Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 10

Strana 54 z 84 Previous  1 ... 28 ... 53, 54, 55 ... 69 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 10 - Stránka 54 Empty Re: Ako sa dnes máš? 10

Odoslať  Tuto Št 14 jún 2018 - 15:21

Ahojte!
V skratke len to, že som v poslednej dobe akýsi popletenejší, či zmätenejší. Prekvapuje ma také "rozhúpanie" duševna. Ne som z toho príliš nadšený, ťažšie sa mi hľadá pevný bod na odrazenie sa smerom vpred. Opačne, mám pocit a aj reálne to tak je, že mám o čosi viac energie konať, čo sa prejavuje v aktivite a už to nie je taký problém ako v nedávnej minulosti.

Asi tak u mňa. Majte sa pekne a rád čítam vaše príspevky. Tuto

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  kimi2028 Št 14 jún 2018 - 17:59

Ahojte, mám sa veľmi dobre. Nepociťujem žiadne depresívne symptómy ochorenia, čo ma veľmi teší. Na nový režim som ešte nenabehol. Plánujem nabehnúť na neho až po šachových turnajoch. Išiel som podľa starého, dá sa povedať, že všetko som dodržal. Niektoré nové činností začnem prevádzkovať už teraz. Malo by ísť o šachy a čítanie. S čítaním som začal už včera, kedy som prečítal 5 strán z knižky z bankovníctva. Prekvapilo ma najmä to, že knižku som si čítal ako zdravý človek a aj rozumel som, čo tam bolo napísané. Po vypuknutí ochorenia nedokázal som nič čítať s porozumením. Som rád, že postupom času sa to možno zmenilo trochu ku lepšiemu.

rene007: Aj jaby som chcel začať chodiť do posilovne resp. na plaváreň. Uvidím o 2 týždne ako to dokážem praktizovať.

fajny: Som rád, že aj ty sa vyberieš na šachový turnaj a budem ti držať palce.

tuto: Tú popletenosť pocíťujem aj ja, ale nejde o nič vážne. Maximálne sa zasmejem na tom. Pre ľudí, čo sú zo mnou tak až taká sranda nie je. Niekedy nedokážem kúpiť ani správnu múku, lebo slabo som koncentrovaný, alebo čo. Embarassed Kúpim jednoducho inú, ako sa mi to stalo pred nejakými dvomi týždňami. Ide však o viac vecí.

Držte sa všetci.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2282
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  emuska511 Št 14 jún 2018 - 19:15

Ahojte,ja dnes fajn deň,až kým neprišiel brat.neviem prečo ale má fakt vytočil.uz s nami nebýva,ale potreboval oblek,a ešte nie je úplne presťahovany. Som z toho zničená.a najhoršie je že jemu sa nedá nič povedať.on všetko prevráti na žart. 😫

Sent from Topic'it App
emuska511
Nový člen
Nový člen

Počet príspevkov : 24
Reputácia Reputácia : 5
Dátum registrácie : 25.05.2018

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Št 14 jún 2018 - 20:31

Ahojte, kamaráti.

V ostatné dni sa mám trochu horšie, zvýrazňuje sa tlak smútiť, nabiehajú čierne myšlienky, podráždenosť, mĺkvosť, únava, ťažké vstávanie, demotivácia, pesimizmus a strach z chorôb i zo smrti. Cítim sa pod psa, povedané ľudovo. Dosť mi to kolíše, miestami mávam aj celkom svetlé chvíľky, kedy sa usmievam a viem byť vtedy aj komunikatívny. V daných chvíľkach cítim aj potešenie z práce, naopak pri horších chvíľkach som veľmi zlenivelý, ba možno až nervózny, že som tým a oným povinovaný.

Z brigády mi ešte nevolali, že či reku nastupujem v sobotu, tak aj z toho som trochu nervózny, lebo majster povedal, že mi bude volať v štvrtky, aby sa uistil, či mám záujem prísť a aby mi oznámil, kedy v sobotu začíname...

Dnes som si dal už iba 500 mg Orfirilu Long večer... teda od dnešného dňa som na Invege 6, Escitil 10 a Orfiril Long 1000 (500-0-500). Zajtra je mesiac od prvotného zníženia. Okrem toho užívam aj béčkové vitamíny, naďalej ten otrasný kofeín, a obnoviť chcem užívanie déčka a magnézia.  Embarassed

Známka asi 2-.

S prianím všetkého dobrého,
matej

Ako sa dnes máš? 10 - Stránka 54 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5073
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  rene007 Št 14 jún 2018 - 21:42

ahojte it is perfect
dnes prsalo tak sme nerobili spal som dlho som si oddychol a cez den som mal stretavku s byvalimi kamosmi z gympla
kimi: tesi ma ze sa vies sustredit aj zapamatat si aj ja sa chcem k tomu aby som mohol ist na vysoku
king
rene007
rene007
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 79
Reputácia Reputácia : 20
Dátum registrácie : 31.10.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Meretseger Št 14 jún 2018 - 22:42

Ahojte,
sledujem, že odkedy som písala naposledy, nejak to tu ožilo. Skvelé! Nie som schopná reagovať na každý príspevok, tak len vám držím palce v boji a držte sa!
Nuž, mne sa darí, teda darilo by sa, nebyť večerov. Tie sú stále poväčšine hrozné, aj som to dnes riešila na terapii, a tak. Ináč v pohode. Nálada je cez deň možno až normálna, po somatickej stránke som trochu začala merať glyčky a nie sú až také beznádejné, hoci dnes som sa hrozne prežrala, ach Embarassed Ale nesťažujem sa... len na tie prekliate neskoršie hodiny!!
Na terapii bolo veľmi dobre, ukázala som jej BD fotky, tak žasla, a na jednu sa pýtala, či cvičím, lebo že tam mám skvelú postavu, tak som sa len zasmiala, že áno, to síce mám, ale okolo cvičenia som zatiaľ ani len nešla moc Embarassed Ale čo sa budeme sťahovať, tak si chcem dať do záhrady posilovacie náradie, teda skôr také že šikmé lavičky, vodorovné rebriny na rúčkovanie a tak, predovšetkým chcem posilovať a na zvyšok tam je jazero Smile
To tak, zatiaľ sa majte! jumping
Meretseger
Meretseger
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 967
Reputácia Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Pi 15 jún 2018 - 17:49

Zdravím všetkých, ako aj predo mnou píšucich, všetkým držím palce a chcem povedať, že úprimne rád sledujem Vaše osudy. Smile Nech sa Vám darí.  community together

---

Dnes sa mám o čosi lepšie. Bolo viacero povzbudivých skutočností, medzi poprednými figuruje fakt, že dnes je deň výplaty, takže kto by takejto veci nebol rád, všakže,... už som potreboval finančnú injekciu ako soľ.  Dojatie 2  Ďalej ma potešilo, že mi predsa len volal majster z brigády a pôjdeme čistiť ďalšiu linku v zvarovni, nastupujem až o 1:30 v noci zo soboty na nedeľu, takže ak pôjde všetko dobre, mohli by sme skončiť do ôsmej, deviatej rána a o jedenástej by som už mohol mať v nedeľu napoludnie trošku šlofíka v zmysle zopár-hodinového spánku. Opraté firemné veci mám, takže trochu sa aj teším, pričom tajne dúfam, že ma dajú opäť zametať a špachtlovať, pretože, ako som bol písal, na to striekanie suchým ľadom sa necítim.  pale Smile Ďalší fakt, ktorý ma dnes potešil, bolo to, že sa mi darí stravovať dosť vegetariánsky, prevažne rastlinne, ale mal som v šaláte dnes miešané 2 vajcia. Kúpil som si na víkend kopec zdravého jedla, množstvo ovocia a zeleniny, šalátov a všeličoho, niektoré aj v bio-kvalite. Vajcia sa mi nepodarili zohnať v bio-kvalite, ale kúpil som aspoň zo sliepok z voľného výbehu. Sú to všetko o dosť drahšie veci, ale nejak ma to nadchlo. Moja motivácia k takýmto rôznym zmenám spočíva zatiaľ v plnej sile iba v zdravotných ohľadoch, teda že reku chcem skúšať, či mi bude na základe takéhoto štýlu fyzicky a duševne lepšie. Prečítal som nejaké strany z rôznych kníh, ktoré sa k tomu vyjadrujú dosť súhlasne a rozoberajú benefity na psychiku a fyzično. Smile Uvidím, ako dlho mi toto nadšenie vydrží a hlavne, či mi to bude pomáhať. Smile Cvičiť cvičím len tie ohyby na chrbát, točenie kĺbmi, strečing. Preferujem chodenie, kde sa len dá... na eskalátore, ak nikto nie je predo mnou, tak cestou dolu kráčam, nenechám sa viezť. Cestou hore sa ale veziem, takisto cestou hore v paneláku idem výťahom.  Embarassed Dolu naďalej peši. Vyzerá to, že skutočný zaberák na spôsob tréningu svaloviny budem vždy mávať cez víkend na brigáde, tam by mohlo byť gro zaberáku a potenia.  Laughing

Dnes ma potešilo aj to, že som si vzal na poobede dovolenku, takže som skončil okolo jednej a šiel víkendovať. Padlo mi to vhod. Smile Tiež ma potešilo ošmýkanie u holičky, dal som si hore 12 mm, boky a vzadu 3 mm. Smile Zas to nejaké 2-3 týždne vydrží. Smile

So školou som nepohol, resp. mám všetko vytlačené, ale neurobil som v ostatné 3 dni žiadne konkrétne kroky k dokončeniu procesu prihlásenia sa na štúdium. Váham... Ešte treba: zaplatiť poplatok, ísť lekárke potvrdiť, overiť u notára kópie, poslať to všetko v obálke na adresu poštou... Momentálne sa mi to nechce, ešte sa zžívam s novou situáciou, že popri práci brigádujem, a to je samo osebe náročné na navyknutie si, najmä na to treba čas a viac odrobených víkendov, že či mi to sedí, oťukať sa. Shocked

Dnes známka 1-. Cítim nádej. Smile

S pozdravom a prianím krásneho víkendu,
Matej
Sun 2

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  dzuli08 So 16 jún 2018 - 15:16

Ahojte ľudkovia a prajem všetkým pekný víkend...
Mám sa celkom dobre, momentálne som opäť nezamestnaná ale to z vlastnej vôle a samozrejme hľadám prácu, ale už trocha v inej sfére...bola som už na jednom pohovore, ale nič z toho, vlastne to bolo dosť náročné ...druhé kolo bol totiž aj test s 30timi otázkami na logiku a matematické schopnosti a ešte aj samí chlapi tam boli, čož asi sú aj viac technické a logické typy....no v každom prípade, ďalšia skúsenosť. Budúci týždeň ma už čaká ďalší pohovor, tak som zvedavá....ale celkovo mám taký pocit, že môj problém aj na týchto osobných pohovoroch /hlavne do firiem/ je, že sa neviem "predať"...toľko k práci.
No dnešok zatiaľ v pohode, navarila som, ráno som bola dokonca po sto rokoch trénovať šoférovanie (ani raz mi to nezdochlo pri rozbiehaní) ale zas sú tam nedostatky, ktoré potrebujem vylepšiť ....
A ešte som celkom rada, sa mi podarilo schudnúť, a vraj to aj vidno, aj mám lepší pocit, tak len aby to malo tendenciu klesať....no musím preto aj niečo spraviť, tak opäť skúšam nabehnúť na zdravšie stravovanie a ešte by to chcelo pridať aj nejaké to cvičenie. Preto fandím všetkým , čo cvičíte, či už vo fitku či doma....
Nálada je ustálená, dá sa povedať že momentálne žiadne väčšie trable nie sú.
Tak prajem pekný zvyšok dňa, držte sa ! a veľa zdravia community together welcome or bye
dzuli08
dzuli08
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 566
Reputácia Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Dušan So 16 jún 2018 - 19:09

za posledné obdobie som sa mal zle,zaujímali ma veci nezaújimavé aj to pokračuje,
preto sem teraz píšem svoju

in spe:

ak nerobim nefakčím jak blazen v robote,tak robit fakcit jak blazen doma.!!!
Zaujímam sa o veci tajné nikomu dostupné,a nezverejnitelne,
Dušan
Dušan
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1604
Reputácia Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  rene007 Ne 17 jún 2018 - 17:24

caute vsetci Wink po prespanej sobote je tu nedela bol som v kostole a chystam sa ist zehlit nakolko uz je oprane inak nic pripravim sa na zajtra a hor sa do roboty ako sa mate? Cool Vas René Wink
rene007
rene007
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 79
Reputácia Reputácia : 20
Dátum registrácie : 31.10.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Ne 17 jún 2018 - 19:10

Ahoj kamoši a kamošky,  sunny

Dnes sa mám zhruba dobre. Na brigáde v noci sme makali do asi deviatej rána od 2:00, pričom objektívne som sa narobil menej, než minulý týždeň, ale aj tak som akosi dolámaný a ustatý. Prevažne som sa učil robiť so suchým ľadom, hoci zatiaľ som ním ešte priamo nestriekal, a obíjal som roboty od usadenín, ku koncu som najmä zametal a všeobecne robil poriadok. Bolo nás v čate aj menej, ale mali sme vyčistiť aj menšiu plochu, tohtonočná linka bola kratšia. Dostal som aj rôzne nové poučenia o tom, ako sa má používať mop, naučil som sa, kde sú predlžovačky, kam sa zapínajú, a vôbec ako sa zapája stroj na suchý ľad. Vnímam to tak, že základ je byť informovaný, vedieť, čo mám robiť. Potom veci idú ľahšie a robím veci aj sám od seba a iniciatívnejšie. Myslím, že to odo mňa majster aj čaká, len teda ešte dávam tomu 2-3 víkendy a budem možno zaškolený do veci už komplet. Pretty good Túto noc som ešte mnohokrát čakal na pokyny a to je znak začiatočníka...

Po brigáde som išiel ešte k rodičom gratulovať tatinovi ku dňu otcov a dať si niečo pod zub. Urobil som výnimku v zdravej životospráve a doprial som si liter sladkého džúsu z koncentrátu, pretože som potreboval doplniť rýchle sacharidy vzhľadom na vysilenosť z noci. Okolo dvanástej na obed som išiel spať a budík ma zobudil o piatej. Dal som prať, akurát sa mi doperieva tretia várka. Potom si spravím na večeru lečo s ryžou... Yes

Sobotu som mal adrenalínovú, lebo som zistil, že mi pod stoličkou na balkóne zospodu vzniklo osie hniezdo o veľkosti asi malej marhule. Obsluhovalo ho asi 15 a 20 ôs, z nich asi 5 lietalo po balkóne a kontrolovalo územie, ostatné makali na hniezde. Trvalo mi asi 6 hodín, kým som ho zlikvidoval, pretože mi osy nedovolili vstúpiť na balkón a mal som dosah naň pod zlým uhlom za rohom sieťkových dvier, takže ak som chcel niečo riešiť, musel som takmer dokorán otvoriť dvierka. Ako vravím, bol to veľmi adrenalínový čas. Nezostávalo mi nič iné, len využívať slabé chvíľky v ich obrane a v daných asi desaťsekundových limitoch, keď sú čiastočne preč bojovníčky, tak vyjsť a riešiť. Riešil som to vo viacerých krokoch, 1.) zniesť z balkóna všetko okrem stoličky do pivnice, 2.) prevrátiť stoličku, 3.) s palicou od metly zhodiť hniezdo, 4.) pričapiť hniezdo väčšou dózou na jedlo, 4.) odpratať stoličku do pivnice, 5.) zabiť osu vo výťahu, ktorá cestou dolu "vyšla zo stoličky", 6.) podložiť dózu s hniezdom kartónom, aby som vec uzavrel aj zospodu, 7.) bombastický manéver vyšmariť hniezdo z balkóna ďaleko pod panelák do trávy asi 15 metrov, keď nikto nejde, a obrovsky rýchlo utekať dovnútra (vtedy narazili do mňa asi 3-4 osy, čo rýchlo bojovali, ale nepoštípali, nešli za mnou hlbšie do bytu, dvierka na balkóne sa zatvárali relatívne pomaly, a tak 2 vleteli dnu, no podarilo sa mi im umožniť vyletieť späť von, nakoľko nemali záujem ísť hlbšie do bytu útočiť, ale evidentne chceli ísť von za ostatnými /to som mal šťastie resp. požehnanie/), 8.) odpratať kartón z balkóna (dóza zostala ležať na zemi, lebo som ju v manévri č. 7 v rýchlosti šmaril na balkónovú zem aj s kartónom), 9.) ísť kupiť Raid na osy a striekať na tie osy, ktoré nechceli odletieť a stále tápali, kde majú hniezdo... 10.) dnes v nedeľu pokračovanie v striekaní Raidom na ďalšie zblúdilé robotnice, zdá sa však, že už je to v poriadku a poobede už neevidujem žiadnu osu niekoľko hodín. cheers Už som aj zavesil prádlo na balkón, takže dúfam, že je to ok. Smile

Dnes známka asi 2+. Smile

Lieky beriem, pričom Orfiril Long už mám od štvrtka znížený na 500mg-0-500mg. Idem to testovať ďalšie týždne, či sa mi pohorší.  Sun 1

Prajem Vám, priatelia, krásny zvyšok víkendu a príjemný, pokojný pondelok. Super!

S pozdravom
matej
flower

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Ne 17 jún 2018 - 20:00

Ahojte, mám sa veľmi dobre. Nemal som čas myslieť na zlé vecí, zvládam už aj prehry o niečo lepšie. Very Happy Dnes som sa cítil byť už pomerne unavený. Hral som totiž šach, viac o tom, ako hodnotím svoje pôsobenie na turnaji nájdete v rubrike "Šachy". Šach je na kondičku krutý šport. Ono sa to síce nezdá, ale žerie to veľa energie, keď treba odohrať 4-5 hodín. Nie je to až také jednoduché v tomto ohľade.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2282
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

hug0
sorry0