Ako sa dnes máš? 8
Strana 21 z 88 • 1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 54 ... 88
Re: Ako sa dnes máš? 8
Mischelll,
tiež si myslím, že pokojne sa s ním stretni a potom sa uvidí. Nič nikomu nesľubuješ, nijak sa nezaväzuješ ak sa ideš s niekym na živo pozhovárať. Krok po kroku. Tiež bývam na dedine, takže tie reči poznam, ale možno je to vekom - už si z nich starosti nerobím. Je to vizitka tých ľudí, čo tie reči robia. Jedno je to čo o tebe ľudia rozpravaju a druhé, čo vieš o sebe sama. Sama vieš čo je pravda. Ked som bola mladá chodila som vela von, mali sme partiu - chlapci, dievcatá- chodili sme aj po krčmách, baroch, zábavách, varili sme guláše. A ver mi, tie zážitky, ten spoločenský život, stáli za tie reči čo sa o mne a mojich kamarátkach viedli. Nehovorím, že mi to nevadilo, ale som sa pre to nejak netrápila, skor som sa obcas niekoho spýtala, prečo také rozpráva o mne, ale aj to bolo zbytočné. Naša suseda (teda pri dome mojej mamy) je velmi nepríjemná a doslova zlá osoba, o nikom pekne nerozpráva a sústavne sa starala o moju povesť v dedine. Ešte aj pred vydajom akurát pracovala s mojou buducou svokrou a také koniny jej o mne narozprávala, že svokra nevedela čo si má o mne myslieť a iste si ani nič dobrého nemyslela. Moj muž ma však poznal velmi dobre (bol roky súčastou nasej partie, boli sme dlho len kamarati), takže on vedel koho si berie. Aj teraz tvrdím, že takíto ľudia ako napr. naša suseda sú vlastne nediagnostikovaní psychicky chorí - veria tomu čo si navymýšľaju, čo kdekomu narozprávaju a pritom seba a svoje chyby nevidia. Svedomie nemaju. Ale ver mi, božie mlyny melú pomaly, ale isto - vidim to. Roky sa jej nič zlé nedialo, ale stále to má ťažsie, tiež má svoj kríž, na ktorý si však očividne sama "zarobila". Musíš vsak poznať sama svoju cenu, mat vlastné sebavedomie a aj rozumní ľudia v dedine vedia alebo časom zistia čo su reči, závisť, zloba - kto to vlastne hovorí. Hľaď si svoje šťastie, svoj život a tie reči to neovplyvnia pokiaľ im sama nebudeš prikladať nejakú väcsiu váhu.
Prajem ti, aby stretnutie fajn dopadlo, ber to tak, že je to šanca na nový vzťah či už priateľský alebo iný - v každom prípade u nas introvertov sú tie vzťahy vzácnosťou - treba im dať šancu. Keď to nevyjde, vždy sa z toho dá vycúvať a zas si z toho odniesť len to dobré.
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 669
Reputácia : 296
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
A ako sa mám? Veľmi ma teší aj to, že čo som sa na manžela tu minule sťažovala, sme si postupne vyjasnovali a "svitá na lepšie časy". Tento víkend bol veľmi fajn, vôbec nebol podráždený, práve naopak. Ani sme sa raz nepohádali a aj syn to tak pociťoval, lebo moja mama mi povedala, že sa jej tak vyjadril, že nevie čo sa s tatom porobilo, ale že tento víkend je v pohode. Dnes som bola mierne unavená z pracovnej vyťaženosti cez víkend a zrejme som potrebovala dlhsí oddych lebo hoci som bola hore od 6stej, striedavo som medzi chatovaním s dcerom a manželom pospávala až do 11stej a aj potom som šla ešte na pokec k mame. Pokec s ňou je mojou každodennou terapiou. Teší ma, že aj moj syn má k nej podobný vzťah a hoci väcsinu rodiny unavuje že je nahluchla a treba s nou hlasno a pomaly hovoriť, on sa tiež s ňou rád porozpráva.
regina- V.I.P. Bronze
Zdravotný stav
Súčasná medikácia:
... tak každý bude vedieť, na čo a aký príspevok, hoci i starší, reaguješ, takže sa zašlá téma takto obnoví, alebo ešte čo-to sa k nej dorieši. Držím palce a som veľmi rád, že sa Ti celkovo darí a aj víkend si mala fajn. Maj sa pekne.regina napísal:skúška raz dva tri
Ahoj Lístie. Vďaka za reakciu, zobral som si z nej čo najviac dobrého, ako sa mi len ponúkalo. Priznávam, že moja únava pravdepodobne je skôr prirodzená, asi budeš mať teda pravdu, že je to vec záťaže, deficitu spánku, počasia, stresu, pracovnej náplne... a tak podobne. Budem sa snažiť svoju únavu teda chápať aj ako signál, že jej smiem niekedy aj vyhovieť a počúvnuť ju, urobiť si trebárs aj viackrát za týždeň pasívnejší večer a nechcieť byť stále len činorodý, lebo to ani zdraví ľudia nie sú stále aktívni. Je prirodzené, že človek často vypína a odpočíva. Nesmiem si namýšľať, že moja únava je niečo zlé, čo musím nutne za každú cenu potlačovať kofeínom, a nebodaj byť veľmi úzkostný a nešťastný, ak kofeín nezaberie. Musím to brať celé viac pragmaticky a akceptovať, že istá hladina a istá miera periodického návratu únavy je normálna. Môžem byť vlastne rád, že už o tej desiatej večer som vôbec spavý - sú ľudia aj tu na fóre, ktorí by vtedy spavosť uvítali a nemajú ju. Takže aby som to zhrnul, ďakujem Ti, Lístie, za inšpiráciu, vonkajšie nezaujaté posúdenie a názor. Držím Ti silno palce, drž sa.
Ahojky.
Dnes zhruba dobre, stav asi na 1-. V práci ok, ráno sme mali školenie a poradu, ktorej témou bol proaktívny predaj. Cez deň bolo pomerne málo roboty, aj som sa miestami nudil. Tým, že som išiel do práce už na ôsmu, tak ma šéfka pustila o hodinku skôr domov. Teď som dopil kávu a malý drink. Zajtra mám deň dovolenky - doobeda vybavím zubárku, rontgen pusy, očnú. U zubárky si dám pri vŕtaní kazu určite pichnúť injekciu. Bola by to moja prvá injekcia pri oprave kazu - doteraz mi vždy kazy všetci zubári vŕtali v histórii môjho života "naživo" a bolestne. Idem ju požiadať zajtra o injekciu, internet mi dodáva odvahu, že vraj je to bežné a normálne. Poobede budem dokončovať seminárku na Diplomový seminár. Dnes som kilojouly dodržal, mám asi 6300. Uvidím, či si to ešte nepokazím, lebo niekedy na mňa prídu nečakané chute práve okolo dvadsiatej...
Držím Vám, kamaráti, palce. Myslím na Vás a želám Vám všetko dobré. Ahojte.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5069
Reputácia : 941
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
veru aj u mňa je to so zubárom niekedy otázne. Zvyknem sa popýtať, či zákrok bude bolestivý a vtedy poprosím o injekciu. Napriek tomu, že je zubár môj spolužiak zo ZŠ, nemávam z toho dobré pocity. Predpokladám, že v tejto chvíli to už máš za sebou a zuby sú už v pohode.
Tie večerné chute mávam podobne ako Ty, ale tak až okolo polnoci. Keď niečo malé zjem, tak sa mi aj lepšie zaspáva. Niekedy však postačuje šálka teplejšieho mlieka.
........................
Ahojte všetci,
dnes bol taký skôr lepší deň. Síce únava je prítomná, ale bol som rád, že som sa na záhrade prekonal a znesiteľne vypomáhal. Netvrdím, že to bolo nejako svetoborné, ale predsa... Mrzí ma, že sa mačence kdesi zatúlali a aj keď som s našimi odchádzal stále ich susedovci hľadali. Inak nič extra. Niečo som napísal do témy "Vcelku ma teší". Dnešnému dňu môžem dať tak 2+.
Myslievam na vás všetkých a dúfam a prajem, aby ste boli čo najviac v pohode a fit. S pozdravom Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4792
Reputácia : 773
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
pred chvíľou som dorazil zo záhrady a môžem napísať, že bolo vcelku dobre. Mačence poznávajú okolitý svet, teda sú im všetky kúty blízke. Vyzerali ako "nevesty", lebo povymetali všetko čo sa dalo a nalepilo sa na nich mnoho pavučín v šope... Dosť času na záhrade som čítal a našim som bol "k ruke", keby čosi potrebovali. Celkovo bolo priteplo na nejaké tie výkony, tak sa robili len tie menšie veci v tieni.
Dnes bol pre mňa dosť nenáročný deň. Vlastne únavu som pociťoval, ale v zásade to nevadilo, práve kvôli tej ľahkosti a praktickej bezproblémovosti. Iné veci, ktoré nazývam "drobnosťami" boli pomerne v norme, ale stále nie som nadšený s tými "hlasmi" na balkóne. Tabakizmus nezmenený, stále dávam tú krabičku/deň. Ostatné, ako "strachy", polihovanie, pasivita, úzkosť... v podstate pod čiarou a nemusím sa sťažovať.
Majte sa pekne a nech sa darí Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
CHINAMAN- V.I.P.
- Počet príspevkov : 567
Reputácia : 94
Dátum registrácie : 23.01.2016
Vek : 34
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify, kventiax, escitalopram, akineton, nebilet
Ako sa mám? Na túto otázku niekedy zvyknem odpovedať, že občas aj dobre. Dnešok som tak viac preleňošil, bol som síce v meste, ale to boli len také miniprechádzky raz za účelom pošty, druhý raz kúpiť niečo na večeru. Zdá sa mi dosť teplo, tentoraz sa fakt neteším na zaspávanie. Nejaké extra novinky nemám, akp. už ani netreba spomínať.
Zdravotne podobne ako písavam, chcelo by to viac životu a iskry...
Majte sa. Tuto
PS: Pozývam vás na Zello dialógy o 20:00
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Dnes sa mám rozmanito. Je v tom aj kúsok dobrých pocitov, ale aj zmes smútku a frustrácie. Dobré pocity plynú aj z väčších vecí, napr., že ma šéfka dnes pustila domov učiť sa už o 13:30, ale aj z menších vecí, napr. že som si tipol 50 centov na brexit v referende, a vyhral som 2 eurá. Smútky a frustrácie vychádzajú napr. zo školy, ale najviac z mojej vnútornej spirituálno-psychologickej krízy. Mama je taká, že ona tieto veci vôbec nerieši, nemá na to názor, smrti sa nebojí, resp. nie že nebojí, neexistuje pre ňu, nerieši ju. A ja trávim všetky dlhšie chvíle uvažovaním o smrti a posmrtných stavoch. Neviem si nijak pomôcť, cítim sa veľmi bezradne. Závidím úprimne ľuďom, ktorí tieto veci majú v pohode poriešené, či už v zmysle jedného systému, druhého systému či inakšieho systému, ale proste majú nejaký svetonázor a ten ich uspokojuje a robí pokojnými. Ani neviete, priatelia, aké máte šťastie, že máte kľud v mysli a neriešite ustavičné pocity viny. Neviem, odkiaľ to mám tie pocity, nikto ma k nim nevychovával, nikto z ľudí mi tie pocity nevytváral. To len ja a moje nazeranie na realitu, moje intenzívne svedomie, a pocity, že sa ma všetko nejako týka a je nejakým spôsobom "aj o mne". Joj, ani neviete, ako strašne zlý človek sa cítim. Teraz zomrieť, tak by som v momente upadol na dno horúcich pekiel naveky vekov... Čo sa týka šance zbaviť sa svojich pocitov viny raz a navždy, si prídem dosť ako stratený prípad. Mám taký pocit už dlhšie, že kvôli charakteru môjho svedomia som jednoducho už premárneným ľudským bytím. Azda Vy ešte máte šancu, druhí sa možno ešte dokážu postaviť svojej vine, možno naše deti, alebo vnuci... ale ja už akoby nie. Cítim sa ako obeť kultúry, ktorá sa už kultúre nemôže spriečiť, lebo ho načisto ovláda skrz prísne svedomie. Môžeme meniť kultúrne podmienky, náboženské, filozofické, politické, ale to je dlhý proces viacerých generácií, možno naši vnuci už budú na tom lepšie, čo sa týka viny. Je super, že mnohí z Vás už teraz odzrkadľujete skutočnú možnosť, že sa dá bez viny žiť. Obdivujem Vás a skladám Vám poklonu.
Zajtra mám skúšku, tak sa idem teď trochu učiť. Držte palce, priatelia.
S úctou
Váš kamarát Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
v súvislosti s tvojim premýšľaním mi hneď napadlo ako mi psychologička povedala: "Aj veľa premýšľania škodí...". Súhlasím s ňou. Je to neplodné a neraz to vedie k frustrácii. Tak sa život určite neužíva. Nemali by sme robiť veci, ktoré nas nerobia radostnými, šťastnými. Myslím, že by to chcelo práve prečistiť hlavu nejakým pohybom, turistikou, bicyklovaním,... Len tak zajsť do prírody a obzerať sa.
Včera večer som aj ja bola akási znechutená, unavená a mala som isť polievať záhradu. Vobec sa mi samej nechcelo, ale rastlinky si to žiadali. Šla som len z povinnosti s velkým sebazaprením a s pocitom znechutenia, že "všetko je tu na mne". No ako som tak hadicou polievala, hladela na rozprašujúcu vodu a západ slnka, krásne ma to upokojilo. Dnu som vsak o 21,15 hod. prišla úplne inak naladená, i ked stále ustatá z celého dňa.
regina- V.I.P. Bronze
Zdravotný stav
Súčasná medikácia:
divím sa, že pri takom veľkom pracovno-študíjnom nasadení máš aj kedy sa zamýšľať nad takými vecami ako je smrť, alebo čosi podobné. Možno aj preto, že na škole máte takéto záležitosti pomerne dosť zastúpené a máš to tak trochu v programe. To by ani tak potom nevadilo.
Držím palce na skúšku!
..............................
Ahoj regina,
nám to tu troška popršalo predvčerom, ale zajtra už budem musieť aj ja polievať, aby rastlinky nepoľahli. Hlavne sa teším na rajčiny, niet nad čerstvo odtrhnutý červený plod.
..............................
Ahojte všetci!
Ani neviem čo sa stalo, ale tento piatok bol v znamení spania v celej našej domácnosti. Doobedie som prespal úplne komplet a po ľahkom obede som len zažmúril oči a bolo sedemnásť hodín. Bol som iba ak v obchode po drobnosti, a môžem len skonštatovať, že je to tu všetko v okolí dosť rozpálené. Som rád, že tu mám vetrák, pri ktorom trávim väčšinu času. Celkovo je mesto v poobedných hodinách pomerne dosť vyľudnené, nikomu sa do páľavy nechce... Dnes bola taká okolnosť, že kamaráta-suseda odviezli do nemocnice, asi kvôli srdcu, tak dúfam, že bude čoskoro zase fit. O sebe niečo napísať? Vlastne dookola to isté, som len zvedavý či v noci aspoň trochu pospím. Už začínam brať ako samozrejmosť, že únava je prítomná, tak sa asi budem musieť prekonávať.
S pozdravom pre všetkých! Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
V toto poobedie som sa snažil dosť usilovne o prekonanie svojich pocitov vín, a síce tým spôsobom, že ich vedome odmietnem, resp. som si čítal všemožné argumenty, ktoré mi majú moju vinu spochybniť. Do značnej miery mi to zabralo, ale už ma poznáte, že sa mi ťažko vzdáva niečoho tak zažratého a zakoreneného, ako je pohľad na svet. Voľakedy sme o tom diskutovali s kweckom, snáď sa má naďalej ona dobre, tak ako už aj vtedy. Snažím sa prezentovať seba ako nepatrný kúsok vesmíru, ktorý prakticky nič neznamená a nič sa okolo neho netočí. Tieto predstavy sú velice oslobodzujúce, ale ešte ich nemám pod kožou. Iba začínam. Mením trochu svoje "vyznanie" ohľadom posmrtných stavov (na viacej neteistické, až ateistické), alebo také niečo. Samozrejme, nechcem tým vytvárať priestor pre náboženskú diskusiu, skôr by som poukázal na skutočnosť, že mnoho z mojich vín sú pociťované ako niečo psychiatricky relevantné, napr. aj moje svedomie je značne psychoticky poznačené. To, čo si pripisujem za vinu, nie je totiž normálne ani u rádových vyznávačov. Takže je to niečo, ako keď som musel zavrhnúť "sväté obrázky" v izbe, lebo som cítil, že ma "pozorujú", mračia sa na mňa, hýbu očami, posudzujú ma, čítajú mi myšlienky. Tak teraz zas treba urobiť nový, ďalší krok, ďalší krok k oslobodeniu. Isteže, za ustavičnej snahy o vzájomnú toleranciu a medziľudské porozumenie, určite nehodlám nikomu jeho pohľad na svet riešiť. Skôr iba pozorujem, že konkrétne ten môj je do značnej miery pomýlený, psychózou poznačený a jednoducho mi je zdrojom určitej formy utrpenia. Ale inak, pokoj a mier medzi nami! Mám Vás rád takých, akí ste.
Cítim sa teda už večer náladovo lepšie. Popíjam drinky a pomaly sa učím. Učím sa dejiny teórie hodnôt, je to vcelku zaujímavé, je šanca, že budem v noci aj trochu spať. Keby nie, tak pozdravím v téme o spánku.
Prajem Vám, priatelia, dobrú noc a super víkend.
Váš kamarát
Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Ps Matej pls daj sem smilika pivka. Dakoval.
CHINAMAN- V.I.P.
- Počet príspevkov : 567
Reputácia : 94
Dátum registrácie : 23.01.2016
Vek : 34
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify, kventiax, escitalopram, akineton, nebilet
Strana 21 z 88 • 1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 54 ... 88
» Ako sa dnes máš? 14
» Ako sa dnes máš? 7
» Ako sa dnes máš? 15