Ako sa dnes máš? 10
Strana 36 z 84 • 1 ... 19 ... 35, 36, 37 ... 60 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 10
venusa- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 165
Reputácia : 36
Dátum registrácie : 20.03.2011
Vek : 34
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
venusa napísal:Ahojte, neviete mi povedat co vidi na rorschachu zdravi clovek a co clovek so psychozou. Robila som totiz tento tyzden tento test a vyslo mi, ze trpim psychozou a neviem co neobvikle som tam videla, pretoze podla mojho vnimania to boli bezne veci. Dakujem vopred za odpovede.
Neviem Ti, venusa, žiaľ, povedať presný mechanizmus, ako sa Rorschach vyhodnocuje. Je správne, ak my pacienti tento mechanizmus ani nepoznáme, aby sme mohli robiť tento test opakovane a aby jeho výsledok bol dôveryhodný, teda nami nemanipulovaný.
Ja som celkovo absolvoval Rorschach naposledy pred rokom:
Matej 12. apríla 2017 napísal:... dávala mi aj Rorschach, pričom som na tých škvrnách nebol moc originálny, práveže som videl často hmyz, muchy, komáre, stíhačku, víťazný kresťanský kríž, ďalej ženu a jej lono, nožičky dieťaťa, hríb výbuchu a tiež abstraktné umelecké dielo z moderného umenia. Dosť som to obkecával a pretáčal si to hore-dolu...
Z mojich rečí jej vyplynulo, že psychózu momentálne nemám. Takže približne takto to asi vyzerá, keď niekto nemá psychózu a aké odpovede vtedy dáva... Ale to srandujem, je to strašne pravdepodobne individuálne a záleží na odbornom výklade asociácií, ktoré si v súvislosti s obrázkami predstavujeme. Je to test asociatívnych väzieb, čiže do akej miery sú naše asociácie od seba vzdialené a uvoľnené... Ale ako vravím, presný mechanizmus nepoznám.
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5073
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
mám sa celkom fajn. Nemám nejaké negatívne myšlienky. Pohovoril som s rodičmi o niekoľkých zákazoch. Ustúpili mi v tom, tak mám sa o čo snažiť a dúfať, že som sa zlepšil v niektorých veciach. Dnešok bol taký pohodový. Absolvoval som 2 prechádzky s rodičmi, mamke som začal prepisovať vypracované otázky na odborné skúšky. Neskôr som išiel na futbal TV-ZV, pri ktorom mi čas pekne zbehol. Hoci ten futbal bol sotva priemerný.
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2282
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
da sa, no chcem podpisat reverz, skodia mi tu po psych. i fyz. stranke. Zajtra tu bude primarka, tak uvidim. V poisťovni mi povedali fajn veci relativne, tak ktovie...
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
Mer ja viem, že na psychiatrii je ťažko. Sám som sa dostal do problémov, keď spolubývajúci si zmyslel, že nechce so mnou bývať. Tak vymyslel si tradične, že som ho napadol. Napriek tomu, že mu na šťastie veľmi neverili tak ma dali radšej na inú izbu a on si tam asi týždeň prežíval sám. Napriek tejto zlej skúsenosti zostaň tam kočka. Veď nejde o život, len nahnevá to. Človek sa chce cítiť už v tej nemocnici lepšie, nie tak že má sa oveľa horšie, ako sa mal doma. Tiež som mal chuť odísť, ale napokon som sa rozhodol to skúsiť s novými.
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Keď som robil spomínaný test, tak na väčšinu machúľ som hovoril toho snáď až priveľa. Všímal som si detaily aj súhrnne, čo tam "bolo". Na jednej machuli som sa však pozastavil a tvrdil som, že tam vidím len buď bojovníka, alebo šamana s maskou. "Dali" mi za to psychózu do karty. Inak však neviem. Pekný deň Ti prajem a teším sa ak opäť napíšeš...
................
Ahoj Meret!
Rád by som Ti niečo pomohol, trebás radou, ale bojím Ti ňou prípadne neuškodil. Len tak pod okraj, aj ja by som uvažoval o reverze, pokiaľ by mi to príliš nevyhovovalo. Otázkou je aj to, že či by Ti poprípade aj znižovali medikáciu. Rozumne robíš, že čakáš na primárku... Polepšenie smerom k zdraviu Ti prajem.
................
Ahoj kimi!
Nedávno na facebooku jedna slečna? pani? uvádzala zásadné zhoršenie. Bolo tam toho popísaného viac a väčšina buď priamo, alebo náznakom písala o terajšom období a aby ešte vydržala. Viem, že to nemáš tiež jednoduché, iste však neklesaj na duchu, nie si v tom sám.
...............
Ahoj Matej!
Len, že držím palce a buď fit!
..............
Ahojte všetci!
Momentálne sa cítim znesiteľne, či dobre, ale pár dní to bolo otázne. Dnes som tradične nespokojný so spánkovým režimom, opačne som spokojný, že s výnimkou občasných "hlasov" a pasivite je to v podstate fajn. Hoci takto píšem, strašne ma "se**e" táto choroba či čo to vlastne je.
Pohodu do ďalších dní praje všetkým Tuto
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
No a ako sa mam? Vcelku dobre ale stale mavam negativne myslienky (myslenie je u mna sebadestruktivne). Neustaly prud negativnych myslienok ktore by ma opat vrhli do tazkej depresie ak by mi nepomahali AD... Dnes som este dospaval vikend a teda som spal okolo 14 hodin (ano viem... strasne vela no nemozem si pomoct... neviem co s tym). Nemal som chut na ziadne varene jedlo tak som si len urobil zeleninovy salat s olivovym olejom, kupil makovnik a zjedol aj velke cipsy. Spotreba tabaku sa u mna v podslednej dobe zvysila. Davam si tak 5-7 cigariet denne. Dnes som mal zatial len 2 ale este planujem ist na plavaren a to si dam cestou tam aj spat. Mal by som to asi znizit naspat na 3-4 denne. Uvazujem ze by som zacal chodit ku psychologicke. Uz davnejsie mi to navrhovala mama ale ja som odmietol reku ze o com by som sa tam s nou zhovaral. A aj ked ani teraz neviem o com by bola rec mozno by mi to nejako pomohlo. Na zaver len dodam ze negativne priznaky schizofrenie ma obrali o vsetko... sny, radost, motivaciu, volu... zivot, a stale su pritomne a vyzera to tak ze sa ani odist nechystaju.
matus- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 101
Reputácia : 31
Dátum registrácie : 24.03.2018
Vek : 27
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Euthyrox 75mg, Reagila 4,5mg, Lamegom 25mg
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
---
Ahoj, kamaráti.
Dnes sa mám asi dobre. Cez víkend som sa dosť venoval stránke plus fóru, všeličo som editoval a písal. V podstate hmatateľné výsledky vždy zhŕňam v Novinkách na stránke, alebo aj tu na fóre v príslušnej téme. Včera som bol poobede ešte u rodičov na návšteve, ponúkol som sa rizotom a dal si kávu. Celkovo som cez víkend pil kávičky, asi 2-3 šálky - jedna lyžička Nescafé, jedna lyžička cukru, polka šálky vrelá voda, polka šálky studená, aby sa to dalo takmer ihneď piť. Dnes som sa v práci cítil oveľa lepšie, než v piatok. Postíhali sa resty z piatku, plus porobilo sa aj to, čo sa malo porobiť aktuálne dnes. Odchádzal som takmer načas, ešte som po piatej vybavoval obchody - najmä lekáreň (probiotiká), supermarket a kúpil som tiež ďalší antibakteriálny sprej do bot. Večer som doma navaril špagety s morcadellou na zajtra na obed, nechcelo sa mi nič komplikovanejšie momentálne vymýšľať. Umyl som riady, osprchoval som sa, namazal sa samoopaľovacím krémom. Tuším mi trochu tečie sprcha, nejak to z kúta z jeho spodku trochu preteká na podlahu, tak snáď nevytápam susedov... Prádlo sa mi už uschlo, tak som ho pozvešal. Zapíšem si ešte dnešné výdaje do excelu a pomaly sa aj do hajan pôjde. Ešte mám chuť niečo riešiť na stránke, ale ťažko povedať - keď totiž príde spavosť, dám jej prednosť. Snažím sa pravidelne cvičiť, asi 5 minút denne rôzne cviky na ohybnosť a strečing - žiaľ, stále sa neviem tak dotknúť zeme, aby som sa dotýkal podlahy viacej sekúnd. Naďalej sa dotknem špičiek len švihom. Ale tie šľachy v oblasti lýtok a "z opačnej strany kolien", tak tie sa zreteľne skvalitnili a predĺžili. No mám skúsenosť, že stačí týždeň-dva nestrečingovať a veľmi rýchlo zmeraviem, veľmi rýchlo sa tie šľachy zase opotrebujú a skracujú. Čo už, asi je to normálna vec.
Psychiatricky dnes zlepšene. Známka asi 1.
Prajem Vám, priatelia, dobrú noc a príjemný utorok.
Matej
Naposledy upravil Matej dňa Po 16 apríl 2018 - 21:48, celkom upravené 1 krát. (Reason for editing : štylistika, preklepy)
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Venusa, srdečne všetko najlepšie k narodeninám Ti prajem, najmä Ti želám hojne zdravia, stabilitu, pokoj, lásku. Nech sa Ti v Tvojom nastávajúcom novom roku života darí, stabilizuješ sa a nech pristúpiš čo najbližšie k pocitom spokojnosti a pohodičky. Drž sa, bojovníčka.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
matus- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 101
Reputácia : 31
Dátum registrácie : 24.03.2018
Vek : 27
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Euthyrox 75mg, Reagila 4,5mg, Lamegom 25mg
Strana 36 z 84 • 1 ... 19 ... 35, 36, 37 ... 60 ... 84
» Ako sa dnes máš? 7
» Ako sa dnes máš? 14