Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 10

Strana 25 z 84 Previous  1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 54 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 10 - Stránka 25 Empty Re: Ako sa dnes máš? 10

Odoslať  kimi2028 Po 5 marec 2018 - 16:44

Ahojte kamaráti, vyzerá, že práca robí zázraky, ako inak som pomáhal mamke s prepisovaním tabuliek do excelu. Som rád, že som stihol všetko do príchodu otca, a odrobil som na tom nejaké 4,5 hodinky. Po obede som sa išiel na chvíľu "vyvenčiť" vonku, kde som si to namieril do posilovne. Bol to príjemne strávený čas a som rád, že som prekonal svoju lenivosť. Prečítam ešte časť šachovej knižky, potom prídu na rad "susedia" a na záver už len kráľovstvo nebeské. Very Happy To je asi tak všetko, čo som dnes zažil resp. ešte zažijem.

Majte sa ľudkovia moji a dávajte na seba pozor.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2282
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  dzuli08 Po 5 marec 2018 - 17:58

Ahojte priatelia fórumáci,
mám sa celkom OK, i keď sem tam mávam smutné chvíľky, väčšinou večer, ale čo už. Tento týždeň ešte musím vydržať skoré ranné vstávanie na smenu, ale od budúceho týždňa nastupujem do tej novej práce...(opäť vo "fachu") tak sa mi vstávanie posunie približne o hodinu neskôr. Dúfam že tam nebudem veľmi stratená, i keď zo začiatku to chvíľu trvá kým sa človek zorientuje.
Inak sa cítim poslednú dobu dosť sama, ani v podstate nikam nechodím, len pár krát do týždňa zbehnem na nákup. Už ani neviem, kedy som si bola posedieť s niekym na kávu. Nemám na mysli teraz s opačným pohlavím. A ešte by som chcela byť aktívnejšia v oblasti športovania, najviac mi vyhovuje plávanie tak to začnem asi praktizovať. Síce je pravda, že som mala nedávno nejaké problémy ženského charakteru, ale už by to malo byť v poriadku.
Snažím sa sem nakuknúť každý deň, aj keď nie vždy som prihlásená....držím všetkým palce silno, aby ste boli čo najšťastnejší a mali život bez väčších komplikácií.
Vaša Dzuli
dzuli08
dzuli08
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 566
Reputácia Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  danka Ut 6 marec 2018 - 13:20

Ahojte milí fórumáci, mám sa psychicky celkom dobre, dnes som cvičila aerobik z youtube, aj včera som sa premohla, len ešte v stravovaní robím chyby a chcem vyskúsať si osvojiť delenú stravu, aspoň na čas, že je dobrá aj pre zdravie a trávenie, v noci sa zobúdzam viackrát a mám chuť na sladké, lieky beriem, poslala som si dve ziadosti do práce, prvú ako pomoc v skolskej jedálni ale neozvali sa mi takže som doma a mám až príliš veľa času, napriek tomu ten čas beží dosť rýchlo. Mám ešte nejaké vybavovačky na sociálnej poistovni, tak u nás prší, pôjdem tam zajtra. Držte sa milí priatelia, všetko dobré prajem.
danka
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 93
Reputácia Reputácia : 14
Dátum registrácie : 22.08.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 23.9, F 19.2, F 32.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Escitalopram 20 mg., Olanzapin 0,5 mg., Rivotril 0,5 mg.

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  le pluie Ut 6 marec 2018 - 14:34

ahojte ľudkovia,

ja sa mám akosi posledné dni horšie. Ani neviem prečo. Nechce sa mi ráno z postele, cítim únavu. Dokonca občas cítim trochu nejakú vzťahovačnosť a mám z toho úzkosť. Neviem, čím to bude. Na druhej strane cítim akési uvoľnenie emócií, aj keď negatívnych. Chcela som zavolať doktorovi, ale myslela som, že to nie je potrebné. Možno je to z toho nového trittica, aj keď to je antidepresívum, nemalo by robiť asi takéto problémy. Zajtra idem na jednu terapiu, som zvedavá ako dopadne. No dúfam, že budem fungovať v pohode. Mám povinnosti s bakalárkou ale tieto posledné tri dni sa veľmi neposúvam. Aj keď mi je to tak trochu jedno, prvoradé je zdravie. Alebo teda aspoň optimálny stav. Tak zavolám tomu doktorovi asi vo štvrtok, ak sa to nezmení.

Majte sa všetci pekne, držím nám palce v tých našich bojoch.
le pluie
le pluie
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 104
Reputácia Reputácia : 37
Dátum registrácie : 15.09.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: prvotná F. 23.0, aktuálna F. 32.2
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Olanzapin 5 mg, Alventa, melatonín, Euthyrox

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Meretseger Ut 6 marec 2018 - 16:59

Ahojte,
mám sa fajn. Fotenie síce ešte neprebehlo, pretože fotograf ochorel, ale snáď budúci týždeň... Inak vo štvrtok mám terapiu, na ktorú sa teda nejak dokopem, potom sa s Janou neuvidím 3 týždne, což ma teší. Horšie je, že jedna z našich mačičiek je chorá, má zrejme rakovinu pľúc, dočerta very sad2 Nespravodlivé, toto celé... To mi teda kazí náladu, hoci som tie potvory nevidela už vyše roka, len z tých cca troch návštev u nás.
Zvažujem znovunasadenie Trittica, pretože horšie spávam, no ináč by sa aj dalo. Mama mi doniesla pár balení prúžkov do glukomera, takže si zase môžem vyladiť glyčky. Mala by som skočiť na tú diabetológiu, hm... scared2
Meretseger
Meretseger
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 967
Reputácia Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Ut 6 marec 2018 - 20:55

Zdravím vás kamaráti,
dnešok môžem hodnotiť kladne. Nezaznamenal som žiadne negatívne príznaky, či výkyvy nálad. Celý deň sa držal v znamení dobrej pohody, ako aj nálady. Vzorne som si plnil svoje úlohy, ako študovať šachy, či pracovať v exceli. Hoci priznám sa, že práca ma bavila menej. Bolo tam veľa poznámok, ktoré bolo potrebné nahodiť tiež, ale dalo sa to všetko zvládnuť. Skončil som niekde v polovici a zajtra ma čaká druhá polovica. Potom si aj už oddýchnem, lebo vo štvrtok idem na stacionár, v piatok zase strávim deň u psychiatra. Cez víkend za počítač nedostanem. Čiže budú nejaké 4 dní voľna potom, dúfam že nenaruší to moju rutinu.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Ut 6 marec 2018 - 21:49

Ahojte, priatelia. welcome or bye

Prvé dva dni týždňa mi uplynuli celkom dobre. Včera veľmi dobre, dnes prišli aj problémy, trebárs únava, demotivácia. Ako príčinu dnešnej negativity a slabého výkonu medzi 10:00 a 14:00 som identifikoval to, že som dve noci po sebe spal pod 6 hodín. Skrátka niekomu by aj 6 stačilo, ale ja, žiaľ, patrím k tým smrteľníkom, ktorí musia spať aspoň 8 v kuse, alebo relatívnom kuse (nerátam drobné zobudenia, prehodenie sa zo strany na stranu, dokonca ani nočné cikanie). very sad3

V práci veci odsýpajú, stále je čo robiť, až ma to často znervózňuje, lebo mám v niektorých veciach sklz a človek by aj túžil o piatej odísť s tým, že má hotovo. To ja vlastne ani nepoznám už dlho, že by som mal o piatej hotovo. Ale to je asi drobnosť, môžem byť vôbec rád, že sa má vec tak, ako sa má. Embarassed

Už zopár dní pravidelne cvičím, resp. k už tradičným a dlhšie-dobým cvikom na chrbát pribudli cviky s činkou, brušáky, kliky a plank. Samozrejme kopec strečingu, ten mi je aj veľmi príjemný, a hoci bolí, je to v nejakom zvláštnom zmysle proste príjemné. Činku som si kúpil nedávno desaťkilovú, zatiaľ mám na nej ale len dve závažia po 1,25 kg, pričom aj tyč má nejaké kilo a pol. Cítim sa po cvikoch a po strečingu akýsi ohybný, ľahký - trochu vtipkujem, že keby ma niekto vtedy drgol a ja by som spadol na zem, tak by som od tej ľahkosti dopadol tak nejak v pohode, že by sa mi nič nestalo. Proste cítim určitú flexibilitu vtedy. Počas predĺženého víkendu nechýbal rotoped, zväčša do 20-30 minút šľapania denne, moc som to nepreháňal ešte.

Zvýšené a dôkladnejšie čistenie zubov sa realizuje zatiaľ iba 2x denne, kefkou čistenie po obede v práci na firemnom záchode som ešte nerealizoval. Ale vôbec tieto snahy už majú svoje výsledky, naozaj ma menej bolievajú ďasná, neraz sa zabudnem a žujem na ľavej strane, a pritom ma to nerozbolí. Smile

Momentálne ma celkom bavia veci okolo domácnosti, veľa to tu umývam, utieram, vždy sa nájde nejaká nedokonalosť alebo špinka, o ktorú sa môžem s radosťou postarať. Včera som ešte do polnoci umýval riady po tom, ako som si varil medzi 22:45 a 23:30. Spravil som si fazuľový prívarok s volskými okami, prívarok bol zo sáčku, prilial som k nemu okrem vody aj smotanu. Zvyšuje sa môj záujem o vlastné kuchtenie, pričom motivuje ma existencia rôznych receptov takzvaných minútiek na internete, a tiež ma inšpiruje, že sa mi prudko znižujú výdaje na stravu. Sám by som rád dal sám sebe výzvu, že nech vyskúšam si variť celý mesiac, baraj aj z polotovarov, ak sa nebudem chcieť príliš namáhať (ale ideálne robiť tie minútky z čerstvých surovín), a že reku zistiť, koľko som schopný ušetriť. Smile Len za 2 dni pondelka a utorka som na obedoch ušetril asi 3 eurá, možno aj 3,40 eura (v porovnaní s donáškami alebo fastfoodmi v centre, kde robím). Tak ma to celkom namotalo. Twisted Evil

Dnes známka 1-. cyclops

Ďakujem Vám za prečítanie, kamaráti. Želám Vám vydarenú stredu, nech sa máte počas nej čo najlepšie. giving a hug

Váš kamoš a fanúšik
Matej
Huge smiley Sun 1

Ako sa dnes máš? 10 - Stránka 25 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5073
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  danka St 7 marec 2018 - 10:06

Ahojte, v noci som mala zlé sny a zobudila sa s úzkostnou náladou, srdce stiahnuté, cítim sa zmätene. Možno k tomu prispel aj nepríjemný telefonát včera od bývalého ? priateľa, ak sa dá tak nazvať, pil alkohol ako som postrehla a mal hlúpe reči. už to mám tak pár dní že vstanem o pol štvrtej ráno a potom o šiestej na zlý sen, bodku k tomu dodalo ráno jedno video o politike o štb, tak sa necítim dobre z toho, celá som zľaknutá  a už ani také nebudem pozerať aj ked to je  realita, ale hrozná. Idem si zacvičiť aerobik z youtube, cítim sa po cvicení dobre,  lieky som si dala a veľmi sa mi nechce ísť do mesta, ale dnes má sociálna poistovna dlhý den, tak sa k tomu snád dokopem. Tak isto budem oddelenú stravu dnes jesť, zatial sa rozmrazujú kuracie prsia a ja si ich dám len so zeleninou bez prílohy ako zemiaky, ryza, chlieb. Večer keď si dám lieky, sa neskor zobudím na chut na sladké, dnes v noci to bola horalka, ale iba jedna nastastie, fú tá má kalórií čo som pozerala:). Osvojujem si veľmi pomaly rátanie kalórií, celkovo nejaký systém. Pozerám na fotku čo som si tu vycapila, no tak to mi dalo práce s tými vlasmi, teraz ich mám tri dni v gumicke a naozaj nemám chut na rozpustene vlasy a cesanie, lebo mám velmi suché vlasy bez účesu a inak nosím okuliare dost silné do diaľky. Dostala som kontakt na jedného chalana, ktorý ma posilovnu v pivnici, nedaľeko od nás, ze by som tam mohla chodiť, len sa mu hanbím ozvať a napokon si ani neviem predstaviť domácu posilovnu, co by som tam robila, ale aspon raz by som to mohla skúsiť, tak rozmýšľam, len meniť tie závažia a napokon ešte ani neviem aké stroje tam má, ja mám posilovnu daleko, toto by som mohla nabrat odvahu, ale cítim sa trápne mu napísať, aj ked o mne vie a povedal, že možem tam prísť. ale sa hanbim, zas ani poriadne neviem cvicit s cinkami. Raz som mala mesiac osobného trenera ten ma trochu naucil. včera som mala snahu spravit zákusok, z ktorého sa nepriberá, vyšla z neho zmrzlina, lebo sa nedá krájať..jediné čo chcem sa naučiť aj keď to je kalorické jedlo sú oškvarkové pagáče,, také som už piekla ako bagety a chlieb a vydarili sa. Smile Majte sa pekne a držte sa optimisticky a s nadhľadom a pokojom v srdci či duši, ak sa dá, veď všetko zlé raz pominie a verím, že aj mne sa nálada upokojí a zmení cez deň. Ahojte giving a hug welcome or bye
danka
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 93
Reputácia Reputácia : 14
Dátum registrácie : 22.08.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 23.9, F 19.2, F 32.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Escitalopram 20 mg., Olanzapin 0,5 mg., Rivotril 0,5 mg.

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 St 7 marec 2018 - 21:00

Ahojte kamaráti, čo ku dnešku napísať?
Neviem, či to bolo včerajšími užitými liekmi na spanie, ale cítil som sa počas celého dňa pomerne ospalo. Musel som sa nútiť do aktivít, aj to som sa nútil ťažko. "Pracoval" som namiesto 4 hodín len 2, no jednoducho preto lebo viac som toho nedokázal. Inak nálada môže byť, ospalosť sa neodzrkadlila. Akurát pozerám futbal a potom pôjdem spať. Teším sa na stacionár zajtrajší, mali by sme mať psychoterapiu s novou psychologičkou, tak som zvedavý, čo zajtrašok prinesie. Jednak predošlý psychológ mal to pevne v rukách a bolo to skutočne skvelé. Možno zmena nám prospeje, hoci na toho skúsenejšieho už sme si zvykli. Inak psychologička vyzerá veľmi mlado, ale aj milo zároveň.

Svoje slová na záver venujem ako ináč danke. Milá danka, určite vyskúšaj posilovňu. Pozri sa na ňu detailnejšie, že ako to tam vyzerá. Nemusíš cvičiť len s činkami, myslím že bude tam aj nejaké kardio určite, ktoré je pre ženu vždy plusom. Nezabúdaj, že základ je vždy si dobre zacvičiť a môžeš si striedať. Jeden deň silovejšie, druhý deň kardio a tak. Držím ti palce a veľa zdaru do cvičenia. Teší ma tiež to, že venuješ sa aerobiku. To je tiež dobrá makačka, poskakovať tam.

Na záver všetci držte sa, prajem vám krásne dníky.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Št 8 marec 2018 - 3:38

Vám kamarátky prajem krásny sviatok a úsmev na tvári, teda k MDŽ pohodu a radosť. Aby som nezabudol samozrejme zdravie. Tuto

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Schizomars Pi 9 marec 2018 - 9:35

Ahojte všetci,

Tak ja sa mám v pohode. Po psychickej stránke trochu utlmene. Akurát som doraňajkoval a nech mi trochu vytrávi a pôjdem do posilovne. Popracem byt a potom máme dnes stretnutie chlapčenskej skupinky zo spoločenstva z kostola. Neskôr omša a potom radostný večer, na ktorom si dnes pre zmenu záhrame aj s dievčatmi bowling v jednom nemenovanom podniku tu v našom malom mestečku. Už sa teším. Smile Som rád, že som v spoločenstve, aj keď sa cítim trochu starý, ale sú aj súčasťou aj starší...

Pokračujem v ďalšom príspevku, kde zhrniem čo sa mi za tú dlhú dobu čo som nebol na Schizofóre udialo Smile

Naposledy upravil Schizomars dňa Pi 9 marec 2018 - 10:08, celkom upravené 1 krát.

Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 84
Reputácia Reputácia : 22
Dátum registrácie : 30.09.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify maintena 400, Questax 200, Xanax 0,5

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Schizomars Pi 9 marec 2018 - 10:08

Tak týmto článkom chcem opísať ako som sa mal liečebni, po samovražednom pokuse... Nikdy už viac...

Odkedy som ochorel sa zmenili v mojom živote viaceré veci, ale aj potom neskôr. Ochorel som na medicíne, keď som nemohol spraviť patológiu v treťom ročníku. Potom som pokračoval, aj tak línii alkoholu popíjania v krčmách, neskôr aj s liekmi. Teraz už nepijem, nie som v spoločnosti, ktorí ma nútia piť alkohol. Nie že by ma nútili všetci, ale v poslednom čase, tí ktorí zostali v našom mestečku tak áno. Už ani nefajčím. Zostali mi kamaráti, ktorí síce odišli niektrorí preč za prácou, ale som aj v kontakte s ďalšími. Jednej kamrátke idem na svadbu v septembri.
To popíjanie alkoholu výustilo najviac na festivale, kde som na dosť opil s kamarátmi. Na konci festivalu som mal pripravené kofeínové tablety, ktoré som vo veľkom množstve zjedol. Chcel som si zobrať život. Mal som po nich veľké krče, vracal som krv, nemohol som sa doma postaviť na nohy, pred očami sa mi zahmlievalo. Tak ma previezli na Aro, kde ma pripútali k posteli popruhmi, bol som aj v kóme pár dní s tepom srdca 180 za minútu. Po týždni z Ara ma previezli na psychiatriu a potom do liečebne. Strávil som celkový čas 3 mesiace v nemocniciach.

V liečebni nás dávali dohromady rôznymi skupinovými terapiami psychologickými, asertívnymi, pracovnými. Bola tam aj telocvičňa. Dalo sa výjsť do parku, samozrejme v ohradenom, kde sme my muži hrávali futbal. V asertívnej skupinke sme mali príklad, čo sme robili, keď by sme padali z balóna. Zachranili by sme sa jedine tak, že jedného by sme zhodili. Zo začiatku sme rozprávali, že niektorí majú deti alebo, že si cenia svoj život... a tak po dvoch kolách, sme sa všetci vzdali a povedali nikoho nebudeme zhadzovať, pretože by sme mali výčitky svedomia. V tej skupinke boli všetci čo mali problémy so samovražednými myšlienkami. Niektrorí sa porezali na krku, na zápästí, alebo iný druh samovraždy chceli vykonať. Psychológ nás nepochválil. Mali sme viac presadovať svoje názory... viac kôl malo prejsť avšak bez zhadzovania človeka z balóna... Alebo sme si zahrali hluchý telefón, takým spôsobom, že v ňom boli viac viet zahrnutých... Na psychologickej skupinke tak sme sa rozprávali ako sa máme a tak... Proste nás davali dokopy. Niektorým robili súčasne aj elektrošoky. Zlý pohľad na tých ľudí tam bol. Mali sme tam rôzne prednášky, meditácie, pozerali sme psychologické filmy, dokonca bola tam aj diskotéka priamo v liečebni na chodbe. Normálne som sa citíl fakt ako v blázinci, kôli tej diskotéke...

Mám ponaučenie do života. cením si svoj život už. Smile

S ďalšími skutočnosťami píšem nabudúce napr. o rozvode mojich rodičov, koľkokrát som bol napríklad už v nemocnici a ako sa ma Boh dotkol. Smile

Tak sa majte na dnes pekne Smile Držte sa Smile

Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 84
Reputácia Reputácia : 22
Dátum registrácie : 30.09.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify maintena 400, Questax 200, Xanax 0,5

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 25 z 84 Previous  1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 54 ... 84  Next

Návrat hore

- Similar topics

Povolenie tohoto fóra: