Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 11

Strana 62 z 86 Previous  1 ... 32 ... 61, 62, 63 ... 74 ... 86  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 11 - Stránka 62 Empty Re: Ako sa dnes máš? 11

Odoslať  Hulk DF 365 2 Po 22 apríl 2019 - 10:23

Ahoj @Matej a ostatní

Šťastie sú pocity tešenia sa, radosti, pokoja... Je to všetok pozitvneho, ktoré nás postihlo a stíha.

Želám vám príjemné sviatky.
Momentálne čakáme na šibačov, ktorích uvítame ich návštevou.

Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 138
Reputácia Reputácia : 27
Dátum registrácie : 18.02.2019
Bydlisko Bydlisko : Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0 - Paranoidná Schizofrénia, Arteriálna hypertenzia, Diabetes mellitus 2. typu (DM2T), Hypotyreoza
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Quetiapine Accord 300mg, Cisordinol 10mg, Depakine Crono 500mg, Stilnox 10mg, Indap 2.5mg, Prenessa 4mg, Bisocard 10mg, Siofor 1000mg, L-Thyroxin 100 Berlin-Chemie

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Meretseger Po 22 apríl 2019 - 19:03

Ahojte.

Mhm, ako sa mám? Včerajšok a dnešok až približne doteraz (možno tak ešte hodinu dozadu) to bolo fakt že príšerné. Dopodrobna som si plánovala samovraždu, spomenula som si, že... eh, never mind, nebudem to opisovať do detailov, radšej. Ale naplánovala som. Ono, pochybujem, že by to vyšlo, proste mám v tomto smolu, ale až to bude potrebné, vyskúšam. To viem. Každopádne nateraz som tieto úvahy zavrhla, pretože, vďakabohu za to, zabiť sa dá kedykoľvek, tak prečo to ešte o kúsok nenatiahnuť, že Smile
Okrem toho som si sľúbila, že sa konečne pustím do pár vecí, čo som odkladala sto rokov, najmä návštevy lekárov a uvidíme, ako to dopadne. Plus odzajtra musím nasadiť aspoň antidepresívum, akosi sa stav zhoršuje a v skutočnosti som celú dobu trávila v posteli, ľutovaním sa a kvílením nad tým, ako ma nikto nemá rád Smile Že ehm. Teda, takto, mám jednu kamarátku a to je všetko, viem, že môj (opätovný) odchod zo všetkých sociálnych sietí je každému ukradnutý a skutočne ma nikto nemá rád, ale čo už, skúsim tu ešte chvíľu žiť sama pre seba a možno dôjdem na niečo, ako ten zas..ný život aj trochu naplniť, pretože... No proste takto ma to už seriózne nebaví, tá neužitočnosť a prázdnota ma stravujú. Hľadala som nejaké kurzy v meste, našla som skôr hlúposti pre deti, tak neviem, ale skúsiť ísť do spoločnosti a čisto teoreticky nadviazať dáke sociálne interakcie by určite nebolo na škodu. Nemyslím tým rovno partnerský vzťah - okrem toho, začínam inklinovať viac k ženám, proste na chlapa... nemám chuť, asi? a zrejme nepôsobím ako lesba, že sa mi nedarí si žiadnu partnerku nájsť, ach jo Smile Takže nie ľúbostný, ale sakra, niekoho, komu by som sa mohla vyrozprávať, koho by som mohla objať a kto by ma aj... mal rád? Shocked Kruci, prečo som taká náročná.
Na napísanie mailu psychologičke mám teraz cca mesiac a moje odhodlanie prestávku predĺžiť sa začína lámať, pretože to akosi fakt prestávam zvládať. Potrebovala by som objatie. Dlhé. Úprimné. Ale kto mi ho dá, že Smile Striedavo sa túžim dorezať a mať sa v láske, cítim, že som vnútorne skutočne rozhádzaná a potrebovala by som zas trochu usmerniť. Takže sa zdá, že sa v polovici júna na plánované sedenie dohrabem, až sa mi bude za pätami prášiť, holt som momentálne v pr.eli, keď už to mám tak povedať Smile
No, a ak to nevyjde, tak sa proste dorazím a bude pokoj, podaktorí si v živote moc šťastia nevybrali, ale uvidíme, možno sa ešte dá čo-to zachrániť.
Tož tak Smile
Meretseger
Meretseger
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 967
Reputácia Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Po 22 apríl 2019 - 19:07

Ahojte kamarátky aj kamaráti!
Sviatky sa nám pomaly ale iste končia, u mňa to bolo OK a dúfam, že aj u vás to bolo aspoň podobne. Až na piatok (výpomoc kamarátovi) som bol skôr pasívny a aj bezdôvodná únava sa dostavila. Potrápila ma vzťahovačnosť, hoci niekedy sa mi už ani nezdá, že by to mohla byť len ona. K tomuto len toľko, že každý má svojich trápení dosť a preberať problémy iných, sa mi zdá dosť nereálne a aj zbytočné zaťažovanie. Tu sa hovorieva, že každá "senzácia" trvá len tri dni, a verím, že ani moje záležitosti nie sú až tak super zaujímavé, že by sa nejako vo veľkom preberali denno denne. Občasne sa ozvú aj "hlasy", ale pre tieto dni sa to dá.

Šibačka ako taká bola fajn. Tu je to poväčšine také jemnejšie v podobe "voňačky" a len symbolického "oťukania" korbáčom. V týchto miestach som ešte polievanie z vedra, alebo "kúpania" v potoku doteraz ani nevidel. Teší ma, že som po čase mohol vidieť rodinu aj zo vzdialenejších miest, vlastne skoro vždy je to len o sviatkoch. Spokojnosť vo mne vyvoláva aj dostatok času na "akožepovinnosti" a ostatné činnosti, čo treba konať v rámci reálnych možností.

Prajem vám pohodu aj do nasledujúcich dní. Držím nám palce... Tuto

flower flower flower

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  anjelik Ut 23 apríl 2019 - 0:15

Happy B-day Matej! dancing Ako sa dnes máš? 11 - Stránka 62 Img_2021
anjelik
anjelik
Strieborný pokročilý člen
Strieborný pokročilý člen

Počet príspevkov : 383
Reputácia Reputácia : 132
Dátum registrácie : 14.03.2018
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F42.2, F60.6
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Fevarin 50mg 1-1-0, Prothazin

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Ut 23 apríl 2019 - 16:54

Ahoj Matej!
Prajem Ti k narodeninám hlavne pevné zdravie a k nemu zároveň aj šťastie a pohodu! Myslím, že nepíšem len za seba, keď tvrdím, že sme radi, že Ťa tu máme, a to nielen ako administrátora-pisateľa, ale aj ako kamaráta.

Great party Great party Great party

Ahojte!
Pre dnešok ma zarazilo počasie, ktoré sa zmenilo na dážď zrovna keď som chcel ísť na prechádzku po prírode. Musela mi tak stačiť chôdza s dáždnikom na miestnu poštu a spiatočne aj do supermarketu. Opačne však, keby bolo sucho pobehoval by som pravdepodobne po záhrade s krhlou a pre seba vrčal, že neprší...

Celkovo zdravotne sa dnes držím lepšie ako včera. Akosi som z toho aj zaskočený, hoci únava s pasivitou sa ma týkajú, ale tie závažnejšie "naše záležitosti" ma obchádzajú. Držím nám palce a buďme fit po každej stránke. Tuto

Rain 3 Rain 5 Rain 6

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  rasto Ut 23 apríl 2019 - 17:25

ahoj matej.aj ja sa pripajam ku gratulaciji vela uspechov v zdolavani choroby a nech ta praca a vsetko co robis aj nadalej naplna a vela uspechov celkove v zivote.
rasto
rasto
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 522
Reputácia Reputácia : 60
Dátum registrácie : 18.10.2015
Bydlisko Bydlisko : stredne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: f20
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Ut 23 apríl 2019 - 20:12

Ahojte, priatelia. Smile

- @anjelik, @Tuto, @rasto  Arrow

Veľmi ma to milo dojalo, ako ste si na mňa spomenuli, kamaráti, Dojatie ... vôbec si takú pozornosť nezaslúžim. O to viac Vám naozaj ďakujem za priania a želania k sviatku. Veru, mám symbolmi opradených 33 rokov dnes. Smile Určite Vám prajem aj ja spätne všetko dobré, nech sú Vaše dni plné zdravia a prospievania. Posielam Vám všetkých veľké, silno stískajúce objatie! giving a hug

- @Meretseger  Arrow

Ahoj Meret. Smile Zamrzelo ma, že sa Ti opäť pohoršilo. Je to dosť zjavné, že dlhodobo kolíšeš - toto fórum má jednu takú výhodu pre nás pacientov, že nastavuje svojím ukladaním našich príspevkov nám samotným zrkadlo, že ako sa nám v priebehu času menia názory a nálady. Keď si tak spätne vyfiltrujeme vlastné príspevky a sledujeme svoj vývoj v priebehu času, tak naozaj sa môžeme vlastne od seba samých všeličomu priučiť. A naozaj vidno aj u mňa, ale aj veru u Teba, Meret, že Ti to kolíše, že máš viaceré súvislé fázy, kedy sú príspevky humornejšie, optimistickejšie, a potom sú súvislé fázy, možno týždne, kedy sa dosť rozoberá samovražda. Takéto rozpoznanie a priznanie si kolísania od hrany k hrane nám môže byť skôr povzbudením k tomu, že veci nie sú ani dobré, ani zlé, len proste ich také vidíme podľa nálady. Takže vlastne, ako sa aktuálne cítime, také máme na seba a svoj život aktuálne názor. Chcel by som Ťa povzbudiť, Meret, aby Ti toto vedomie bolo skôr niečím pozitívnym v tom zmysle, že to v Tebe zníži vážnosť Tvojich negatívnych myšlienok, emócií a sebazabíjajúcich plánov. No, možno som sa nevyjadril dobre tým slovom "vážnosť" - chcel som povedať, že by Ťa povzbudilo k tomu, aby si ich videla tie myšlienky a svoje názory na seba s akýmsi odstupom, nebrala ich vážne, lebo vôbec si vážnosť nezasluhujú, keďže sú tak strašne nestále a aj tak, ak sa dostatočne viac dní vydrží, tak zas sa tá klíma v hlave zmení a na nejaký čas zas budeš mať myšlienky iné. Proste ja ich považujem, ak mám teraz sa vyjadriť k svojim vlastným negatívnym myšlienkam, za diskvalifikujúce sa, skrátka ich nemôžem brať vážne, lebo sa absolútne nedá na ne spoľahnúť. V hlave to lieta jedna myšlienka k druhej podľa nálad a tie sa menia v priebehu dní, niekedy hodín. Ako to je vidno teda u mňa, ale teda i u Teba, keď niektorý príspevok hlási relatívne dobrý stav aj bez liekov a inokedy je veľmi zlé cítenie sa, kedy človek cíti východisko v zmárnení sa. Meret, tým nechcem vôbec v Tebe vzbudiť nejaký pocit viny, alebo niečo ďalšie negatívne, je úplne v poriadku, že máš také pocity a myšlienky. Je to v poriadku v tom zmysle, že v Tvojich topánkach by to mal asi každý, lebo si rozhodne nemala život ľahký a bežný, takže si zasluhuješ úplné a úprimné objatie s uznaním všetkej Tvojej bolesti, ale aj lásky, ktorej potrebu v srdci máš tiež. Skús teda v nasledovnom čase akoby nebrať vážne všetky tie myšlienky a svoje názory na seba a svoju situáciu či hodnotu. Tie myšlienky sú veľmi málovravné vzhľadom na ich závislosť od nálady. Nedá sa nimi nijak bezpečne orientovať. Držím Ti, Meret, veľmi silno palce, my Ťa tu radi máme, v tom si buď istá. Drž sa, hlavu hore, kamoška!  giving a hug  Dojatie

matej
Ďakujem

Ako sa dnes máš? 11 - Stránka 62 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Ut 23 apríl 2019 - 20:38

Ahojte po druhý raz... Wink

Dnes som sa mal približne ok. Dojatie 2 V práci bolo v poriadku, povinnosti odsýpali, lemravosť nebola zvýraznená, veci plynuli. Aj vzťahy v kolektíve boli príjemné. V rámci povinností som vybavil niektoré tzv. horúce zemiaky, ktoré ma gniavili už dlhý čas a stále som ich odkladal. A nebolo to napokon také strašné, ako som si to pri prokrastinácii predstavoval. Shocked

Nálady boli prijateľné, v norme. Niekedy až veselé. Špatných myšlienok som mal pomenej. Stresové situácie síce boli, ale nejak to prehrmelo bez následkov. Počas dňa som sa povzbudil štyrmi kofeínmi. Žbrndy som nemal. Limit stravy sa mi našťastie podaril dodržať. Večer trávim po sprche na webe a pri rádiu. Trochu som telefonoval s mamou. Pomaly na mňa dolieha únava, uvidím, čo ešte budem ďalej robiť. Asi by som sa rád zahral na počítači, prípadne mám zo včera rozčítanú jednu knižku, ktorú som ešte podrobnejšie nečítal, hoci ju už mám doma dlhšie. Prípadne by som skúsil niečo z nadstavby, ako som o tom rozmýšľal v téme "Obyčajný život" dolu. Ale nebudem sa robiť nejakým strašne produktívnym, vôbec nie, pravda je taká, že veľmi rád skysnem pri praobyčajnom relaxi a ničnerobení. Very Happy

Prajem Vám dobrú noc a príjemnú, vydarenú stredu, kamaráti. Držme sa! community together

S pozdravom
matej
Super!

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Ut 23 apríl 2019 - 20:49

A ešte som chcel dodať:

@anjelik, tá knižnička na obrázku je úplne geniálna! Dojatie jumping

cheers

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  regina Ut 23 apríl 2019 - 21:42

Ahoj Matej,

aj ja Ti chcem popriať všetko najlepšie k narodeninám, hlavne nech sa ti darí nielen zdravotne, ale aj v práci a súkromí. Všetko dobré!
regina
regina
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 673
Reputácia Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: schizoafektivna porucha

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Hulk DF 365 2 St 24 apríl 2019 - 10:47

@Matej

všetko najlepšie k tej 33-ke

Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 138
Reputácia Reputácia : 27
Dátum registrácie : 18.02.2019
Bydlisko Bydlisko : Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0 - Paranoidná Schizofrénia, Arteriálna hypertenzia, Diabetes mellitus 2. typu (DM2T), Hypotyreoza
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Quetiapine Accord 300mg, Cisordinol 10mg, Depakine Crono 500mg, Stilnox 10mg, Indap 2.5mg, Prenessa 4mg, Bisocard 10mg, Siofor 1000mg, L-Thyroxin 100 Berlin-Chemie

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Ako sa dnes máš? 11 - Stránka 62 Empty Ako sa dnes máš? 11

Odoslať  Oriax Št 25 apríl 2019 - 0:51

Hey hey people, Oriax here.

Vsetko zle. Nejak ma nic nebavi. Nahral som si nejake hry na pocitac, nic ma nebavi.
Ani Walking Dead posledna sezona ma nejak nebavi, a este odisiel Rick, bez neho
totalne onicom, a asi aj Maggie a v buducej sezone aj Michonne, ci jak sa volaju.
No nevidel som to este vsetko, je to dost nuda. Bavi ma game of thrones, tak si pockam na vsetky epizody a potom kuknem.
Ja som bol vzdycky tak zalozeny, ze najlepsie priatelia, laska, byt spokojny v zivote a sam so sebou....
No skoncil som nejak na peniazoch.
Moj liek rivotril, ktory mi jediny pomaha sa v SR uz nedistribuje - dakujem a ef you!
Na internete stoji asi 40 eur 1 balenie. Sakra. Chcel by som mozno radsej zit v Cesku.
Tam normalne je a aj ceny su nizsie a dochodky su vyssie. Ja mam ID 260 eur cize heh. Good luck with that. Ked nebude rodicov, teda skoncim mozno v nejakom ustave no tam su tiez dost vysoke ceny, alebo teda ze by som si kupil garsonku.
Aj tak to moc neufinancujem. no nic. Pod mostom to isti.

Takze momentalne ziadna nadej do buducnosti, ziadne ciele len nejak prezivam.
Kedysi ma bavili filmy, hry, knihy, interfernet.... Teraz moc nie.
Tiez mam asi 30 ezoterickych knih, aj nejake kultovky ako Necronomicon, Smaragdová deska Herma Trismegista ...

Nejak ma to uz nebavi. A nechce sa mi pracovat na sebe, ani citat.
Kolkokrat som napisal, ze ma nic nebavi? Sa mi to nechce ratat.
No nic, zas hladam ine cesty ale neviem no. V poslednej dobe aj strasne zle spim.
Uzivam zbytocne vela liekov na schizofreniu a citim sa po nich zle.
Bolesti hlavy, unava, nejak som po nich hlupejsi a spomaleny.
Kedy som sa naposledy usmial, zasmial, citil sa dobre? Ani uz neviem.
Ok, sorry za moj depresivny prispevok. Kde nie je nadej, neni zivot.
Faaak!
Oriax
Oriax
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 57
Reputácia Reputácia : 25
Dátum registrácie : 23.01.2019

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0