Ako sa dnes máš? 10
Strana 28 z 84 • 1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 56 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 10
Hlavne moja mama mala mi chuť vraj zatrhnúť šachy dnes, keď ma odprevádzala. Cítil som sa v cudzom prostredí akýsi nesvoj a k tomu sa pridávali vraj pomerne silné príznaky parkinsonizmu. Celé som to však zvládol akosi s tým šachom, viac v odbornej šachovej téme na tomto fóre, kde rozoberám pocity z mojej hry o niečo podrobnejšie a odbornejšie. Koho to zaujíma. Musím celkovo na sebe ešte veľa pracovať (netýka sa to len šachu), ale verím že všetko zvládnem ku svojej spokojnosti.
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2282
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
ps: neviete co je so sarah? uz sem dlho neprispela nic
rene007- Domáci člen
- Počet príspevkov : 79
Reputácia : 20
Dátum registrácie : 31.10.2017
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Uff, tak som sa rozkecal, každopádne Ti, le pluie, veľmi ďakujem. Srdečne Ťa pozdravujem a prajem Ti všetko dobré.
Matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5073
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Matej s tými životnými cieľmi, má každý problém. Nič si z toho nerob, ani ja dá sa povedať, že nemám ciele. Priateľku nemám, deti tiež detto. Prácu nemám v tomto som skepticky. Verím, že nejaké veci sa zlepšia k lepšiemu. Život ma naučil, že keď je niečo súdené tak sa stane. Napr. nepovedal by som nikdy, že budem šachy hrávať súťažne. Realita je taká, že odohral som už vyše 40 partii so zapisovaním. Hoci nedarí sa mi v tomto zlepšovať, striedam horšie momenty s tými lepšími.
Rene, no nepochválim ťa za to, že piješ a lieky neberieš. Chválim ťa, že nepiješ aspoň žiadne patoky a vieš sa zabávať. Aj vedieť zabávať sa treba. Oslavy sú skvelé, škoda že v našej rodine moc neoslavujeme. Dá sa menší darček a to je všetko. Napriek tomu má to svoje čaro.
Mischell som rád, že sa ti v práci darí. Spánok je všeobecne problém, hoci osobne spávam v posledných týždňoch relatívne dobre. Ja môžem však spať koľko potrebujem. Nie som ničím viazaný. Jednoducho vstanem si aj okolo desiatej a nič sa nedeje. Skoré vstavanie je skutočne zabijak pre mňa. Nedokážem ani veľmi myslieť, čo sa odzrkadlilo na včerajšom šachovom turnaji. Nevadí šachy hrajem pre zábavu a verím, že môj rating bude raz vysoký, keď budem veľa hrať.
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Teším sa, že sa cítiš dobre, ale chcel by som Ti povedať zo svojej skúsenosti, že to, že fakt, že Ti lieky nechýbajú, je spôsobené krátkym časom ich neužívania. Zo svojej skúsenosti viem povedať, že pri náhlom vysadení dôjde k pozdvihnutiu nálady a úplnému vymiznutiu mínusových stavov, čo pomocou energeťákov a cvičenia, ku ktorým si siahol, môže trvať vyslovene niekoľko dlhých dní, možno aj 4-5. Po štyroch-piatich dňoch prichádza na rad silný syndróm z vysadenia, kedy sa môžeš roztriasť, a ak si bral antidepresíva, tak sa Ti môže stať aj horšie, lebo vo všeobecnosti na náhle vysadenie antidepresíva ľudia reagujú oveľa horšie, než na náhle vysadenie antipsychotika. Tak hovorí aj moja skúsenosť. Objavuje sa tras, vnútorné brnenie, nízky tlak, sklon odpadnúť, žiadna potreba jesť, prudké chudnutie, nevoľnosť, studený pot na chodidlách, rukách. Ďalej brnenie v hlave, nekoordinované pohyby, pocit opojenosti, kupodivu ale aj nadnesená nálada a príliv energie, čo je ale falošný pocit, vybičovaný napríklad Tvojím energeťákom a cvičením, ktoré majú protidepresívny efekt.
Celkovo Ti prajem, samozrejme, aby si vec zvládol, ale odporúčam Ti sa k liekom vrátiť, a to najmä ihneď vtedy, keď príde na Teba spomínaný syndróm z vysadenia. Väčšinou eufória z vysadenia trvá zopár dní, potom asi 2 týždne trvá syndróm z vysadenia, a potom asi do 2 mesiacov prichádza obnova chorobných negatívnych vzorcov a všestranné príznaky ochorenia, vrátane mínusových stavov.
To som Ti chcel napísať ako také moje odporúčanie, radu. Každopádne koriguješ si veci sám a poznáš sa Ty sám najlepšie, preto to vezmi len ako doplňujúcu radu na základe mojej skúsenosti.
Drž sa, René, všetko dobré Ti prajem. Posielam kamarátske objatie.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Sobota mi dopadla vlastne dobre, ale bola výrazne pasívna. V domácnosti som nič nerobil, dosť veľa som spal, driemal. Základ činnosti poobede mi tvorila aktivita na schizofóre, a potom kde-tu čítanie záujmových článkov. Večer som si čítal knižku "Nad vecou" od Ruth Soukupovej, je to moja obľúbená autorka, resp. veľmi sa mi páčila jej kniha "Menej míňať, viac žiť", ktorá prezentuje možnosti minimalizmu v našich životných štýloch. Knižka "Nad vecou" je už viac zameraná na nie minimalizmus vo veciach a peniazoch, ale skôr sa týka poriadku vo vzťahoch, práci, hodnotách, cieľoch. Podarilo sa mi ju včera dočítať, resp. prečítal som z nej asi 80%, zvyšok sa týka minimalizmu vecí, a to sa mi už čítať nechce, lebo v tom mám už jasno z jej prvej knihy.
Telefonoval som s tatinom, leží už na svojej izbe, bolesti má len pri výraznejšej zmene polohy, alebo keď má zakašľať, kýchnuť. Krv má čistú, chirurgovia nenašli pri operácii žiadne metastázy, nádorové tkanivo bolo tvorené zhrubnutou vnútornou stranou sliznice hrubého čreva pri tenkom čreve - celková hrúbka 2 cm, celková dĺžka patologického tkaniva 8 cm. To mi prišlo strašne veľa, ale tatino hovoril, že mu lekári povedali, že z ich pohľadu ide o menší nádor. Pravdepodobne ho prepustia budúci štvrtok alebo piatok do domáceho liečenia, čiže paráda. Pomaly už začínal včera prijímať tekutiny, dovtedy všetko išlo cez žily, pričom má aj viacero vývodov, ktoré čistia krv a odvádzajú moč. Ale čo sa týka vývodu čreva, tak to sa potvrdilo, že nemá, čiže bude chodiť na wecko v budúcnu klasicky po starom - bál sa, lebo takýto vývod by v spoločnosti mohol smrdieť. Takže vyzerá to na dobrej ceste. Určite bude musieť byť pravidelne sledovaný aj po prepustení a už sa častých lekárskych prehliadok nezbaví až do odchodu do neba, čo bude, veríme, za veľmi dlho.
Dnes plánujem prať, pôjdem na návštevu mamy, pozvala na bryndzové halušky. Bude zaiste aj zametanie a také tie práce okolo domácnosti, trochu to tu skultúrniť. Maľovka spoločných priestorov v bytovke už skončila, takže by bolo načase si aj utrieť a očistiť vchodové dvere a prah, nech si nemyslia susedia, že tu za dverami žije prasiatko.
Prajem Vám, priatelia, pokojnú a príjemnú nedeľu.
Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
rene007- Domáci člen
- Počet príspevkov : 79
Reputácia : 20
Dátum registrácie : 31.10.2017
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
mám sa... panebože, ako sa mám? No, po somatickej stránke nič moc, celý deň ma bolia ďasná a ucho, našťastie teraz to pomaly poľavuje. Po psychickej veľmi dobre, až na to, že myslím na chudáka Larušku, čo nám umrela Ale inak hádam zajtra budem mať všetky fotky z druhého photoshootu a z tých troch, ktoré som dostala dnes, to vyzerá výborne, i napriek tomu, že som tam hlavným objektom ja A tak. Celkom sa teda dá, podľa Matejovho hodotenia tak 2.
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Oh, až tak? Neodpoviem Ti teraz na blogu, lebo som na druhom notebooku, kde ma to odhlasuje z administrácie, každopádne ďakujem, potešilo Odkedy sa na tie photoshooty líčim - či skôr som líčená - tak naozaj počúvam chvály a chvály, naposledy moja psychologička zhliadla Mileenu a chválila mi hrudník No a od mužov ani nehovoriac Ale čo je najdivnejšie, i sama uznávam, že s mejkapom a na dobrej fotke vyzerám k svetukimi2028 napísal:Mer som zavesil na jej bloga povzbudzujúci príspevok, tak som zvedavý, že ako to zoberie. Ide o niečo, na čo nie je až tak zvyknutá, ale chcem aby si na to zvykala
No a ako sa mám? Stále ma to v hlave všetko bolí, neviem, čo s tým, ale po psychickej stránke v pohode. Dospela som k názoru, že ten život nie je až taký hrozný - určite to nie je definitívne rozhodnutie, ale poteší. Však občas treba aj trochu optimizmu
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
Reputácia : 1
Dátum registrácie : 19.03.2018
Vek : 46
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20
Súčasná medikácia: leponex, zalasta,
Vitaj na fóre, je výborné, že si napísal už dva príspevky a aj rádio je aktivita. Teším/e sa na ďalšie príspevky a verím, že každý z nich Ťa posunie smerom k lepšiemu zdraviu.
.....................
Ahojte všetci!
Dnešok nič moc, až priveľmi som pasívnejší, ale snažím sa s tm pohnúť. Viem, že by som bol najradšej len zašitý a neaktívne trávil všetok čas. Na druhej strane znesiteľne to zvládam, až ma to prekvapuje. Vlastne všetko to málo na programe pre dnes som v zásade poplnil, čo som ešte aj doteraz udivený. Tak v podstate dobre. Dávam si 2-.
S pozdravom Tuto
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Strana 28 z 84 • 1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 56 ... 84
» Ako sa dnes máš? 7
» Ako sa dnes máš? 14
» Ako sa dnes máš? 15
» Ako sa dnes máš? 11