Ako sa dnes máš? 10
Strana 35 z 84 • 1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 59 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 10
Tuto pravdu máš, tiež by som mal byť niekde inde. Čo sa dá robiť, život sa zahral so mnou a to nepríjemne. Nezaslúžil som si to, čím som si musel prejsť, ale bohužiaľ som podedil šialené gény po rodine svojho otca. Neľutujem sa, snažím sa to ako tak žiť v rámci svojich možností a schopností. K tým rodičom, ako sa správajú tak môžu aj lekári. Neviem, čo všetko im narozprávali počas hospitalizácie. Viem, že rodičia mi chcú len dobre. Keby nič nerobili tak by som bol doteraz ako zvädnutá kvetinka, ktorá by vyspávala do 15. hodiny, pobudla by hore nejakých 5 hodín a išla by spať. Za to som im vďačný, že dokážem fungovať nejakých tých 14 hodín, čo som hore.
Matus, jojo budeme si musieť nájsť nejakú tú spriaznenú dušu. Tiež nie som veľmi spoločenský. Vlastne nebyť stacionára, nemal by som žiadny spoločenský kontakt. Kedysi mi veľmi pomáhal hlavne uprostred liečby. Hltal som tam každé jedno slovo, chodil som tam rád, ale zmenili tam program, ktorý mi potom až tak nevyhovoval. Hlavne týkalo sa to dielní, do ktorých zredukovali prudko počty. Vraj špekulujú o niečom novom, žeby vytvorili niečo nové. Som rád, že si si dal takú nádhernú prechádzku. Urobil si dobre, kamarát.
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2282
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Mám sa zhruba dobre dnes. Včerajšok bol dosť zlý, hlavne večer, rovnako aj pondelok bol zhoršený. Mám na mysli najmä podráždenosť, zlú náladu, depresívne sebaľútostivé ladenie, kašlanie na poriadok v domácnosti, ponocovanie alebo spanie pri zažnutom svetle, prejedanie sa. Vzťahy v práci boli od pondelka výrazne zlé, došlo aj k výpovedi kolegyne, boli viaceré prúsery. Veľa negativity sa na mňa valilo zo všetkých strán, hoci našťastie ja som nebol zainteresovaný do tých problémov, nehral som v nich rolu, no i tak zvládanie negativity kolektívu bolo náročné. V dôsledku týchto stresov doľahli na mňa depresívne výkyvy, pády, musel (?) som opäť siahnuť po energeťákoch po zhruba 3 týždňoch, čo som ich nepil. Siahol som aj po sladkých žbrndách.
Dnešok bol naopak veľmi dobrý, nálada pokojná až veselá, energiu a chuť do práce som mal na zvýšenej úrovni. Ale nie zo seba samého, lež za cenu pitia energeťákov. Dnes som bol aj u holičky, doma som si poupratoval dvojdňový bordel, ktorý sa mi tu v čase zhoršenia nálady a stavu nazhromaždil. Ale riady umyjem asi až zajtra, mám ich aspoň namočené v purovej vode. Trochu som od včera začal kašlať, škriabe ma v krku, začal som si vstrekovať opäť StopAngin. Žiaľ, rysuje sa mi v dutinách aj nádcha, takže celkovo som nejaký nachladnutý. Dnešným dňom sa tieto fyzické veci zhoršovali a mám pocit, že to ešte nekulminovalo.
Čítam v súčasných dňoch knihu "Intuitívne stravovanie". Základom jej filozofie je "jesť, keď mám fyziologický hlad, a práve vtedy a vždy vtedy a nikdy inokedy a dovtedy, kým nie som niečo medzi polosýty až sýty". Samozrejme sú to stovky strán textu, takže táto jedna veta nedokáže pojať skutočnú pridanú hodnotu tejto publikácie. Preto ju chcem postupne prelúskať celú, pričom už teraz napríklad dnes som využil v praxi niektoré jej zásady a môžem povedať, že mi to veľmi pomáha. Najmä psychicky, nakoľko som emocionálny jedák a s jedlom sa mi spája pocit viny, a to už aj keď jem naozaj z dôvodu fyziologického hladu. Tejto neuróze venuje tá knižka hneď celú kapitolišťo, takže paráda, je to kniha priamo pre mňa (zohľadniac aj ostatné kapitoly).
Dnes známka 1.
Dobrú noc, priatelia, želám Vám príjemný štvrtok.
Matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5073
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
mám sa celkom dobre. Negatívne príznaky nepociťujem veľmi, aj keď veľa toho som dnes neurobil. Zostal som doma, keďže sa mi nechcelo veľmi na stacionár. Dúfam, že ďalší týždeň sa dokopem, aby som išiel do neho. Som momentálne sám doma, je mi trochu smutno, ale dá sa to zvládať. Doteraz bol som na jednej prechádzke, inak skoro celý čas pri notebooku. Mal som naplánovanú návštevu kina na Fakjú pane učiteli 3, ale rozhodol som sa, že napokon na neho neprídem. Recenzie na neho ma odradili, lebo myslel som si, že ide o trhák. Inak na obed som zhrešil, dal som si chutný čiernohorský rezeň so zemiakmi. Budem si musieť nájsť na poobedie nejakú dlhšiu aktivitu. Dám si pravdepodobne nejakú dlhšiu prechádzku.
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Vstal som o 12-stej (12 hodin spanku) a opat utekal do obchodu aby som si nieco navaril. Dokonca som ani nevyskusal novy recept ako som chcel ale pouzil som ten zo vcerajska. Na veceru mi este ostalo kusok salatu ktory som robil vcera vecer. Okrem toho som len vylihoval v posteli, cital rozne temy tu na fore a siel som aj na cigaretku. Veru nieje to dobry den. Citim vnutornu nespokojnost. Opat sa mi potvrdilo ze nic nerobenie je v mojom pripade sebedestruktivne ale zaroven sa k nicomu neodhodlam. Povedal som si ze aspon pojdem vecer na plavaren tak mozno pridem na ine myslienky (ak tam pojdem...).
Maju azda antidepresiva nejaky vypadok? Dnesok je len slaby odvar toho co prezivam ked som v tazkej depresii ale aj tak je to smutne a neprijemne...
Ak sa stihnu vybavit papiere tak niekedy ku koncu mesiaca mam mat posudkovu komisiu ohladom ID tak uvidime ako to pojde tam. Dufam v polovicny ID. Plny mi asi nedaju aj ked mozno ich presvedci fakt ze som dostal 12 elektrosokov po sebe co je pokial viem absolutne maximum.
Najradsej by som sa teraz asi poriadne opil... sice by to na chvilu pomohlo ale po tej chvili by sa to este zhorsilo takze to neurobim.
Snad sa aspon vy mate dobre.
matus- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 101
Reputácia : 31
Dátum registrácie : 24.03.2018
Vek : 27
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Euthyrox 75mg, Reagila 4,5mg, Lamegom 25mg
Môj program z decembra:
-prechádzka (výlet) - každý deň
-matematika - pondelok, streda, piatok
-šachový tréning (diagramy+vlastné partie) - každý deň
-test z dejín - utorok, štvrtok, sobota, nedeľa
-čítanie - utorok, streda, sobota
-muzikoterapia - každý deň
-náučné okienko (dokumentárny film) - pondelok, štvrtok, nedeľa
-denný stacionár - utorok(?), štvrtok
-posilovňa - pondelok, streda, piatok
-futbal (aktívne) - utorok
-športové a kultúrne podujatia v meste - streda-piatok (hokej), sobota (hádzaná,futbal)
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Zdravotný stav
hovorila som dnes so psychologickou, fajn som sa vyrozpravala. Len som bohuzial zistila, ze tu cez mobil mozno nakupovať z wish.com a sekaca, coz je katastrofa... Musim sa s nou poradit i o tomto.
A tak, majte sa, drzte sa
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
Rád by som písal najmä o tom ako som fit po psychickej aj kondičnej stránke, že už si ani nepamätám ako je to mať úzkosť, depkovať, cítiť sa otázne...
Mám chuť sa za seba hanbiť, schovať sa do myšacej diery, šepkať si ako mi je. Prirodzene viem, že sú aj iní, čo majú trápenie a mnohí skutočne veľké. Chcel by som aby sa všetkým polepšilo, aby sa mali na svete dobre. Som však len taká maličká bodka na miniatúrnej Zemi, kde som "akože" domáci. Vesmír je obrovský a divím sa, že tej maličkej bodke bol prisúdený život tu a teraz. Čím som si zaslúžil túto poctu, či je to vlastne na vďačnosť?
Mám sa v tejto chvíli na 2, celodenne však 3.
Pekný víkend praje Tuto
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Tento mesiac planujem ist na street food park vol. 18 ktory sa uskutocni 18-21 aprila a este je tu aj salon piva 18-20 aprila. Ak je niekto z okolia Bratislavy a chcel by sa stretnut tak sice budem v hroznom strese ak povie ano ale kludne mozme ist spolu... aj viacery.
No a naplanoval som si zmeny na buduci mesiac. Budem pracovat 13 dni a volno mam zatial vyplnene len jednym podujatim. Aj ked nemam rad ked je okolo mna vela ludi tak skusim ist na majales 4-6 maja. Uvidime ako to dopadne. Ani neviem ake tam budu kapely no ved ako hovorim uvidime.
Tuto : Ci je to vlastne na vdacnost to je tazko povedat. Ja osobne za svoju existenciu niesom rad. Ale nemame na vyber. Sme tu a teraz a musime sa popasovat so svojimi trapeniami. Dufam ze coskoro sa budes mat na 1 s *.
Prajem pekny zvysok piatka.
Zdravotný stav
Dnes sa mám zhruba dobre, ale včerajšok bol dosť ťažký. Mal som útlm, silný nedostatok energie, spavosť, depresívna nálada, pocity demotivácie. Vyslovene sa mi nechcelo robiť a zašíval som sa, aj som odišiel načas a zanechal som po sebe na víkend nedorobené veci, ktoré by sa v pohode stíhali, keby som nebol lemravý. Nepomáhali ani energeťáky, ani sladké žbrndy. Cítil som sa vyšťavene. Ani som si nenakúpil na víkend potraviny, len som v jednom butiku kúpil rožky a už som bol aj doma, kde som rovno ľahol na gauč a zaspal som tvrdo do jednej v noci. Po zobudení som nemohol zaspať, tak som si robil čaj, spravoval financie a surfoval po internete. Zaspal som opätovne až po piatej ráno a potiahol som buvačku asi do deviatej. Už sa cítim po takomto vyspaní lepšie, hoci som unavený. Lieky som si už dal, hygiena bola. Pôjdem umývať riady, dnes si asi spravím lečo s ryžou, budem to robiť prvýkrát, ešte som to nerobil, no suroviny mám uskladnené ešte z minulého víkendu. A určite ma čakajú nejaké domáce práce, najmä každovíkendové pranie, z ktorého som už urobil tradíciu. Budem istotne dosť odpočívať, chcel by som sa po zregenerovaní venovať schizo.sk, uvidím, 2 týždne som tam nič nespravil. Mám rozčítanú knihu "Intuitívne stravovanie", o ktorej som už písal, takže by bolo fajn ju už doklepnúť do konca.
Psychiatricky sa cítim náladovo, mávam vo všeobecnosti na ploche viacerých týždňov náladové výkyvy - striedajú sa mi dni a hodiny veľmi aktívne a plné energie i pozitívneho myslenia, a potom dni a hodiny úplne bez energie, depresívne, demotivované so sklonom myslieť negatívne až ľútostivo, alebo podráždene. Veľmi túžim byť bez liekov, ale zdá sa, že to neviem bez nich zvládať. Aj s nimi sa nedá povedať, že by som bol vyrovnaný človek, tie rezíduá choroby sú najmä v afekte. Ale bez nich, mám pocit, by to bolo oveľa horšie. No túžba zvládať to bez liekov ma zožiera silno, som smutný, že sa mi to asi tak skoro nepodarí. Kdesi na internete som v noci čítal, že 30% schizofrenikov po 10 rokoch liečby dokáže fungovať bez medikácie. Musím to vyhľadať znovu a možno by sa to hodilo ako štúdia hodná preloženia na stránku. Ja už papám lieky 12 rokov, mám za sebou jeden pokus o postupné vysadenie a dva pokusy o náhle vysadenie. Všetky tri pokusy viedli k zhoršeniu stavu. A to aj v smere psychotična.
Dnes teda asi dobre, známka 1.
Prajem Vám mnoho zdravia, stability a lásky, priatelia. Pekný víkend.
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5073
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
nemám dobre správy. Bohužiaľ môj zdravotný stav sa zhoršuje každým dňom a vyzerám čoraz horšie a horšie. Už mám aj pomerne silného parkinsona, čo je spôsobené stresom. Nejaké negatívne pocity nepociťujem, ale nič sa mi nechce v poslednom čase. Chýba mi akási chuť do života, som z viacerých vecí sklamaný. Nenapredujem veľmi, skôr stojím na mieste. Začínam robiť veľké kiksy, nemám oporu v rodičoch. Tých mám len na to, aby zakazovali vecí. Nedokážem s tým bojovať a vyčerpáva ma to. Cítim sa ako vo väzení, zamykajú predo mnou skoro všetky dvere v byte. Najviac ma neteší to, že je krásne počasie a ja depkujem namiesto toho, aby som sa tešil. Keď bude to takto pokračovať, ako pokračuje tak skončím opäť v nemocnici, ale ja tam nechcem ísť. Každý pobyt v nemocnici mi berie 5-6 týždňov života. Veľká škoda, lebo tak sľubne vyzeralo to po tej Bratislave pred 2 týždňami, kedy som sa cítil veľmi fajn.
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Ďakujem Ti za prianie sebahodnotenia, hoci to by som asi musel byť asi v poriadnej mánii , aby to bolo až tak dobré, či super výborné. ... a určite si dávaj pozor na cestu...
...............
Ahoj Matej!
Už si toho dokázal veľmi veľa a to najmä v podobe pracovnej a osamostatnenia sa. Krásne nám tu spravuješ a píšeš na fórum, spravil si školu a iste by sa tisíc drobnejších "vecí", ktoré Ťa vyzdvihujú nielen v mojich očiach. Na druhej strane radšej opatrne s liekmi, určite je to boj skôr na dlhú trať... Opačne, kto už, keď nie Ty...
..............
Ahoj kimi!
Určite sa drž, vlastne aj u mňa bol prítomný silný tras, pomohol mi významne liek Akineton a bolo mi lepšie takmer hneď po nasadení. Myslím na Teba, aby si bol v pohode a fit čo možno za najkratšiu dobu.
..............
Ahojte všetci!
Pre dnešok mi dosť pomohla záhrada, že som bol aspoň trošku v prírode a aj mierna výpomoc sa mi rátala. Známka pre dnešok je 2-, tak som až prekvapený. Dalo by sa aj iné, ale...
Pohodu do ďalších dní praje Tuto
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Strana 35 z 84 • 1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 59 ... 84
» Ako sa dnes máš? 7
» Ako sa dnes máš? 14
» Ako sa dnes máš? 15
» Ako sa dnes máš? 11