Ako sa dnes máš? 10
Strana 67 z 84 • 1 ... 35 ... 66, 67, 68 ... 75 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 10
Čítam, že sa máte rôzne a zároveň vám prajem, aby ste život čo najlepšie zvládali.
U mňa prebieha šiesty deň, v ktorom si tiež uvedomujem, že mi je lepšie. Samozrejme niektoré drobnosti sú prítomné, ale to je v pohode a zásadne ma to neobmedzuje. Dnes som bol na prechádzke a okrem obdivovania flóry aj fauny ma dobehol Marphyho zákon. V najvzdialenejšom bode od bydliska sa prihnala spustila fakt parádna búrka. Už po nejakých sto metroch som bol kompletne premočený. Ešteže kvapky boli také vlažné, na prechladnutie to nebolo. Za celý môj doterajší život je to druhý raz, čo som bol ako pod sprchou a zároveň v prírode. Keď som sa po chvíli dostal k mestu, tak mi už bolo úplne jedno, či idem po barinách, jednoducho som bol akoby som spadol do potoka, či lepšie do jazera. Bol to sakra zážitok. Na večer skôr relaxujem, žiaľ silne sa ma drží nikotinizmus, dosť mám chute na cigaretu. Navečer ma potešil príjemný telefonát a chystám sa niečo čítať.
Držím vám palce kamarátky a kamaráti, prežite nasledujúci týždeň do pohody a v zdraví. Tuto
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
s tým spánkom nie je to nikdy ideálne. Skúšaj vstávať vždy v rovnakú hodinu a výsledky sa určite dostavia. Ku tvojim otázkam tiež sa necítim nejako senzitívne, na druhej strane aj emócie sú tam. Mňa na ochorení trápi najviac to, že som sa stal strašne detinský a mám vcelku hlúpe názory na všetky oblasti života.
Ahoj tuto, teší ma, že sa začínaš pomaly cítiť sa dobre. Dúfam, že bude to pokračovať naďalej.
Čo sa týka mňa tak, mám sa veľmi dobre. Len ma chytil veľmi veľký tras z tých horúčav. Strašne sa mi trasie celé telo a ja neviem, že čo s tým budem robiť. Trápilo ma to aj na futbale, čo som sa bol včera pozrieť. Bohužiaľ Zemplín prehral. Čo mám ešte nové? Tak v prvom rade to, že dnes prišla mi obálka o parkovacom preukaze, ktorý mi schválili. V stredu si ho pôjdem urobiť, ale úrady už nemôžem akosi cítiť...
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2282
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Drzte sa vsetci
Moncici- Domáci člen
- Počet príspevkov : 72
Reputácia : 4
Dátum registrácie : 19.07.2017
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: Zeldox, trittico, seroxat, fluoxetin
Drzte sa vsetci
Moncici- Domáci člen
- Počet príspevkov : 72
Reputácia : 4
Dátum registrácie : 19.07.2017
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: Zeldox, trittico, seroxat, fluoxetin
Život je krásny, príliš krásny na to, aby sme ho prespali Darí sa mi. Až by som si mala zaklopať. Photoshoot zožal veľký úspech, hoci aj kritiku či hejty, ale to ma netrápi. Jeden týpek na DevianArt-e mi sám od seba upravil dve fotky, nahádzala som ich proste všade, šikovný je.
Inak po psychickej stránke bez problémov, večery no prob, nutkanie ublížiť si tiež nie. Po somatickej už horšie, i keď zuby nebolia, trochu sa mi skazili najmä ranné glyčky. Dnes si nastavujem budík na tretiu v noci, aby som zistila, či pichám nočného inzulínu málo alebo veľa Zajtra mám kontrolu u psychiatričky plus sa idem do kaviarne v tej istej budove spýtať, či by mi tam povolili mať zavesené cosplay fotky, tak držte palce, možno dovolia
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
je strašne horúco a neviem, čo so sebou. Psychicky by bolo všetko OK, ale trápi ma strašný tras. Ruky, hlava, prsné svaly sa mi hrozne trasú a ja neviem, čo s tým. Tá injekcia mi naposledy vôbec nesadla a bolo v tomto ohľade v predošlých mesiacoch tak dobre. Inak mám sa skutočne veľmi dobre, denný režim dodržiavam. OK až na ranné cvičenie, ku ktorému sa neviem prinútiť. Zajtra hop na stacionár, ale tam sa asi upečiem. Už minulý týždeň tam bolo strašne horúco a nedalo sa tam vydržať, zajtra ma byť ešte teplejšie ako naposledy. Takže držte mi palce priatelia zajtra, aby som to tam vydržal.
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
Moncici, veľmi dobre chápem Tvoju iniciatívu si sama manipulovať s liekmi. Oficiálne som síce za lojalitu voči lekárskemu ordinovaniu, ale viem aj, aké to je, keď si to človek z rôznych dôvodov hýbe, či dokonca vysadzuje. Prajem Ti zlepšenie tých dereálok a úzkostí - dúfam, že Ti lekár neskôr dá nejaké vhodnejšie antidepresívum. Zatiaľ sa drž, myslíme na Teba.
Tuto, je to úplne skvelé, že dobrý trend pokračuje. Ten zážitok s búrkou bol všelijaký, dá sa to vnímať aj ako nepríjemná skúsenosť, ale možno podľa prístupu sa na to dá pozrieť zábavne, teda časom sa na tom zasmiať ako na zaujímavej story, ktorú vie priniesť len sám život. Najmä s odstupom času. Veľmi Ti fandím, kamoš, a želám Ti, nech sa Ti dobrý trend naďalej upevňuje. Všetko dobré, drž sa!
Meret, mám radosť aj ja, ako sa Ti dobre vodí. Je super mať dobrú náladu, veľmi Ti to želám. Čo sa týka spania, žiaľ, aby sme mali dobrý život, musíme povinne jeho jednu tretinu prespať. Už je to tak dané prírodou, hehe. Držím Ti prsty u psychiatričky. Jedným dychom ešte chcem úprimne pochváliť, že si takto kontroluješ tie glykémie a ideš si dokonca privstať, aby si to ešte lepšie kontrolovala. Klobúk dole, každý takýto detail treba pochváliť, lebo viem, že nie vždy je to samozrejmosť a niekedy sa na to človek duševne necíti. Teraz z Teba ale srší energia, tak už len zostáva priať, aby sa Ťa to držalo ako kliešť.
Kimi, mrzí ma ten Tvoj tras. Neviem, z čoho to môže byť, je mi to zvláštne, že by si takto reagoval na injekciu, ak si s ňou doteraz nemal problém. Ale zas ten Tvoj opis na nejaký extrapyramídový syndróm možno sedí, v horšom prípade, ak by Ti stúpala teplota, možno by sa dalo uvažovať o malígnom neuroleptickom syndróme. Ten sa prejavuje trasom a vysokou teplotou, môže byť výsledkom antipsychotík v kombinácii s dehydratáciou alebo infekciou. Meraj si teraz pravidelne teplotu pre istotu, lebo ak by si mal tento syndróm, musel by sa okamžite liečiť, lebo je životu nebezpečný. To píšem nie pre strašenie, len čisto aby si mal dobré informácie, keby niečo. Vyčítal by som si totiž, keby som Ti to nenapísal a bolo by to o tom. Na druhej strane sa mi veľmi dobre číta, že sa Ti v ostatných smeroch darí. Držím Ti silno prsty, nech sa tras na dobré obráti a ustúpi, a to dobré, čo u Teba kvalitne funguje, nechže Ti je dôvodom pre dobrú náladu po všetky ďalšie dni. Drž sa, kamoš.
Filipka, ahoj, srdečne Ťa pozdravujem.
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5073
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Po zopár reakciách na Vaše osudy kúsoček o sebe... Mám sa dnes lepšie, včera to bolo horšie. V týchto dňoch mi úzkostí ubúda a zlepšuje sa aj iritovanosť, resp. zvyšuje sa latka, ktorá rozhoduje o tom, ako významný negatívny podnet musí byť, aby ma podráždil, úzkostil alebo zdeprimoval. Týždeň dozadu bola táto latka strašne nízko, frustrovali ma skutočné detaily, napr. že pero je o pár centimetrov ďalej, než naňho na prvú šupu chcem siahnuť. Včerajšok bol skôr o smútku, než o iritovanosti. Tiež ma trápili akési mínusy, alebo niečo také, proste ma nebavilo byť v práci, mal som nedostatok motivácie.
Dnešok bol o dosť lepší, na obed som sa dal ošmýkať holičke nakratučko, a práve to mi veľa pridalo na sebavedomí a dobrom pocite zo seba. Takýto pocit funguje u mňa ako základná podmienka láskavosti voči ostatným, teda až keď sa cítim sám v sebe dobre, tak vtedy som voči všetkým milý, ochotný. Naopak, keď ma kolegyne vidia zamračeného a tichého, tak to je znamenie, že mám nejaký problém so samým sebou, najčastejšie že cítim voči sebe nejaký druh nenávisti, alebo sa proste v nejakom smere vtedy nemám rád. Som typický depresák, ktorý hnev v plnej miere a veľmi silno obracia voči sebe samému dovnútra. Moje kolegyne sú iné, ony sa hnevajú vždy na podnet, na niečo externé, alebo na niekoho, pričom seba samých si vážia naďalej a držia si sebavedomie v normálnej úrovni.
Dosť mi poobede pomohol aj energeťák a sladká žbrnda. Na štvrtok a piatok som si vypísal a šéfka mi schválila dovolenku, takže mám s víkendom 4 dni voľna. Dnes ma aj večer potešila faktúra od plynárov, od ktorých beriem elektriku - prišiel mi preplatok, a to napriek tomu, že veľa používam ventilátor, varím len elektrikou, dosť periem a veľmi veľa svietim, aj keď je vonku slnečno. Som tomu rád. Ale zas ľudia mi aj hovorili, že 20 eur platiť elektriku každý mesiac je na garsónku dosť veľa, takže sa vraj dal preplatok čakať.
Ešte neviem, ako 4 dni voľna presne využijem. Asi sa rozhodnem až za behu.
Za dnešok známka 2+.
Ďakujem za vypočutie. Prajem Vám, kamaráti, dobrú noc a pekný štvrtok, majte sa dobre.
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5073
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
veľmi dlho som sa neozvala, pretože som bola v nemocnici a potom som sa vyrovnávala s ťažkosťami doma ale pravidelne som si čítala vaše príspevky. Mám sa celkom dobre, beriem ale kvantum liekov a z toho dôvodu neznášam horúčavy. Až na silné derealizácie a nespavosť som v poriadku.
Chcela som si ale od vás vypýtať radu, okolie do mňa rýpe, že si mám vysadiť lieky, že mi bude lepšie. Mne sa tento nápad nezdá najlepší nakoľko beriem 24 tabletiek denne + depotnú injekciu každé 2 týždne. Nevedeli by ste mi povedať ako by moje telo a psychika reagovali na vysadenie liekov, ľudia, ktorí mi to poradili s tým majú skúsenost ale ja sa bojím takto odpísať všetky lieky, nie som na to stavaná aj keď ma ubíja myšlienka, že moje šťastie je závislé na nejakých pilulách.
Dakujem za odpovede, s pozdravom Venusa
venusa- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 165
Reputácia : 36
Dátum registrácie : 20.03.2011
Vek : 34
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
Strana 67 z 84 • 1 ... 35 ... 66, 67, 68 ... 75 ... 84
» Ako sa dnes máš? 7
» Ako sa dnes máš? 14
» Ako sa dnes máš? 15
» Ako sa dnes máš? 11