Ako sa dnes máš? 10
Strana 19 z 84 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 51 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 10
rene007- Domáci člen
- Počet príspevkov : 79
Reputácia : 20
Dátum registrácie : 31.10.2017
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
tak dnes je to vcelku dobré. Nálada je dobrá, bez negatívnych príznakov. Čo som robil dnes? Tak aj som oddychoval, bol som na nákup. Venoval som sa i šachu, momentálne šach ma pomerne baví. Opakujem si rôzne druhy matov proti samému kráľovi. Až na matovanie jazdca a strelca proti kráľovi nemám žiadne problémy a dokážem dať mat pomerne rýchlo. Idem si ešte poriešiť nejaké 4-5 diagramov a skončím.
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2282
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
danka- Domáci člen
- Počet príspevkov : 93
Reputácia : 14
Dátum registrácie : 22.08.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F 23.9, F 19.2, F 32.1
Súčasná medikácia: Escitalopram 20 mg., Olanzapin 0,5 mg., Rivotril 0,5 mg.
Štvrtok a piatok som mal veľmi ťažký, nezvládal som to. Ovládali ma depresívne stavy, vyčerpanosť, nevedel som byť nad situáciou, cítil som sa zavalený množstvom aj povinností, aj množstvom podnetov, zo všetkých strán išli na mňa rôzne podnety, ktoré mi vytvárali chaos a tlak v mysli. Nevedel som ich spracovať a čeliť im. Nálada bola výrazne depresívna, mnohokrát mi vyhrkli slzy. V štvrtok som cítil trasenie sa, teplotné zmeny, potenie. V piatok som odpadol na záchode, resp. som postojačky cikal a v tom sa mi zatmelo pred očami a prebral ma až silný náraz o stenu za misou, na ktorú som sa zvalil a udrel sa o ňu hlavou. V piatok som dostal dovolenku na poobedie, hoci je teraz úplne najmenej vhodný čas na dovolenku, vzhľadom na to, že je obrovské množstvo práce pred inventúrou. Mal som ísť aj dnes v sobotu do práce, lebo treba vysporiadať ešte mnoho vecí, ktoré sa už v pondelok vysporiadať nebudú dať, keďže deň pred inventúrou už nemôžeme robiť v systéme skladové pohyby. Namiesto toho som ale včera prišiel o 14:15 domov, ľahol som celý zničený pred telku, spal som zhruba od 15:00 dodnes rána 8:15, čiže bezmála 17 hodín. Cítim sa určite vďaka tomu vyspaniu lepšie, je to lepšie než včera. Trošku ma mrzí, že tu nesvieti slnko a je dosť zamračené - určite by mi slniečko padlo vhod. Teraz odpočívam, nič nerobím, iba internetujem, jedol som raňajky, a vlastne sa len flákam zatiaľ. Ešte neviem, čo všetko budem robiť. Budúci týždeň ma čaká okolo 30 hodín v práci v jednom kuse... v utorok prídem asi na dvanástu do práce a budem tam kontinuálne do večera, celú inventúrnu noc a potom celú stredu až do 20:00 (lebo v ten deň nám vedenie natrepalo hneď 2 marketingové akcie, keďže oni nevedeli, že máme noc predtým inventúru, za čo sa ospravedlnili, ale už sa to všade promuje, takže sa to nedá zrušiť ani posunúť). Vzhľadom na tento extrém som si vypýtal následne na štvrtok dovolenku, takže potom keď v stredu prídem, tak budem spať celý štvrtok a do práce pôjdem až v piatok...
Dnes už nemám príznaky trasenia sa, vnútorného brnenia... iba poklepkávam nohami. Trochu ma bolí hlava, asi z toho prespatia, lebo predsa len 17 hodín som neprijímal tekutiny. Volal som s mamou, pozvala ma na granadír a polievku. Čo sa týka výsledkov tatinovej histológie, ešte stále nemali výsledky, budú až teraz v utorok a v stredu je objednaný chirurgovi na dohodnutie sa na operácii a druhu operácie. Tatino je za úplné vyrezanie cez brušnú dutinu, a nie za elektrické vypálenie cez črevo. Krvný obraz mal v poriadku, ale je z toho krvácania dosť bledý, bolo mu predpísané zatiaľ iba železo.
Prajem Vám, priatelia, pokojnú sobotu. Držme sa.
Matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5073
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Tak a mám tie pohovory za sebou...bez kladného výsledku, ale som rada....v dvoch pohovoroch som postupila z prvého do druho kola....a v jednom este aj do tretieho kola...žial, boli sme tam taky 9 ludi ....a uprednostnili iného uchadzáča.....ale bola to cenná skusenosť, plus nebolo jednoduche sa dostat ani len do druhého kola...nie to do tretieho na ustnú čast....a predsa som to dala....som hrdá na seba aj napriek výsledku....teraz uz mam pokoj, a klud...nemusím sa učiť....aj ked mala by som ísť este na 3 pohovory...na ktore mi prisli pozvánky...ale nejdem z jednoduchého dôvodu - nemám viac dovolenky v práci....a nadrabat cely den...to je ako dosť na figu...zase nechcem ist o 4:00 do práce...aj ked vstávam vtedy este stale aj ked ten stres uz mal opadnut....ale, zase do práce by som tak skoro nešla/ ani za nič......ďalej mám nové to, že sa zase stretávam z opačným pohlavím...teda chodím na strenutia/ na kavu.....ale zatial skor mam z toho rozpačite pocity....a neviem ci v tom budem dalej pokračovat....zajtra sa mam stretnút z mojim exex priatelom....neviem no rada by som sa s nim dala dokopy....ale on to zrejme tak nevidi....ale urcite sa o tom chcem s nim porozpravat....(poznámka: nie je to moj byvali, ale byvali este pred byvalim priatelom) to len aby ste si nemysleli, že som olutovala svoje rozhodnutie to nie....svoje rozhodnutia nelutujem....v danej chvíli boli najlepšie... jo a pišem si zase raz aj s inými a to ma zatial baví....
Prajme krásny víkend, škoda - že to slniečko aspoň nevykuklo...
- Počet príspevkov : 640
Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis
mám sa veľmi fajn. Včera som fotila, síce 90 min. bolo dosť a prvá polovica navyše v lodičkách, tak som sa tam kymácala zboka nabok, pretože v nich holt neviem chodiť, ale bola hrozná zábava. Kdesi tu máte selfie, ako som bola nalíčená. No a najkrajšie je, že americký kamoš mi to preplatil celé, takže no prob, takáto práca je potom radosť
Inak po psychickej stránke bez problémov, po somatickej mi opuchlo ďasno a bolí ako fras, navyše ma po líčení začalo bolieť i oko, ale tak snáď to prejde.
O týždeň a niečo zas budem sebou spamovať na soc, sieťach, ach, aké je to milé
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Prečítal som si aj dnešné Vaše príspevky a veru, držím Vám palce, priatelia. Sme na jednej lodi, prajem Vám mnoho zdaru a príjemných emócií do ďalších dní.
---
Dnešok mal pre mňa tendenciu sa postupom hodín zlepšovať. Doobeďajšok bol ešte utlmený, spavý, poobede som sa už aktivizoval. Trochu som upratoval, čítal som si viaceré knižky, na rad prišli okrem motivačných aj filozofické. Dosť som surfoval po nete, počúval rádio, občas umýval kde-tu riad, opral som 3 várky prádla. Dvakrát som telefonoval s mamou. Kalórie som si nesledoval, občas som kde-tu niečo zjedol, skôr pečivo, nátierky, rajčinky, banán, listový šalát, jogurt... teď večer som dojedol sáčkovú polievku. Pitný režim mi pozostával hlavne z čaju Pigi. Lieky beriem. Kávičky som mal dve plus asi 4 tabletky Cofi-Tabs - zápasím teraz s nízkym tlakom, stále sa mi zatmieva a bojím sa znovu odpadnutia ako včera na záchode. Dnes som mal 99/55 tlak... našťastie po dávkach kofeínu sa to upravilo na krajších 106/65. Srdce je dosť pokojné, tep mávam okolo 60... v štvrtok večer tesne po príchode domov od rodičov som nameral 55. Po vyjdení na 7. poschodie peši.
Dnes som najviac rád tomu opraniu 3 várok, príjemným pocitom z kofeínu a taktiež z čítania knižiek. Tiež som si spísal akési rozvrhy svojich dní a ich činností, plus som si stiahol do mobilu aplikáciu Day by Day (jednoduchý plánovač dní).
Dnešný deň hodnotím na 2+.
Ďakujem za vypočutie, kamaráti.
S pozdravom
matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Ťažko sa mi v noci zaspávalo, nakoľko som predtým spal 17 hodín takmer v kuse, plus zdriemol som si aj doobeda. Asi do troch v noci som si ešte písal rôzne plány na najbližšie obdobie do zápisníka, pričom som si analyzoval aj svoju kvázi pracovnú náplň, aby som si roztriedil myšlienky. Zistil som, že mám na starosti v práci asi 12 vecí alebo procesov alebo oblastí. Totiž v posledné dni som sa cítil zavalený, tak som si to v noci spisoval, aby som tomu čelil a zistil, či je to naozaj také nezvládnuteľné. Uvedomil som si, že v podstate dosť gniavia iba asi 2 oblasti - reklamácie a odpisy, pričom časovo dosť ťažké sú aj papierovačky ako tretia oblasť. Ostatné sa dá zvládať a aj ma to hádam baví. Na spomenuté tri oblasti mám málo času, a pritom by na ne bolo treba času naozaj viac - to identifikúvam ako stresujúce, no keď to mám takto na papieri, tak by to nemuselo byť také strašné. Je dobré myšlienky hodiť na papier, človek má potom nad nimi akoby väčšiu kontrolu...
Okolo pol štvrtej som zaspal. Vstával som o 8:30. Mám za sebou hygienu, vypitie teplej vody, lúhuje sa Pigi čaj a pôjdem raňajkovať. Decko v byte nado mnou veselo pobehuje a dupoce. Je tam rodinka, ktorá má malé dieťa a pravidelne behá hore-dolu a dupoce.
Dnešný plán: všetky tie akožepovinnosti v duchu príspevku v téme "práca, štúdium, whatever". Plus zo včera sa mi prenieslo do dneška umývanie riadov...
Všetko dobré, kamaráti. Prajem Vám príjemnú a pokojnú nedeľu.
Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
dnešok bol opäť stabilný. Niektoré vecí mi prišli ľúto, ale bohužiaľ neovplyvním všetko. Týka sa to šachu, ale mám to šťastie, že nemusím byť v tíme. Mrzí ma, že hrávajú aj horší hráči odo mňa, ale mňa na ligu nenominujú. Naučil som sa to neriešiť radšej, aby som nerobil zbytočné konflikty. Našťastie môžem pobehať aj sám po nejakých turnajoch. Pokiaľ pôjde to správne tak Veľkú noc strávim šachovo v Bratislave. Momentálne ma aj tréning napĺňa, čo ma teší a aj stačí mi. Pracujem na svojich schopnostiach len preniesť to aj na šachovnicu, kde už o niečo pôjde. To je môj problém, že keď o nič nejde dokážem hrať to pomerne dobre. Musím zapracovať na tých schopnostiach, určiť si aké otvorenia budem hrať a rozpracovať ich na 10-12 ťahov...
Mám sa inak dobre, bez výkyvov. Podarilo sa mi celkom dobre uvoľniť. Kyvká sa mi trochu hlava, preto zdraví sa mi polovica mesta, keď po ňom prechádzam, ale nevadí. Je to dobrá haluz.
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
danka- Domáci člen
- Počet príspevkov : 93
Reputácia : 14
Dátum registrácie : 22.08.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F 23.9, F 19.2, F 32.1
Súčasná medikácia: Escitalopram 20 mg., Olanzapin 0,5 mg., Rivotril 0,5 mg.
tak dnes to bolo hlavne oddychu. Niekedy musí prísť aj oddychový deň, aby sa načerpali nové sily. To mi pomohlo, dal som sa ešte viac do poriadku a rozmýšľal som nad mnohými vecami. Nálada môže byť, musím poznamenať, že od priznania invalidného dôchodku je to vynikajúce, asi ma to ťažilo viac ako bolo to zdravé. Pričom dôvod nepoznám, určite sa neteší nikto, že zo dňa na deň sa stane invalidom a k tomu v pomeroch kraja neuplatniteľným, lebo takýchto neberú radšej do chránených dielní, ale skúsim na nejaké pozície zareagovať, pokiaľ sa vyskytne príležitosť. Mne by pomohla v súčasnosti aj brigáda, napr. roznášanie letákov 2x do týždňa, aby som niečo robil.
Inak ráno bola posilovňa, parádne som si po týždni a pol zacvičil. Cvičenie mi veľmi prospelo, aj som sa pobavil. Poobzeral som vypracované riťky u žien, celkovo ušlo to. Najviac ma pobavilo, že som vládal. Potom som sa dnes skutočne len veľmi ľahko venoval šachu, uvažoval som o repertoári, že aké otvorenia si rozpracujem a ako to budem stavať. Plus samozrejme snažil som sa riešiť taktiku, dnes konkrétne boli témou jednoťahové a dvojťahové maty, potešilo ma, že mám to pomerne dobre v oku.
No nič kamaráti a prajem pekný deň a držte sa.
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Strana 19 z 84 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 51 ... 84
» Ako sa dnes máš? 7
» Ako sa dnes máš? 14
» Ako sa dnes máš? 15
» Ako sa dnes máš? 11