Ako sa dnes máš? 10
Strana 37 z 84 • 1 ... 20 ... 36, 37, 38 ... 60 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 10
Pripájam sa k Matejovej gratulácii, teda hlavne to zdravie a následne to dobré ostatné... Tuto
.................
Ahoj matus!
Sú to jednoducho také chvíle depresívneho bilancovania, ktoré ukazujú najmä negatíva. U mňa podobne. Možno už za pár dní to zapôsobí lepšie.
...............
Ahoj Matej!
Zo začiatku, čo sa "e-poznáme" som bol na Teba trochu skeptický, ale čoraz viac teraz v Tebe vidím vzor, ktorý zabojuje s osudom. Teším sa Tvojim aj miniúspechom a som rád tej 1.
..............
Ahoj kimi!
Myslím, že je super, že sa zúčastňuješ fandenia a aj ostatných aktivít. O sebe až tak pozitívne napísať príliš nemôžem.
.............
Ahojte všetci!
Dnešok zatiaľ hodnotím na 2-, ale ešte sa môže všeličo pritrafiť, tak predpokladám, že hodnotenie môže ešte byť rôznymi smermi pohnuteľné. Trochu ma potrápil spánok, v noci sa mi ťažko zaspávalo a v doobedí som bol nie moc "funkčný". Ten "rozvrat spania" je u mňa klasika, nič zvláštne. Ostatné symptómy len v malom, určité "rožky" vystrkuje soc. fob.
Príjemné prežívanie a normalizované správanie praje Tuto.
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
matus- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 101
Reputácia : 31
Dátum registrácie : 24.03.2018
Vek : 27
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Euthyrox 75mg, Reagila 4,5mg, Lamegom 25mg
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2282
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
mno, tak reverz sa napokon nekona, rozmyslela som si to. Na vikend by som mala dostat priepustku, potom mi chcu robit velky glyk. profil, asi sa uvedomili...
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
Kazdopadne dnes je program viac menej jasny. So sestrou idem do nemocnice kde bude mat malu lahku "operaciu" tak tam idem ako podpora. Nasledne planujem ist na street food park kde dufam bude vyborny plneny trdelnik. Potom budem brazdit internetom a vecer sa skusim opat pripojit na zello dialogy. Vecer asi dam este vediet ako to vsetko dopadlo.
Zdravotný stav
Mer: som veľmi rád, že si si to rozmyslela a gratulujem ti ku správnemu rozhodnutiu. snáď nebudeš to ľutovať
matus: Na začiatku nebol som tiež veľkým hrdinom, ako som písal pochopil som určité vecí a naučil som sa žiť aj s výraznými zmenami osobnosti. Dosť som sa zmenil, okolie to asi nepochopí. To nie je môj problém, ja musím robiť vecí podľa seba.
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
nemam sa dobre,mam minimalnu psychozu,to znamena mensie bludy z haluzami,
dost so mnou mava dnesne ranne stavanie s prichodom do roboty a jej zaradenie sa,nakolko dotycne kravy boli nedostupne od vcerajska na mobile a nenutili sa ist po mna ani na vratnicu,stal som tam polhodinu ja daky blbec,z vratnikom som hodil par prazdnych slov,volali sme im aj cez klapku na pracovisko a nic,vo mne prevlada tato negativna psychoza obohatena negativum na moju osobu,mam vycitky ze skodim jak okoliu tak aj sebe,
navyse doma je to tez hroza,do nicoho sa mi nechce ale jak dopisem toto vlakno daco porobim,mama je bez nalady a pripada mi ze vydava zo seba negativne signaly co so mnou tiez nerobi dobre,
urcite ked pojdem spat si dam stilnox,nuz potrebujem sa niecim unavit a zahnat myslienky na onen nezaujimavy svet
dik za precitanie a drzte sa
Dušan- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1604
Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
---
Čo sa týka mňa, dnes som mal ťažší deň. Prejavili sa známky únavy, možno až depresie. Útlm som cítil vo viacerých aspektoch, nie iba vo fyzične. Opäť som si kúpil energeťák, trochu zabral. Pracovné úlohy odsýpali približne štandardne, preč som išiel načas. Po supermarkete som sa ocitol rovno doma, dal si sprchu, dal som si 2 rožky s treskou a spravil si kávu. Teď mi začína večer, uvidím, ako ho využijem, mám niečo rozrobené na stránku aj na fórum, tak robiť je čo. V rámci akožepovinností si chcem dať dvadsaťminútovku na nemčinu a dvadsaťminútovku na angličtinu. Zároveň by som sa týmto všetkým odreagoval od roboty, lebo je v nej veľa negativity, vulgarizmov, stále sa riešia nejaké problémy a dosť sa v kolektíve ľudia sťažujú, frflú, kritizujú, hnevajú. Asi by som moc chcel, aby tam prekvital pokoj a kľud, nebodaj porozumenie a láska...
Psychiatricky dnes zhoršene, asi 2-. Objavila sa aj túžba nežiť.
Ďakujem za vypočutie, kamaráti. Držte sa.
S úctou
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5073
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
No so sestrou som teda bol v nemocnici a ked sme sa rozpravali aj o mne tak prisla rec na moju hospitalizaciu. Bola to ta ista sestra ktora ma spolu s mamou doviedla ku psychiatrovi a nasledne na hospitalizaciu. Povedala mi ze ked som zacal hovorit co mi je pred psychiatrom tak sa nad mojim prejavom rozplakala. Nespominam si na tu navstevu psychiatra no muselo to byt pre nich strasne. Viem ako ostry a negativny dokazem byt ked som v depresii. Ked mi to povedala opat som necitil vobec nic. Len som sa nad tym zasmial aj ked to smiesne nebolo. Proste necitim vobec nic. Lieky ktore beriem maju v pribalovom letaku napisane ze su aj na citovu splostenost ale nemam pocit ze by v tejto oblasti pomohli. Som mrtvy vo vnutri a neviem co s tym.
Nasledne sme sli pesi z nemocnice na street food park a dali sme si tam ten preslavny plneny trdelnik. Kto nemal tak nech urcite vyskusa ak bude mat prilezitost. Urobim vam chutky : ja som konkretne mal skoricovy trdelnik zvnutra namoceny v nutelle v ktorom bol penovy cukrik, zvysne vnutro trdelnika zaberali chutne jahody a na trdelniku bola este vanilkova zmrzlina s oreo keksami a cucoriedkovou polevou. Proste bomba. A planujem tam ist znova tentoraz s kamaratom a jeho priatelkou.
No a za hodinku tu je zello. Priznam sa, trochu mam dnes obavy ako tam budem rozpravat ale tak snad sa nejako rozhovorim.
A to je moj dnesny den. Rozhodol som sa taktiez zaviest znamkovanie nalady resp. dna ako to ma napriklad Matej. Tak dnes to bude na 3-. Ako hovorim necitim sa dobre resp. dobre som sa citil naposledy ked som bol v manii v nemocnici. Vtedy som zazil asi najlepsie obdobie svojho zivota aj ked si pamatam len useky.
Prajem vam pevne zdravie a prijemnu stredu.
Zdravotný stav
Bohužiaľ mám k tomu starosti s vybavovaním ZŤP, lebo mám pocit, že som niečo zanedbal. Dnes došlo zamietavé stanovisko o invalidnom dôchodku, keďže nemám odpracované roky. Neprišlo mi však rozhodnutie o percentuálnej miere invalidity. V rozhodnutí sa odvolávali len na nejaký dokument lekárska správa - posudkového lekára, ktorý nemám. Neviem, že čo s tým mám robiť. Zájdem sa asi za svojou obvodnou doktorkou poradiť, nech mi vypíše lajstre, ale zrejme si počkám, lebo bez objednania to asi nespraví.
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Dnes to bolo také všelijaké. Mal som aj výrazné "stavy", čím myslím vlastne depresívny výkyv a silné zovretie hlavy pod tlakom nejakej temnej energie. Pridalo sa aj bolenie brucha. Pomáhal som si energeťákmi, pil som aj trochu sladkej vody, ale bola aj obyčajná voda. Energy drinky som pil diétne, bez cukru, hoci som z nich cítil zas na druhú stranu umelú chémiu. Nepáči sa mi, aké sajrajty do seba dávam v snahe chytať sa poslednej slamky pred utopením (v mori depresie). Štatisticky asi v 2 prípadoch z troch mi tie sajrajty pomôžu. Dnes čiastočne tiež zaberali, veci sa spravili, hoci niekedy som už mal na mále, a mal som pocit, že musím utiecť alebo sa tam nejak proste zrútim (ak nie do plaču, tak minimálne do mĺkvoty a totálnej nečinnosti, akási nemohúcnosť pracovať, strašné "nechcenie sa", asi mi rozumiete). Kolektív dnes ok. Domov som šiel načas. Potom opäť do obchodu, doma ľahká večera (2 rožky s cesnakovou nátierkou, ale myslím, že ešte do spánku sa do mňa jeden zmestí, nátierky zostalo akurát na 1 rohlík, plus mám v pláne zjesť aspoň 2 rajčiny). Dnes večer budem asi umývať riady, potrebujem si aj navariť na zajtra, no dosť sa mi nechce. A uvidím, čo ešte budem robiť. Včera som sa mal učiť nemčinu a angličtinu v rámci akožepovinností - nič z toho nebolo, zaspal som v depke na gauči...
Celkovo si všímam rôzne životné pravdy - napr. veci obvykle nefungujú, ... tie veci, ktoré fungujú, fungujú len naoko. Ľudia väčšinou nevedia veľmi veľa vecí. Ľudia robia veľa chýb, chybovosť na základe ľudského faktora je obrovská všade a vo všetkom, pričom dôvodom chýb sú úplné banality, napr. že človek nevstal na budík a musel sa ráno ponáhľať nevrlo do roboty. Ďalšia pravda: Všetci ľudia sú náladoví. Všetci ľudia sú len dospelé deti a správajú sa podľa toho, čo im bolo dané v detstve. Ich vzťah k rodičom ich ovplyvňuje vo všetkom (niektoré freudoviny proste sú naozaj podľa môjho pozorovania faktom). Ľudia majú komplexy a ľudia sa delia na psychicky chorých, ktorí sú diagnostikovaní, a na psychicky chorých, ktorí nie sú diagnostikovaní, lebo to ešte zatiaľ zvládajú s odretými ušami. Proste podľa mojich pozorovaní, čo som medzi ľuďmi v pomerne veľkom kolektíve a čo sa stretávam aj so zákazníkmi, tak nejak takto mi to vychádza. Moje afektívne problémy vôbec nie sú také čudné, že by ich niekto rozpoznal ako psychiatrické. Sú okolo mňa ľudia, ktorí sú oveľa labilnejší a úzkostnejší a negatívnejší. A neberú nič, ani sa nikdy neliečili. Poznám hneď dvoch ľudí v mojom okolí, ktorí sú nesmierne vzťahovační na svoju osobu, všetko si konštruujú vo vzťahu k sebe a na seba. Jeden si myslí, že ho sleduje mafia. Ale o schizofrénii počuli len z filmu a aj to si myslia, že ide o rozdvojeného človeka... Takže drahí priatelia, chcem Vám povedať, že keď my pacienti vyrazíme tam von do toho veľkého sveta, vôbec nebudeme nijak čudní a chorí, lebo čudní a chorí sú globálne vlastne všetci. Rozdiel je len v tom, že my sa liečime, a oni naďalej strpčujú ostatným životy svojimi excesmi, lebo sa neliečia. Takže v skutočnosti to my sme tí pochvalyhodní a skutoční bojovníci. Priatelia, hlavy hore.
Ďakujem za prečítanie vyznania. Dnes známka 2+.
Prajem Vám pekný večer a príjemný piatok.
Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Strana 37 z 84 • 1 ... 20 ... 36, 37, 38 ... 60 ... 84
» Ako sa dnes máš? 7
» Ako sa dnes máš? 14
» Ako sa dnes máš? 15
» Ako sa dnes máš? 11