Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 11

Strana 74 z 86 Previous  1 ... 38 ... 73, 74, 75 ... 80 ... 86  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 11 - Stránka 74 Empty Re: Ako sa dnes máš? 11

Odoslať  Matej Po 10 jún 2019 - 18:53

Ahojte.

Pozdravujem aj predo mnou píšucich... Anjelik, teším sa, že si mala napokon pekné stretnutie a opäť si dala šancu odvahe a súhlasu ísť s kamošom von. Smile Veru, čo sa týka prípadnej práce, za ktorou by si dochádzala vlakom, niektorí to vnímajú ako záťaž, napríklad ja by som cestovanie zvládal neľahko. Ale v Tvojom prípade sa mi to vidí celkom vhodné, niečo mi hovorí, že si k Bratislave bližšie, hoci neviem, či máš na mysli BA. Je to proste fakt, že sa tam nemusíš sťahovať, aby si tam fungovala. Uvažuješ dobrým smerom, takže vyzerá to, že Tvoj cieľ do roka si vylepšiť niektoré aspekty života sa krásne materializuje, zhmotňuje pekne krok za krokom. Držím Ti v Tvojom úsilí a túžbach všetky prsty, Anjelik! Smile Super! A pozdravujem aj našu Meret, je super, že máš teraz dobré dni. Nech sa Ťa to len drží ako kliešť. Smile Tomb Raider ja osobne nemám, snáď poradí niekto. Všetko dobré, drž sa! Super!

---

Čo sa týka mňa, prvý deň v týždni bol vydarený, a to napriek tomu, že som včera a vôbec cez víkend dosť cvičil a aj silový tréning činkami. Riskol som to znovu, kupodivu sa mi ale dnes vysilenosť a s tým viažuca sa zhoršená nálada nedostavili. Dokonca som bol relatívne veselý a niekedy až trochu prehnane komunikatívny. Very Happy V práci povinnosti odsýpali, snažil som sa si tie úlohy akože-užívať, teda sugerovať si, že ma to baví a že sa tým náramne zabávam. A vskutku, myslím si, že mi to pomáhalo, lebo som mal pomerne dosť kladných pocitov spojených s aktivitami, pričom nejaké mínusové stavy neboli vlastne vôbec tentokrát. Uplatnil som aj ďalšiu taktiku z istej knihy, že som uzatváral negatívne podnety vedomým vypustením. Mal som cez deň asi 3 príležitosti, kedy pri negatívnych podnetoch som mohol po odoznení ešte nad vecou nejak v hlave premýšľať a uvažovať, no povedal som si: "Dobre, takže toto môžem považovať za uzavreté." A náhle som na to odmietal myslieť, sústredil som sa nejakú činnosť, ktorú som aktuálne robil, a vzbudzoval som si myšlienky, ktoré sa týkali iba tejto činnosti. Uzavretie veci bolo vo všetkých troch prípadoch dnes zdarné, takže som spokojný.

Po práci som ešte vybavil zopár vecí a bol som aj nákupe, nejaké rajčiny, utierky a jedny krátke riflové gate. Doma pomaličky všeličo, väčšinou rutinné drobnosti, ktoré robievam každý večer. Dnes v rámci cvičenia mám na rade dolnú polovicu tela, takže zvyčajne u mňa rotoped a drepy + ohýbačky/strečing. Nie je to nič moc, ale tieto cviky ma relatívne bavia, takže zatiaľ mám latku nastavenú len takto. Embarassed

Zajtra idem k všeobecnej doktorke obvodnej... na krv kvôli nízkym krvným doštičkám, plus sa chcem spýtať na možnosti vyšetrenia stolice, lebo dnes ráno som si robil test na skrytú krv v stolici, ktorý som kúpil nedávno v lekárni, a vyšiel mi dosť jasne pozitívny. Mám dlhodobo rôzne náznaky/podozrenia, že niečo nie je v poriadku v bruchu, tak som si tento test chcel spraviť, navyše keďže som rizikový vzhľadom na svojho tatina. Jemu pred rokom operovali zhubný nádor na hrubom čreve. very sad4 Tak sa pôjdem ohľadom toho vyšetrenia popýtať, reku nech si veci poriešim včas, keby niečo... Sestrička 2

Za dnešok zhruba známka 1-. Pretty good Nebyť pozitívneho testu, tak 1. Yes

Prajem Vám, priatelia, krásny večer, dobrú noc a vydarený, pekný utorok. Majte sa pekne. Applause

matej
Huge smiley

Ako sa dnes máš? 11 - Stránka 74 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  anjelik Po 10 jún 2019 - 21:59

Ahojte!

V prvom rade, Matej, ďakujem Ti veľmi pekne za tvoju reakciu, ty vieš tak pekne podporiť každého z nás.
 Určite si myslím, že to, že sa staráš takto o svoje zdravie, je príkladné. Držím palce ku doktorke, určite sa to dorieši,neboj. 
A k tomu silovému cvičeniu...ja si myslím, že asi kvôli nejakým podvedomým myšlienkam sa cítiš po ňom často psychicky zle. Asi teraz pomohlo to, že si sa nastavil tak, že teda si v sebe celý deň podporoval dobré myšlienky popri činnostiach. 

Mno a ja...bolo mi uuurputne zle teraz večer  Rolling Eyes Fuh. Vlastne, majiteľke prišlo zle ešte v piatok na faront, a dnes sa tie isté príznaky opakovali u mňa. Neviem či je to nejaký vírus, alebo sme len obe jedli málo, a nesprávne veci, a dorazilo nás teplo. Veď pečené zemiaky, ľadová káva plná zmrky, a potom kopčeky zmrzliny sa ako taká jednodenná strava asi nehodia Rolling Eyes.
Následne som celú noc mala nočné mory. Nonstop, po každom prebudení sa, znova to isté vo sne, neúmerný tlak som cítila na to, že musím zachrániť kamaráta, že musím nájsť jeho mamku, aby ho doviezla domov. Potom som sa na seba pokaždým hnevala, keď som sa v noci zobudila, veď čo ma do toho... Tá snaha nájsť jeho mamku sa vo sne každým opätovným usnutím znásobila, takže do rána som bola psychikuš ,,handra,,. On býva 10 metrov odo mňa, jeho mamka 30, takže som si pokazila žalúdok Rolling Eyes Plus, asi som to rýchle zabudnutie na neho neprežila dôkladne. 
V práci bolo dobre. - veta storočia odomňa. Celý deň som mala už iba administratívu, keďze som všetko stresové predom v piatok zariadila, a dnešok som teda mohla robiť čistú administratívu, čo milujem. Síce, kolega od dopravcov zistil, že sa im vo fabrike čo vyrábajú náš olej pokazil pás na víkend, a ostatní museli vozidlá odtial stiahnuť. Tak keďže dneska sviatkovali, nik sa nám ani v piatok neozval, tak budem zajtra zvedavá... Sa im tam nakopili všetky nevyrobené pre CZ veľkoobchody, a zajtra tam bude môj Šani bácsi, a beda ak mi pokazia jeho týždeň I do not agree ,a moje CZ veľkoobchody shooting3 . Tak toľko. Ťahá ma vankúšik po tej kríze s bruchom a bolesťami. Dobrú nocku prajem
anjelik
anjelik
Strieborný pokročilý člen
Strieborný pokročilý člen

Počet príspevkov : 383
Reputácia Reputácia : 132
Dátum registrácie : 14.03.2018

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F42.2, F60.6
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Fevarin 50mg 1-1-0, Prothazin

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Hulk DF 365 2 Po 10 jún 2019 - 22:39

Ahoj @Matej

Tak, tak, treba konini, i keď to nie sú koniny, vedome vypínať. Nereagovať! Robiť tichý návyk. Keď tak, tak až na večierku, či v posteli. Ako súhrn dňa.
Viem čo hovorím, sprv som riešil veci ani neviem aké a stálo ma to čas, potom som nemohol kvalitne spávať kvoli hovoriacim, mysliacim myšlienkam. No a v posledných týždňoch som na tom eňo ňuno.

Dávám tomu za pravdu najmä spôsobu psychohygiene opretú najmä o program.
Veľa pomohli a aj pomáhajú knižky, práca ma NB...

Stále naďalej bojujem so zbytkom programu.

V piatok idem na guláš sa zabaviť. Minulý rok som tam chýbal.
To bude tento rok asi prvý alkáč.

Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 138
Reputácia Reputácia : 27
Dátum registrácie : 18.02.2019
Bydlisko Bydlisko : Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0 - Paranoidná Schizofrénia, Arteriálna hypertenzia, Diabetes mellitus 2. typu (DM2T), Hypotyreoza
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Quetiapine Accord 300mg, Cisordinol 10mg, Depakine Crono 500mg, Stilnox 10mg, Indap 2.5mg, Prenessa 4mg, Bisocard 10mg, Siofor 1000mg, L-Thyroxin 100 Berlin-Chemie

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Iacobus Ut 11 jún 2019 - 18:04

Zdravím,
Zajtra má čaká posledná ťažká skúška v tomto ročníku. Je z farmaceutickej chémie, ako som uz písal vo svojom predchádzajúcom prispevku. Mal som na to malo času a navyše dnes som sa už neučil. Nemam rad učenie na poslednú chvíľu. Je to take chaotické učenie, pod veľkým stresom. Čo som sa naučil, viem; co nie, nedobehnem na poslednú chvíľu.
Teším sa, že to zatiaľ zvládam bez anxiolytik. Pretože mi došlo posledné balenie. Lekár ma stále dovolenku, tak si nemôžem dať predpísať nové. Samozrejme, v trezore mám uložené štyri balenia, ale tie si nechávam na okamih, keď budem chcieť veci vyriešiť radikálne. Viete, čo tým myslím.
Keď už som pri téme samovražedné myšlienky, mal by som doplniť, že suicidalne tendencie sa akosi vytratili. Mal som dojem, že to je pevnou súčasťou môjho uvažovania, ze to vo mne bude vždy. Ale teraz už dlhé obdobie som nepocitoval túžbu na smrť. Domnievam sa, ze je to tým novým cieľom, ktorý som si vytýčil. Niekedy vám o tom porozprávam, teraz je ešte priskoro. Svoje aktivity smerujem k tomu, aby to vyšlo. Lenže zatiaľ veci nejdú podľa plánu, a tak sa bojím, ze neuspejem.
Prajem veľa príjemných momentov vo vašom živote.

ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1025
Reputácia Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej St 12 jún 2019 - 20:49

Ahojte, priatelia. winking

Druhý deň a tretí deň v týždni som mal vcelku vydarené. Neprejavili sa výrazné vplyvy cvičenia na moju náladu, hoci možno dnes som sa na polhodinku poobede cítil vyhasnuto, "vyhorene", mínusovo. Iskru a chuť do činnosti mi navrátil následne navýšený kofeín... vzal som behom dňa asi 400-500 mg. To je dvojnásobok v porovnaní s utorkom. Ale nevadí, našťastie to pomohlo. Ešte som aj prvý raz potiahol cezčas, odkedy mám novú pracovnú dobu... Asi hodinku. Činnosti inak odsýpali a dalo sa. Počasie mi zatiaľ vyhovuje, atakuje to tridsiatky, no ešte mi to zatiaľ nespôsobuje ťažkosť. Doma občasne využívam už služby ventilátora. Smile

Čo sa týka obvodnej lekárky, čo som spomínal naposledy, tak dala mi spraviť ich oficiálny test na skrytú krv v stolici a mal som to negatívne. Na jednej strane sa veľmi teším, na druhej strane som mierne zmätený, že prečo ten môj z lekárne vyšiel pozitívny. Sestrička naznačila rôzne možné príčiny, trebárs nejaká ranka niekde a tak. V minulosti som už bol na také ranky (fisury) liečený v podstate veľakrát (aj priamo proktológom), takže z tohto pohľadu to je velice možné vysvetlenie môjho pozitívneho testu. Takže sa teraz vytešujem, že asi je to ok. Vzali mi teda len krv na krvný obraz ohľadom nízkych trombocytov a zajtra si zavolám po výsledky. Pretty good Ambulance

Známka dnes: 1- až 1, podľa toho, či vyhodnotím určité nepriaznivé veci ako problém, alebo upriamim úvahu smerom "good enough". Very Happy

Želám Vám, kamaráti, veľa zdravia a zdaru do Vašich ďalších dní! Super!
Držme sa. community together

matej
Sun 1

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Iacobus Št 13 jún 2019 - 23:53

No takže včerajšiu skúšku z farmaceutickej chémie II som napísal úspešne. Dá sa povedať, že som ukončil tretí ročník, aj keď oficiálne mám ešte stále skúškové obdobie, čaká ma totiž ešte jedna ľahká skúška. Tú by som zvládol s mojimi doterajšími vedomosťami, aj keby som sa na ňu vyslovene nepripravoval. Ale niečo sa naučím. Chcem dosiahnuť čo najlepší priemer. Lebo tohto roku je to katastrofa. Nerozumiem tomu. Minulý rok som bol hospitalizovaný, mal som zlé stavy a podarilo sa mi to ukončiť na áčka a teraz, keď som stabilizovaný, nedokážem to. Hmm, je to asi tým, že sú to predmety zamerané na memorovanie a to ja nemám rád. Radšej využívam logiku pri hľadaní nových riešení na úlohy.

Idem si čítať nejakú dobrú knihu a odpočívať. Ako som spomínal mám zabezpečenú prácu na dva mesiace v Rakúsku a potom doma nejaké to kladenie dlaždíc a obkladov. Ide o exteriérové schody. Schody sa robia dosť ťažko a je tam veľa roboty. Napriek tomu sa na to teším. Mám rád výzvy a navyše tá práca ma baví, je to taká relaxačná práca. Doma som položil dlaždice na terasu a na chodníku pred domom, tomu je už tri roky a stále drží, tak asi je to primerane kvalitná práca. Naučil ma to môj otec, ktorý je v tom dobrý. Mimochodom dnes k nám prišiel na kávu. Príjemne sme sa porozprávali.

Jeden spolužiak ma začal od istého času ignorovať. Spočiatku som si myslel, že kvôli škole nemôže, ale teraz by sa mu mali končiť skúšky. Nie som si istý, či to nie je len paranoja, ale mám dôvodnú obavu, že to robí úmyselne. V tom prípade sa jedná o zradu a ja aj viem, kto každý je do toho zapletený. Budem sledovať vývoj situácie ďalej, ako keby som o ničom nevedel. A keď si budem istý, že je to úmyselná ignorácia, zasiahnem. Budem musieť vymyslieť nejakú pomstu. Alebo mám radšej prestať komunikovať aj ja? Ale nerád by som prišiel o takého kamaráta, bol to dobrý priateľ. Tak neviem, čo robiť. Budem nad tým ešte uvažovať. Určite mu o mne narozprával niečo zlé ten človek, ktorý ma prenasledoval, k čomu sa aj pod tlakom priznal. Poradím sa s doktorom, on vždy dobre poradí.
Pekný deň prajem.

ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1025
Reputácia Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  dzuli08 Pi 14 jún 2019 - 18:50

Ahojte všetci,
ja len že po tej menšej kríze sa mám o čosi lepšie a samozrejme chcem aj poďakovať za reakcie, ktoré mi boli adresované. Teším sa na zajtra ....síce bude pekelne dusno ale ráno vyrážam s ocom na Chopok. Bol to moj nápad, tento "kopček" nemám zatiaľ zdolaný a chcela by som ho "dať". No držte mi palce nech tam nejak úspešne vyfuním ...ale chcem zažiť ten pohľad z vrcholu Smile Inak v práci už fungujem len tak nejak zotrvačnosťou, dala som si žiadosť aj inam lebo títo sa stále nevedia vyjadriť. Tak budúci týždeň ma pozvali na pohovor, budem to musieť nejak vymyslieť. Bližšie info kam som si dala žiadosť nejdem dávať ...keď tak možno v inej rubrike. Ale pracovná oblasť ostáva.
No tak neviem čo by som ešte napísala ....ešte možno že mám na letnú dovolenku aj niečo naplánované. Konečne si trocha pocestujem. Spoločníčku mi bude robiť mamča - snáď sa "nepozabíjame". V júli sa chystáme do Prahy už sa na to veľmi teším, a ešte by sme chceli ísť do Londýna max. na 4 noci. Ale tam je to horšie nájsť nejaké prijateľné ubytovanie lebo ceny sú že fúú. No uvidíme. Každopádne to bude stáť nejaký ten peniaz, ale za tie zážitky to myslím bude stáť.
Tak sa majte krásne, veľa pozitívnej energie prajem a čo najmenej útrap. Držte sa kamoši a kamky Smile
dzuli08
dzuli08
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 566
Reputácia Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Meretseger Pi 14 jún 2019 - 19:11

Čauko!

Všetko v pohode. Včera a dnes som šla prvý raz tohto roku zaplávať si na priehradu, voda je úžasná. Síce si pripadám značne divne, keď sa tam musím kúpať v záchrannej veste (kvôli záchvatom, mama je z toho nervózna), ale čo, účel svätí prostriedky.
Včera sa zas zjavil aj ex, že prečo som mu potom už neotvárala a tak, ale vyhodila som ho. A neskôr mi napísal týpek, s ktorým som chcela tiež chodiť, kým mi po mesiaci nedošlo, že to nepôjde... a že ako sa mám a tak. Bola som zvedavá, čo môže chcieť, odpísala som teda normálne. Nato z neho vypadlo, či mám záujem o stretko na sex Shocked laughing Zvážila som pre a proti a napokon súhlasila. S ničím viac nemôže rátať, ale v tomto bol fajn, aspoň ako jeden snáď z mála bol ochotný používať kondóm Laughing
Brácha mi spojazdnil teplú vodu, tak si priebežne periem zimné veci - pôvodne by som to nechala na mamu (divné, no), ale je mi ľúto zaťažovať ju aj s tým, keď má furt hafo práce.
Rozpozerala som Černobyľ, dnes by som mala ísť už na 4. časť. Je to bohovské Shocked Naposledy ma takto oslovilo Wayward Pines (Mestečko Pines), ale viem, že toto si pozriem len jedenkrát, často sa na to díva nepríjemne. Ale určite všetky palce hore I love you
A tak, končím, Sissi sa mi práve vyvracala na koberec, musím upratovať affraid
Meretseger
Meretseger
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 967
Reputácia Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Hulk DF 365 2 So 15 jún 2019 - 18:17

Dobré ránko celé Slovensko

Teraz už môžem povedať, že bolehlav už ustúpil, totiž som bol včera na vinikajucom guláši a došiel z neho neska ráno.

Ako sa mám, nuž fajn.

@Meretseger som rád, že si si vyhodila z kopitka a dodávam, že USB- čko nájdeš, je naškodu taku krásu zahodiť.

@dzuli08

Teším sa aj ja spolu s tebou, že budeš robiť túru.

Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 138
Reputácia Reputácia : 27
Dátum registrácie : 18.02.2019
Bydlisko Bydlisko : Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0 - Paranoidná Schizofrénia, Arteriálna hypertenzia, Diabetes mellitus 2. typu (DM2T), Hypotyreoza
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Quetiapine Accord 300mg, Cisordinol 10mg, Depakine Crono 500mg, Stilnox 10mg, Indap 2.5mg, Prenessa 4mg, Bisocard 10mg, Siofor 1000mg, L-Thyroxin 100 Berlin-Chemie

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Ne 16 jún 2019 - 17:54

Ahojte!
Tak sa mi zdá, že som sa akosi dlhšie neozval, ale nič svetaborné sa tu nestalo. Dni idú v zabehaných cykloch a do toho sa zapájajú príznaky, hoci teraz skôr v malom. Prekvapilo ma, že zatiaľ sa mi celkom OK udržuje spánok, ktorý vo vyšších teplotách bol problém. Mám pocit, že akp. boli nateraz dobrá voľba. Keď si odmyslím cvičenie a s tým súvisiace chudnutie akp. je nastavené pomerne realisticky a je aj zvládnuteľné. Po stránke platenej činnosti skláňam smútkom hlavu. Nič vhodné mi "necvrnklo" do oka. Dlhodobo denne nad 5 hodín pravdepodobne nezvládnem. Zostáva tak len akási simulácia pracovných činností na záhrade.

Dúfam, že aj vy sa máte aspoň OK a vedzte, že vaše príspevky sú mnou čítané a v prípade chuti a času vás pozývam na Zello dialógy v pravidelnom čase, teda v stredu a sobotu o 20:00. Držte sa a prjem do pohody nasledujúce dni... Tuto

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Po 17 jún 2019 - 18:09

Ahoj, priatelia. winking

Dni mi plynú pomerne klasicky, nie sú ničím zvláštne. Chodím do tej práce, tam štandardne sem-tam stres, sem-tam dobré stavy. Cez víkend som odpočíval prevažne pasívne, v sobotu to bolo okrem upratovania najmä o spaní a čítaní knižiek, v nedeľu som už bol aj u rodičov pozrieť a hral som sa hru na PC. Tiež som pokračoval v knižkách. Dnešný deň bol ozvláštnený poobednou dovolenkou na 4 hodiny, kedy som sa pobral z práce skôr, aby som skočil na zápis, ako som sa o tom bližšie zveril v téme "Naše (samo)štúdium". Potom som bol na pošte, na nákupe a hurá domov. Doma osviežujúca sprcha a vcelku sedím na webe odvtedy. Medzitým som opral duchnu a návlečku na podušku, lebo prvá vlna horúčav si vyžiadala svoje dane počas teplých nocí. Very Happy Celkovo to teplo už trošku horšie znášam, ale chcem sa nejak nastaviť na trpezlivosť, lebo veď leto ešte len začína. Už som mal aj pokušenie nejsť hore na šestku po schodoch kvôli spoteniu. Našťastie som "poctivo" vyšlapal - myslím, že sa mi po týždni aj niečo kondička už trošku zlepšila, zhlboka začnem dýchať asi až na štvorke po novom. Pričom ani na šestke pri otváraní bytíku nelapám po dychu, ale som v stave, že "dá sa". Samozrejme pot je prítomný, najmä na chrbte, tak v momente chytám po vyzutí uterák a horsa strčiť sa do ventilátora, nech ma fajne prefúka. Very Happy A až potom idem do sprchy. laughing

Nálady mám v týchto dňoch približne dobré, hoci v piatok som mal smutnejšie stavy, možno až podráždené. Trošku som aj nervačil a šéfka sa na mňa preto vlastne oprávnene mierne nahnevala. Ale už v ten deň sme boli vlastne zadobre, hoci jemný opar negatívnej energie v kancelárii zostával. Mrzí ma to.

Známku by som dal k dnešku asi 1-. Smile

Čo sa týka krvných testov, mám málo leukocytov a trombocytov, pod normu. Tak som objednaný na hematológiu na budúcu stredu, kde urobia precíznejšie vyšetrenie. Domnievam sa osobne, ale aj obvodná doktorka, že to mám z liekov, napríklad ten sertralín má v letáku vyslovene napísané medzi nežiaducimi účinkami znížené leukocyty a trombocyty. Takže buď sa to bude proste sledovať, alebo v horšom prípade mi dr. bude musieť sertralín nahradiť niečím iným. Ak hej, tak je to trochu škoda, lebo si myslím, že nejaký účinok sertralín na mňa naozaj má. Po zlyhaní Wellbutrinu a predtým escitalopramu ho vnímam kladne. very sad3

Ďakujem Vám za prečítanie, kamaráti. Želám Vám mnoho zdravia, držme sa! community together

Váš fanda
matej
Huge smiley

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Ut 18 jún 2019 - 17:37

Ahojte!
Práve dnes je pre mňa taký zvláštnejší deň. Vlastne si môžem vyberať, čomu sa budem tento utorok venovať. Nečakalo ma nič náročné. V reále sa snažím postupovať podľa "akožepovinností" a tak sa aspoň posúvať vpred. Samozrejme drobnosti okolo domácnosti nevynechávam. Problémom dňa bola prechádzka zahrnutá aj v spomínanom akp. Nemohol som sa rozhýbať ako by bolo žiaduce, ale musel som zaťať silne zuby a ísť. Podarilo sa, hoci na vzdialenosť od bydliska to bolo poslabšie. V priebehu dňa sa ešte objavila vzťahovačnosť na pár neďalekých rozhovorov, z čoho mi nebolo extra dobre.

Nálada podľa Matejovej stupnice celodenne 2-, aktuálne teraz na večer 3-.

Držte sa! welcome or bye

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 74 z 86 Previous  1 ... 38 ... 73, 74, 75 ... 80 ... 86  Next

Návrat hore

- Similar topics

Povolenie tohoto fóra: