Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 10

Strana 48 z 84 Previous  1 ... 25 ... 47, 48, 49 ... 66 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 10 - Stránka 48 Empty Re: Ako sa dnes máš? 10

Odoslať  Matej So 26 máj 2018 - 10:52

Ahojte, priatelia. Vitaj

Dnes sa mám vlastne dobre. Končí mi pomaličky druhý týždeň na znížených liekoch, takže som v polovičke cesty - resp. za ďalšie 2 týždne už budem môcť znížiť Ofiril Long z 500mg-0-1000mg na 500mg-0-500mg. Nezdá sa mi, že by som sa mal horšie, než "za zvýšených liekov". Áno, objavujú sa u mňa negatívne myslenie, smútky, "stavy", podráždené reakcie... ale to bolo aj predtým a nevyskytuje sa to v zhoršenej miere. Miera mojej depresivity sa nenavýšila, je približne o tom istom, ako vždy. Keď príde stres alebo negatívny podnet, stane sa, že začnem depresívnieť alebo emočne vyhasnem, či zmĺknem a uzavriem sa do svojich čiernych myšlienok, ale to bolo, ako vravím, aj predtým. A stáva sa to tak raz za 2 dni na pár desiatok minút v priemere, čiže frekvencia nie je priveľmi obťažujúca okolie, mám pocit. V štvrtok som prišiel do práce a bol som strašne unavený, tak som si vypýtal dovolenku a išiel domov spať. To bola jedna taká mimoriadnosť, ktorá je hodna spomenutia. V utorok som bol zas veľmi nevyspatý kvôli vlastnému vedomému ponocovaniu, takže som bol ako zlomený šíp a nechcelo sa mi robiť. Nebolo to o "stavoch", ale skôr dominoval útlm, spavosť, vážnosť. Postupne sa to zlepšovalo pod vplyvom väčšieho množstva kofeínu a doprial som si aj nejaké sladké žbrndy. Uf

Čo ma však zaskočilo a považujem to za prejav zníženého AD, je spánková paralýza, ktorú som asi v strede týždňa zažil po rokoch. Opäť sa mi snívalo, že ma posadol diabol, pričom som bol v sne pri vedomí, uvedomoval som si samého seba a aj byt, ale nemohol som sa vôbec hýbať, lebo počas REM fázy mozog "vypína" sympatetické, vôľou ovládateľné svalstvo. Diabol mi začal holiť hlavu a šklbať vlasy. Kričal som, pričom keď som dostal pod kontrolu telo a otvoril oči, tak som nevedel, či som kričal aj naozaj a počuli to susedia, alebo či som kričal v duchu. Zvyšok noci som spal opatrne naboku pri zapnutom svetle televízora, lebo ma mierne ovládal stihomam. Zronený Priznávam, ešte aj ďalšie dni spím pri zapnutom telkáči, aj túto noc tak. Nejak mám pred týmito vecami dosť rešpekt, fakt je to nepríjemné. very sad3

Nálady inak sú aj relatívne dobré a okrem spomenutej spánkovej paralýzy ani nemám chuť hlásiť, že by došlo k nejakému špeciálnemu zhoršeniu z dôvodu znížených liekov. Stav je približne ako predtým a aj psychické problémy, ak sú, tak sú v takej miere, v akej boli aj predtým. Zírám

Dnes víkendujem, stihol som okrem raňajok a liekov aj sa oholiť, pozametať, povysávať, utrieť prach všade. Musím ešte umyť riad, samozrejmosťou je víkendové pranie. Variť plánujem zemiaky s volskými okami. Embarassed Ale neviem, či sa mi bude chcieť, možno skončím na chlebe a Flore, čo je moja záchrana, keď sa mi nechce variť. laughing

Prajem Vám, priatelia, príjemnú sobotu, všetko dobré. Držme sa! flower

Matej
Sun 1

Ako sa dnes máš? 10 - Stránka 48 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5073
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Dušan So 26 máj 2018 - 13:40

ahoj @Matej

s tíma snami to mam v poslednej dobe podobne,totiz mam v izbe vesiak ktori v noci pripomina bytost,tiez sa mi snivalo o o demonovi,tieto posledne mesiace tri sny,za cely zivot som mal len tieto tri,cim to je ,ale asi tim vesiakom,clovek spi,jedno oko pootvorene a takmer sa nehybe,len ma dost stve ze pri prvom sne v noci dobehla mama pretoze som krical,nadaval,kopal do steny,pri zbyvajucich dvoch snoch som krical,nadaval a kopal,odniesol si to palec a potom aj prostrednik na nohe,nastastie to nebol uraz len modrina,

ako sa mam?
,tak ked uz pisem,stara klasika,vyvazujem vo volnom case postel,stolicku,a ulicu....,

hodnotim na 1--

Dušan
Dušan
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1604
Reputácia Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Adama So 26 máj 2018 - 19:07

Ahojte, dnes bol taky narocnejsi den a totiz vymykal sa rutine, co som tazsie zvladala. Boli sme na vylete. Cestu som odtrpela kvoli uzkostiam. Este sa neviem tak radovat a spontanne reagovat stale som v takom napati... Neviem ci to dakedy prejde. Vecer ma chytila depka, tak som pocuvala pesnicku a poplakala si. Teraz je to uz celkom fajn cely den ma obchadza unava tak sa aj tesim do postele. Aj napriek vsetkemu som rada ze je to adpon takto. Prajem prijemny vecer. A vela zdravia
Adama
Adama
Nový člen
Nový člen

Počet príspevkov : 13
Reputácia Reputácia : 0
Dátum registrácie : 01.05.2018

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Ne 27 máj 2018 - 9:30

Ahojte. giving a hug

Sobota mi uplynula celkom dobre. Smile Doobeďajšok som venoval hlavne fóru, kde som sa tu rozpísal v niekoľkých témach. scared Potom som telefonoval s mamou. Jedol som počas dňa pomerne málo, skončil som deň na nejakých 8 000 kJ, dominoval chleba s Florou a cereálie s mliekom, rajčiny, banán, jablko. Pil som vodu a aj som dopil zo včera jednu ochutenú žbrndu z fľaše, mala znížené kilojouly, len 50 na 100ml. Zrána som tiež dosť upratoval, čo som vlastne už zmieňoval v predošlom príspevku. Poobeďajšok som venoval potom editovaniu Schizo.Sk, rôzne technické drobnosti, plus napísal som nový blogový článok, ktorý pre Vás forumákov, myslím, nie je nijak zaujímavý, lebo ide z mojej strany len o sumarizáciu toho, ako sa mi vodí na znížených liekoch, čo Vy už viete z mojich príspevkov tuná. Aktualizoval som aj niektoré sekcie a isteže aj facebookú komunitnú stránku Schizo.Sk. Ak si na Facebooku dáte sledovať túto spomenutú stránku, tak Vám ukáže každú aktualizáciu na stránke priamo na sociálnej sieti v domovskom prehľade. FB-stránku Schizo.Sk využívam od včera aj na zverejňovanie aktualizácií, ktoré sa týkajú Schizofóra. Smile Podvečer som potom editoval na wikipédii, najmä z oblasti Wikiprojektu Filozofia, v ktorom som si už dávnejšie zaumienil sprevádzkovať wikiportál o filozofii. Je okolo toho ale kopu práce a zdá sa, že momentálne na tom na slovenskej verzii wikipédie pracujem asi sám, takže to ide pomaličky. V minulosti veľa práce spravil istý redaktor MichalT, s ktorým sme si vtedy písali, ale ten už od roku tuším 2011 neurobil žiadny edit. Tak či onak, vychádzam hlavne z jeho práce a nadväzujem naňho. Embarassed Večer som si potom ľahol s knihou a čítal si filozofickú učebnicu - veľmi ma to baví - rád by som sa v tom vyšpičkoval a dosiahol raz úspešnú rigoróznu štátnu skúšku. Embarassed  Embarassed  Embarassed

Okolo 22:30 som išiel spať. Síce sa mi nechcelo, ale na základe skúseností z minulovíkendového ponocovania viem, že spať je dôležité. Som preto rád, že sa mi podarilo následne vstať už okolo 7:45. Mal som sprchu, holenie, zmývanie, zuby, raňajky, lieky. Idem dať prať a na obed pôjdem k rodičom, som pozvaný na granadír alebo tuším majú aj nejakú tú rajčinovú omáčku s voľačím. Hladný Zajtra má šéfka narodeniny, tak jej už dnes pôjdem utekať kúpiť nejakú poriadnu kyticu. Všetko najlepšie!

Známka dnes: 1-.  Idea

Prajem Vám pokojnú a príjemnú nedeľu, kamaráti. Ahojte. Cvik 1
Matej
Tanec

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Ne 27 máj 2018 - 19:41

Ahojte kamaráti,
je mi super. Nálada je dobrá. Niečo neskutočné dávno som sa tak dobre necítil. Neviem, že či je to z liekov alebo mojej psychologičky. Pripísal by som zásluhy skôr psychologičke. Dokáže neuveriteľne motivovať, vysvetliť nejaké tie vecí a škoda, že som neprišiel za ňou už skôr. Radšej neskôr ako nikdy. Som na jednej ceste a pokúsim sa spraviť všetko, preto aby som sa vedel sám o seba postarať. Presne o to jej ide a verím tomu, že sa jej to podarí. Režim plním, už som si na neho aj vcelku zvykol. Nemyslel som, že sa dá až tak naplánovať život, ale ide to a má to dobrý šmrnc.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2282
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Po 28 máj 2018 - 19:25

Ahojte kamaráti,
tak dnes bol to opäť jeden krásny deň. Mal som sa skvelo, nálada bola výborná. Čo sa týka režimu snažil som sa to splniť. Bohužiaľ ráno som zabudol si zacvičiť, ale to sa napraví zajtra. Dal som si dnes jednu 45 minútovú prechádzku naviac, čiže dá sa povedať, že je to OK.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2282
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Meretseger Ut 29 máj 2018 - 19:47

Ahojte,
mám sa výborne. Našla som na ulici mača, tak som si ho prisvojila, ešte ani meno nemá, ale niečo sa vymyslí. Podľa veterinárky je úplne zdravé a rozhodne krásne, yay!
Inak sa teda darí. Zo dva dni som neblogovala, neboli idey, len som hrala TR4, počúvala hudbu, starala sa o svoje chlpaté deti, mierne i o seba. Bola som dnes na terapii, nemala takmer chybu, Jana ma nevyhodila a tak (len som zistila, že na ňu stále nedokážem pri rozprávaní hľadieť a štve ma to, ale čo narobím). Bolo slušne teplo, ale ešte nie vyslovene horko, což je skvelé. S mačaťom sme boli na veterine, vlastne to som už písala, ale teda bola to fajn návšteva Smile
Fotograf si konečne prišiel po peniaze, takže toho mám z krku. Fotky z boudoir photoshootu ešte nie sú, budem za ne platiť zase raz celkom pálku, ale drahý zaplatil, čo už narobím Smile
A tak, majte sa, držte sa!
Meretseger
Meretseger
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 967
Reputácia Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  rene007 Ut 29 máj 2018 - 19:48

ahojte kamosi! mam sa dobre dnes som bol na injekcii u lekara a rozmyslam ze prestanem tam chodit ci sa nieco zmeni na mojom zdravotnom stave chcem to vyskusat. inak robime len dnes som mal volno na vikend idem k otcovi do bernolakova tak sa tesim . Nech sme vsetci zdravi a stastni drzme sa Smile
rene007
rene007
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 79
Reputácia Reputácia : 20
Dátum registrácie : 31.10.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Ut 29 máj 2018 - 20:02

Ahojte kamarátky a kamaráti!
Tento utorok sa stále podobá minulým dňom, teda dominuje spavosť, útlm a mierna hypobúlia. Viem, že to našťastie nie je len "o tom", ale nejako sa hanbím sám pred sebou. Nevyzerá to obzvlášť dramaticky, primerane "pohnem zadkom", keď niečo treba aj urobiť, poprípade aj to moje otrepané akp. je spravené. Na záhrade som dnes nebol, len som v rámci malej prechádzky nakúpil aj v supermarkete taký základný tovar do domácnosti. Pravdepodobne sa budem venovať niečomu na čítanie a snáď aj prehodím pár slov s našimi.

Pohodu v tomto teplom počasí praje Tuto

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Št 31 máj 2018 - 22:15

Ahojte, kamaráti.

Mám sa obstojne, možno skôr prevažne dobre. Nálady sú v týchto dňoch lepšie, hoci zrovna dnes doobeda som mal útlm, takže som siahol po sladkých žbrndách a, žiaľ, aj po energeťáku. Našťastie to nebolo márne, lebo mi to zásadným spôsobom pomohlo preklenúť ťažkosti s nízkou hladinou vitality a poobeďajšok som už fungoval relatívne dobre, aj čo do aktivity, aj čo do nálady. Mal som opäť obdobie vysadeného kofeínu, asi 4 dni... celkom sa to dalo zvládať. Demotivácia a pokles energie prišli, ako som napísal, až dnes. very sad3 Počasie mi zatiaľ nevadí - mám na mysli to teplo, ktoré aj dnes tu v mojom meste priam pražilo. V bytíku si musím zriadiť urýchlene nejaký záves na balkónových dverách, lebo po večeroch už je chladnejšie zatiaľ a potrebujem si vetrať, no pri otvorenom balkóne a pri zažnutom svetle ma má činžiak oproti ako na tácke, vidí mi zo svojich balkónov priamo celý byt, pričom priamočiaro vidí práve na posteľ/gauč. To neviem strpieť, lebo mám vtedy pocity sledovania, resp. straty súkromia. Takže idem vymyslieť nejaký záves, a to čím skôr, tým lepšie, kým je ešte leto pred bránami. Smile

Čo sa týka znížených liekov, celkom to ide, pokračujem zhruba v tom istom zdravotnom stave, necítim výrazné zhoršenie. Neplechu mi robia občas kognitívne príznaky, najmä zlé sústredenie a značný problém ústne sa vyjadrovať - písať mi ide, ale hovoriť súvislo niečo niekomu, no nepadajú mi vtedy tie správne slová a kolegyne si už začínajú zvykať ma dopĺňať, lebo si budujem povesť, že mám teda od rečníka vskutku ďaleko... Až tak ma to netrápi, ale evidujem aspoň formálne v tejto oblasti určité zhoršenie. Tiež sa mi obnovuje sklon k tréme... v utorok som bol na správcovi reklamovať vyúčtovanie a dosť sa mi triasol hlas a triasli sa mi ruky, bol som poznateľne vystresovaný a rozklepaný. A boli aj iné situácie, kedy som nedávno bol taký. Snažím sa robiť si z toho srandu, teda urobiť si od toho dajaký odstup, aby ma to neťažilo. Takže v rámci tohto snaženia sa tým nejako extra nezaoberám a nemám z toho deprimujúce pocity. Embarassed V práci je dosť všelijakých tlakov, stresov, ktoré sú aj fiktívne, teda súvisia s mojím nízkym prahom zraniteľnosti (... a bežný človek by sa nad nimi ani nepozastavil). Niekedy mám chuť vybuchnúť a všetkým strašne vynadať. Ale to sú len myšlienky, v reáli som ticho a mojím prvoradým úsilím je snaha čo najviac filtrovať. Jedným uchom dnu, druhým von. Všetko, čo moja psychika nejak vyhodnotí negatívne, tak sa snažím takto odfiltrovať a nenaväzovať na to žiadnu emóciu a tiež, pokiaľ možno, ani rozumovanie. Zatiaľ mám úspešnosť v tejto veci pomerne vysokú, resp. 80% negatívnych podnetov, či už fiktívnych alebo skutočných, filtrujem. A 20% ma gniavi a naďalej vie uviesť do depresívneho výkyvu, alebo inak prejavujúceho sa stresu, vrátane flush, trémy, rozklepania, zmĺknutia, možno niekedy podráždenosti a upadnutia do pasce fabulujúcim čiernym myšlienkam. Embarassed

Dnes známka asi 1-. Wink

Ďakujem Vám za vypočutie, priatelia. Smile Prajem Vám príjemný piatok, nech Vás poslúcha ako-tak hlavne zdravíčko a všetky problémy nech sa Vám čo najskôr na dobré alebo k lepšiemu obrátia. Držme sa! giving a hug

matej
Sun 1
Super!

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  matus Št 31 máj 2018 - 23:36

Ahojte. Mam sa celkom fajn tak na taku trojecku a to hlavne kvoli praci (v dobrom!). Mam pocit ze ta praca ma na mna nejake terapeuticke ucinky. Stretavam sa tam so super ludmi, vzdy je sranda a rad tam chodim. Trocha sa vsak obavam buduceho mesiaca kedze budem pracovat iba 24 hodin z nejakych dovodov. No uvidime ake to bude. Okrem toho som vacsinu casu za pocitacom a prestal som chodit na prechadzky (maximalne tak fajciarske Very Happy ) takze to by som mal zmenit. V sobotu mozno nepridem na zello co ma troska mrzi ale skusim si to este nejako zariadit. Na zello sa totizto vzdy tesim. Very Happy No a to je tak vsetko co mam nove. Dufam ze sa aj vy mate aspon na trojku a snad aj lepsie. Very Happy
matus
matus
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 101
Reputácia Reputácia : 31
Dátum registrácie : 24.03.2018
Vek : 27

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Euthyrox 75mg, Reagila 4,5mg, Lamegom 25mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Ako sa dnes máš? 10 - Stránka 48 Empty Ahojte, som tu nova a tak...

Odoslať  emuska511 Pi 1 jún 2018 - 19:19

Nie som este zvyknuta sa s niekým delit o moje starosti, radosti...tak len tak obecne nieco o mne. mam 33 rokov, som lekarka, som na invalidnom dochodku, mam diagnozu F20.0. V nemocnici som uz bola 7 krat.Beriem medikaciu poctivo. Medzi moje konicky patri anglictina, staranie sa o kvietky, sport...teraz len pasivne. Toto forum som objavila nahodou, predtým som bola na facebooku v skupine depresia a ine bolesti duše. kedže som tam moc nezapadla, tak som sa prihlasila sem. Na zaciatok je to vsetko. prajem pekný den.
emuska511
Nový člen
Nový člen

Počet príspevkov : 24
Reputácia Reputácia : 5
Dátum registrácie : 25.05.2018

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0