Ako sa dnes máš? 10
Strana 76 z 84 • 1 ... 39 ... 75, 76, 77 ... 80 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 10
Mám sa dnes dobre. Zopár dní som nepísal, nakoľko som bol, žiaľ, zaneprázdnený. V práci boli isté fofry, takže som potiahol takmer zakaždým aj do siedmej. Potom už bol nákup, tradične sprcha, večera a veľmi skoro som líhal spať, často už krátko po deviatej. Spával som celkom dobre, pravidelne to boli aj osem až deväťhodinovky. Energiu som v práci pociťoval dostatočne, aj motiváciu, a bola aj určitá radosť z tých vecí. Mínusové stavy som teda nejako špeciálne nemal, si myslím. Občas prišla únava, iste, ale vždy to bolo prirodzené. Hodnotím ten týždeň skôr kladne.
Bol to zároveň aj týždeň, kedy som na nule s kofeínom. Naposledy som mal kofeín v nedeľu ráno kávu. Niekedy v utorok prišli na mňa bolesti hlavy v súbehu so svalovicou z nedeľného behania vo fitku. Objavili sa značné príznaky nádchy, slzenia očí, kýchania a vystreľujúcej, pulzujúcej bolesti hlavy. Trvali asi 2 dni, pričom som ich tlmil celkovo postupne tromi ibalginmi 400 (v utorok jeden, v stredu žiaľ až dva). V štvrtok som už príznaky nádchy nemal a celkovo som cítil už len iba také mierne brnenie v hlave, nič strašné. Dostal som podporu od svojej šéfky, ktorá ma povzbudila pochvalou, že sa jej to moje vysadenie páči. Mnohé kolegyne to ale nechápali so slovami: "veď dve kávy denne ti nemôžu ublížiť". Tieto slová ale svedčia o neporozumení vážnosti mojej závislosti a všetkých jej negatívnych prejavov, ktoré mi robili v posledných mesiacoch dosť zle (vyčerpanosť, stavy únavy, prudká náladovosť, neschopnosť vnímať normálne zdroje energie ako čerstvý vzduch, strava, voda, vyprázdňovanie, pohyb, spánok, ... a samozrejme keď už hovorím o spánku, tak aj zlý spánok v tom zmysle, že som nebol nikdy po ňom odpočinutý a rána som mal depresívne a ťažko rozbiehajúce). Zdá sa, že vymenované negatíva už od zhruba stredy, kedy sa ešte prejavovali fyzické absťáky, začali miznúť. Spánok sa mi skvalitnil, ráno vstávam zväčša s úsmevom. Necítim zvýšenú únavu, skôr cítim spavosť už okolo deviatej večer, takže telo pýta aspoň 8-9 hodín buvačky. Aj preto som nechodil cez týždeň na fórum, lebo som už nevládal. Nálady sú buď dobré, alebo "suché" bez výrazných špecifík. Tie suché si vsugerúvam ako tzv. normálne, dal som si prísny, fakt striktný zákaz asociovať si s nimi negatívne myšlienky a fabulácie. Presne toto som objavil ako svoj problém, prečo psychicky zlyhávam, keď nemám kofeín, totiž preto, lebo počas jeho nevyhecovaných, teda suchých nálad ich pochopím ako negatívne, mínusové a rozbehnem si v hlave depresívnu interpretáciu. Priznal som si v tomto plnú zodpovednosť, robím si to sám a ja mám aj moc takto nerozmýšľať. Len musím spoznávať svoj nový sebaobraz, keď mám suché nálady často, že to som nejaký nový ja, nevyhecovaný stimulantami. Bol som ale počas týždňa prekvapený, že často som mal práveže dobrú náladu a boli občas aj náznaky flow.
Dnes mi ešte trochu brní v mozgovni, ale nie moc. Nádcha a slzenie nie je. Pomáha mi dosť, myslím si, v duševne aj ten tryptofán a magnézium.
Známka dnes asi 1- až 1.
Prajem Vám, kamaráti, krásny víkend, držme sa. A vďaka za vypočutie/prečítanie.
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5073
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
mam sa fajn,co sa tyka denneho rezimu som rad ,ze je si z coho vybrat a venovat sa temu,zabijat tým čas,
po psychckej stranke klasika 1-,jedine co som postrehol po nasadeni naspet +300mg kventiaxu je to pozitivum,ze akokeby sa okolie uzamklo a tak povediac sa na mna vykaslalo,po lopate povedane nik ma neotravuje a tím padom neriesim ziadne konini.
v sobotu bych chcel ist na turnaj do cifera,aj som sa prihlasil,cize tento tyzden bude viac menej sachovy,
pripava bude spocivat v treningoch taktiky,v citani poznamok,hranie online hier a to 3min.blitzky,
este dnes si chcem zoskladat ako taku sachovu strukturu a mat tak nadhlad,vsimol som si ,ze som sa oprel len o plany a taktiky,
potrebujem si dovysvetlit motivy,ideje a ciele + dalsie
Hulk DF 365 1- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 183
Reputácia : 28
Dátum registrácie : 18.07.2018
Vek : 45
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0 +
Súčasná medikácia: Kventiax SR,Cisordinol,Depakine chrono,Stilnox
u mňa je to také, že režim sa snažím dodržiavať, ale raz za čas ma chytí obžerstvo, ale inak nič strašné. Na prechádzky chodím 3-4 za týždeň. Včera som si objednal 3 šachové videá od Cveka. 2 z nich mám už pozreté. Zaujali ma 2 základné základné šachové pravidla a to pozerať, čo mi hrozí súper a zároveň každý svoj ťah si dobre premyslieť. Prvé šachové pravidlo som sa snažil prejaviť i do svojich partii, ale vždy som zahral väčšinou veľmi pasívny ťah.
@antifajny musím ťa pochváliť, že ideš konečne na šachový turnaj. To je skvelé a budem ti držať palce kamarát. Ja sám idem ďalší týždeň do Vranova hrať šach. Rozmýšľal som, či by som neprispel niečím do našej šachovej témy, ale vzhľadom na videa Cveka som sa nedostal k tomu. Snažím sa ich si pozrieť všetky. Zatrénovať si na nejakej partii Karpova a vyriešiť pár diagramov. Tak čoskoro budem aj v šachovej téme na tomto fóre.
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2282
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Veronička, otázku som Ti presunul dolu do metafóra do sekcie "Dizajn". Aj som Ti tam odpovedal.
Kimi, srdečne Ťa pozdravujem a držím Ti palce v šachovom majstrovstve, ako aj v zvládaní Tvojho, dá sa povedať, vyšpičkovaného denného režimu. Drž sa, kamoš.
Anonymka, aj ja by som Ti radšej doporučoval asi to prekladateľstvo. Je to super vec ovládať jazyky a byť za to platená, myslím si, nie zle. Vlastne veľmi dobre. A netreba na to priveľa faktografických vedomostí, skôr proste reálie daného jazyka, pričom mnohé veci si človek doplní aj "za behu" pri práci so slovníkmi, keď už aktívne prekladá. Držím Ti palce.
---
Ahojte, kamaráti.
Včerajšia sobota bola trochu ťažká v tom zmysle, že ma nič nebavilo a dosť som sa nudil. Mal som nápady, čo robiť, iste, ale dané aktivity ma nenapĺňali, necítil som motiváciu. Zároveň ma išlo rozdrapiť od nudy, že by som aj niečo robiť chcel. Výsledne som prežil pasívny deň, trochu som driemal, dosť veľa som jedol a okrem toho som sa veľa hral na PC. Nič produktívne som vlastne nerobil, no čítal som článok, že je to možno tak aj dobre. Nechcieť byť každý deň a stále len produktívny a užitočný, ale robiť občas aj zabité holé nič. Cítil som, že z veľkej časti je to dôsledok absencie kofeínu, nakoľko som už takmer týždeň na nule. Náladu som si naďalej zakázal kaziť negatívnymi asociáciami a myšlienkami, prosto som sa zmieril, že mám suchú, unudenú náladu, a tá je v takejto situácii normálna. Nešiel som si ju spájať s pocitmi márnosti, depresie, a všelijakými teóriami o vnútornej prázdnote. Striktný zákaz.
Týmto prístupom som sa dnes ráno zobudil o ôsmej s pocitom, že včerajšok vlastne mal nejaký zmysel - bola to jedna z lekcií, ako žiť bez kofeínu, a to konkrétne po novom už nie pracovný deň, ale už víkend. Totiž mal som 5 pracovných dní, kde som si bez kofeínu čekoval, že či veci zvládam. Ale kupodivu ťažšie je zvládať víkend, keď je voľno a mám nájsť niečo, čo by ma bavilo. Suchá nálada možno funguje v kombinácii s povinnosťami, ktoré ma môžu, ale aj nemusia baviť. No cez víkend sa hľadajú skôr činnosti, kde to bavenie je celkom dôležité, a tam už suchá nálada vie byť prekážkou. No zostávam to skúmať a rád budem čeliť aj ďalším lekciám. S kofeínom zostávam na nule, zajtra oslávim 1 týždeň.
Známka dnes 1-, včera za celý deň skôr 2+.
Prajem Vám, priatelia, príjemnú a šťastnú nedeľu. Držme sa.
matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Dnešok bol približne lepší, než včera. Ráno som hneď začal s hygienou, bolo zmývanie aj holenie, isteže zuby. Ľahké raňajky vystriedalo zobnutie liekov. Potom som robil trošku poriadky v nastaveniach profilových obrázkov a napísal som na naše fórum 2 príspevky. Medzitým desiata v podobe ovocia. Na obed som si dal párky s horčicou a kaiserkou + rajčinka. Schytila ma ľahká spavosť, ale ani nie z jedla, skôr z nudy. Podriemal som si do pol tretej od pol jednej. Potom som sa obliekol a šiel na návštevu k rodičom. Ponúkli ma obedom a koláčmi, hodil som trochu reč. Okolo štvrtej som už bol u seba a dával prať - opral som tradične tri várky. Trošku som pozametal, utrel prach, umyl všetky riady. Zle som si vyrátal stravu, pričom kysnuté koláče mali príliš veľa energie, takže som, žiaľ, už okolo pol štvrtej dosiahol jedenásť-tisícovku kJ. V toho dôsledku som odvtedy už nič nejedol, ale pil som veľa vody a mal som aj magnézium. Kupodivu sa ale necítim výrazne hladný. K večeru som zaplatil predĺženie hostingu stránky schizo.sk, plus telefón. Pomerne málo som cvičil, len zopár naťahovačiek, čo ma mrzí. Ešte s tým ale viem všeličo spraviť, dá sa ešte trochu pošliapať na rotopede, alebo tak.
Pred chvíľou som si doplánoval jedálniček na ďalšie dni, resp. nákupy. Vždy totiž chodím do obchodu s presne naplánovaným, zväčša krátkym zoznamom toho, čo kúpiť. Vybavím sa preto rýchlo a zároveň je menšia šanca, že ma zláka nakupovať hlúposti. Mám aj už dlhodobú poistku - vždy, keď idem z práce domov, resp. do obchodu, tak si dávam pred odchodom biely jogurt. Okrem toho, že tým akosi dám bodku za smenou, tak ma vie zasýtiť - nie je totiž vôbec dobré ísť do potravín hladný. To človek kúpi aj to, čo nechce, lebo sa menej riadi reálnymi potrebami a viac sa riadi chuťami.
A inak vlastne nič nové. Chcel by som postupne ísť redukovať po kofeíne aj sladké, najmä potraviny, kde je fruktóza ako súčasť bieleho cukru a kde je fruktóza ako súčasť glukózo-fruktózového sirupu. V skratke to značí redukovať klasické maškrty, sladkosti, džúsy a ochutené vody/ochutené mliečne výrobky (ovocie, kde je tiež fruktóza, limitovať podľa odporúčania na 3, najviac 4 kusy denne, čo už dodržujem dávno vlastne = 15 až 30 g fruktózy spolu). Teraz, keď poznám tajomstvo tzv. suchej nálady, tak by som si na to hádam trúfol, možno už konečne aj úspešne. Lebo už takých pokusov teda bolo... Ale nesmiem sa vzdať, musím to skúšať, dokedy sa to nepodvolí. Benefity sú podľa tých knižiek, čo ma k tomu vedú, oveľa viac super, než predstavuje záťaž samotné vysadenie. Len sa bojím toho, že absťáky z vysadenia bieleho cukru a sirupu odoznievajú v dlhšom časovom intervale, než pri kofeíne. Zatiaľ čo pri kofeíne sa človek vie zbaviť fyzických absťákov už po 2-3 dňoch, pri bielom cukre sa to rozloží na týždne. Závislosť na bielom cukre sa aj považuje za tvrdšiu a silnejšiu v porovnaní s tou na kofeíne.
Známka dnes asi 1- až 2+.
Prajem Vám, kamaráti, dobrú noc a vydarený štart do nového septembrového rána.
matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
čo takto prejsť na tekutú kávu ako granulovanu či sosovu,káva je normálna vec každého normálneho človeka,ja sám vypijem haldy,i keď balenie stojí aj 5€ a spolu s mamou mi vydrží aj do polky mesiaca,
Čo sa týka potravín a konkrétne mäsa,tak za študentských čias sme mäso jedavali spoločne cez víkend,cez týždeň len to ostatné,
Ahoj @kimi2028
Dbajte na šachy tak aby si znich nebol frustrovaný,sú aj nesachove stránky,
A čo o sebe?
V rádiu Expres by to nazvali podkurazenim chodcom na diaľnici,umna dobré naliatim spoločníkom tak primerane,totiž bol som na šípkach ,hlavne pozrieť starú pártu okolo šípok a kde boli a čo zažili,i keď o sebe som držal jazyk za zubami,nuž nebolo sa čím chváliť,za to som sa dozvedel !mohol info o životoch napr.dusana ,ale aj komuniké s semisom,risom,ale aj komunike s dalsima priatelma šípok,nuž cítil som sa na moment fajn,i keď som zo tri krát uvažoval o ňom nejaké konini,ľudia sú fajn a nevidieť žiadnu nadzmyslu o ňom,totiž naposledy som tam bol v apríli,a celkom som dnes zapadol do komuniké,myslím si, že má už poznajú a vedia čo som zac,i keď neviem že čo vedia,
Budem sa opakovať ale vysadenie a znovu nasadenie späť liekov mi prospelo veľmi dobre,zhodnotil som situaishion a nasadil späť lieky,ktoré priniesli pozitíva ako uzavretosť okolia a dištancovanost odo mna,či byt na mne zavisli,jednoducho povedané neriešim seba a okolie neustále niekoľkokrát za deň,stačí keď zalahnem a zhodnotím situaishion ,
Žiadne radio,tv a ulica,totiz aj cez leto mám okno zavreté,tak nepočujem miestne drby,kde som v nich priam kedysi plával,vznášal sa...atd
Čo asi ešte,že mám vás rád,myslím na vás,konkrétne na danku či novu clenku Anonymku ale aj ďalšie baby v ktorých som zatiaľ nenašiel cestu forumackeho komunike,i nazlostenu meret,
A tak isto i na túta,Mateja,kimiho, či ďalších nových,tiež tam vidím slabú komuniké,ale i starých forumakovi s ktorí a sa až tak nepoznam,ale možno poznám ich pribehy
Hulk DF 365 1- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 183
Reputácia : 28
Dátum registrácie : 18.07.2018
Vek : 45
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0 +
Súčasná medikácia: Kventiax SR,Cisordinol,Depakine chrono,Stilnox
Máš pravdu treba pri šachu dbať na všetko. Ja nie som ani tak frustrovaný, ako sa snažím viac. Tiež je škoda, že turnajová sezóna sa končí, lebo vďaka šachu aj zdravotný stav sa zlepšil. Neviem, či všetko dopadne tak ako má, ale chcel by som sa naučiť hrať šach, čo najlepšie. Musím zapracovať rady tých úspešnejších hlavne veľmajstrov do partií ako aj tréningov, aby bolo to dobre. Snažiť sa, čo najviac prenášať to aj do partie. Potešilo ma, že je už solídne vytvorená aj pamäť na motívy. Včera večer som si opakoval diagramy, ktoré som riešil zhruba pred 3-4 mesiacmi. Bolo to ťažšie, ale všetky správne pokračovania som videl. To je tá mraznička so všeliakými motívmi, ako to nazýva Markoš vo svojej knihe.
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Som rád, že si tu od vás môžem prečítať denne aj niekoľko príspevkov a tak si hovorím, že aj by sa možno zišlo nielen čítať, ale aj "tvoriť".
Mám sa celkovo dobre, hoci by som mal byť na seba aj o čosi tvrdší v chápaní trávenia času. Pocítil som to najmä cez víkend, keď som všetko nutné urobil, ale mi vznikali viaceré medzery, keď som aj viackrát driemal či pospával počas dňa. Vítam tak aj čas strávený aktivitou na záhrade ako bol aj dnešok. Zdravotne sa mám znesiteľne. Drobnosti sú a tie sa až tak neprenášajú do správania, teda zvládam. Celkom mi pomáha Zello a ľudia okolo neho. Je to také skutočnejšie, keď naživo počuť hlas niekoho, s kým sa skontaktujete len cez písmenká. Zajtra idem obvodnému na injekcie. Koncom týždňa mi má do kníhkupectva v druhom meste prijsť takmer nezohnateľná kniha, tak som až tak poskočil, keď som si čítal email od nich. Spestrením posledných dní bola milá ropuška, ktorú som preložil z nepokoseného trávnika až do sadu. Nadula sa ako taká pimpongová loptička. Zľahka sa pozerám po nejakej nenáročnej práci na (4h) VPP, ale zatiaľ... Inak celkom fajn. Akosi cítim viac opory od blízkeho okolia, s časti, akoby som sa zobúdzal. Inak spánok mierne pokrivkáva za ostatnými nepríjemnosťami. Bez liekov by som nezaspal a ani to nie je celkom na oslavu. Taktiež vstávanie je skôr o pomalom rozoberaní sa.
Majte sa čo najlepšie a zvážte audio kontakt na Zelle. Pa. Tuto
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
rasto- V.I.P.
- Počet príspevkov : 523
Reputácia : 60
Dátum registrácie : 18.10.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: f20
Súčasná medikácia:
Ahoj Tuto. Rád som si opäť prečítal kúsok z Tvojich dní. V ostatnom čase píšeš trošku pomenej, ale vidím, že si to vlastne vysvetlil asi tým, že Ti veľa pomáha skôr Zello. Som rád, že popri ňom naďalej zostávaš fanúšikom aj fóra. Veľmi sa teším, že cítiš viac podpory od okolia a že Ťa to povzbudzuje k optimizmu. Je to super! Chcem byť určite súčasťou tejto podpory, ktorej sa Ti dostáva, takže rátaj naďalej s tým, že Ti úprimne fandím aj ja a mám Ťa rád, ako aj Ti držím palce. Drž sa, kamoš!
Kimi, pozdravujem Ťa srdečne a želám Ti aj do ďalších dní mnoho skvelých zážitkov so šachom, ako aj v ostatných oblastiach Tvojho režimu. Všetko dobré!
Ahoj Antifajny. Žiaľ, ja som už presiahol hranicu a som závislý, takže neviem sa udržať na nejakých dvoch-troch kávach, hoci by aj boli kvalitné, ako navrhuješ. Už cítim takmer samé nevýhody tejto závislosti, silné zdravotné obtiaže. Takže jediným riešením je v mojom konkrétnom prípade abstinovať. Abstinujem už celkovo 9 dní za sebou a vskutku cítim zlepšenie po mnohých smeroch. Jedine tá nálada a chuť do činností nie je ok, ale trebárs úzkostlivosť, spánok, pocit vitality a energie, tieto tri sa zlepšili mnohonásobne. Verím, že postupne dosiahnem zlepšenie, aj čo sa týka náladovosti, obzvlášť ak prekonám ďalšiu svoju závislosť, a tou je biely cukor. Na tej pracujem v súčasnosti. Prajem Ti, antifajny, všetko dobré, drž sa!
Pozdravujem aj všetkých ostatných forumákov, píšucich i čítajúcich. Všetko dobré Vám prajem!
S úctou
matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Dnes sa mám približne dobre, objektívne dobre, subjektívne asi na 1- až 2+. Včerajšok som mal dosť depresívny, atakovalo ma čierne myslenie a myšlienky na samovraždu. Strašne som túžil už nežiť a priveľmi som myslel na to, ako sa neviem stotožniť s týmto svetom. Takéto myslenie už nenazývam negatívnym, ale vyslovene čiernym. Medzitým som slzil a bolo mi zúfalo. Aj som sa bol zamknúť na záchode a odpočinúť si od toho všetkého, sediac oblečený na mise. Voľakedy na vysokej som to robil pravidelne, že som cez prednášky odišiel na záchod a zamkol sa tam a sedel som tam aj hodinu na zemi a plakal.
V dôsledku ťažkého dňa som si vzal do pondelka dovolenku. Takže som 3 dni doma + 2 dni víkendu.
Dosť sa podpísala na mojej ťažšej nálade redukcia cukru. Snažil som sa ísť hneď na nulu v pondelok, ale nešlo to, totiž neprišla len obyčajná suchá nálada, ale skombinovala sa s nervozitou a podráždenosťou a čiernym myslením. V utorok som si dal trochu sladkého, pomohlo to. Potom však telo vyžadovalo ďalšie porcie, ktoré som sprvu odmietal, takže prišla ďalšia podráždenosť a čiernota. Je to veľmi ťažké tieto absťáky. Celkovo som pravdepodobne po svojom závislom tatinovi zdedil gény, ktoré ma robia mimoriadne náchylným na závislosť rôzneho druhu. Keď si v niečom nájdem obľubu v zmysle, že mi to robí príjemné psychické pocity, tak časom neviem poznať mieru a nemôže to neskončiť inak, než závislosťou. Myslím si, že väčšina ľudí to takto nemá.
So svojimi génmi som už zmierený, ale zároveň plne verím, že existuje možnosť to prekonať. Možno aj preto som si vzal dovolenku až sumárne na 5 dní doma, keďže idem byť teraz bez bieleho cukru, a všetky tie nálady a podráždenosti si proste odtrpím tu v skrytosti doma bez toho, aby som vysával energiu z niekoho iného. V jednom článku ale písali, že craving po sladkom odoznie až po 2 týždňoch, tak uvidím, je to dlho. Veľa dúfam, že v týchto 5 dňoch prekonám to najťažšie a potom by to mohlo už len doznievať. Snáď sa nemýlim. Drží ma takýto easy-optimizmus pri motivácii obstáť.
Ďakujem Vám za prečítanie, kamaráti. Želám Vám krásny deň, držme sa! Všetkým Vám silno fandím!
matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Strana 76 z 84 • 1 ... 39 ... 75, 76, 77 ... 80 ... 84
» Ako sa dnes máš? 7
» Ako sa dnes máš? 14
» Ako sa dnes máš? 15
» Ako sa dnes máš? 11