Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 10

Strana 47 z 84 Previous  1 ... 25 ... 46, 47, 48 ... 65 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 10 - Stránka 47 Empty Re: Ako sa dnes máš? 10

Odoslať  Mischelll Ut 22 máj 2018 - 20:17

Ahojte Wink

tak dovod prečo Vám pišem....je ten, že uz tak pol hodinu vypisujem kamaratke na fb, ktora ani nie je prihlasena....a len tak si pisem (s nou) teda sama zo sebou....a dost mi to pomaha.....ako je to zo mnou dost zle....nesrandujem.....moj stav sa na dovolenke .....dost rapidne....posunul nie k dobremu.....take ze hlasy ktore som pocula bolo na denom poriadku...a stale len tu sestru som počula.....ako hovori ako zle vyzeram....a ako zle chodim...ako zle stojim.....a čo robim....komentuje to a smeje sa....no zhruba asi všetko....ale ustala som to...teda no neviem ako....lebo take hlasy som uz davno nemala....vlastne iba v roku 2010 ci toho 8 rokov...a som tam kde som bola...az na to ze ziadne ine neviem prinazky nemam....proste som pocula hlasy....ani nie ze hlasy...sestru....pobyt s nou mi zjavne nepomaha....a to bol len tyzden.....keby som v BA byvala ...tak asi sa ....... ano to...... Sad nechapem....8 rokov ani priznak choroby...a pride toto a som nahrata...podotykam lieky som brala....pravidelne.....len asi 2 dni som aj pila alkohol...jeden len vino...druhy tiez len vino....nechapem.....proste som neskutočne smutna......ale ani nie z toho čo Vam tu teraz opisujem....ani nie zo svojho zivota....čo by som fakt mohla byt....ani nie z prace....kde je to uz uplny koniec....ze som sa zase raz rozišla z byvalim spoluziakom.....a kedze sme spolu ani nechodili....vlastne o nic neslo....tak nechapem co smutim....o dovolenke napisem niekedy inokedy....dufam, ze to bude vtedy ked na to zle zabudnem......vyclenim z mozgu....alebo neviem.....

Zdravim Vás ešte stale pri zmysloch - teda v preklade ako som to myslela .....ze Vás zdravím Ja.......Miša....

Mischelll
Mischelll
Mischelll
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 640
Reputácia Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Bydlisko Bydlisko : východne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Adama Ut 22 máj 2018 - 20:32

Ahojte, dakujem kimi a tutovi za reakcie.. Potesilo ma to. No a dnes uz bolo lepsie. Prechadzka, navsteva psychologicky, nakup v potravinach. A spravila som si radost kupila si saty. Bolo to sice take vsetko rozpacite... Ale lepsie ako spat a jest dokola zavreta doma. Prajem vam zdravie pozitivnu energiu a dobru noc
Adama
Adama
Nový člen
Nový člen

Počet príspevkov : 13
Reputácia Reputácia : 0
Dátum registrácie : 01.05.2018

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 St 23 máj 2018 - 15:41

Tuto mám pocit, že chcelo by to u teba nejaké životnú zmenu a bolo by to o niečo lepšie. Potrebuješ len nejaký pozitívny impulz kamarát. Neviem, čo by to malo byť, ale malo by to byť niečo nové.

Rene007 síce dodatočne, ale prajem ti ku tvojim 22. ročkom len to najlepšie. Cítiť sa dobre na to, aby nepotreboval lieky tak to je sen každého. Bohužiaľ však nie vždy je to možné a preto sa treba tešiť z maličkostí. Tešiť sa napr. aj z drobných posunom. Sám zbieram dosť veľa chvál od svojho okolia, čo ma teší. Sarah si našla robotu tak nemá čas asi prispievať, ale aj mňa by zaujímalo, že ako je na tom po tých pár mesiacoch.

Tomas gratulujem ti ku svojej práci. Hoci neviem, či si s tými 10 hodinovkami nevzal veľké sústo, či tých hodín nemohlo byť menej, ale chválim ťa.

Dzuli inak ja som mal strašný apríl. Vtedy som sa fakt nemal rád, ale už sa to napravilo. Zlepšujem sa a som v celkom dobrej duševnej kondícii. Presne to prajem aj tebe, aby bola tam nejaká ta zmena ku lepšiemu.

Mischelll mrzia ma tvoje problémy a že sa ti nepodarila dovolenka. Dúfam, že u teba sa to zlepší čo najskôr. Fakt držíš sa nejakých tých 8 rokov veľmi dobre a nezúfaj.
-----------------------------------------------------------------------------------------
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2282
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Adama St 23 máj 2018 - 17:57

Ahojte, ako sa dnes mam? Doobeda klasika spanok po olanzapine, potom to islo k lepsiemu.. Bola som na prechadzke v ramci nakupov darcekov pre deti. Potom sme isli s detmi na trening, dobre som si zaplavala, dala som zo 40bazenov. A nalada je teraz fajn. Aj tie uzkosti sa ma nedrzali. Velmi sa tesim aj ked je co zlepsovat. Prajem aj vam do zivota vela dobrej energie.
Adama
Adama
Nový člen
Nový člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Meretseger Št 24 máj 2018 - 17:33

Ahojte,
mám dojem, že môj život sa začína obracať k lepšiemu (klope si). Zajtra sa fotí boudoir a bude to zrejme bohovské; u kaderníčky som bola dnes a zas mám celú hlavu červenú, yay! Môj český fanúšik Filip je síce občas divný, ale mám ho stále hrozne rada a minimálne trochu asi i on mňa. Fan. Jim sa ozýva, podporuje, a vôbec. Večery sú opäť trochu na kočku, takže fotografka bude musieť trochu vyretušovať predlaktie, ale žijem a jo, sem-tam ma to i teší. Nejak bude Smile
A tak, majte sa, držte sa.
Meretseger
Meretseger
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 967
Reputácia Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Adama Št 24 máj 2018 - 20:19

Ahojte dnesok hodnotim tak 50:50. Pozitivne bolo ze som sa vybrala von na prechadzku a nakupy. Olanzapin beriem 20mg a zda sa ze zabera so vsetkym co k tomu patri... Unava, zvysena chut do jedla atd. Dost ma trapi priberanie na vahe a unavitelnost. Dost velku cast dna som podriemala tak teraz sa mi akosi nechce spat. Prajem vam dobru noc
Adama
Adama
Nový člen
Nový člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Pi 25 máj 2018 - 8:25

Ahojte kamaráti,
mám sa momentálne skvelo a prial by som si viac takýchto dní, ako som sa mal včera alebo dnes. Nálada je super. Včera som bol u psychologičky a debatovali sme, ako vylepšiť môj denný režim. Napokon mama mala jednu požiadavku, aby som si ráno upratal izbu. Ja som si pridal cvičenie, čo potešilo pani psychologičku. Čiže pribudli mi do denného harmonogramu ďalšie 2 činností, čo nie je veľa. Denný režim už dodržujem a nemám žiadne starosti. Budem mať asi 4 prechádzky, chystám sa na oslavy hádzanárskeho titulu na námestí. Dúfam, že vyjde počasie, lebo vyzerá to dnes všeliako.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mischelll Pi 25 máj 2018 - 20:08

Ahojte Wink

tak a som tu ....tak no uz bez hlasov....a vobec mi nie je smutno za nimi....ako viem, že nemala by som byt taka prekvapena.....sak som schizofrenička....ale šoklo ma to fakt po 8 rokoch, TERAZ....no tak, uzdravenie je zase raz v nedohladne....a kašlať to slušnejšie povedane....uz nepočujem tie hlasy.....vlastne od nedele....normalne ti TUTO nezavidim.....každy den s tymi hlasmi...by som teda mala dosť.....ako tak ma to napadlo...lebo ti sa občas o tych hlasoch zmienuješ.....proste je to moc....ustat, že som v pohode.... Wink a ja som zo začiatku fakt si myslela, že sestra ide za mnou.....proste som ju všade hladala....a to hlasi v mojej hlave....a som sa otáčala ....ze predsa len sa rozhodla ist....a potom ked som ju neuvidela ....som bola ešte aj smutna....proste cista schizofrenia....na dnes uz stači....

Zdravím Vás všetkých community together

Mischelll
Mischelll
Mischelll
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 640
Reputácia Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Bydlisko Bydlisko : východne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  tomas Pi 25 máj 2018 - 22:28

ahojte, tak napokon do prace som nastupil uz v stredu, ale bol som tam len 2 dni. nalozil som si prilis velke susto, jednak dlzkou zmeny (10 hodin), aj narocnostou prace fyzickou / psychickou. budem musiet hladat dalej, nieco kratsie. a veru ziadny priemysel, vyroba, logistika, nic take.  Crying or Very sad

rad by som siel napr. do nejakeho knihkupectva a podobne, vidim, ze teraz zase hladaju do trnavy, aj som si davnejsie posielal CV, neozvali sa. ked ja ale nie som ani prilis spolocensky, dostatocne komunikativny. ach jo, budem asi nadalej zit z 270e Sad

niekam, kam som chcela dôjsť.
tomas
tomas
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 237
Reputácia Reputácia : 35
Dátum registrácie : 14.12.2010

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Pi 25 máj 2018 - 22:34

Ahoj Mischelll!
To je výborné, že Ti hlasy ustúpili. Niekedy to môže byť skutočne nepríjemné, vlastne obzvlášť vtedy, ak na ne nie je žiaden dôvod. Na všetko sa dá zvyknúť, ale omnoho je lepšie nemať dôvod si zvykať. Nemám to skutočne rád, keď je vlastne pohodička na balkóne a zasa "čosi". V poslednej dobe je to však stabilizovanejšie. Veľa príjemného žitia bez hlasov prajem.

...........

Ahojte všetci!
Dnes som začal deň u MUDr. Dala si na mňa čas a dosť sme aj prebrali. Mierne mám zmenené lieky v neuroleptickej časti medikácie. Z jej strany ma prekvapil návrh týkajúci sa hospitalizácie. Predbežne som bol proti. Skoro vždy spomína, že by som mal mať celý dôchodok. Ja sa toho bojím fakt ako čert kríža, lebo na soc. poisťovni na posudkovej dokážu byť skutočne nevyspytateľní. Na druhej strane stále verím, že pracovať aspoň na čiastočný úväzok budem. Keďže je tá spomínaná zmena medikácie, dúfam, že pomôže. Taktiež som rád činnostiam na záhrade, kde to tak OK zvládam...

Ostatok dňa tak do pohody. Drobnosti v domácnosti som urobil ako bolo potrebné, zajtra dúfam v pekné počasie, aby sa dalo fungovať mimo bytu a bez pláštenky. Inak nič tak extra nové nemám, rýchlejšia unavenenosť a tendencia k pasivite po starom.

Majte sa čo možno najlepšie! Tuto

PS: Pozývam vás na zajtrajšie-sobotňajšie Zello na kanáli Zello dialógy o 20:00

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  matus Pi 25 máj 2018 - 23:19

Ahojte. Smile Dnesok prebehol klasicky. Siel som spat o tretej rano a spal som 12 hodin. Nasledne som si uvaril uz moje klasicke oblubene jedlo - korenene kare s varenou zeleninou a potom uz som bol cely cas na pocitaci, hral hry a volal s kamaratmi. Viem ze to nieje idealne a mal by som sa vratit k lepsiemu rezimu spanku a takisto chodit na prechadzky a podobne ale momentalne sa k tomu nejak neviem dostat. Mam sa uz na opat klasicku trojku cize priemer - ani dobre ani zle. Necitim nic ani stastie ani smutok a to je moje prekliatie. Som chodiaca mrtvola v podstate. Necitim takmer nic. Very Happy A takisto opat z kazdej strany pocuvam ako by som si mal konecne najst priatelku a podobne keci... no neviem ci by mi to nesposobovalo enormny stres. Toho sa hlavne trocha bojim. No nic tak sa majte vsetci co najlepsie a vidime sa resp. pocujeme zajtra na Zello dialogoch. Pridte. it is perfect
matus
matus
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 101
Reputácia Reputácia : 31
Dátum registrácie : 24.03.2018
Vek : 27

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Euthyrox 75mg, Reagila 4,5mg, Lamegom 25mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 So 26 máj 2018 - 10:16

Ahojte kamaráti,
som stále na dobrej vlne. Svoj nový režim dodržiavam, ráta sa mi veľmi to cvičenie a nechápem, prečo som na to neprišiel sám. Aj doma sa dá celkom pekne zacvičiť cca. 15 minút, získať dostatok energie, konečne zažiť aj trochu radosti. Naláda je super, zhruba tak nejako by malo to celkovo vyzerať na 1-. Na nákupy som nešiel napokon, veľmi sa mi nechcelo ísť a ostal som radšej doma. Koniec koncov jednu prechádzku už som mal.

Mischelll: Veľmi si ma potešila, že tie hlasy už nie sú. Je to najťažšia vec na schizofrénii, lebo veľmi odoberajú energiu a pokiaľ tomu ešte aj veríš, že čo sa stalo tak je to skutočne ťažké. Súcitim s tebou

Tomas: Veď práve to nájsť niečo také vhodné je ťažšie. Ja tiež viem, že nemôžem to skúšať po kadejakých fabrikách a tak. Rád by som si našiel niečo pre začiatok na skrátený úväzok, ale neviem, či sa mi to podarí.

tuto: Hospitalizácia by ti mohla trošku pomôcť, ale chápem, že stráviť niekde 5 týždňov je problém. Ja beriem osobne hospitalizácie ako basu. Každá hospitalizácia uberá niekoľko mesiacov zo života. Samému by sa mi tam už nechcelo ísť. Teší ma, že nejaké tie svoje problémy si dokázal poriešiť.

matus: Daj si nejakú tú prechádzku a k tomu si zacvičiť doma niečo. Určite ti to aspoň trochu pomôže. Ja som to pridal, ako som napísal zacítil som konečne super pocity. Tak preto verím, že by to mohlo pomôcť aj tebe.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

hug0
sorry0