Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 11

Strana 11 z 86 Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 48 ... 86  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 11 - Stránka 11 Empty Re: Ako sa dnes máš? 11

Odoslať  Mischelll So 17 november 2018 - 16:02

Ahojte Wink

už dlhšiu dobu som chcela napísať aj čas som si našla len zrazu, že nemám moc o čom písať....totiž síce mám mnoho noviniek, alebo skôr zmien...ale moc pozitivné nie sú....tak čo sa práce týka konečne si možem povedať, že práca pre mna ako stvorená...len ohodnotenie je mizerné....tak končí mi zmluva koncom decembra a už teraz pondelok mam jeden pohovor....ako otec a sestra nie su moc za to aby som to miesto vzala...alebo išla na pohovor...ale musim skušať dostat sa zase do toho kolobehu pohovorov.....inak to nejde...a pritom pohovory to je moja slabá stránka....pamätám si, že som na každom pohorela a bolo ich hodne vela....ako konečne mam pocit, že mi niečo ide....že na niečo som potrebná....ale tie podmienky su hrozne....preto musím zmeniť prácu...viem, že zbytočne "vyplakavam" no to ma teraz tak trocha trápi.....okrem iného....z mojho potencionálneho priateľa....je ešte vedší schizofrenik ako ja....totiž stretli sme sa na piati krat planovania konečne...a potom mi napise ze je koniec nech si najdem ineho....lebo je to daleko...ako včera sme sa akože rozisli....pritom sme sa stretli 2x všeho všudy....ale fakt sa mi páčil aj z chybami....tak som z toho bola trochu zdrvená.....asi fakt toho pravého nenajdem....proste som smutna, zo seba zo života a tak....ale nenazvala by som to depresiou....proste asi len obyčajny smutok z udalosti, ktoré sa mi dejú.....

Prajem ešte pekný zvyšok víkendu  community together

Mischelll
Mischelll
Mischelll
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 640
Reputácia Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Bydlisko Bydlisko : východne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Dušan So 17 november 2018 - 18:23

ahoj @Matej

som rad ,ze si bol aspon na chvilu v spolocnosti a aj si si do seba hrkol jeden prilezitostny,to ,ze si skorej odisiel je uplne normalne,len si z toho nelam hlavu,kotrbu hore!!!
ja tiez ked mi dojde para, tak kamarad to nazyva zdrhanim,ze som usiel,jednoducho nie som uz ten, co to kedysy byvalo,rano dorovnavat hladinu!!!
ja tiez citam knizky z oblasti sebapoznania,mam par zokupene a este chcem kupit 4-5 titulov od Michaela Newtona,dost ma zaujala jedna z jeho knizek a jelikoz sa venuje tejto myslienke,pardon!!! vedomiu ,tak preco nie!dalej mam docitane od Eckharta Tolla dve knizky a takto mi ostavaju este dve,potom dalsie a dalsie,mam teraz take citacie obdobie co mi uplne vyhovuje,raz ma to omrzi!!!,to viem,ale mam za to tkvz.kompenzaciu,
dost mi Ekchart dal,napr. dost casto vyuzivam povrchovo jeho frazicku "tichy pozorovatel" , vnutorne sa to neda,to by som musel prejst o uroven vysie? v oblasti duchovna,slova ako pokoj,ticho,oslobodenie sa spod mysle su mi zname,nakolko v minulosti som ich pocitil,
eckhart hovori, byt chudobny znamena byt duchovnejsi,a preto sa on na dva roky vzdal svojho majetku a stal sa na urcity cas bezdomovcom,
ten tichy pozorovatel je u mna novinka,a uspesne ho praktizujem,vyvazujem slova ako eGo -recnik -Ja,som,moje s tichom a pokojom,
bol som tak nastelovany, ze mi vadilo ticho a aj ostatnym,neustale sme len tak kvakali o vselicom no hruza vyjadrovanie,vzdy to dopadlo s otazkou,jak a preco som toto povedal!!!

Ahoj @Mischelll

to stym priatelom ,akoze myslis vazne ,ze z jednej zchodzky takto a hned to balis,skus mu prejavit zaujem!!!
viem co ja ti do toho hovorim,nemal som vztah snad vecnost!ale takto by som nejako sa znazil to nejako este zachranit!!!zapalit dalsiu iskru,
co sa tyka roboty,snad vies co je pre teba a rodinu najlepsie!

ahoj,

dnes sachove smolenice,
a narobeny som neska jak hovado,bola ma nohy!totiz som na toalete opravoval zachod,bol odtrhnuty,musel som ho rozebrat,navrtat nove dziry a znovu ho nahodit,jednoducha roboticka na pol hodinu a menej,ale anti/fajny to robil 3 hodiny + 4 kavy a cigarety,celkovo spalil som snad pol litra vody,

pocuvam korben dalas v radiu z trnavskeho nadvoria,

myslim na vas a drzte sa!!!
Dušan
Dušan
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1604
Reputácia Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Ne 18 november 2018 - 7:54

Ahoj @matej mám radosť z teba, že si si prišiel posedieť. To je u teba veľký pokrok a som rád, že si pozvanie prijal. To, že si bol len 3 hodiny tak ťa trápiť nemusí. Sám balím to, keď s niekým idem tak po 1,5 hodine a odídem, lebo spánok... Aj ja dúfam, že moje problémy sú len dočasné.

Ahoj @mitchelll Verím, že aspoň prácu doriešiš k vlastnej spokojnosti, aby si bola spokojná s jej náplňou. Budem ti držať palce, aby si to dala. Toho vzťahu je škoda, je mi smutno, že ti to nevyšlo. Niekto snáď k tebe príde a budeš šťastná

Ahoj @fajny Som rád, že si si zahral šachy a dostal si sa do takej malebnej dedinky ako Smolenice. Čo sa týka opravy WC tak základ je, že si to dal.

Včerajšok bol ťažký schytal som niekde poriadnu nádchu a tak väčšinou som len v posteli. Nejde to žiaducim smerom, ale čo mi ostáva. Treba to trochu poliečiť a potom bude dobre. Tiež mám vcelku nudný život. Odkedy sa nedá futbal baviť, ako aj venovať sa súťažne šachom tak to išlo dole vodou. Musím nejako bojovať. Mám sa však lepšie ako včera, tá posteľ berie strašne veľa energie.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2281
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Hulk DF 365 1 Ne 18 november 2018 - 9:24

Ahoj @kimi2028

Ta postel patri k zivotu,a da vnej napr.citat,
Su obdobia ked dlhe mesiace robis tamto a druhe tamto,rezim, program dna sa prisposobuje obdobiam

Viem si predstavit aj rocne obdobie s nejakym dennym programom,a to ich mam kopu
Hulk DF 365 1
Hulk DF 365 1
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 183
Reputácia Reputácia : 28
Dátum registrácie : 18.07.2018
Vek : 45

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0 +
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Kventiax SR,Cisordinol,Depakine chrono,Stilnox

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Ne 18 november 2018 - 10:32

Ahojte.

Mám sa, žiaľ, dosť zle. Som v depresii a emočne mi je veľmi plačlivo, roztraseno a ľútostivo. Ľutujem samého seba, svoje detstvo, svoje traumy a všetky ich následky, ktoré sa prejavujú v súčasnosti a neviem ich prekonať. Neviem prekročiť svoj tieň. Včera potom neskôr poobede pokračovali fázy žiaľu, dusivého plaču. Do noci som potom občasne spal na gauči pri zažnutom lustri. Zhasínal som až okolo piatej ráno. Dnes som mal zase úseky plaču a ľútostivosti. Som veľmi spomalený, strašne sa nudím, nič ma nebaví, všetko mi príde prázdne a strašne nudné, nič nestojí za to. Ledva som si spravil raňajky a kávu. Ranná, ani večerná hygiena nebola. Mal som chuť nedať si lieky, lebo som na ne naštvaný, že mi nezaberajú. Napokon som si ranné dávky dal. Neviem, čo budem dnes robiť, nechcem ísť k rodičom, lebo sa mi vynárajú smútky v súvislosti s ich výchovou. Ako čítam na internete články a v knihách o tajných programoch z detstva, tak veľa svojich problémov som pochopil ako spustené v detstve a spôsobené detstvom. Doteraz som sa na to tak očividne nepozeral. Mám na otca ťažké srdce. Vedeli ste, že dospelé deti alkoholikov majú napr. problémy nadväzovať intímne vzťahy? To je len jedna z asi desiatich typických znakov DDA. To som vôbec nevedel, že by moje panictvo a panický strach z intimity mohli mať koreň v alkoholizme rodiny. Vždy som to hádzal na sociálnu fóbiu, alebo na schizofréniu, alebo som to uvádzal do súvislosti so skúsenosťou s pedofilom. Ten ma však nikdy nezneužil, vždy som mu utiekol, no aj tak som tie obranné mechanizmy voči sexu nejak s tým spájal. A ono to má koreň v skutočnosti v alkoholizme. Všeličo som o sebe poodhaľoval aj ohľadom ďalšich veľavravných charakteristík v tých psychologických knihách. A je mi to strašne ľúto. Nesmierne ľúto. Generalizujem, že mám zničenú psychiku a život kvôli tomu.

Som rád, že ste na mňa reagovali a že ste mi napísal svoju radosť, že som šiel na posedenie. Ale pravda je taká, že nesmierne ľutujem, že som tam šiel. Bol som relatívne ok ešte v piatok a od toho večera len plačem a ľutujem sa. Je mi zle.

Tuším, že môj život sa neskončí dobre. Prirodzené vyústenie môjho príbehu, keď sa naň pozriem v celistvosti od začiatku výchovy cez pubertu, ranú dospelosť až po súčasnosť, tak mi to vychádza, že to nedopadne dobre a neodídem prirodzene. Aj štatistiky to značne potvrdzujú. Ale nemám na to zatiaľ gule, som slaboch, mám strach z tej definitívnosti, ktorú mám podloženú hlavne náboženskou vierou, ktorá ma naďalej (skôr negatívne) ovplyvňuje.

Prepáčte môj negatívny príspevok. Nemám sa komu zveriť. Som tu sám a už ani pomaly nezdvíham hovory mame. Mala ma radšej potratiť, než mať ma za rodinného miláčika, ktorý preskočil detstvo, lebo ju musel odmalička zachraňovať pred ožratým manželom, ktorý sa váľal a blval po kuchyni.

Držme sa, sme v tom spolu.
matej

Ako sa dnes máš? 11 - Stránka 11 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Dušan Ne 18 november 2018 - 11:27

ahoj @Matej

zda sa mi ze niesi si vedomy myslenia-snivania do minulosti a buducnosti,toto tvoje zamyslanie a sebakontrolovanie ta ubija a navyse tam fantazirujes,a bojujes,chlape nebojuj,uvolni sa,zacni dychat telo,a nehaj výdychom rozplynut,zmiznut vsetky emocie,vydych je smrt a protiklad nadych je zivot,pustas tak zivotnu energiu do seba!

ti si tu a teraz,pritomnost,dnes je tvoj den,co tam po minulosti ci buducnosti,teraz je ten okamih zit,robit,fakcit,makat,

pritomny okamih ,toje aktivita,cinnost,pohyb...je to stav vedomia a nie fantazirovania co ako,keby... a hodnotenia minulosti,zi teraz ,tu a teraz,co bolo to bolo,

myslenie-snivanie to je parazit v podobe bytosti ktoreho potravou su emocie-emocne telo a samotne myslienky,pozvacsa tie negativne,ale je to len myslenie ,nic inse,je to kolektivna mysel ktorej ulohou je naplnat eGo,a to tvoje posielat do....

preto kniha od Ekcharta Tolla hovori o stave vedomia,pravemu Ja,pritomnemu Ja,tichemu pozorovatelu ako vnutornej slobode od mysle,myslienok,

uvedom si ,ze vo vnutri si len ty,tu a teraz ,nieco ako most nad tecucou riekou,kde na koncoch mosta je prejaveny a neprejaveny,neprebudeny a prebudeny,pozemsky svet a duchovny svet,mysel a hlboke čiste vedomie,ked sa naucis dychat svoje telo pri akejkolvek cinnosti,pustat do seba aspon slnecnu ci mesacnu energiu,svetlo,a tuto energiu budes vedome pocitovat,vtedy si uvedomis svoje prave Ja,pritomne Ja,

doporucujem si nastudovat knihu od Michaela Newtona - putovanie dusí,urobi ti to ako taku predstavu o tvojej dusi jak v tvojom tele tak aj mimo neho po smrti,

Naposledy upravil fajny dňa Ne 18 november 2018 - 18:59, celkom upravené 2 krát.
Dušan
Dušan
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Dušan Ne 18 november 2018 - 11:48

ahoj,

len doplnim ,ak nazeras do minulosti ohladom spokojenosti,to je prave to,o tom to je,stav vnutorneho pokoja a ticha,si tam tvoje byvale pritomne Ja,ktore si uvedomuje ticheho pozorovatela tak aj eGo recnika,si tam ty ako byvale pritomne ja s myslienkami a vedomim takym a takym,
z tvojho profilu viem,ze malokedy s niekym debatujes ci rozpravas,to je normalne ,si tichy pozorovatel - pocuvas,pozeras,dychas,ochutnavas a citis,
a ked pride rad na teba tak pouzivaj slova ako ja,som,moj s rozvahou,nemusi cely svet vedzet o tebe vsetko,toto je jeden zo zmyslov a to rozpravanie,tieto ostatne, to su vnimacie zmysli,ked niet o com rozpravat,nelamat si hlavu,ono to pride,jednoducho si tichy pozorovatel a to je vedomie,dusa,boh,ticho,priestor,pokoj a klud

tvoja dusa ,to je pozvacsa tichy pozorovatel,ona si vybrala tvoj zivot,tvoje telo,lebo ona ho chce zit a zazit,niekedy sa aj prihovori aby ta nasmerovala ci nakopla,ale aj to su len zrnka znameni ktore ti moze poskytnut,v knihe o putovani dusi je vedomie nieco ako mysel boha,

v knihe oSHo - o čakraách a energetických telach je siedme jemne telo najvyssie a je to stav,krista,boha,budhu..je to existencia a neexistencia,bytie a nebytie,je to stav uplneho hlbokeho cisteho vedomia,stav osvietenia - radosť z bytia,teda aj stav smrti a hlavne je to stav jednoty muzskych a zenskych jemnych energetickych tiel,,dovolim si povedat ,ze je to aj stav duse,

ostatních 6 jemnych energetickych tiel su stavy dualnosti,ktore sa navzajom nejak dplnuju,zenske a muzske jemne telo,

Naposledy upravil fajny dňa Ne 18 november 2018 - 18:55, celkom upravené 1 krát.
Dušan
Dušan
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  anjelik Ne 18 november 2018 - 15:18

Ahoj Matej! heart
Je mi veľmi ľúto, že sa cítiš takto zle. Chcem ti len toľko napísať že ti držím palce, v duchu silno myslím na to aby ti bolo lepšie. 
Vlastne Fajny už všetko dolezite, vsetky rady napísal, a neskutočne krásne. Bolo veľmi krásne čítať jeho príhovory k tebe. A má veľkú pravdu. Keby sme si často pamätali na zle veci ktoré sme prežili v detstve, úplne by nas to ubilo k zemi, stoplo by nás, ako teraz tento víkend teba. Ani nemôžme vedieť koľko ľudí zažilo podobne detstvo. Každý má svoj príbeh, svoje bolestivé tajomstvá. Aj ja som mala veľmi zle dospievanie u rodičov. Ale vedome si na to nikdy nepomyslim. Keď aj sa stane, poviem si že to nemá zmysel a pomyslím na niečo príjemnejšie. Maťko, je nás viac , ktorí sme prežili podobne veci ako ty. A vieš čo sa stalo? Dostali sme duševne choroby. Lebo to bolo ťažké. Ale som si istá, že každý z nás sa rozvinul v človeka s neskutočne krásnou dušou. Sme príliš citliví. Áno. Ale čistí, krásni. Ako aj ty. Po láske nie len túžiš ale aj nám ju dávaš. Si dobrý človek s krásnou dušou. Na toto mysli. Toto si uvedom. Potrebujeme ťa
Pusi
anjelik
anjelik
Strieborný pokročilý člen
Strieborný pokročilý člen

Počet príspevkov : 383
Reputácia Reputácia : 132
Dátum registrácie : 14.03.2018

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F42.2, F60.6
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Fevarin 50mg 1-1-0, Prothazin

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  le pluie Ne 18 november 2018 - 15:50

Ahoj Matej,
je to naozaj ťažké, čím si si prešiel v detstve a ako ťa to poznačilo. No stále je tu nádej. Na tvojom mieste by som v prvom rade zmenila lieky, aby si eliminovali úzkosti a pri lepšom stave určite vedome nájsť psychoterapeuta. To ti dokáže zmeniť život. Aj keby to bola veľká investícia. Motivačné knižky vedia pomôcť, ale často krát pri rôznych traumách je to ťažko aplikovať do života. Moja mama mala napríklad posttraumatic poruchu, keď zomrela moja teta v mladom veku. A správny psychoterapeut to odhalil, vrátil ju do traumatickeho momentu, prežila tú situáciu znovu, ale inak aby sa odblokovala. Dovtedy nevedela plakať, ani sa nevedela vypotiť, keď bola chorá. A prežila to pomocou psychoterapeuta spôsobom, ktorý jej pomohol situáciu spracovať a vyrovnať sa s tým. Bol to typ akejsi regresnej terapie, konkrétne REM terapia. Treba sa o tom informovať, lebo sú rôzne postupy, ktorými sa aj bôle z detstva dajú prijať a človek potom vie žiť lepšie.

Drz sa Matej a držím ti palce, aby si dokázal zmeniť svoj život. Žiaľ dobrých psychoterapeutov nie je veľa ale stojí to za to skúšať a nájsť toho správneho.
le pluie
le pluie
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 104
Reputácia Reputácia : 37
Dátum registrácie : 15.09.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: prvotná F. 23.0, aktuálna F. 32.2
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Olanzapin 5 mg, Alventa, melatonín, Euthyrox

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Po 19 november 2018 - 7:36

Matej, tak ako ty sa cíti v súčasnosti viac ľudí. Som tiež veľmi spomalený, čo bolo vidno aj vo štvrtok na tréningu mozgu. Sestrička nám dala na stôl 8 predmetov a mali sme si za 30 sekúnd ich zapamätať, čo najviac. Zapamätal som si len 3. Tiež v poslednom čase sa musím ku aktivitám premáhať, niekedy sa ani nepremôžem a nudím sa, lebo nič nerobím. Psychologička skonštatovala len to, že lieky nie sú všetko a mal by som pomáhať si sám, aj keď zaberajú slabšie. Doporučila mi napr. tú spominanú psychogymnastiku mnou v predošlom príspevku s rukami a hlavou hore. Pomáha to, ale len trochu. Rozhodol som sa, že budem viac pomáhať mame. Chcel by som pracovať aspoň 2-3 hodinky denne, aby som sa dostal z toho nejako. Najprv ide však posilovňa a teším sa, ako si zacvičím.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2281
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  le pluie Po 19 november 2018 - 8:57

Ahoj Kimi,
tak z mojej skúsenosti, čo mi pomohlo naštartovat kognitívne funkcie bolo najprv, keď som sa vylizala z depresie plus každý deň mam 1200 mg piracetamu (Pirabene). Perfektne to pomáha koncentrácii, mám aj Tebokan. Nech si myslí môj psychiater čo chce... Sám mi to predpisuje aj keď hovorí, že to robí bežne pri dementnych pacientoch. No myslím, že tieto lieky sú len pomáhajúce. Skús sa na to spýtať Kimi. Ja ako to beriem, tak nemám už problémy a cítim sa aj inteligentnejšia. Učila som sa s nimi aj na štátnice a vtedy to bolo nevyhnutné. Bez Pirabene som si nevedela nič zapamätať.

Ja som mala teraz 4 dní voľno. Bolo mi krásne, bol u nás na návšteve priateľ. Dúfam, že náš vzťah zdolá aj prekážky a odlišnosti. Rysuje sa mi aj nová práca. Boli sme jeden večer vo filharmonii v Bratislave a druhý večer sme pre pretancovali na párty. Som naozaj zaňho vďačná.
le pluie
le pluie
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 104
Reputácia Reputácia : 37
Dátum registrácie : 15.09.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: prvotná F. 23.0, aktuálna F. 32.2
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Olanzapin 5 mg, Alventa, melatonín, Euthyrox

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Po 19 november 2018 - 21:04

Ahojte, priatelia.

V prvom rade Vám všetkým veľmi ďakujem za všetky vzácne slová, ktoré sme mi adresovali v snahe poradiť či povzbudiť. Ste super, veľmi si to vážim. giving a hug

Ako sa mám? Druhá polka víkendu bola o čosi lepšia, ak mám na mysli najmä nedeľu popoludní. Zlepšenie myšlienok prišlo v súvislosti so zmysluplnejšou aktivitou, napr. som trochu upratoval a dal som prať postupne až 4 várky. Robil som trochu poriadky okolo domácnosti, prach, podlaha v kúpeľni a podobne. Dosť mi to odviedlo pozornosť od mojich čiernych myšlienok, pričom som mal pocit, ako som naznačil, že sa venujem niečomu zmysluplnému. To ma čiastočne povzbudzovalo. Mal som aj dôkladnú hygienu, sprchu, vlasy, holenie a všelijaká starostlivosť o telo a vzhľad. To ma tiež povzbudilo. Napokon som večer išiel aj k rodičom, ale bol som len krátko, asi 20 minút, čo som sa navečeral a vychystali sme s mamou batoh "na cestu". Totiž sa mi na návšteve obnovovali nepríjemné emócie, podráždenosť, deprimovaná nálada. Navyše mi nebolo do reči, takže márne by sme sedeli na gauči a snažili sa o niečom debatovať. Mamu môj stav trápi, je vidieť, že by mi to posledné dala, len aby som sa mal lepšie. Dosť sa hnevám na seba samého a trápi ma pocit viny, že neviem byť k nej milší, živší, komunikatívnejší. Je to začarovaný kruh, trápim sa depresiou, kvôli čomu som nemilý k mame, následne sa trápim, že som k nej nemilý, a tak sa mi ešte viacej prehĺbi mizerný pocit zo seba a depresia je ešte silnejšia. Kruh. Večer som išiel okolo desiatej spať, čo som urobil dobre, lebo som sa ráno cítil o čosi viac vyspato, než v predošlé dni, kedy som prerušovane spal na neustlatom gauči pri zažnutom svetle. Teraz som mal aj normálne ustlaté, riadny matrac, paplón, poduška, zuby umyté a takisto celú noc skutočná tma, zhasnuté všetko.

Dnes v práci som sa mal dosť zle, v skratke bol som mĺkvy, nekomunikatívny, podráždenosť sa striedala so smútkami, bol som si aj "sadnúť na záchod", čím myslím to tradičné predstieranie, že som na veľkej, a pritom sa snažím vzchopiť osamote zamknutý, aby som zvládol okolnosti a balast v hlave, keď sa nikto nepozerá. Dusivý plač dnes priamo nebol, iba slzenie raz. Ani na záchode som neslzil, iba "rozmýšľal", dával sa dokopy. Doobeda som sa objednal k psychiatričke na termín za 10 eur... mala voľné až v budúci utorok ráno. Tak vtedy pôjdem. Vysvetlím situáciu a stav a budem dúfať, že ju napadne nejaké riešenie.

Za ten čas, kým bude lekárka riešiť stav nejako farmakologicky od budúceho utorka, tak som si medzičasom kúpil knihu "Cesty z úzkosti a deprese" od psychoterapeuta Dr. Rohra. Tú zatiaľ nemám prelúsknutú do hĺbky, totiž kúpil som si aj knihu "Jak vyléčit depresi" od klinického psychológa Ilardiho, PhD., a venujem sa v dnešný večer práve jej. Už som prečítal zopár desiatok strán, páči sa mi to. Je to na spôsob liečenia zmenou životného štýlu, dosť je to podobné knihe "Život bez depresie" od lekára internej medicíny Nedleyho, M.D., ktorá tiež zakladá obrat na životnom štýle. Postupne pokračujem v zakomponovaní rád týchto kníh do svojho žitia, momentálne mám v hľadáčiku najmä aeróbne cvičenie 90-120 minút týždenne, dostatočný, kofeínom-nepoznačený spánok, omega-3 mastné kyseliny na úrovni 2 kapsúľ denne, navýšenie tryptofánu späť na gram denne, hlboké dýchanie, snaha o čistú myseľ azda v duchu Eckhardta Tolla, či niečo také... zelenina/ovocie spolu aspoň 700 gramov denne, dnes som dal 0,8 kg. A je tam toho oveľa viac, zatiaľ som si vychytil tieto, pretože ich vlastne "riešim" už dlhšiu dobu aj bez doporučení z kníh.

Ďakujem za prečítanie. Myslím na Vás a prajem Vám hojne stabilného, remisného duševného zdravia, priatelia. Držím všetkým silno palce, mám Vás rád.

S úctou
matej
Ďakujem

Ako sa dnes máš? 11 - Stránka 11 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 11 z 86 Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 48 ... 86  Next

Návrat hore

- Similar topics

Povolenie tohoto fóra: