Ako sa dnes máš? 10
Strana 53 z 84 • 1 ... 28 ... 52, 53, 54 ... 68 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 10
všetkých vás pozdravujem. Dlho som sem neprispela, tak som vybojovala ten titul Bc. Necítim sa nejak svetovo, lebo viem, že mi veľmi pomohla rodina. Alventa mi super zabrala, aj keď ešte sa je asi kam posúvať.
Mám však opäť problémy s pamäťou a koncentráciou. Keď som sa učila na štátnice brala som len 2,5 mg olanzapinu a Pirabene. A vtedy to nejako išlo. Teraz však mám veľké problémy a chcela by som študovať. Môžu sa tie nootropiká brať dlhodobo alebo čo by ste mi odporučili? Nepoznáte nejakého odborníka v tejto oblasti? Som 2 roky po psychotickej depresii, mala som aj elektrošoky (5 krát). Či mi ostáva, len čakať, že to raz bude lepšie?
Ďakujem za každú odpoveď.
Majte sa pekne.
le pluie- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 104
Reputácia : 37
Dátum registrácie : 15.09.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: prvotná F. 23.0, aktuálna F. 32.2
Súčasná medikácia: Olanzapin 5 mg, Alventa, melatonín, Euthyrox
Heh Snažím sa ten mekáč obmedzovať, ale zrovna tento mesiac je extrém, už trikrát som ho mal. Oficiálne predsavzatie mám, že len raz mesačne, tak idem sa polepšiť. Čo sa týka diagnózy, dlho som bol evidovaný, vlastne od začiatku, pod schizoafektívnou poruchou zmiešaného typu (F25.2), príznaky mi sedeli veľmi trefne dlhé roky (prvé príznaky okolo r. 2003, diagnóza od r. 2006). Neskôr, po zhruba 6 rokoch horších stavov a po druhej nemocnici (druhá séria elektrošokov) sa veci začali zlepšovať, až mi v roku 2015 bola zmenená diagnóza na "reziduálna schizofrénia" (F20.5), ktorá sa udeľuje pacientom, ktorí evidujú pozostatky (rezíduá) ochorenia rozličných typov, prevažne z okruhu mínusovej symptomatiky, alebo z okruhu náladových a kognitívnych porúch, prípadne viem, že moja psychiatrička má na mňa názor, že som schizoidný a "že s týmto už nič nenarobíme", ako mi raz povedala.
---
Le pluie, hurááá, gratulujem Ti z celého srdca k Bc.!
Si veľká šikovníčka, a aj keď Ti významne, ako píšeš, pomáhala rodina, samotné vedomosti si musela zo seba dostať na skúškach Ty sama. Takže klobúk dole, diplom a vzdelanie Ti právom patrí, blahoželám!
Čo sa týka nootropík, ja som ich počas štúdia bral bežne, a v podstate dlhé roky. Okrem bežne dostupného ginka som užíval lecitín 1200 mg, a sporadicky mi predpisoval lekár v Bratislave aj Pirabene a iné. V mojom prípade som ich užíval pravidelne asi vari aj každý deň veľmi dlho, dá sa povedať, roky, ak vynechám obdobia, kedy som neštudoval, trebárs cez prázdniny alebo cez prerušené štúdium (tých prerušení bolo pomerne veľa). Odborníka by som ani nevedel poradiť, skôr bežne psychiatrický lekár by sa mal z titulu svojej špecializácie na psychiatriu vyznať aj v nootropikách. Moje skúsenosti mi hovoria, že by si ich mohla asi užívať aj dlhodobo, aspoň mne v tom nebránili. Držím Ti palce.
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5073
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
ďakujem Ti za tvoju srdečnosť . Tak našťastie som skúšky stihla urobiť ešte pred chorobou a po chorobe som aj niečo poopisovala, keď to nešlo. A štátnice boli malý zázrak. Takže tak.
Pýtam sa preto, lebo aj nootropiká sú ďalšia chémia do tela, ale skúsila by som ten lecitín a ginko. Lebo neviem, už je všetko fajn, teda zamerala som sa na seba. Je dôležité pre mňa štúdium a profesný život a veľmi by som chcela pracovať na svojom intelekte. Aj keď je to oslabené kvôli chorobe.
Zdravotný stav
Mám sa skvelo, fakt nikdy som si už nemyslel, že sa budem takto fajn cítiť. Tá alventa je skutočne zázrak. Cítiť príjemné pocity je tiež zaujímavé. Je mi jasné, že je v tom chémia, ale je mi to jedno. Musím napísať, že konečne. Kognitívne funkcie (pamäť, či koncentrácia) sa mi zatiaľ nevrátili, ale tak absolvoval som ECT pred nejakým rokom a pol. Ide to ťažšie. Čo som robil? Tak v prvom rade tradične dodržiaval predpísaný denný režim. Boli prechádzky, futbal a posedenie s kamarátmi, bolo skutočne super. Škoda, že niečo pred pol desiatou som sa musel odpojiť.
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2282
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Dufam ze sa mate vsetci co najlepsie to ide a vidime resp. pocujeme sa na ZELLO dialogoch v stredu teda zajtra.
matus- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 101
Reputácia : 31
Dátum registrácie : 24.03.2018
Vek : 27
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Euthyrox 75mg, Reagila 4,5mg, Lamegom 25mg
ale veď ty si robievaš tie kognitívne tréningy a pracuješ tiež na sebe. Ja to rozhodne nevzdám, aj keď tie kognitívne funkcie sa od zimy zase zhoršili. Celé moje šťastie bolo, že moja bakalárka bola umeleckého rázu, tak sa to dalo nejak obísť. Ale naozaj cítim posun v prežívaní, aj keď nemám nejaké euforické pocity, ale mám akýsi pocit, akoby som sa opäť napojila na reálny život. Aj keď som pekne zlenivela za tie 2 roky. Plánujem si nájsť teraz prácu na 4 hodiny, nech získam nejaký režim a uvidíme, či skúsim ešte nejaké štúdium. Chcela by som.
Zdravotný stav
Ahojte,
tak dnes je to so mnou o niečo horšie, čo môže súvisieť s tým, že pred šachovým turnajom pociťujem zdravú nervozitu. Nie je to niečo, čoho by som sa bál, ale režim som dnes vôbec nedodržal ani v jednom bode. Stalo sa mi to už pri vstavaní, kedy som sa zobudil o hodinu neskôr, ako som mal. Tak už sa mi všetko zrútilo. Nie som z toho nejako sklamaný. Necítim sa až tak skvelo, ako povedzme včera.
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Zdravotný stav
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Sent from Topic'it App
emuska511- Nový člen
- Počet príspevkov : 24
Reputácia : 5
Dátum registrácie : 25.05.2018
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
dnes dobry den slnecny pracovny. lieky uz beriem a mam sa skvelo aj bez AD uvidim ako bude dalej bol som aj v posilke zas teraz uz idem spat asi dobru
rene007- Domáci člen
- Počet príspevkov : 79
Reputácia : 20
Dátum registrácie : 31.10.2017
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Oddnes mi zacina šachová turnajová príprava na MSR amaterov v šachu.ktora bude v Topoľčanoch
Ináč som na pokeci
Dušan- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1604
Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Strana 53 z 84 • 1 ... 28 ... 52, 53, 54 ... 68 ... 84
» Ako sa dnes máš? 7
» Ako sa dnes máš? 14
» Ako sa dnes máš? 15