Ako sa dnes máš? 11
Strana 63 z 86 • 1 ... 33 ... 62, 63, 64 ... 74 ... 86
Re: Ako sa dnes máš? 11
Ježiiš, som rada že si sa nám ozval! Drž sa, dobre? Pre seba, aj pre blýzkych. Ja, že sa neozvem, lebo by som napísala len negatívne veci, už ledva sa držím. Som si aj robila starosti o teba. Si to vyriešil teraz : )
To ID..., noo...žijeme v ,,úžasnom,, štáte....ako aj iní v istých okolitých... Fakt...,,sláva,,.... Potom že sa nezmárni....keď ti zoberú ostatok z toho života, z čoho ti už choroba polku zobrala... No holt, nebudem to ťahať do hlboko depresívna, aj keď ťažko...
Ani mňa teraz nič nebaví. Asi už preto, lebo čo ma ,,bavilo,, na pár okamihov, tým som si narobila také starosti, že nonstop sa chcem .....tududú....to veľakrát skloňované tuto. Je to ťažké no... Ako, zápasím s tým, že mi už v mysli končí to logično... Mala som v živote obdobie, cca pár rokov aj, kedy som žila s vedomím v strachu nonstop, že pravdepodobne onedlho umriem. No bola som malá. Dieťa vlastne. A straašne moc som chcela žiť. Neuveriteľne moc, za každú cenu. A teraz? Musím si v duchu dávať facky, aby som si na tie pocity strachu a obrovskej túžby žiť spomenula. Musím si cez deň spomenúť na to, opakovať si v duchu ako verš, že mám blýzkych, hlavne jedného, čo ma miluje tak, že by som ho zničila, keby som nebola. V sebe, kde by som mala mať nejakú sebalásku, alebo nejaký cit, sa zachovať, mám obrovský prd...nič...čiernu dieru. Predtým som tam v detstve mala SEBA!? Asi hej. Uvedomenie si samého seba, arogantnosť, pud sa mať čo najlepšie, byť vždy naj naj, prvá všade. Teraz? Nič : D Jedno prázdne miesto. Nič. Ani len pud o sebazáchovu. Nechápem. Že by som sa toľkokrát duševne zlomila?? Ja nechápem. Posledných asi 10 rokov..., stačilo mi k životu, že som sa starala furt o to, aby sa ľudia okolo mňa, hlavne v práci mali dobre. Stačilo? Hm. Nestačilo, len tak som bola nastavená. A v sebe...to smiešne Nič : D Celá komédia čo som zo seba urobila. Trosku : D
Neviem ani čo bude. Posledné mesiace trávim tým, naprávať tie problémy čo som si vo chvíľach umelej minútovej ,,radosti,, do života spôsobila. A po prvý krát to nejde napraviť. Zatiaľ to vždy šlo nejako, teraz to nejde. Som z toho už úplne v koncoch. Ale mám toho jedného človeka, a ešte aj jedného z fóra...a ostatných kamošov...no tých...neviem. Som sa im vôbec neozívala už teraz. Opakujem si v duchu nonstop...mám toho jedného človeka...alebo dvoch... A to ma drží ešte. Ako, toto znie veľmi depresívne. Ale beriem tie AD nonstop. Možno,...pomohlo by, nastaviť si myseľ inak. Posledné roky som sa moc nastavila podľa toho, že verím v budúce životy. A cítim, že aj keď to tak pravdepodobne je, ale nepomáha mi to v tomto živote. Skôr ma to ničí. Pretože všetky ciele, štastie, lásku, rodinu, sny...čo cítim že nekonám podľa toho, alebo strácam, ..v duchu ich odkladám na ten budúci život. A keďže brutálne nemám teraz sebalásku, pud k sebazáchove, ničím sa. Moc.
Musím všetko inak premyslieť, vytvoriť si nové myslenie, lebo takto odletím fakt niekam... Dočerta!
Prepáčte za negatívne veci. Mesiace to v sebe držím, a je to čím horšie. Nechcela som vás týmto zaťažovať, len vážne už som KO
anjelik- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 383
Reputácia : 132
Dátum registrácie : 14.03.2018
Zdravotný stav
Diagnóza: F42.2, F60.6
Súčasná medikácia: Fevarin 50mg 1-1-0, Prothazin
anjelik- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 383
Reputácia : 132
Dátum registrácie : 14.03.2018
Zdravotný stav
Diagnóza: F42.2, F60.6
Súčasná medikácia: Fevarin 50mg 1-1-0, Prothazin
EnaXnaY- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1331
Reputácia : 172
Dátum registrácie : 11.05.2018
Vek : 47
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.2 - schizoafektívna porucha, zmiešaný typ, F20.0 - paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Paliperidón, Aripiprazol, Depakine, Helex, Trittico, Diaprel, Betaloc, Prestarium
Všetko najlepšie prajem, nech dlho žiješ
Inak ďakujem mockrát za slová, ktoré si mi naposledy adresoval. Príslušná nálada nateraz prešla, dnes som po sto rokoch zas užila antidepresívum, tož uvidíme.
Momentálne sa mám pomerne... uvoľnene? a pohodovo, trápia ma len zuby. V polovici mája na preventívku a dentálnu hygienu som stále nenavštívila, hanba mi! Ináč by veci aj ušli. Prestal ma trápiť stav single a dokonca som zas začala merať glyčky (ktoré ani nie sú extra zlé), nejak bude.
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
dnes som bol pri doktorovi. Prišiel som do jeho ambulancie s jedným návrhom. Navrhol som mu znížiť dávku sertralínu. Na moje prekvapenie súhlasil. Očakával som, že ho budem musieť dlhšie prehovárať, ale nebolo to potrebné. Inštruoval ma, že dávku by som mal znižovať stále po desiatich dňoch o 25 mg. A ja ako sa poznám, vysadím tie lieky úplne hneď zajtra. Veď načo bude taký dlhý proces? Konieckoncov svojvoľne som vysadil aripiprazol už niekoľkokrát a nebolo to zlé. Vlastne podľa lekára bolo, vždy mi na to prišiel. Vraj rozprávam trochu z cesty, keď to vysadím a som dosť paranoidný... Vždy ma tak pekne poprosil, aby som ich začal brať, že som nedokázal odporovať.
Predchádzajúca lekárka taká nebola. Keď som prestal užívať lieky pri nej, iba pokrútila hlavou a povedala, že život mi ukáž, či viem žiť bez nich. A tak som od nej odišiel.
Tento lekár je iný, je jednoducho ľudský a vie aj psychologicky podporiť človeka a nie len hádzať doňho lieky. Navyše z každou prosbou mi vyjde v ústrety. Požiadal som ho o alprazolam - Neurol, lebo ide ťažšie obdobie zápočtov a je to priveľmi stresujúce, budem ho potrebovať. Cez sviatky som sa nič nenaučil, iba som si napísal seminárku. A od dva týždne mám tri zápočty. No snáď sa stihnem na ne pripraviť.
Doma bolo cez sviatky dobre, bol som s otcom, matkou a starými rodičmi. Absolvoval som výlet s matkou a bratom na Šomoške, kde sa nachádza kamenný vodopád, ktorý je európskym unikátom.
Na Veľkonočný pondelok sa žiadne okázalosti nekonali, nemám rád tie čudné zvyky a tradície.
Stará matka začala rozprávať, že ju sused odpočúva cez telefón a počítač, skoro všetci sa na tom smiali, len ja nie. Otcovi som odporučil, aby s ňou išiel k psychiatrovi, lebo mám podozrenie na stareckú demenciu. Má totiž vypracovaný celkom veľký paranoidný systém. Vie presne, kto ju sleduje, prečo ju sleduje a ako ju sleduje. To je známka začínajúcej demencie, pokiaľ viem. Navyše najnovšie hovorila, že sa jej zjavujú čudné symboly v mobile a dostáva divné správy. Keď som ju požiadal, aby ukázala mobil, žiadne symboly ani správy tam neboli. Potom spomenula, že videla Facebook v televízore. Znamená to, že má už aj halucinácie.
Zaujímavé však je, že nikto z jej troch detí si to nevšimol, iba ja. No tak snáď pôjde k lekárovi a podchytí sa to čo najskôr liekmi.
ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1025
Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg
Meret, teší ma, že si meriaš glyčky, nasadila si AD, ... máš pozitívnejší prístup k životu.
Anjelik a Oriax - pevne dúfam, že vám tie negatívne stavy čoskoro prejdú a zas bude lepšie.
Iacobus - držím palce pri zápočtoch.
Čo sa mňa týka, som rada, že som sviatky v zdraví prežila. Bol nás totiž plný dom a občas aj nejaké pre mňa stresujúce či úzkostné situácie nastali. Nehovoriac o tom, že som mala plno práce prevažne v kuchyni. Dokonca dcéra so synom mali obavy o mňa, pretože som bola v jeden deň dosť unavená a aj psychicky vyčerpaná. Avšak oddýchla som si a zas bolo lepšie. Na druhej strane sme s manželom mali radosť z vnuka. Je stále šikovnejší a má veselú povahu.
Dnes to bolo trochu ťažšie ráno sa rozbehnúť. Akosi sa mi nič nechcelo, no ako zvyčajne som sa premohla, cez deň oprala, navarila, zverejnila článok na blogu a podvečer aj pokopala zídenú zeleninu v záhrade.
Zajtra ma čaká návšteva zubárky. Minule som bola na preventívnej prehliadke a našla mi dva kazy. Dúfam, že mi dá zajtra naraz oba zuby do poriadku. Toľko na dnes. Držte sa!
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 673
Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
Všetko najlepšie k narodkám.
Ahoj,
v úvode snáď len toľko, že svami komunikuje pivo a kamaradi.
Dnes som sa po sto rokoch odhodlal ist do klubu a potom do bronxu.
Citim sa božsky a nádherne. Celí svet ma miluje a má ma rád. Prajú mi a želajú mi všetko k pozitívnemu nmysleniu a plnohodnotnému životu.
Šachoví priatelia boli fajn a boli aj kritický. Veľa som sa o sebe dozvedel a beriem ich rady za slovo. Zabavili sme sa a dozvedel som sa všeličo o každom.
Majme sa rady. Želám vam veľa pozitívnych myšlienok.
S pizdravom Hulk.
Reputácia : 27
Dátum registrácie : 18.02.2019
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0 - Paranoidná Schizofrénia, Arteriálna hypertenzia, Diabetes mellitus 2. typu (DM2T), Hypotyreoza
Súčasná medikácia: Quetiapine Accord 300mg, Cisordinol 10mg, Depakine Crono 500mg, Stilnox 10mg, Indap 2.5mg, Prenessa 4mg, Bisocard 10mg, Siofor 1000mg, L-Thyroxin 100 Berlin-Chemie
Ďakujem Vám, Meret, Regi a Hulk, za gratulku.
EnaXnaY, prajem Ti dodatočne všetko najlepšie k narodeninkám, nech Ti nový rok života, ktorý Ti tento týždeň začal, prinesie mnoho zdravia, pokoja i spokojnosti. Drž sa!
Čo sa týka mňa, stredu a štvrtok som mal vlastne pekné a produktívne. V práci to odsýpalo, boli aj dobré nálady, komunikatívnosť, motivovanosť. Azda v stredu sa mi na nejaký čas nechcelo, resp. ťažšie sa mi zrána rozbiehalo, ale napokon to bolo vcelku ok. Dnešný piatok bol už, žiaľ, horší. Mal som akýsi depresívny výkyv, zmocnila sa ma nechuť robiť, strašná únava, zamračenosť, ťažká nálada, negatívne myslenie. Neviem, v čom to presne tkvelo... trochu som sa počas spánku viac nocí po sebe budil, mal som tam hluché miesta, kedy som nespal, len sa prevaľoval. Možno sa tie noci sčítali a dnes sa to už prejavilo na únave a nálade. Povinnosti som napokon ako-tak robil, podarilo sa v podstate všetko porobiť, čo sa malo, takže možno to nebolo až také zlé. Ale na pocitovej úrovni a v myšlienkach to bolo dosť otvorene o utrpení. Záverom "smeny" sa mi polepšovalo, napokon som aj spravil na víkend nákup v supermarkete - bál som sa, že nebudem mať na to energiu.
Strašne sa teším teraz na víkend, túžim mať voľno a robiť, čo mi zrovna napadne. Alebo aj nič. Požičal som si z práce 3 knižky, tak ak ma nebude baviť vysedávať pri počítači, tak si budem čítať.
Ďakujem Vám za prečítanie, kamaráti.
Želám Vám všetkým mnoho síl do zápasu s našimi typmi problémov. A čo najviac víťazstiev.
Držme sa!
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
píšem svoj stý príspevok. Rozhodol som sa, že ho venujem Melissae folium. Pretože dnes som mal prezentáciu svojej seminárnej práci o tejto droge. Trvala tak 15 minút. Hodinu pred prezentáciou som si zobral dvakrát 0,25 mg alprazolamu, čo je, ako iste viete, anxiolytikum. Myslím, že mi pomohlo. Zvládol som to s prehľadom, nemal som žiadne príznaky úzkosti z davu. Možno by som to zvládol aj bez neho.
Inak sa cítim dosť dobre, žiadne depresívne myšlienky. Dokonca sa cítim povznesene preto, lebo nemusím už brať antidepresíva, ktoré podľa môjho úsudku mi vôbec nepomáhali. Pretože ja klasickú depresiu nemám. Myslím na samovraždu, aj keď sa mám dobre, to je mojím filozofickým nastavením. A pocit nepohody je vyvolávaný mojou vzťahovačnosťou a paranojou, nie nerovnováhou serotonínu. Takže to SSRI bolo dosť od veci. Čo sa týka sociálnej fóbie, tak nemyslím si, že by som mal primárnu fóbiu, ale tiež tie prejavy majú príčinu v mojej paranoji.
No takže k droge Melissae folium.
Na úvod drogou podľa farmakognostickej terminológie nazývame každú celú, rezanú alebo nalámanú rastlinu, časť rastliny, huby, lišajníka, živočícha alebo produkt ich metabolizmu, ktorá môže byť sušená alebo aj čerstvá. Takže ak by ste si mysleli, že drogy sú len omamné a psychotropné látky, tak sa mýlite.
Medovka lekárska je trváca bylina s výškou do 30 – 80 (150) cm, má štvorhranné rozkonárené byle priame alebo vystúpavé, stopkaté protistojné listy sú vrúbkovano pílkovité, zelenej farby, s výraznou žilnatinou, majú citrónovú vôňu najmä po rozotretí.
Kvety sú malé, dvojpyskové v papraslenoch, biele, časom sa menia na bledomodré.
Plody sú tvrdky s lesklými tmavohnedými semenami s bielou š..., slzičkového tvaru, dlhé asi 1 mm.
Podľa Európskeho liekopisu: "liekopisnú drogu tvorí usušený list druhu Melissa officinalis L. - medovka lekárska (Lamiaceae)." Požiadavka liekopisu na obsah kyseliny rozmarínovej je 1,0%.
Obsahové biologicky aktívne látky:
- deriváty kyseliny škoricovej (do 11%): kyselina rozmarínová, kyselina chlorogénová, kyselina p-kumárová, kyselina ferulová a ich glykoestery
- silica (do 0,8%): monoterpény (geraniál, nerál, citronelál citronelol, izomentol, geranylacetát)
- flavonoidy (do 0,5%): luteolín, apigenín, kvercetín, kempferol a ich glykozidy
- triterpény: kyselina oleánolová a kyselina ursolová
Použitie ako tradičný rastlinný liek
- Pri žalúdkovo-črevných ťažkostiach sprevádzaných nadúvaním.
- Na zmiernenie slabších príznakov psychického stresu.
- Na navodenie spánku.
Použitie v ľudovom liečiteľstve
- Pri nervozite.
- Externe: pri herpese
Melissae folium sa nepoužíva ako dobre zaužívané liečebné použitie, nemá žiadny ATC kód.
ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1025
Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg
Matej - čítala som si teraz tvoj príspevok....dodatočne prajem všetko najlepšie....na začiatku tvojho príspevku si pisal, že utorok a streda sa este dali....ale piatok bol uz problem....len ma napadlo to na čo si prišiel aj ty....a teda u mna je to tak ze pondelok a štvrtok ako den su kriticke....štvrtok po praci uplne....este myslim na to že este piatok musim ist...ale piatok v práci mam energie za dvoch...a to kvoli tomu že od rana myslim len na to ze este 7 hodín do konca potom víkend....ešte 5 hodín do konca a potom víkend.....už len 2 hodiny a víkend....a ver mi v mojej praci to nie je teraz vobec ružové byť a proste utoky z každen strany.....mam dokonca pocit, že kolegina chce aby som to nechala a dosadiť priamo na moje miesto svoju neter....ktora mimochodom uz pracuje u nas vo firme......iste možno len konšpiracia....ale mam z nej uplne taky pocit....aj ked sa sama nezastanem seba...tak každy na mna kašle.....a to nehovorim o vyplate....ale o takych vyhodach mimo penazi....proste keby som mohla tak idem hoci aj do BA co je u mna dost velke vyhlasenie....ale co už....vobec sa v praci necitim dobre....konec uz prace...je víkend...jo dnes sa chcem rozist s mojim akoze priatelom....ktorého som nevidela 2 mesiace....ovšem ked pride....a to nechodi nikde do zahranicia robit...ani nic podobne.....len nema čas.....je to o ničom.....a tak to už chcem ukončit....spravit za tym bodku......a tak...
S pozdravom a prianim pekného víkendu
- Počet príspevkov : 640
Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis
Ahoj Mischelll. Ďakujem Ti za gratulku. Strašne Ti prajem v tej práci zlepšenie situácie. Keby som vedel, aj by som dačo poradil, ale zostáva mi len dojem obdivu, ako to aj napriek ťažkostiam statočne zvládaš. Držím Ti fakt palce. Zostávam v myšlienkach s Tebou!
---
Ahojte.
Dnes sa mám miestami dobre, miestami akoby oťapeno. Vstával som okolo 7:30, po ranných rituáloch som musel opravovať záchod, lebo mi zas nenapúšťal, a potom sa zas nechcel zastaviť a pretekal. Nejak sa to podarilo zvládnuť, ale asi bude časom treba vymeniť celý plavák. Doobeda som zväčša čítal, či už web, alebo knižky. Trochu som si aj na hodinku zdriemol. Teraz periem ešte len prvú várku. Bol som strašne oťapený, tak som si bol "zabehať" v kúpeľni takzvano na mieste. Rozpumpovalo mi to srdce a dosť dobre som sa prebral, aj myseľ sa nejak zobudila k svetlejšej nálade. Asi mi chýbal pohyb, lebo doobeďajšok som mal fyzicky naozaj pasívny, veď pri čítaní som sa takmer nehýbal a pri šlofíku ani nehovorím. Som za počítačom dosť nervózny, poklepkávam nohami a neviem sa tu uhniezdiť. Aj by ma možno hra bavila, ale idem vyletieť z kože od toho sedenia. Potreboval by som chodiť. Žeby to hraničilo s nutnosťou Akinetonu? Alebo za tým nemám hľadať nič patologické? Neviem. Chcel by som byť trochu kľudnejší, myslím fyzicky. Menej mať tlak k hýbaniu sa a poklepkávaniu. Potom takto z nervózneho tela je nervózna aj myseľ.
Už mi došiel Sertralín Accord, tak teraz beriem Sertralín Actavis. Totiž Accord nemali, keď som si naposledy vyberal recept, tak mi lekárnička ponúkla Actavis, vraj "to isté, len iný výrobca", argumentovala. Snáď to bude mať účinok na mňa rovnaký, už to tak beriem asi tretí deň.
Známka zatiaľ 1-. Pokračujem vo víkendovom režime.
S úctou
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Mám sa dobre, nezvládam už bojovať s negatívnymi príznakmi. Je to hrozné samá depresia a pasivita. Vážne nie je to najlepšie tento týždeň. Na turnaji som sa cítil príjemne, ale teraz je to horšie. Skúsil som si nakúpiť šachové videá, páčili sa mi. Niečo aspoň, čo sa týka šachu robím, ale je toho málo.
------------------------------------------------------------------------------------------
Ahoj Iacobus, tak mám z teba radosť, že máš už o jeden liek menej. To je veľmi dôležitá vec, síce neviem ako bez toho funguješ, ale tak píšeš, že ti nie je potrebný. Tak máš snáď dobre stavy. Nie každý dokáže prekonať negatívne príznaky ochorenia bez liekov.
Ahoj Mischelll, čo tebe dať. Snáď len to, aby si usilovne pracovala, pokiaľ môžeš pracovať. Váž si to, to nie je samozrejmosť, ale výsada v dnešnej dobe. Pripadá mi to tak, že ideš dobrým spôsobom na to a budeš raz veľmi úspešná. Na poli lásky si myslím, že si sa rozhodla správne ten vzťah je taký "zdochnutý", jednoducho ten chalan je mŕtvy chrobák. Nájdi si niekoho lepšieho.
Ahoj matej, aj ja som unavený. To mám za to, že vstávam o 4:00, aj keby som nemusel, ale bohužiaľ budím sa na WC a zaspať už nedokážem. Páči sa mi aj to tradičné, že ako si vo svojom bytíku vedieš a staráš sa o seba. Trochu samostatnosti by sa aj mne zišlo, ale čo už. Neviem čo s tým. Pokračuj zdarne vo svojom víkendovom režime kamarát, ide ti to dobre. Hlavne si dobre oddýchni od práce, aj oddychovať treba. Nie veľa, nie ako ja.
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Strana 63 z 86 • 1 ... 33 ... 62, 63, 64 ... 74 ... 86
» Ako sa dnes máš? 19
» Ako sa dnes máš? 7
» Ako sa dnes máš? 4
» Ako sa dnes máš? 13