Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 10

Strana 69 z 84 Previous  1 ... 36 ... 68, 69, 70 ... 76 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 10 - Stránka 69 Empty Re: Ako sa dnes máš? 10

Odoslať  Matej Ne 12 august 2018 - 20:52

Tuto, srdečne Ťa pozdravujem. Tvoj príspevok ma opäť raz potešil v zmysle, že mám radosť, že sa Ti darí. Nechže to len takto ide ďalej, drž sa, kamoš. giving a hug Super!

Venusa, aj Teba pozdravujem. Žiaľ, v liekoch na spánok sa nevyznám - ak som niečo na spanie užíval v minulosti, tak to bol len prothazin, antihistaminikum, ktoré ma svojím vedľajším efektom vedelo uspať. Podobný uspávací efekt na mňa mal aj Atarax. Ale to nie sú medikamenty priamo na nespavosť. Prajem Ti skoré zlepšenie stavu a nájdenie účinnej náhrady za trittico. Drž sa, myslíme na Teba. Objatie 2 giving a hug

Pozdravujem aj René007, všetko dobré Ti prajem, maj sa pekne. Super!

---

Ahoj, kamaráti. winking

Dnes som sa mal dobre. Známka možno až 1, mínusko by som si teraz vedel odpustiť nie preto, že by som už mal zmierené svedomie (kvôli ktorého zaťaženosti to mínusko tam vždy musí byť), ale preto, že som po tisíc rokoch bol dnes na sv. omši, takže možno aj to svedomie je postupne na dobrej ceste za riešením, aspoň v zmysle môjho pochopu vecí. Smile

Vstával som dnes o piatej, vychystal som sa, mal som hygienu, raňajky, lieky. Potom som vyhodil smeti, potom omša, potom som išiel na nákup do obchodu, zopár potravín. Smile Potom som doobeda, žiaľ, hodil šlofíka, lebo som bol nedospatý. Na obed som vyrazil k rodičom, kde som si dal jesť, porozprával sa a nabalili ma "na cestu". Potom som kúpil dve kytice, lebo zajtra gratulujeme dvom kolegyniam k sviatku. Potom som pral 3 várky a všetko zavesil. Popritom som si plánoval jedálniček na ďalšie dni. Napísal som v editore výpoveď do tej brigády, zajtra to v práci vytlačím a večer pošlem poštou. Večer som si varil špekáčik, umýval riady. A teraz pomaličky už aj pôjdem spať.  Spím Shocked Smile

Psychicky som sa mal dobre, úzkosti neboli, ani iritovanosť, a flush bola iba jemná, ružovkastá. Smile BB-krém na seba naďalej cápem a znižuje viditeľnosť červene asi, odhadujem, o 40-50%.

Prajem Vám dobrú noc a príjemný pondelok, kamaráti. Ďakujem Vitaj

matej
Cloud 1

Ako sa dnes máš? 10 - Stránka 69 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5073
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Hulk DF 365 1 Ne 12 august 2018 - 21:46

Ahoj Venuša,

Skús v noci namiesto čítania ak to nepomáha inú aktivitu,čo ja viem aj fyzickú,umývanie riadov,sprcha,kondičné cvyky,alebo nočná kondičná prechádzka vychádzka,treba telo a hlavu nejako zamestnať vyčerpať,

Mne pomáhalo čítanie,sprcha....neviem ako ešte poradiť, jednoduvho do postele ísť jak fyzicky tak aj psychicky vyčerpaný.

Užíval som stilnox,vraj jeden z najslabších liekov,chvíľu trvalo kým mi začalo telo a hlava naň reagovať,potom som ho užíval dennodenne a az nakoniec som ho vysadil nakoľko som ho už nepotreboval,ale niekedy si ho dám napr.neskoro ráno o šiestej keď to idem zalomit

Skús si vygooglit hormón serotonín,najlepšie Wikipedia,a tam sa dozviete viac,verzus hormón dopamín

Hulk DF 365 1
Hulk DF 365 1
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 183
Reputácia Reputácia : 28
Dátum registrácie : 18.07.2018
Vek : 45

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0 +
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Kventiax SR,Cisordinol,Depakine chrono,Stilnox

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Meretseger Po 13 august 2018 - 17:12

Ahojte!
Mám sa skvelo. No probs. Zajtra idem do ateliéru fotiť Wonder Woman, tak sa príšerne teším Very Happy Chystám outfit a doplnky, ešte si musím umyť vlasy, aby som bola dokonalá Very Happy Zase ma môžu zhejtovať, ako sa na to nehodím, aj na to sa teším Laughing
Inak po psychickej stránke bez problémov, po somatickej... podchvíľou hypoglykémia, glyčky inak nie sú až také beznádejné. Ale je mi horko. Uh. A nechce sa mi blogovať, resp. netuším, o čom písať. Že sakra.
V stredu terapia a vo štvrtok randez-vous s kamoškou, teším sa! Život je celkom fajn What a Face
Idem pokračovať v Zaklínačovi, tak zatiaľ!
Meretseger
Meretseger
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 967
Reputácia Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Dreamer Po 13 august 2018 - 21:14

Ahojte forumáci... Po veľmi dlhom čase som opäť tu... Myslel som si, že všetky psycho peripetie mám úspešne za sebou, no neustály stres a tlak v práci ma po dva a pol roku dohnal k dnešnej návšteve praktického lekára a k spusteniu práceneschopnosti.... V stredu som objednaný k novej psychologičke u ktorej som nikdy nebol tak uvidíme... Zatiaľ to riešim bez medikamentov a liečby, a popravde sa k nim nechcem nikdy vrátiť, pokiaľ to nebude nevyhnutné... Kúpil som si bežné vitamíny ako MagneB6 a Acutil.... V práci mi neustále stresy a nadčasy prerástli nad hlavu a moje telo a mozog skrátka povedali veľké STOP, neviem sa sústrediť, pracovať či komunikovať v rámci kolektívu. Tak vás budem priebežne informovať, všetkých vás zdravím a prajem len to najlepšie... Momentálne to celé beriem ako osobné zlyhanie a návrat do vzorcov a situácií, ktoré som považoval za prekonanú minulosť... Tak zatiaľ tak... snáď mi následné dva týždne oddychu ukážu cestu, momentálne som v situácii, že chcem podať výpoveď, no z niečoho treba aj žiť.. som smutný.
Dreamer
Dreamer
Nový člen
Nový člen

Počet príspevkov : 17
Reputácia Reputácia : 11
Dátum registrácie : 24.10.2013

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  dzuli08 Ut 14 august 2018 - 14:41

Aojte priatelia,
tak ozývam sa aj ja....mám sa celkom fajn taký stred, i keď stále bez práce ale codím po poovoroc a tak. Ospravedlnujem sa za menšie výpadky písmen ale nejde mi 8me ani 7me písmeno abecedy na klávesnici, snáď to nejak prečítate Smile
No čo by som ešte tak spomenula, asi to že mám troca obavy že zleniviem lebo čo sa týka spánku tak si teda viem dopriať kvalitne. ....ale snažím sa doma aspoň domáce práce varenie a tak....niekedy mám ale taký pocit, že je to dosť málo.... dosť času som aj za počítačom...ale zas sem tam aj nejaká tá turistika bola´, čo sa mi veľmi rátalo. Konečne som aj zdolala Ďumbier, moju prvú 2000ovku. Bola to paráda....len nadol keď zliezam tak mám problém s bolesťou kolena...tento týždeň sa tiež s našimi a známymi cystáme do ôr na catu ....tak uvidím ako bude.
Tak to je asi všetko nateraz, držkajte sa všetci Smile pekný zvyšok dňa :*
dzuli08
dzuli08
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 566
Reputácia Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  regina Pi 17 august 2018 - 15:09

Ahojte,

vôbec som netušila, že narodenie vnúčika mi prinesie toľko radosti do života. Trochu som sa aj vďaka psychiatričke obávala, pretože ma varovala, aby ma to zas nepoložilo. Keď som jej spomenula, že chcem isť pomôcť prvé dni dcére, iba pokrútila hlavou akože : "neviem, neviem,..." Mala som z toho pocit, že sa diví, že ja chorá chcem ísť pomáhať. Ja však viem, že hlavne na spánok si musím dať pozor, a tak v noci spím a cez deň pomáham dcére predovšetkým s domácnosťou. Aby, ona, kojaca matka v šestonedelí, mala toho menej a mohla viac aj po viac-menej prebdenej noci oddychovať. Pár dní v týždni som teda zas bola v Bratislave a vypomáhala som a teraz ten zbytok týždňa trávim doma a mužom a synom a starám sa o vlastnú domácnosť. Je úžasné, že ten malý drobček mi dáva dostatok energie i síl. Je nádherný a keď som doma, chýba mi a teším sa na deň, keď zas budem môcť za nám vycestovať.
Som nesmierne rada, že to zvládam a nepociťujem žiadne príznaky choroby.

Som rada, že som sa mohla podeliť o svoje radosti. Majte sa čo najlepšie!
regina

regina
regina
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 673
Reputácia Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: schizoafektivna porucha

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Pi 17 august 2018 - 19:24

Ahojte.

Tento týždeň som bol výrazne zaneprázdnený, a tak som málokedy šiel večer za počítač. V práci veľa zaškoľujeme na inú prevádzku a celkovo bolo skutočne veľa roboty, pričom značné množstvo sa vôbec do víkendu nestihlo. Býval som zväčša do siedmej, ôsmej, teda priemerne asi desinky, jedenástky denne, až som už bol dnes vyčerpaný, takže som si vypýtal náhradné voľno od pätnástej hodiny. Zišlo by sa ísť nadčasovať aj zajtra na celý deň, ale nemám síl a motiváciu. Potrebujem regenerovať. Väčšinou som každý deň prišiel domov a po najedení som takmer rovno šiel spať. Spočiatku som to psychicky dobre znášal, a to vďaka hektám energeťákov, káv (asi 4 kávy, liter energeťáku, 2-3 litre kofoly). Takéto dopovanie mi potom spôsobovalo už problémy, totiž bolel ma žalúdok, mal som silnú plynatosť a prehánky na wecku. Preto som od včera obeda, vrátane dneška, už bez týchto dopingov, resp. pijem len vodu a kofeín prijímam len v tabletkovej podobe. Jeho tabletky mi na žalúdok a na telo nepôsobia zle, skôr neutrálne. Avšak nemajú takú silu povzbudiť mi motiváciu a vymazať mínusové príznaky, to vie len energeťák. Aj preto som už dnes dosť zle znášal pobyt v práci, lebo som cítil silnú únavu a nízku motiváciu o čokoľvek sa snažiť. Na obed som mal našťastie konečne nebolestivé wecko a tiež bolo aj po čase uspokojujúce, čo malo kladný vplyv na mieru vitality nasledujúce hodiny. Do tretej poobede som tým pádol postíhal aspoň nevyhnutnú agendu. Potom nákup papania na víkend, tiež som si kúpil novú kefku a jednu žiarovku, aby som mal v bytíku v zásobe.

Večer trávim relaxom, trochu som jedol, riešil v exceli financie a bločky. Teraz som sa rozhodol konečne napísať na schizofórum, pričom som si aj všetko dočítal, čím ste prispeli. Po napísaní príspevku sa asi pôjdem hrať PC hru na odreagovanie. Potrebujem robiť niečo nedôležité, na čom nezáleží, niečo, pri čom sa nemusí rozmýšľať, ale skôr iba zabávať. U mňa také vlastnosti viem nájsť v PC hre, a trochu aj v čítaní nenáročných knižiek.

Úzkosti prevažne cez týždeň neboli, depresívne rozlady áno. Mnoho rozlád sa dalo vysvetliť preťažením v práci a vyčerpanosťou. Vzťahy asi dobré. Známku by som za týždeň, čo sa týkalo psychiky, dal asi 2-, a čo sa týkalo fyzična, tak 3-. A za dnešok ako taký asi 2. Zrovna teraz večer sa cítim lepšie, asi 1-.

Ďakujem za prečítanie, kamaráti. Prajem Vám pekný večer, dobrú noc a príjemnú sobotu. Držme sa! giving a hug

matej

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Pi 17 august 2018 - 20:14

Ahojte,
mám sa veľmi dobre. Horšie je to s tým trasom neprestáva, ale vidí sa mi, že slabne. Včera mi psychiater doporučil neurológa. Psychiater myslí si, že veľmi sa nepohneme ďalej, lebo neurológ prehlási, že je to liečbou. Na druhej strane je to dobre absolvovať to u neurológa. Neurologicky som nebol po schizofrénii ešte vyšetrený. Ako to vidím ja? Bude to skôr záležitosťou psychiky a odolnosti voči stresu. Niečo ma zrejme ťaží v pozadí a dáva to telo najavo. Keď dôvody na tras pominú tak budem opäť v skvelej kondičke. Pracujem na to od včera som začal chodiť na plaváreň, aby sa uľavilo trochu hlave. Bol som tam dnes, včera a pôjdem i zajtra.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2282
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Meretseger Pi 17 august 2018 - 21:06

Ahojte,
mám sa tak... striedavo. V princípe stále OK, ale trochu sa mi zhoršili večery, sú depresívnejšie, smutnejšie. A som permanentne unavená, čo je úplne skvelé teda, fakt. K lekárom sa i tak neviem dokopať, nejak mi je to jedno. Netuším, čo s tým budem robiť, asi... nič? Neviem
Meretseger
Meretseger
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 967
Reputácia Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej So 18 august 2018 - 10:33

Ahojte, priatelia.

Mrzí ma, Meret, že na Teba prišiel trochu útlm, resp. najmä tá únava. Možno pomôže trošku viac spať, najmä po tomto období, keď si bývala do noci hore. Myslím si, že by dobitie bateriek trošku intenzívnejším spánkom mohlo pomôcť. Vôbec si nerob smútky, ak zopár dní stráviš takto pasívne. Držím Ti veľmi palce. giving a hug

Kimi, vidím, že sa usiluješ si pomôcť aj svojpomocne s tým trasom, čo je výborné (plaváreň + analýza niečoho, čo Ťa vnútri ťaží). Budem strašne držať palce s tým neurológom, nech Ťa nevyrieši len konštatovaním, že ide o dôsledok liečby, ale nech trochu hlbšie pomôže. Celkovo sa máš, ako píšeš, vlastne dobre, takže sa teším. Želám Ti do ďalších dní mnoho pohody a dobrej nálady, ahoj. giving a hug

---

Dnes sa mám ja relatívne dobre. Ráno som chcel vybaviť poštu a rozmeniť si peniažky, ale nepodarilo sa mi vstať. Vstal som preto až po deviatej, hoci som chcel o 7:30. pale V rámci rannej hygieny som použil už novú kefku, ktorú som si včera kúpil, som s ňou na prvý dojem spokojný. Pretty good Na raňajky som si dal mušličky s mliekom. Potom lieky a teraz som si sadol k PC s kávičkou. Už som prečítal spravodajstvo a teď riešim fórum. Smile Včera som už napokon na hru na PC nemal priestor, tak sa pôjdem hrať teraz. Ventilátor som už, žiaľ, musel zapnúť, ale často ho vypínam, nejde konštantne ako prednedávnom. Na obed mám kúpenú bavorskú bagetu, kde sú aj vajíčka. Smile Na večeru mám plánované tofu-párky - boli trochu drahšie, ale chcem to vyskúšať, že reku ako to chutí, keď je to takéto vyslovene rastlinné. Zírám

Psychicky obstojne. Nálada je zhruba dobrá, pokojná, nič sa v mojom duševne extra nedeje. Dojatie 2
Známka asi 1-. Skúmavý

S vrúcnym pozdravom
Váš kamoš
matej
Sun 1

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Veroni So 18 august 2018 - 20:28

Ahojte, pozdravujem všetkých.
Moncici ahoj, som na teba myslela co je s tebou.
U mňa dnes celkom ok.

Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 123
Reputácia Reputácia : 22
Dátum registrácie : 19.08.2017
Bydlisko Bydlisko : Bratislava

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F31.6 F60.3
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Paroxetin Tritico

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Ne 19 august 2018 - 11:44

Ahojte. winking

Dnes sa mám zhruba dobre. Včerajšok bol prevažne pasívny - väčšinu dňa som sa hral na PC, a potom som si čítal motivačnú a tiež jednu filozofickú knižku.

Okrem toho som večer dosť rozmýšľal nad svojou budúcnosťou, že či reku sa snažiť o informatiku budúci rok, alebo skúsiť rozvinúť kompetenciu vo filozofii. Žiaľ, na rok 2018/19 som sa neprihlásil na žiadnu novú školu, takže určite rok budem teraz doma, resp. len chodiť do tej práce. Neviem, či sa chcem reálne zapojiť znovu do štúdia a či by som to zvládal. Trošku som zmätený, že nemám ujasnené, čo chcem, a len veľmi ťažko sa mi vnáša "do tejto nejasnosti väčšia jasnosť", ak mi rozumiete. Smile Skrátka, neviem, čo chcem.  very sad3 Chcem aj viac peniažkov, chcem zároveň aj viac kľudu. Zdá sa, že je veľmi ťažké dosiahnuť obe.  Embarassed

Teď sedím s kávičkou, ventilátor vrndží. Vstal som neskoro, až po desiatej. Pôjdem sa skúsiť asi opäť hrať, pričom bude treba umyť riady, utierať prach a istotne poobede aj prať. Na večer by som mal ísť k rodičom na tradičnú víkendovú návštevu.  indifferent

Prajem Vám príjemnú nedeľu, kamaráti.
matej
jocolor

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 69 z 84 Previous  1 ... 36 ... 68, 69, 70 ... 76 ... 84  Next

Návrat hore

- Similar topics

Povolenie tohoto fóra: