Ako sa dnes máš? 11
Strana 61 z 86 • 1 ... 32 ... 60, 61, 62 ... 73 ... 86
Re: Ako sa dnes máš? 11
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Na úvod asi len toľko, že i keď až tak často neprispievam, sledujem vaše osudy i trápenia. Máme to ťažké, no musíme bojovať, nič iné nám nezostáva....i ja sa veľakrát pristavím pri myšlienke, že popri práci v podstate som pomerne dosť pasívna.... sú nejaké činnosti, ktoré robím a aj psychologička mi "naordinovala" nejaké úlohy, no priznám sa že plniť to sa mi nie vždy darí. úprimne je to len minimálne a štve ma to - musím s tým niečo robiť.
Moje svetlé body v práci sú najmä veľký rozsah dovolenky a aj teraz sa na ňu už teším v podobe Veľkonočných sviatkov. Chcela by som si doma dôkladnejšie upratať izbu, povytrieďovať "handry", čo nenosím. Máme v pláne ísť s rodičmi aj na chatu, kde bude otcov brat a ak bude priať počasie tak ísť na nejakú túričku. Chcela by som znova začať s cvičením šoférovania, aby som sa zas do toho trocha dostala. Dúfam, že počas týchto voľných dní sa mi podarí už konečne absolvovať nejakú cvičnú jazdu. Veľakrát-síce dávnejšie - sa mi snívalo že v pohode šoférujem v normálnej pramávke, tak snáď sa to aj stane skutočnosťou niekedy. To bolo trocha predstáv o mojich činnostiach. No a ako sa mám?
Myslím, že je to také celkom stabilné. Samozrejme nálady sa vystriedajú kadejako, ale sú lepšie aj horšie dni, no vždy sa to nejak stabilizuje. A ešte sa teším, že pôjdeme na svadbu ďalšiemu bratrancovi v máji a črtá sa aj ďalšia svadba, tentokrát u sesternice. Tak poslednú dobu sa v našej rodine roztrhlo vrece s tými svadbami. Je to pekné a úprimne si želám aby to všetkým vydržalo. Čo sa mňa týka, ja si nerobím nejaké prehnané ilúzie v tomto smere. Síce je v mojom živote chalan,ale neviem či sa to niekam posunie alebo tak, skôr je to na báze fyzična.
Všetkým prajem pekný večer a veľa kladných podnetov a situácií, a keď prídu tie horšie pevne verím a dúfam že sa snimi dokážete popasovať a všetko bude okej. Držím všetkým palce a posielam
dzuli08- V.I.P.
- Počet príspevkov : 566
Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Teším sa, že si sa po čase zase ozvala a prajem ti veľa zdarov v robote ako aj duševnej pohody doma počas voľna.
Ahoj @kimi2028
Si bojovník, veľký chlap, máš v sebe talent, tak to nevzdávaj a dopraj si pár dní nič nerobenia! Verím, a želám ti veľký úspech na turnaji.
Ahoj @dzuli08
Som rád, že si na nás nezabudla a podelila si sa s nami o svoje premilé udalosti v tvojom živote. Modlim sa za teba a prajem veľa úsmevných tisíc kilometrov za volantom.
Ahoj forumáci
Mám vás rád, aj tích nových, či prastarých, proste, všetkých. Spolu to tiahneme už necelý tretí rok čo som sa sem regnul, a zažili sme spolu tu na fóre všeličo. Mám radosť, že poznám vaše životy ako aj vy môj.
Dnes moja mamucha oslavovala narodeniny, tak sme v altánku privitali rodinných príbuzných. "Mami všetko najlepšie.".
Včera som jej sľúbil, že neska jej pomôžem s pripravou, ale nestíhal som! Kým som si urobil robotu za počítačom tak sestra spolu z mamou už na poobedie mali všetko pripravené. Chlebíčky, babovka, slané a sladké pokrmy, alko aj nealko.
Minulý týždeň som načal robotu v záhrade a keď bude tento slnečný, by som chel túto robotu aj ukončiť.
Dnes sa mi podarilo opäť vymazať komplet dokumenty, kvoli posramemu onedrive, našťastie si robim zálohy ja na google disk tak aj HDD .
Onedrive je citlivý jak ta najmenšia atómová častica, reaguje rýchlosťou svetla.
Jak zneho upraviš alebo vymažeš subory, tak ti zmiznú aj z počítača.
A ako sa mám po tej psychickej stránke?
Ráno a večer dýcham pranu a počúvam audio, kde mám nahrané duchovné cvičenia.
Všimol a všímam zmenu v telovom pociťování, už to nieje také zlé ako pred tým, ako keď som si nainštaloval apku, cez ktorú sa dá dýchať prana.
Citim sa byť ľahší, jemnejší, krehkejší, čistejší, voľnejší...
Všetkých vás pozdravujem, mám vás rád a myslím na vás.
S pozdravom Hulk
Reputácia : 27
Dátum registrácie : 18.02.2019
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0 - Paranoidná Schizofrénia, Arteriálna hypertenzia, Diabetes mellitus 2. typu (DM2T), Hypotyreoza
Súčasná medikácia: Quetiapine Accord 300mg, Cisordinol 10mg, Depakine Crono 500mg, Stilnox 10mg, Indap 2.5mg, Prenessa 4mg, Bisocard 10mg, Siofor 1000mg, L-Thyroxin 100 Berlin-Chemie
Tak ako sa mám? Mám sa dnes super, nálada je tiež výborná. Vyzerá tak, že včerajší stacionár mi veľmi dobre prospel a nabil ma dobrou energiou. Menšou škodou je však to, že som to nepodporil žiadnou zaujímavou činnosťou, ale to až tak veľmi teraz nevadí. Dúfam, že do večera niečo stihnem ešte porobiť. Nejakú tú angličtinu by som si mohol ešte dať. Nemám nejaké veľké ciele pred zajtrajším odjazdom do Bratislavy naprieč celým Slovenskom. Väčšinu vecí už mám zbalených, nebudem potrebovať veľa toho. Základ je tam nahádzaný na kôpke už len dať to do kufra.
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
od pondelka som doma, prišiel som večer autobusom z Bratislavy. Mám sa celkom dobre, trochu oddychujem, bol som na návšteve pri starej matke, pri otcovi. Zajtra ráno príde matka. Už sa na ňu teším, dlho sme sa nevideli. Ďalej čítam knihu, vlastne dnes som ju dočítal a idem na ďalšiu. Popritom píšem seminárnu prácu, ktorej zadanie znelo "vyberte si tri právne problémy alebo inštitúty z praktického lekárnického života, na ktoré je potrebná znalosť právnych predpisov mimo zdravotníckych právnych predpisov". Celkom ma baví hľadať v zákonoch, len mám trochu problém, aké problémy lekárnického života si mám vybrať. Mám zatiaľ jeden, je popísaný aj so záverom. Druhý sa črtá. Tretí je v nedohľadne. Takže, ak máte nejaký nápad, sem s ním. Budem vďačný.
Prajem Vám príjemné a pokojné veľkonočné sviatky.
ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1025
Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg
V posledných týždňoch sa mi akosi ťažšie píše na fórum. Často si sem sadnem, vlastne každý deň, prečítam si všetky Vaše aktuálne osudy, ale nenapadá mi nič, čo by som buď adresoval Vám ako reakciu, alebo čo by som napísal o sebe. Stáva sa, že hlavne cez týždeň viac dní po sebe nič nenapíšem, hoci voľakedy som prispieval častejšie, mám pocit. Mrzí ma to, no zároveň neviem, čo s tým. Skrátka nemám asi nič na srdci.
Môj život je v určitom smere vlastne dosť stereotypný a asi aj banálny. Chodím do tej práce, tam sa veci riešia, robia sa povinnosti, ktoré ako-tak zvládam, niekedy dobre a niekedy horšie. Nálady sú takisto raz dobré, raz horšie. V tento týždeň som mal 2 dni mierne depresívne, nechce sa mi ale presne opisovať svoje pochody počas tejto rozlady. Dosť to pripisujem svojmu zamýšľaniu sa nad negatívnymi vecami a súvislosťami, taktiež nepomohlo moje ponocovanie a púšťanie si smutných pesničiek z youtube, ktoré ma v akomsi smútku umelo udržovali. Včera som si o tom potelefonoval trochu s mamou, a potom som sa cítil oveľa lepšie. Vyrozprával som sa. Po večeroch inak nič extra nerobím, vždy aj azda web, sprcha, maily, fejsbuk, spravodajstvo, fórum,... večera, niekedy čítam knižku. Počas "depresívnych dní" som sedel za PC a surfoval v sluchátkach na youtube do noci.
Úlohy v práci sa mi darili relatívne plniť,... najviac mám radosť, že som nereagoval na rôzne nelichotivé zmeny negativitou, ale udržoval som si vtedy celkom dobrý postoj, čo si po dlhej dobe všimla aj šéfka a pochválila ma, že reku "aspoň ja si držím dobrú náladu". Táto jej pochvala ma veľmi pozitívne zasiahla, strašne ma to povzbudilo, lebo obvykle práveže šírim o sebe dojem skôr smutnejšieho a negatívnejšieho človeka. Ale v srdci strašne túžim pôsobiť na ľudí úplne naopak, preto ak na pár dní tak naozaj pôsobím a niekto si to vedome a slovne všimne, tak je to fakt pre mňa hodnota na nezaplatenie. Kupodivu potom neskôr sa mi začala tá dvojdňová rozlada, čo je smutný paradox.
Z hľadiska papania som mal 3 dni prežracie, dnes som zatiaľ v limite a víkend bol v limite len tak-tak. Ak zajtra dodržím limit, tak splním svoje predsavzatie z témy o chudnutí, že smiem mať počet prežracích dní za týždeň najviac tri. Snáď v sobotu zreferujem do danej témy, že sa to podarilo.
Teraz mám 4 dni voľna, do práce idem až v utorok. Neviem presne, ako dni strávim, určite tam budú mať zastúpenie aj typické víkendové aktivity, taktiež návštevy rodičov. Ostatok času nemám naplánovaný, spontánne mi napadá knižka, PC hra, prechádzky, upratovanie. Teda skôr banality. Celkovo svoj životný čas trávim viac-menej "nevýznamne".
Prajem Vám, priatelia, mnoho zdravia a sily do ďalších dní. Veľmi Vám držím palce všetkým a vrúcne tiež ďakujem za prečítanie tohto môjho príspevku. Ste všetci veľmi statoční a super.
Držme sa!
S úctou
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Dnes sa mám zhruba dobre. Vstával som krátko pred ôsmou a vybavil som si tradičné "ranné rituály" (hygiena, raňajky, lieky, atď.). Potom som netrávil čas príliš pestro, väčšinu dňa som sa hral na počítači. Celkom ma to bavilo, iba som bol nervózny z bolenia zadku a nepohody pri stálom sedení. Ale pravda je, že som si relatívne často chodil pocvičiť a ponaťahovať sa. Nuž, aj tak vo fyzickej rovine som prežil deň viac-menej pasívne. Teraz ku večeru som si naplánoval jedálniček na ďalšie dni, a teda aj zajtrajší nákup. Zajtra to vyzerá na aktívnejší deň, plánujem aj návštevu rodičov, tiež poobede prať.
Hru som dohral, momentálne sa mi moc nechce začínať novú. Takže asi zvyšok večera strávim pri knižke alebo na článkoch z webu... Včera som išiel spať až po polnoci, takže dnes musím zaľahnúť skôr.
Známku by som dal za dnešok asi 2+.
Srdečne Vás všetkých, priatelia, pozdravujem, ahojte.
matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
rasto- V.I.P.
- Počet príspevkov : 522
Reputácia : 60
Dátum registrácie : 18.10.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: f20
Súčasná medikácia:
---
Ahojte, kamaráti.
Dnes sa mám zhruba dobre. Včera večer som si predsa len rozohral ďalšiu hru, takže som pri tom skysol do jednej v noci. Preto som dnes vstal až pred deviatou. Našťastie po ranných rituáloch som vybavil všetko naplánované... solárko, lekáreň, nákup potravín, tiež som skočil do práce na 10 minút, čo som potreboval niečo zariadiť, čo by nebolo dobré nechať na utorok. Šiel som po ulici až dnes prvýkrát v tomto roku v tričku, mal som aj slnečné okuliare. Je celkom fajn. Dokonca by som povedal, že mi tu na balkón až pripeká. Teraz som sa doma vybalil, dal si desiatu a spustil pranie prvej várky. Keď doperiem, na takých 60% pôjdem k rodičom pozrieť. Už včera ma pozývali na obed, ale nechcelo sa mi vytrepať z bytu. Vždy prvý deň po pracovnej viacdňovke sa mi nikam nechce chodiť. Preto zväčša trávim bežné soboty tu medzi štyrmi stenami. ... a k rodičom idem až v nedele.
Teraz, kým sa perie, pôjdem pokračovať v rozohratej hre. Som veľmi rád, že ma baví, vážim si každý taký okamih, lebo bývajú časy, kedy ma nebaví nič.
Ďakujem za vypočutie/prečítanie, priatelia. Želám Vám príjemnú a pokojnú Bielu sobotu.
matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
rasto- V.I.P.
- Počet príspevkov : 522
Reputácia : 60
Dátum registrácie : 18.10.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: f20
Súčasná medikácia:
---
Ahojte, kamaráti.
Sobota mi prebehla vcelku dobre. Doobeda tie vybavovačky, čo som už spomínal naposledy, potom po dopraní 3 várok som skočil k rodičom. Ponúkli ma špenátom. Večer som trávil hrou na PC. Šiel som spať už po desiatej, no napriek tomu som sa dnes ráno vytrepal z "postele" (resp. gauča s matracom ) až pred deviatou. Nový deň bude asi tradičný víkendový... Bolo by fajn robiť aj niečo produktívneho, než len relax, lebo už som hádam zrelaxovaný aj dosť. Zatiaľ som však vďačný aspoň za neprítomnosť negatívnych emócií a myšlienok, trebárs absentuje nuda. Trochu ma iba opantáva neposednosť, keď sedím za tým stolom. Je mi ťažko väčšinu dňa presedieť, nielen že človek ako taký nie je na taký štýl stavaný, ale aj ja sám som nie na to zvyknutý. Ako sa vraví, žerú ma mrle pri tej hre. Potrebujem sa hýbať, nervózne poklepkávam, a pauzy, kedy sa idem ponaťahovať a poprechádzať od dverám k oknu, mi to nevedia dobre vynahradiť. Ktovie, či by mi na to nepomohol rotoped... zabežkať si na ňom na 4-5 minút pravidelne niekoľkokrát do dňa. Nie kvôli chudnutiu, ale kvôli pohybu. Práve tie nožky sa mi potrebujú najviac hýbať, tie mrle postihujú hlavne ich.
Prajem Vám krásnu veľkonočnú nedeľu, držme sa! A napíšte kúsok o svojich súčasných dňoch, priatelia.
S vrúcnym pozdravom
matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Mám sa zhruba dobre. Veľkonočný čas trávim relatívne relaxačne, venujem sa len tradičným voľnočasovým aktivitám - hre na PC, knižky, web, počúvanie rádia. Snažím sa o nemyslenie na špatné myšlienky - vnímam to asi ako môj obľúbený Carlson, ktorý vraví, že šťastie je prirodzený stav mysle, ktorý sa automaticky dostaví, keď absentujú negatívne myšlienky, emócie a fyzická bolesť/príkorie. A že teda šťastie nie je niečo špeciálne, čo sa nejak zvlášť prejavuje, ale definuje ho skôr neprítomnosťou niečoho, a síce tamtoho negatívneho.
Teraz sa menej píše na fórum, tak mi zostáva len dúfať, že sa máte ok. Napíšte kúsoček.
Prajem Vám príjemný Veľkonočný pondelok, kamaráti!
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Strana 61 z 86 • 1 ... 32 ... 60, 61, 62 ... 73 ... 86
» Ako sa dnes máš? 19
» Ako sa dnes máš? 7
» Ako sa dnes máš? 4
» Ako sa dnes máš? 13