Ako sa dnes máš? 8
Strana 29 z 88 • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 58 ... 88
Re: Ako sa dnes máš? 8
hodnotim tyzden na nejakych 80% odhadom,po polroku som bol opat medzi zivimi teda na grilovacke ktore trvala do osmej rana,popijali,pojedli a hlavne podebatovali,pozabavali a spominali na stare zlate casy,
co sa tyka rezimu, tak najtazie sa mi pocas neho citaju casaky a SI/SL elektotechnika ktora je tazka na citanie,mrzima ze som zase vynehal pracu v zagrade,ten plot snad ani nedostavam, plus dalsie roboty okolo zahrady a altanku,investoval som na material nemaly penaz a teraz to tam hnije,ale sak dobre,treningy ujdu,na sachove turnaje nechodim,ligova sezona zacina na jesen/zima,sipkova liga ta vyzaduje 20 eoruvu nedelu,na ktoru zial zatial nemam, poupravoaval som si vydavky a urobil s nima kratky proces,a bude aj raz do mesiaca sipkova liga hehhe, treba moc nespekulovat,
co sa tyka psychiky teda dusevneho stavu,tak je to pozvacsa same to iste kolom dookola, bolesti noh-napinanie svalstva priam ani nevsimam,ked tak raz-dva razy do tyzdna si uvedomim tieto bolesti a spomeniem na tazke chvile ktore som par rokov a a hlavne na zaciatku diagnozi mal,psychika ujde, neuvedomujuce sa hlasy a myslienky ma sprevadzaju dnom co dnom nuz pouzivam tam autoobranu,cize berem to ako fakt samozrejmost celeho dna,medikacia pravidelna bez vaznych vedlajsich ucinkov a dlhodoba co ma upokojuje,
co sa tyka osobneho zivota a jeho zakladu tak tam som nespokojny,zena,sex,deti,rodina,dom,byt su len rozpravky na dobru noc pre malych chlapcov,zivot je taky a ja starnem, hodiny dobili a uz nebudu bit,to viem isto,choroba a socialne zabezpecenie je totalne na hovnoo
vsetkym zelam vela zaujimavych pribehov v zivote a snad sa dozijeme medicunskeho zazraku
Dušan- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1604
Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
veru, na ten medicínsky zázrak sa pravdepodobne ešte načakáme. Inak napísal si pekný príspevok. Myslím si, že je len dobre, že si sa grilovačky zúčastnil a teda aj rozptýlil. Zdá sa mi, že si celkom aktívny človek a podobne ako Ty aj ja by som privítal nejakú tú finančnú injekciu. Určite som rád, že to máš takto s tou medikáciou a jej vedľajšími účinkami, len tak ďalej. Držím palce...
...............
Ahojte,
dnes som mal taký deň, no hmm. V "noci" som spal dve hodiny a trochu som bol vykoľajený. Na záhradu som tak preventívne ani nešiel, ale po obede ma to zrazilo do postele a dal som tých 4-5 hodín spánku. Pre dnešok som nič zaujímavého nezažil. Zajtra mám nejaké vybavovačky v okresnom meste, tak dúfam, že to dopadne OK. Ešte som rád, že sa mi podarilo spraviť akp. a snáď nejaký pokrok aj bude.
Majte sa čo najlepšie. Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4792
Reputácia : 773
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
mám sa celkom fajn. To, čo bolo treba zvládnuť sa, na mňa až prekvapivo, zadarilo. V tom som vďačný najmä otcovi, ktorý bol ochotný odšoférovať auto a uľahčil mi tieto záležitosti. Poobedie patrilo záhrade a z toho najmä polievanie (hmm... po poliatí prišla búrka...) a zber. Vlastne až tak nebolo čo riešiť, ale ako vždy sa mi rátal sviežejší vzduch a na chvíľku sa bol ukázať aj kocúr, hoci mal akosi naponáhlo.
Zdravotne vlastne dookola, podobne ako písavam. Osobne mám dojem, že dnes to bolo o čosi lepšie.
Inak, nič extra sa vlastne nestalo, hlavne dúfam, že vybavovanie bude maj aj správny efekt. Máme tu také búrkovejšie počasie , ale akosi to ide nejako bokom od mesta a dážď padá skôr inam.
Držte sa! S pozdravom Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
...
stratenaaa- Nový člen
- Počet príspevkov : 7
Reputácia : 1
Dátum registrácie : 23.07.2016
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
verím, že ďalší pohovor bude istotne lepší a úspešnejší, ako ten, čo spomínaš. Možno by bolo dosť vhodné porozprávať sa s doktorom/kou o týchto problémoch. Aj mne sa dávnejšie stalo, že som bol z novonasadenej kombinácie medikamentov mimo, vlastne som hneď aj išiel psychiatričke, ktorá mi nasadila niečo primeranejšie.
Držím palce nielen pri pohovoroch...
.................
Ahojte,
fúha, ani nemám až tak čo napísať, lebo som tak poslabšie v noci spal a povedal som si, že ešte by bolo vhodné si v doobedí zdriemnuť. Nebolo. Prespal som niekoľko hodín, až hanba. Nie som z toho nejak zvlášť nadšený, dohovie čo zasa bude v noci.
Zdravotne úplná klasika, takže neodôvodnená únava, pasivita, balkónové problémy a zvládnuteľné drobnosti. Tabakizmus po starom, netuším ako by som sa s tým popasoval.
Držte sa, myslím na vás, aby ste boli čo najviac fit. S pozdravom Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Stredy a soboty 20:00
Video projekt S duševní ne-Mocí v partnerství môžete sledovať na:
YouTube
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
určite na tom niečo bude. Inak, spomínanú únavu priebežne pociťujem odkedy mi pichajú Haloperidol depotne. Najhoršie bývajú práve rána a doobedie. Som vcelku rád, ak sa ako tak preberiem.
Keď počujem názov Zyprexa, tak mi hneď nie je celkom všetko jedno. S týmto liekom som si užil svoje...
....................
Ahojte,
do týchto hodín sa mám vcelku dobre. Zobúdzanie bolo síce nič moc, ale momentálne som OK. únavu pociťujem len sporadicky, vyspal som sa znesiteľne. Podľa všetkého pôjdem na záhradu aj na noc čo ma teší.
S pozdravom Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Čo teraz napísať? Na záhrade som bol silne presvedčený, že tam aj zostanem. Bolo tam fajn. V podstate som si však pobyt tam na noc akosi rozmyslel. Nebolo to pre nič vážne, alebo podstatné. Jednoducho mi zrazu prešla chuť tam byť len sám s knižkami a donesenými potravinami. Nabudúce...
Zdravotne by som to len "omielal" dokola. Celkovo mi je však fajn. Zvedavý som na zaspávanie, čo je však ešte ďaleko.
Majte sa čo najlepšie a napíšte! Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Čo sa týka Zyprexy tak roky ma síce držala stabilizovanú, no v akomsi útlme, depresívnejšom móde a super som z nej za krátky čas pribrala. Keď mi ju doktorky zmenila, bola som len rada. Vtedy aj ona dodatočne priznala, že sa z nej dosť naberá a hmotnosti (ukazovala mi tabulku liekov a tendencii priberat z nich) a aj priznala, že ma radsej držala mimo nejakých hypománii, či mánií, teda radsej v miernej depresii. Čo už, možno v tom čase som to akurát potrebovala.
xkrchnav, len znižuj prosím ťa opatrne, pomaly, lebo tie nálady nám vedia pekne skákať ...
Tuto, myslím, že si dobre spravil, že si na tej zahrade neostal sám. Ono je fajn podla mna počúvať aj akúsi svoju intuíciu a plany obcas aj prehodnotiť. Viem, že som vravela, že možno ta zmena prostredia z mesta na zahradu Ti možno prospieva, ale ono vždy je to inak, každý deň, týždeň je iný, inam nas okolnosti posúvajú (dvakrát do tej istej rieky nestúpiš).
Moj syn by povedal: "z mamy zas vraví kniha plná múdrostí"...
Vcelku som dosť v poslednom čase ukecaná a aktívna, prevažne by som povedala, že v hypománii. Je pravda, že mam doma veľa práce, všade vidím robotu a spomalujem až okolo 22-hej večer. My slím, že aj ked pomalšie, predsa len spejem k stabilizácii mojich nálad. S plačom a ľutostivosťou sa to strieda menej a začínam sa viac usmievať. Hádam aj menej frflať tým mojim dvom mužom doma.
Mužovi končí 2. týždeň dovolenky, stále je čo robiť v dome okolo detskej izby (vdakabohu uz tam treba len uložiť nabytok, ale to si chce syn ešte premyslieť ako-čo). V podstate až dnes som začala poriadne upratovať prach a spinu, čo sa počas prac na odtoku z kuchyne a tej podlahy v izbe, po dome roznosila. Mám čo robiť skakať okolo dvoch chlapov, variť, prať, atď. Vonku sme predvcerom a včera kosili a konečne postavili a napustili bazen a sprevadzkovali k nemu nový filter. Snad, ak nam pocasie bude priať cez vikend sa u nas nejaká mladež a manžel okúpe (ja mam osobne radsej sprchu v kupelni... ked nemusím slnku sa vyhýbam). Zajtra príde aj dcera a zať, ale oni akurát tak budú lietať medzi nami, svatovcami a kamarátmi. Budem rada, ked sa stihneme trochu normalne pozhovarať.
4 dni (aj s cestou) sme medzičasom boli s manželom a synom v Liptovskom Jáne, absolvovali dve tury (jednu celodennú 800m a druhú poldennú 400m prevýšenie) + nejaké prechadzky dolinou a aj Lipt. Hrádkom. Máme aspon aj nejaké zažitky, nielen tu robotu okolo domu, dvorov a záhrady.
Majte sa dobre! regina
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 669
Reputácia : 296
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
Som dosť rozrušený, takže neviem, či dobre zoštylizujem myšlienky v tomto príspevku. Mám za sebou napätý deň, ktorý ma psychicky dosť rozkolísal. Totiž včera a predvčerom som vypratával svoju izbu, aby v nej zostal iba nábytok, ktorý majú odviezť. To zabralo kopec času, námahy. Najviac stresu som však mal dnes, keď prišli šofér a dispečer. Stala sa totiž taká vec, že ten predajca v Ikei mi zle nahodil objednávku - podľa nich som mal zaplatené len odvoz postele a 1 skrine (2 m2). A podľa montážnikov som mal nahlásené vraj len 1 posteľ montovať a 1 skriňu. Neviem, ako to tí predajcovia nahadzovali, lebo ja som naozaj im to vysvetľoval, myslím, dosť jasne. Dokonca som mu povedal, že chcem zvoz aj televízora, aj som si za to zaplatil, a tu zrazu šofér mi vraví, že Ikea televízory nepredáva, a teda ani nezváža. Nakoniec to dopadlo pomerne dobre v tom zmysle, že sme sa aj u zvozcov, aj u montážneho tímu dohodli na dodatočnom vyrovnaní, takže som si ešte doplácal dokopy asi 100 eur dnes len tak. Ale najhlavnejší je výsledok, a síce že mi naozaj po celodennom čakaní všetko doviezli, všetko odniesli, a montážnici všetko zmontovali. Žiaľ, jedna skrina je obitá celá, takže na tú mi montážnici vystavili potvrdenie o poškodení, volal som do Ikey následne, zaregistrovali moju reklamáciu do systému a už len treba poslať sken montážnikovho potvrdenia + fotografie poškodenia. Výsledne podľa call-centra mi dovezú nový kus, pričom aj dovoz, aj montáž už bude gratis. Teraz už sedím v "novej izbe". Neviem sa z toho však nejak extra tešiť, lebo som veľmi rozrušený, mám v hlave veľa myšlienok, zrýchlený tok. Som aj vystresovaný z toho, že frflali a že to bolo také akoby zle zmenežované, a pritom to bola evidentná chyba na strane tých predajcov, čo mi vystavovali objednávku. Dosť sa tu dnes búchalo, trieskalo, vŕtalo. Celý byt máme zahádzaný mojimi vecami, ktoré zajtra idem naspäť pomaly vracať do izby. Mal som pocit výrazného chaosu a straty kontroly. Bál som sa tiež, či budem mať dosť peňazí a koľko im dám ako tringelt. Dole pod vchodom bolo na chodníku "na obdiv" celý starý nábytok, ľudia chodili a mal som pocity sledovania, že sa všetci susedia dívajú, že čo to furt vynášajú, prečo to zavadzá, prečo furt blokujú výťah, prečo robia hluk. Bolo na mňa dnes priveľa sociálnych interakcií, navyše plných sporu, oponovania, montážnici dačo po maďarsky nadávali. A ešte som musel dvakrát volať do call-centra Ikey, raz kvôli zvozu televízora a raz kvôli reklamácii. A viete ako ja a telefonovanie - bol to des. Aj sa mi celkovo celý deň triasli ruky, aj hlas. A keď som im podával peniaze, tiež som bol celý rozklepaný, asi si o mne teraz myslia, že som nejaký čudák alebo miestny hlupáčik. Ale tak tringelt som im dal, snáď dosť uspokojivý.
Navyše som cez deň vypil 1,3 litra energeťáku, takže to teraz povzbudzuje moju vystresovanosť. Obvykle mi energeťák a jeho naspídovanie urobí dobrú náladu a príjemnú čulosť, ale teraz cítim napätie, stres, stále dokola rozoberám situácie z dnešného dňa. Povzbudilo ma, keď mi otec povedal, že som si dobre kúpil a že sa mu aj skrine páčia, i posteľ. Mame sa páči tiež farba a koberec. Záclony sú žiaľ dlhé, takže musím ich ešte cez týždeň dať skočiť skrátiť - to bude zas ďalšia sociálna interakcia, ktorá nebude ľahká.
Zajtra plánujem pokojné upratovanie, zapĺňanie nábytku vecami, čo mám ešte zatiaľ dočasne v iných miestnostiach bytu. A už byť pokojný, mám na to celý víkend, tak snáď sa budem cítiť ok. Ešte neviem, ako teraz zaspím... navyše nie som zvyknutý na túto posteľ a tiež som zmenil aj jej orientáciu a polohu v rámci izby. Tímy odišli až niekedy o 18:40, takže odvtedy sa ešte ukľudňujem, zatiaľ nie úspešne.
Inak cez týždeň som sa mal celkom dobre. V práci ok. Nálady boli fajn, pravidelnejšie ma ale bolela hlava a ako negatívum uvádzam, že mi priveľmi chutí jesť. Dosť sa posledný týždeň prežieram, limit žiadny. Neviem sa teraz ani odvážiť, lebo váha je kdesi v niektorej krabici voľakde... to musím postupne zas vybaliť a nájsť v novej izbe pre ňu flek.
Stav hodnotím na 2-.
Ďakujem Vám za vypočutie. Prajem Vám, aby ste boli v pohode a psychicky sa Vám darilo a prosperovalo. Držme sa, priatelia.
S úctou
Matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5069
Reputácia : 941
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 669
Reputácia : 296
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5069
Reputácia : 941
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Strana 29 z 88 • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 58 ... 88
» Ako sa dnes máš? 14
» Ako sa dnes máš? 7
» Ako sa dnes máš? 15
» Ako sa dnes máš? 16