Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 9

Strana 8 z 85 Previous  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 46 ... 85  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 9 - Stránka 8 Empty Re: Ako sa dnes máš? 9

Odoslať  dzuli08 Ne 12 marec 2017 - 13:35

Ahojte všetci fórumáci i čumilovia Smile
No dnes sa mám celkom dobre ale asi tak na 2+ to hodnotím. Bolesti chrbta ustúpili, piatok som už bola aj v práci. Našťastie stačili tri injekcie a celkom dobre sa to popravilo ....Tento víkend je u mňa v znamení hádok s mamou...už včera ráno sa správala ako fúria ale tak mám na tom aj ja svoj podiel. Lenže mňa vytáča keď má v jednom kuse potrebu mi určovať a radiť čo a ako mám robiť....prepána veď som stará dievka už a keď som nebola doma všetko som robila po svojom atď. Ja viem, musím sa prispôsobiť žijem s rodičmi zdieľame spoločné priestory atď. a snažím sa o to, naozaj. Lenže keď už ani svoje veci si nemôžem oprať podľa svojej "metódy" tak to je už aká hovadina. Ja neviem určite nie som sama čo má takéto trampoty s mamou, ale do kelu ja sa ani hádať nechcem len ona má stále otázky typu Prečo si to neurobila takto? alebo Prečo si to urobila tak?
Potrebujem to sem napísať lebo ma to štve. Stále jej musím niečo vysvetľovať a niekedy, mám dojem že analyzuje ešte aj to kedy si prdnem (trocha nadsázky). To je aj tým že nemám súrodencov.
Čo sa týka práce práve sa akože pripravujem na zajtra...ale tento týždeň bude trocha voľnejší lebo sú maturity. samozrejme že som ich súčasťou ale mám niekedy pocit že mi na tom záleží viac ako žiačkam...čo je dosť smutné, ale stým nič nenarobím.
Tak toľko hlásenie odo mňa a držte sa všetci nech sa vám plní väčšina vecí podľa predstáv a ešte peknú nedeľu prajem.
dzuli08
dzuli08
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 566
Reputácia Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Mischelll Ne 12 marec 2017 - 18:19

Ahojte Smile

tak dnes sa mam dobre....no trosku asi mam nižší tlak....zýva sa mi...a trochu ma boli hlava....ale da sa....tak no behala som dnes....a s toho sa teším ze som zvladla aspon 30 minút.........dnes som zase vstala o 4:20 a nemusela som....ale inak pohoda..nie som unavená.

Prajem krásny zvyšok víkendu...flower community together it is perfect

Mischelll
Mischelll
Mischelll
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 640
Reputácia Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Bydlisko Bydlisko : východne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Ne 12 marec 2017 - 19:42

Ahojte kamaráti/tky!
Dúfam, že sa máte celkovo dobre a víkend vás potešil.

U mňa nič extra ani dobré ani zvlášť zlé. Deň prebehol rutinne, páčila sa mi ranná prechádzka, keď som vystihol slnečné lúče a Slnko na mňa svietilo počas celého chodenia. Inak taká klasika v aktivitách, čo bolo treba som v plnej miere porobil a bol som v tomto pomerne spokojný.

Ohľadom symptómov, to závažnejšie (hlasy, vzťahovačnosť, pseudo-blud) na veľmi nízkej úrovni. Čo sa žiaľ týka tendencie k pasivite, je to iné, vlastne opačné, z toho vyplývajú aj depresívnejšie myšlienky a prípadné neúčelné trávenie času.

Kamrtáti/tky majte sa dobre a prežite pracovný týždeň čo najlepšie. Tuto
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Ne 12 marec 2017 - 20:32

Dnešný deň som strávil na prechádzke po lese aj s tradičnými činnosťami (notebook,knižka). Psychicky sa cítim v pohode, občas nejaká ta ospalosť, únava, ale vedu z toho nerobím...
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2281
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Dušan Ne 12 marec 2017 - 23:15

ahoj,

dnes po cely den priprava na zapas,
samotny zapas,
po psychickej stranke by som ohodnotil svoj stav na 99% pozitivum,
to jedno percento nehavam len preto lebo si uvedomujem svoju chorobu a samotnu liecbu,
dnes mi konci sachovy PHTR a zajtra konecne studijny,
co este dodat som uplne bez negativnych priznakov F20,0,dari sa mi takto uz cca 5 rôcik,
bludy a haluze snad len v nepochopitelnych snoch,
mam taku pikosku,totiz keby niekto spal vedla mna tak sa asi zobudi na moje skripanie a hucanie cico,totiz dost casto sa mi sniva ze tam kam sa pozeram je alebo su mimozemstania a moje nevedome ja v snoch je narusene,ale akonahle vyjde pravda najavo ze je to/su ludia vsetko v poho,ked sa zobudzim,pouvazujem chcvilu ,zapalim cigu a idem zase v klude spat,nemam rad ked sa rano skoro rano ked je este tma zobudim,ked idem hulit cigu a pozrem von oknom do zahrady musim odhanat zleho ducha prevazne toho mimozem.je to neprijemny pocit ale zvladam to,tento nocny blud trapi moju polku,ked zapnem v tom rozospatom stave vsetky moje zmysli uz je dobre,totiz mavam sny kde byvam dost casto nevedomi ale za pomoci svojho sprievodcu dokonca mam aj nadvedome stavy,ako napr.ze pozeram cez europu do usa,kde sa pritom vznasam,este mam jednu pikosku,teta mi dala pol deci a nazvala ho absolutoniumom,co som zareagoval na tu USA,ale su to len sny,a malo kedy sa nimi zaoberam,len ma trosku mrzi ten negativny blud inac vsetko v poho,

som sa zas rozpisal,ono niekedy tie sny odrazaju tvoj aktualny psychicky stav,ktori prevlada aj po spanku v reale,v snoch je vidiet co si clovek takto o sebe mysli,
konec

Ako sa dnes máš? 9 - Stránka 8 Z-filmu-Paul-2011-foto-Bonton-film
Dušan
Dušan
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1604
Reputácia Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Po 13 marec 2017 - 19:46

Ahojte. Wink

Dnes ako-tak. Známka asi 2-. Výrazne mi haprujú nálady, som v práci dosť mĺkvy, vážny, necítim sa v pohode, celkovo sa cítim ustarostene, negativisticky, som dosť precitlivelý a dnes som aj zle reagoval na stres podráždenosťou a odporom k práci. Osmička prebehla napriek tomu plynulo, dosť vecí sa porobilo a odchádzal som s pocitom, že som veci posunul, teda že aj čo dlho stálo, sa začalo úspešne a intenzívne riešiť (myslím tovar a vratky). Celkovo zle znášam pravdepodobne odklon od energeťákov a ich už niekoľkodňovú, či týždňovú náhradu čisto tabletkami. Neviem, či je to zrovna tým, ale mám v sebe asociáciu, že mi býva psychicky stabilnejšie práve, keď energeťáky pijávam. Skočil som do obchodu a hneď som si kúpil 3 litre. Prvý liter už teraz do seba postupne nalievam, pričom v práci som pil malú plechovku (tá bola ale klasická, teda s cukrom a kalóriami..., zatiaľ čo tie litrové sú nízkokalorické a majú znížený obsah cukru, zvýšený obsah sladidiel). Je to asi chemický sajrajt, no niečo v tej žbrnde mi tam biochemicky zlepšuje náladu, znižuje citlivosť na stres a prejasňuje myslenie. Ak si dám 2 kofeíny a 1 taurín, tak to nie je to isté, ako keď si dám pol litra energeťáku. Cítim sa momentálne dosť skepticky, že by za ten rozdiel mal byť zodpovedný púhy placebo efekt a vsugerované očakávanie. Skôr mám tendenciu domnievať sa, že v tom zložení je taká kombinácia chemických látok, ktoré proste sadnú v mojom mozgu ako zadok na nočník, povedané slušne a korektne. Very Happy Tak skúšam zatiaľ kašľať, že to stojí peniaze a pomaly to pijem. Niekto fajčí a dáva peniaze do cigariet, a tiež mu to asi niečo dáva, hoci vie, že to aj škodí a je drahé. Tak mojou v tomto zmysle neresťou by mohli byť energy drinky. Len čo povie moje telo o veľa rokov neskôr... či sa nezahnusí tým všetkým a neochorie... Embarassed

Flush dnes zhoršená, ale neboli nalievania krvi do tváre. Pocity úzkosti teda v norme, skôr som sa "ružovel" zbežne ako vždy, možno na ulici trochu viac. Dnes som si s tým nerobil starosti, hoci mi prišlo v zrkadle na um, že som fyzicky špatný. To ma trochu dnes mrzelo a mal som pocity sebaľútosti - ale nie celodenné, lež sporadicky na pár sekúnd pri krátkom pomyslení na dané myšlienky. Slzenie dnes nebolo, sociálna interakcia s kolegyňami bola odmeraná z mojej strany, ale to preto, že sa cítim nepríjemne... žiaľ, neviem byť príjemným človekom, keď mi nie je dobre... very sad2 Blažení tí, ktorí vedia byť milí na okolie, hoci sami vnútri trpia...  Embarassed

Teď mám naplánovanú o ôsmej študijnú seansu do 23:00. Nechce sa mi jak fras. I disagree Musím sa nejak skonsolidovať a spraviť, čo je nutné. A potom po 23:00 mať voľno, dobre sa cítiť, že je spravené, čo bolo naplánované, a môžem sa venovať svojvôli. Okolo 1:00 by som rád zaľahol, ak sa bude dať. Yes

Želám Vám, priatelia, všetko dobré! Applause
matej
Únos

Ako sa dnes máš? 9 - Stránka 8 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Ut 14 marec 2017 - 17:07

Ahojte kamaráti/tky!

Dnes to zatiaľ bol celkom dobrý deň. Neviem sa však vymotať z kruhu myšlienky na chudnutie. Akosi ma to ráno chytilo a stále nad tým dumám a pozorujem sa, trebárs aj v zrkadle. V zime ako takej by som sa tomu viac venovať, aby som vyzeral trochu k svetu a nie ako taká knedľa. Ono pri zdravotných záležitostiach to vyzerá ako banalita, ale aj tak boli hodiny dneška práve týmto podmienené. Začína sa pomaly otepľovať a ja stále vyzerám tak že tričko by zaplakalo...

Ostatné bolo znesiteľné. Symptómy F25 sú najmä ukryté mimo správania a možno aj prežívania. Tendencia k pasivite a prípadne polihovaniu je prítomná a mrzí ma. Únava je neprimeraná výkonu, na druhej strane som sa naučil ju prekonávať, hoci to nie je vždy.

Bol som s kamarátom v krajskom meste, nechcel ísť sám, bolo lepšie, keď sme boli obaja. Vybehol som aj na záhradu, ale je na práce ešte chladno. Tak som popohládzal oboch kocúrov a to bolo asi všetko.

Prajem pekný deň všetkým a teším sa na vaše príspevky. Tuto
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Enusik Ut 14 marec 2017 - 18:52

Caute schizoforaci,
tak som tu dlhsie nebola lebo som nevedela, kde mi hlava stoji. Vela vybavovaciek, fitko, cestovanie, priatel a pod. Tak mam sa rovnako skvele ako naposledy, moja zbierka basni sa uspesne dostala do obehu a tlaci sa uz druha, z coho mam velku radost. Teraz mi to pise lebo som nasla muzu v podobe lasky Smile V aprili mam oslavu narodenin a krst, tak sa na to uz velmi tesim. Psik mal trosku zdravotne problemy ale uz sa lieci. Cez youtube videa som sa skontaktovala s teepkom zijucim v Brazilii(povodom american), ktory sa vyliecil z BAP aj bez liekov a odpovedal mi na kontakt na FB, tak sa tesim az dame v aprili chat na tuto temu, potom vam nieco zreferujem. S fitkom som skoncila a prihlasila som sa na spolocenske tance, kedze ma tanec viac bavi a pekne sa pri nom chudne, zatial som isla dole okolo 8kg, do juna to bude este lepsie, mam zo seba radost Laughing Tak dufam, ze sa vam tiez dari a ze mate svoje diagnozy pod kontrolou. Kisses I love you
Enusik
Enusik
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 51
Reputácia Reputácia : 19
Dátum registrácie : 02.01.2017
Bydlisko Bydlisko : vychodne Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F31,6
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Olanzapín, Depakine Chrono, Aripiprazol

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej St 15 marec 2017 - 14:15

Ahojte.

Žiaľ, včera a dnes mi bolo a je veľmi psychicky zle. V práci a večer som cítil silné, iracionálne úzkosti, prehnalo ma na wecko, strašná nervozita, vnútorné napätie, podráždenosť, rozklepanosť. Dnes počas doobeďajška úplne zjavná rozklepanosť, triasli sa mi silno ruky, nevedel som písať, silné napätie, pocity vyletenia z kože, silné úzkosti v mysli, v krku, v bruchu, iracionálna, ničím nepodložená frustrácia a negativita. Šéfka stratila so mnou trpezlivosť a bola na mňa nahnevaná, vôbec sa so mnou nerozprávala. Včera povedala, že neurotik je kok**. Dnes som ju požiadal o dovolenku na poobedie, dala mi ju, ale bolo vidieť celý čas na jej nálade, že je naštvatá. Zajtra idem sedieť do čakárne k lekárke, budem prosiť o nejaké anxiolytiká benzodiazepínového typu, alebo silnejšie lieky. Včera som mal strašne silné úzkosti, musel som si dať atarax, ktorý ma do polhodiny uspal. Stav hodnotím priamo na nemocnicu.

Po odchode z práce dnes som sa najedol, bol v solárku a kúpil som si aj chipsy a džús. Tieto skutočnosti mi pomohli, aby som nebol taký roztrasený a aby som mohol mame a Vám povedať, čo mi je. V súčasnej hodine však sa znovu začínam klepať a začína mi byť znovu veľmi zle. Skúšam všetko možné, čo by mi malo pomôcť, chytám sa každej slamky. Aj spánku, aj trasenia sa, aj sladkostí, aj prejedania sa, aj dovolenky, aj lekárky, aj ataraxu, dával som si včera aj viacej taurínu... skúšam aj kofeín, skúšam aj energeťáky, aj čistú vodu. Počas dneška som si robil dýchacie cvičenia, nepomáhalo. Nič nepomáha. Možno apaurin do sedacieho svalu by pomohol.

Skúsim dnes úplne vypnúť, snažiť sa čítať niečo motivujúce, alebo sa hrať na počítači. Skúsim nič neriešiť... ale napätie v hrudi, v rukách a nohách prudko stúpa a pomaly sa vracia na doobeďajšiu úroveň. A to, čo som cítil včera večer, to neprajem nikomu. Keby som vedel z čoho, ale ono to nemá konkrétny dôvod...

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto St 15 marec 2017 - 15:33

Ahoj Matej!
Som s Tebou. Drž sa kamarát!!! Tuto

community together
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Št 16 marec 2017 - 17:47

Skoré uzdravenie prajem Matej.

O mne, dnes celkom dobrá nálada, vyrovnanosť a nadšenie. Jednoducho pohodička ako sa patrí, dokonca prekonal som svoju lenivosť a únavu, idem si zahrať šach do klubu.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2281
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Št 16 marec 2017 - 20:23

Ďakujem Vám, kimi a Tuto, za podporu! Vážim si to. giving a hug

Ahojte. Wink

Dnes ráno som bol u psychiatričky. Po vysedení diery do stoličky ma prijala a bol som vnútri bezmála 25 minút. Prejednali sme hlavne 4 body:

- mám prísť na krv kvôli hladine valproátu
- predpísala mi Spitomin anxiolytikum, najprv 5mg ráno, 5mg večer a po týždni už smiem celú tabletku, teda 10mg ráno a 10mg večer, uvažovala tiež o zvýšení Invegy na 9 mg, ale zatiaľ sme to nechali ešte tak
- súhlasila s vypísaním formálneho tlačiva, ktorým mi zdôvodní zdravotné dôvody, pre ktoré by som si odložil obhajobu a štátnice na augustový termín, ako aj termín odovzdania diplomovej práce
- navrhla mi spontánne a sama od seba invalidný dôchodok, s tým, že skúsime ten čiastočný, "polovičný", v tejto súvislosti mi dala výmenný lístok klinickej psychologičke na kompletné psychologické vyšetrenie - zajtra, keď mi mama pôjde po razítko k všeobecnej, tak sa zastaví u psychologičky, ku ktorej som dávnejšie chodil, a skúsi ma objednať, dohodnúť termín

Okrem týchto bodov sme prejednali aj zimné obdobie, počasie, moje pokusy s liekmi, nedostatok vitamínov, slniečka, môj spánok, rozlíšenie medzi mojimi osobnostnými rysmi a chorobou.

V práci sa relatívne následne darilo, povinnosti odsýpali, ruky sa mi netriasli, nálada bola zlepšená. Komunikácia so šéfkou a kolektívom bola dobrá, aj som šéfke kúpil jej obľúbené smoothie na uzmierenie. Spitomin som si dal hneď okolo 11:00 po príchode do práce. Doma som sa zatiaľ najedol, vyrozprával mame a relaxujem, trošku som pozeral aj telkáč. Trošku mi je aj nevoľno od žalúdka a od hrdla. Pomaly pôjdem hádam aj spať... Embarassed

Stav hodnotím na 2. Druhé miesto
Všetko dobré Vám prajem, priatelia! Super!

matej
Cloud 2

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 8 z 85 Previous  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 46 ... 85  Next

Návrat hore

- Similar topics

Povolenie tohoto fóra: