Ako sa dnes máš? 10
Strana 68 z 84 • 1 ... 35 ... 67, 68, 69 ... 76 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 10
Som veľmi rád, že si nám opäť napísala a teším sa aj, že si fóru zostala verná v podobe čítania príspevkov. Prajem Ti úprimne, čo najviac dobrých dní a nech sa Ti stav dobre vyvíja a máš sa čo najlepšie. Drž sa! Posielam objatie.
Tvoj fanúšik
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5073
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Dnes sa mám dobre. Myslím, že vďačím za to hlavne dobrému spánku, súčasnému rannému popíjaniu energeťáku, liekom (až dvadsiatka escitilu už druhý-tretí deň + už týždeň si dávam aj spitomin 10-0-10) a aj celkovo tomu faktu, že hoci je vonku osemsto stupňov, tu v bytíku si udržujem vďaka zadebneniu a ventilátoru prijateľné klimatické podmienky. Čo sa týka spomenutého spánku, spal som až do asi 10:40, takže hanba jak svet, no nejak sa necítim nepríjemne prespatý, lež mi to padlo skôr vhod. Pred chvíľkou som trochu docvičil, iba také základné ohýbačky, strečingy. Musím ešte viacej, to bol len minútový úvod, aby som sa rozhýbal. Dnes je druhý deň dovolenky. Včerajšok som prevažne využil na hranie sa na počítači. Dnes chytám chuť aj na niečo aktívnejšie, tak verím, že budem robiť aj niečo pestrejšie a prínosnejšie.
Psychicky zhruba ok. Nálada v poriadku, úzkosti teraz žiadne, iritovanosť žiadna. Hlavná téma dňa, čo sa týka zdravotného stavu, bude, myslím, zvládnuť dnešnú horúčavu - opatrenia mám: úplne privretý balkón, všetko zastreté, ventilátor, veľa vody, spolu aspoň 3 litre tekutín, veľa cikania.
Známka dnes 1-.
matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Je mi úžasne a vôbec mi to nevadí. HA!
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2282
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Dnes sa mám dobre. Spal som síce horšie, resp. skôr krátko, lebo som išiel spať až okolo pol piatej nadránom a buval som do jedenástej. Noc som trávil plánovaním a rozmýšľaním, a to obzvlášť nad svojím finančným rozpočtom - prijímal som rôzne opatrenia, aby som s peniažkami vyšiel, pričom som plánoval vlastne až do konca roka 2019. Dokážem neskutočné množstvo hodín tráviť rozmýšľaním, až je to divné. Celé hodiny viem sedieť a plánovať. Piatok som trávil kúsok úpravami na schizo.sk, kúsok na fóre, a potom teda tým premýšľaním. Inak som nič takého extra nerobil.
Dnes mám zatiaľ za sebou raňajky, lieky, sprchu, holenie, gratulácie Zuzkám cez fejsbuk. Treba umyť riady, poobede prať a trošku aj upratovať - nazbieralo sa tu prachu a v kuchynskej časti otrusiniek. Variť plánujem kilo zemiakov a dám si s varenou cviklou. Vydrží to aj na zajtra. Strašne by sa zišlo ísť aj do obchodu, lebo mi dochádza hlavne chleba, ale aj taká soľ...
Zatiaľ známka 1-.
Prajem Vám, priatelia, peknú sobotu, nech sa máte dobre.
matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
rasto- V.I.P.
- Počet príspevkov : 523
Reputácia : 60
Dátum registrácie : 18.10.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: f20
Súčasná medikácia:
posledný týždeň si nemôžem sťažovať na nejaké príznaky choroby. Nebol ani čas sa sebe nejak venovať. V jeden deň pred týždňom sa mi doobeda narodil vnuk a poobede zas zomrela svokra. Potom o tri dni mi dcéru s vnukom pustili z pôrodnice a zároveň sme pochovávali babku (teda moju svokru). Pocity radosti striedali pocity smútku. To nevymyslíš, to je život. Svokra už posledný mesiac bola ležiaca a takmer nejedla a ani nepila, len s ťažkosťami prehĺtala, takže sa to pomaly dalo čakať a aj môj manžel, jej syn to celkom dobre ustál a ľahšie sa s tým vyrovnal. Nech jej je zem ľahká!
A vnúčik? Ten sa narodil zdravý a krásny, tak je naším potešením. Hneď ráno na druhý deň po svokrinom pohrebe som cestovala do Bratislavy za ním a mladými. Bola som rada, že som bola schopná prvé dni doma im pomôcť. Pred víkendom som sa vrátila domov. Doma zase vyváram, zaváram, periem a žehlím, čo treba. Víkend mám teda pracovný, no stále mám pred očami toho nášho malého. Tie dni s ním zanechali vo mne silné dojmy. Už sa teším ako za ním zas pôjdem začiatkom budúceho týždňa.
Mala som trochu zhoršený spánok skrz tie horúčavy a jednu noc som takmer nespala kvôli vysokému tlaku a silnej bolesti hlavy. Našťastie som sa z toho rýchlo zotavila a som rada, že to takto zvládam. Na spánok si musím dať pozor a aj na rozbeh do mánie (od samej radosti nad tým malým), lebo tieto dva faktory mi najčastejšie spúšťajú psychózu. Ale tak hádam to nejak ukočírujem.
ďakujem za prečítanie a prajem vám všetko dobré!
regina
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 673
Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
Rasťo, paráda, je to istotne veľmi príjemný pocit mať takú jednoduchú radosť. Práve pocit šťastia je založený z drvivej väčšiny z maličkostí, takže práve takéto detailíky, keď Ťa vnútorne citovo potešia, tak je to naozaj super. Želám Ti, nech Ti pekné dni pokračujú.
Regi, fakt ide o striedanie smútku s radosťou, jedným dychom teda aj ja musím vyjadriť sústrasť so stratou blízkej osoby a zároveň gratulovať k narodeniu nového člena rodiny. Som v pomykove, akého dať smajlíka, či usmiateho, alebo smutnejšieho. Každopádne dám objatie, to sa hodí možno v oboch smeroch: Domácnosť a ďalšie úlohy vidím, že zvládaš priam bravúrne, takže Ti to súkromne sám za seba úprimne a s radosťou chválim. Celkovo Ti prajem, aby si sa mala dobre a pokračovala Tvoja kvalitná remisia v ochorení dlhodobo, ba navždy. Všetko dobré, maj sa pekne.
matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Dnešný deň som mal dosť krátky, nakoľko som hore len od jedenástej. Chcel by som teraz neponocovať, ale radšej ísť spať načas, nech si ten spánkový režim neposúvam smerom viac do dopoludňajších hodín - koniec koncov, v pondelok vstávam do práce, takže si môžem vyrobiť problém s prebúdzaním. Deň som trávil vlastne iba jednoduchými činnosťami a aj opäť premýšľaním. Z domácich úloh som len zametal hlavnú miestnosť plus balkón a umýval riady. Navečer som varil trochu polievky. Škriabať zemiaky sa mi nechcelo, tak som kuchtenie zemiakov odložil na pondelok. Celý deň počúvam rádio, občas čítam na webe záujmové články alebo spravodajstvo.
Večer som trochu ležal s filozofickou knižkou, že reku oprášiť svoj odbor. Aj som zistil, že ma to ešte stále vie zaujímať, takže super. Možno siahnem po takejto literatúre aj v ďalších dňoch-týždňoch. Obvykle čítam v ostatných mesiacoch len motivačné knižky alebo zdravovedné/životno-štýlové. Len pozorujem, že neviem vydržať čítať nejako dlho, tak v jednom súste asi polhodinu. Potom mi prudko klesá sústredenie a začnú sa objavovať pocity spavosti.
Celkovo som sa mal dnes dobre. Známka asi 1-.
Dobrú noc, priatelia, a prajem Vám príjemnú nedeľu.
matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Som rád, že naše fórum je stále v pohybe a nezabúdnite napísať minipríbehy s vášho-nášho života. Momentálne je túto nedeľu pomerne teplo a príliš ma neťahá na prechádzku, alebo podobne. V rannej hodine som vybehol do neďalekého supermarketu po nevyhnutnosti. V posledné dni sa mám celkom fajn, ako som aj písal v predchádzajúcom príspevku, že zásadné príznaky F25.2 ma až prekvapivo obchádzajú. Celkovo ani nemám pocit, že by za tým mohla byť hypománia. Dokonca aj spánok a vstávanie prestávajú byť reálnym problémom. Prirodzene, niektoré drobnosti zostávajú, ale to už sa jednoducho dá.
Držím nám všetkým palce a majte sa čo možno najlepšie. Tuto
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
posledné dni sa nemám najlepšie, pokazil sa mi spánok a tak celé noci bdiem a ani počas dňa si nepospím, lieky užívam poctivo, tak ako mám. Cez deň si udržiavam primeranú aktivitu a snažím sa fungovať najlepšie ako viem. Snažím sa čítať ale všimla som si, že za posledné obdobie sa mi výrazne zhoršil zrak a nevidím ani na blízko ani na diaľku.
Chcela som sa vás opýtať aký liek na spanie by ste mi odporučili namiesto Trittica?
Želám vám príjemny deň a veľa sily do nového týždňa...
venusa- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 165
Reputácia : 36
Dátum registrácie : 20.03.2011
Vek : 34
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
rene007- Domáci člen
- Počet príspevkov : 79
Reputácia : 20