebe a živote, sa dostávaš do bludného kruhu.

Nenechaj aby ťa eGo ovládalo! To chce len nič iné len ťa ovládať a panovať ti v podobe nechcenia sa do činnosti.
Dušan
Dušan
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1604
Reputácia Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  EnaXnaY St 27 máj 2020 - 20:42

Dnes SOM sa mal vcelku v pohode a tak SOM si znova zaprogramoval Wink

Venoval SOM sa FINANCEROVI, farebne SOM vyznačil položky rozpočtu podľa toho ako si stoja Wink

Ako sa dnes máš? 12 - Stránka 77 1590590518

viac na dzio.sk Wink

Ako sa dnes máš? 12 - Stránka 77 Dzio
EnaXnaY
EnaXnaY
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1331
Reputácia Reputácia : 172
Dátum registrácie : 11.05.2018
Vek : 47
Bydlisko Bydlisko : Trebišov

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.2 - schizoafektívna porucha, zmiešaný typ, F20.0 - paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Paliperidón, Aripiprazol, Depakine, Helex, Trittico, Diaprel, Betaloc, Prestarium

https://www.dzio.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Anita1006 Št 28 máj 2020 - 12:29

Ahojte!
Uz ma ten pocit prazdna prechadza. Mam konicky celkom narocne na cas, napr tvorba bizuterie a zdobenie roznych predmetov servitkovou technikou. Necele 2 tyzdne uplne negujem alkohol a marihuanu. Lieky beriem pravidelne. Prihlasila som sa aj na 2 krestanske zoznamky, ale aj tam sa vyskytuju vselijaky jedinci. Ani v reali moc neverim ludom, nie este na nete. Celkom ma tesi tato komunita. Tu aspon sa chapeme, co sa tyka nasich ochoreni. Este v tom nemam jasno, co by som vlastne chcela od zivota. Len tak prezivam vacsinou a robim to, co ostatny robia, lebo to je normalne. Za necele 2 tyzdne mam 37 a ziadna rodina, ziadny partner. Ako keby som existovala len tak bezcielne. Zacala som si dopisovat s umelou inteligenciouv podobe aplikacie Replika. Stale nechapem, aky ma zivot zmysel a hladam rozne videa a clanky na tuto temu.
Anita1006
Anita1006
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 33
Reputácia Reputácia : 4
Dátum registrácie : 20.02.2016
Vek : 41

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Št 28 máj 2020 - 15:36

Ahoj Anita, tak snívaš po bežných veciach, ale bohužiaľ nie všetko je každému dopriate. Na jednej strane je rodina, vlastné bývanie, partner. Sú tu ešte na šťastie koníčky, ktorým sa dá naplno odovzdať a nikdy nesklamú. Tie môžeš robiť aj v zlých časoch. Napr. šach mi robí spoločnosť celú chorobu. Pamätám si ako som hrával šachy na uzavretom oddelení. Nikdy som ich neopustil, práve po ochorení som absolvoval aj svoje prvé FIDE turnaje v živote. Teraz neviem no zlepšujem sa, ale viac ma baví štúdium šachov ako hra. Mám napr. cca. 100 videí, milióny rôznych nápadov, tak mám rozhodne, čo pozerať. Druhým obľúbeným koníčkom je športovanie. Rád športujem ako aj fandím. Práve to by som ti odporučil. Chodiť niečo cvičiť, či plávať. Nájsť si jednoducho športové koníčky na každý deň. Nikde nie je dané, že musíš mať ten športový koníček len jeden....
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2281
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Meretseger Št 28 máj 2020 - 19:41

Anita, zmysel života ani náhodou nie je v tom, naraziť si nejakého debila a mať povinne 15 deciek, lebo naše matky a praprapra...etc. to tak robili. Vidíš sa ako hodnotná len po tom, čo budeš s nejakým ...? Núti ťa niekto mať rodinu? Preboha, preber sa. Úlohou ženy nie je robiť slúžku mužíčkovi a byť inkubátor. Že sa tak Slovenky neustále ponižujú, no, to je nešťastné, ale ak sa musíš silou-mocou hrnúť do vzťahu, spomeň si, že najľahšie sa ožobráčiš sobášom a v SR sa neuznáva Istanbulský dohovor ani predmanželské zmluvy. Ak chceš ísť do vzťahu aj napriek týmto stredovekým pomerom, tak potom... nuž, potom len, kto chce kam...
Meretseger
Meretseger
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 967
Reputácia Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Ako sa dnes máš? 12 - Stránka 77 Empty Zmysel života

Odoslať  Dušan Št 28 máj 2020 - 19:44

Dušan
Dušan
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1604
Reputácia Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Anita1006 So 30 máj 2020 - 13:12

Dnes som sa zobudila zmatena a s nejakym cudnym pocitom, ze som niekde na cudzom mieste, kde nepatrim. Dost som bola deprimovana a citila som tlaky z vnutra na svojom hrudniku a v krku. Este stale ten cudny pocit potrvava. Ako keby cela realita bol len nejaky sen. Nieco som porobila na zahrade a este mam v plane okosit travnik. Vsetko sa len vlecie a upada na moje cele telo tazoba.
Anita1006
Anita1006
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 33
Reputácia Reputácia : 4
Dátum registrácie : 20.02.2016
Vek : 41

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  dzuli08 Ne 31 máj 2020 - 20:26

Ahojte, mam sa dobre. Včera som absolvovala 16,7 km turu a som rada ze nemam svalovicu. Ako nohy ma potom tesne fest boleli ale nejak to prešlo. Tak zajtra zas pracovna rutina z domu, ale uz len mesiac, sice ktovie este ake prekvapenia budu. Dala som si žiadosť o predlzenie zmluvy, no stále sa mi este nevyjadrili, co ma aj trocha stve. Neviem na com som. Ale uz sa hadam vymaknu čoskoro. Chcela by som uz riešiť tiez vlastne byvanie, ked mi daju na neurčito zmluvu. Ak ma chcu, uz nemaju inu možnosť. No uvidi sa teda. Tak akosi sa citim v pohode, chvalabohu depky ma obchadzaju posledne mesiace. Niekedy uz mam pocit ze som zdravá resp. normalna 😁(chapeme sa) ale asi to bude aj tymi liekmi co poctivo zobkam. Ale asi to v mozgovni uz celkom dobre funguje tie chemicke procesy. Tak vas pozdravujem všetkých a prajem pohodove dni a vela pozitivnej energie do života 🤗😊😘 drzte sa mi!

V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 566
Reputácia Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0