Ako sa dnes máš? 8
Strana 12 z 88 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 50 ... 88
Re: Ako sa dnes máš? 8
dobrý odpočinok je určite základ celkového fungovania. Kedysi som mal podobný problém, pravdepodobne to aj pretrváva... Rozhodne i nezávidím únavu v práci, ťažko vtedy podať výkon.
........................
Ahojte všetci,
dnes som mal dosť spavý deň. Ráno som v búrke išiel na krv pre ten tlak. Doma som "odkvacol" a prebral som sa až na obed, po jedle a neskôr som spal zase. Neviem čo to bol za "zvláštny" deň. Zajtra mám ísť psychiatričke po injekcie a recepty. Zdravotne taká klasika, takže nič nové vám nepoviem (únava, pasivita, "lenivosť" a zvládateľné drobnosti). Majte sa pekne. Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
ja som v o nieco lepsej nalade a sebavnimani, bo sa mi podaril suppa cosplay Egyptanky, ktory chcem pri prilezitosti 10 tisic navstev (co teraz ale nie a nie dosiahnut ) uverejnit na blogu. Takze to mierne napravilo ten obraz seba samej, kedze som na ten cosplay pomerne hrda. Okrem toho pred par dnami dosiahli jedinecne navstevy na den rekord 315 ludi, coz je parada. Takze v tomto smere sa dari a jde se dal...
Po psychickej stranke inak OK. Nateraz nie su myslienky na ublizenie si. Diabetes sa kapku upravil.
Majte sa a drzte sa
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
tak dnes som bol u terapeutky po dlhej dobe. Celkom fajn. A chcel som vás ešte pozvať (je tu už pár nových tvárí) na zello. Viac sa dozviete v tejto téme:
https://www.schizoforum.net/t423p36-topic#16693
prípadne na mojej stránke:
http://krizovatkaduse.osvobodse.cz/zello-dialogy
Nebojte sa radi všetkým uvítame.
Majte sa všetci pekne nech sa hodnotenia dní známkujú čo najlepšími známkami .
Jožin
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
ešte jednu pripomienku dávam do hlavnej témy. Ide o Harm Reduction Camp - 4 dňový pohodový víkend s rodinami v krásnych horách Beskyd. Prosím všetkých záujemcov nech preskúmajú túto tému:
https://www.schizoforum.net/t476p12-topic#16703
platí to aj pre súčasne prihlásených, napríklad prosím ApbtCandy alebo Marcel o poslanie mailu aby sme mali kam poslať info k platbe.
Díky moc, prípadnú diskusiu prosím rozvíjajme k špecifickej téme nech tu neblokujeme hlavné vlákno.
Ak sa niekto chce ešte pridať píšte čo najskôr aby sme to zariadili podľa kapacity.
Jožin
xkrchnav- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Dnes sa mi dobre vstávalo, hoci kúsok pred deviatou. Ponáhľal som sa na polikliniku k môjmu všeobecnému lekárovi po výsledky krvi a následne psychiatričke. Bol som rád, že všade nebolo príliš veľa ľudí a čas čakania nebol dlhý. Pomerne rýchlo som sa vybavil aj v lekárni, to bolo "raz-dva". Ešte pred obedom som bol doma. V poobedí som bol akýsi (zasa) unavený a žiaľ som zaspal. Znamená to, že som si zase natiahol čas zaspávania v noci.
Zdravotne tá únava nič moc, ale aj to (sa mi zdá) vidím zlepšené oproti včerajšku, keď som bol "skapatý". Pasivita a "lenivosť" je prítomná, ako dôsledky únavy a trochu ma to aj štve. Z drobností dnes nevyskakuje výraznejšie nič.
Majte sa čo najlepšie a to nielen zdravotne. Pozdravuje vás Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
J.
xkrchnav- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 673
Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
driemal som asi dve hodiny a je pravda, že som si mal asi natočiť budíka. Na druhej strane som bol na dvoch depotoch a navyše som bol aj rozrušený z výsledkov krvi (našťastie všetko OK). Na jednej strane som driemanie uvítal, opačne však bez Gerodormu by som asi ani o jednej, druhej nezaspal. Pamätám si z V. Zálužia, že poobedný spánok bol priam povinný aj na akútnom, aj na otvorenom. Myslím si, že je takéto zdriemnutie celkom prospešné, síce stačila by polhodinka až hodinka.
....................
Ahoj Meretseger,
spánok vie osviežiť, ešte mrknem na Tvoj blog...
....................
Ahoj Regina,
je len dobre, že po záťaži si si oddýchla a načerpala nových síl.
....................
Ahojte všetci,
práve som sa vrátil z kamarátovej chalupy, kde sme sadili rajčiny, teda som skôr vypomáhal, bolo to fajn, dúfam, že úroda bude primeraná aspoň námahe. Inak nič zvláštne ani výnimočné sa od minulého príspevku nestalo. Plánujem si čítať, alebo Net spojený s TV.
Dobrú noc a svieže prebudenie praje Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Zaujímavé, že po tých biednejších dňoch príde aj dačo potešujúcejšie, ako aj bolo dnes. Za spanie mám body dole. Vstal som na lieky, ale že si ešte zdriemnem, načo ma kamarát zobudil telefonátom skoro až po pol dvanástej. Tak ráno aj doobedie bolo "mimo". Po obede som s otcom išiel robiť seno, nebolo toho priveľa, ale ako mládza to bude pre susedove králiky super. Mačence stále treba kŕmiť, ale už sa dostavujú úspechy v podobe jedenia stravy pre mačiatka z misky. Ešte sa teším na Zello o ôsmej, dúfam, že sa pripojíte... Som však zvedavý na zaspávanie. V akp. mi zostávajú len dva materiály.
Zdravotne z drobností zase vyčnieva únava a nechuť do činnosti, treba sa mi dosť prekonávať. Inak sa cítim fajn.
S priateľským pozdravom a želaním pekného dňa Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Vrúcne Vás všetkých pozdravujem. Neviem, akými slovami by som sa konkrétne ku každému vyjadril, preto aspoň vedzte, že aj ja Vás horlivo čítam a všetkým Vám držím palce. Máte zaujímavé osudy a píšete každý deň zaujímavé príbehy, nech už sa Vám zdajú akokoľvek obyčajné. Strašne sa interesujem, ako si nažívajú iní ľudia a čo bežného porábajú, preto ma v tomto zmysle fascinujete a inšpirujete. Ďakujem Vám, že ste súčasťou aj môjho života. Držte sa, priatelia.
Tieto dni evidujem psychické zlepšenie. Som siedmy deň na zvýšenom Escitile (20mg), pričom počiatočná nervozita a podráždenosť sa už upokojila a premenila sa na jemnú nechuť k smúteniu. Akoby som mal narušený potenciál rozosmutniť sa, ľútostiť alebo vyčítať si voľačo. Nezdary, stresy a problémy ma majú tendenciu skôr trochu "pohoršiť", alebo podráždiť smerom k hnevu a takpovediac akčnosti. To mi napomáha hľadať ihneď dajaké riešenie alebo nechať psychický tlak plávať preč ignoráciou alebo popretím problému. Vnímam tieto zlepšenia stavu ako následok dvadsiatky escitalopramu a pravidelného večerného Orfirilu. Trochu musím hlásiť zvýšenú konzumáciu kofeínu... liter energeťáku v práci a doma ešte pol litra večer. K tomu asi 3 litre rôznych vôd a limonád. Kafíčka a kofexy však momentálne neužívam, naopak dal som si Acutil (ginko bez kofeínu). Takže vychádza to podľa etikiet na plechovkách na 480mg kofeínu denne, čo je, zdá sa, prehánanie. Pravidelne si merám tlak, mávam naďalej v norme aj po požití, niekde okolo 115/65. Srdce nebúši, skôr so železnou pravidelnosťou mi tep okolo 22:00 klesá pod 60/min. Mal som dve nezdarné noci, kedy som sa okolo 3:30 nadránom budil, ale nakoniec som ešte zaspal.
Trochu som sa pohol so školou, čítam si aj dnes jednu filozofickú knihu, ktorú mám zrešeršovať. Budem pomaly končiť prvú kapitolu zo štyroch. Predstava je dnes to dočítať - čiže ešte 107 strán do 2:00 v noci. Idú na mňa opary únavy, tak neviem, nesľubujem, ale snažím sa to nejak bojovať.
V práci zhruba ok. Bolo vždy čo robiť kontinuálne, takže čas ubiehal plynulo. Nálady na pracovisku boli prívetivé, a to aj z mojej strany. Komunikatívnosť bola zlepšená, naďalej sa však vyhýbam telefonovaniu, dnes som nezdvihol celkovo 4 telefonáty, ktoré som dal zdvihnúť kolegyni.
Stav hodnotím asi na 1- až 2+.
Inak nemám ani nič zaujímavého... dni nemám bohaté na udalosti, skôr riešim len veci, ktoré sú kvázi vecou rutiny. A tak si veci ozvláštňujem aspoň sem-tam fresh-šťavami, alebo drinkami, alebo rozprávaním sa s rodičmi, alebo teda týmto fórom, ktoré predstavuje základ môjho voľnočasového vyžitia.
Ďakujem Vám za prečítanie a prajem Vám pekný večer, priatelia, dobrú noc a vydarený piatok. Ahojte.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
stručne, ráno o siedmej do mesta kde som nevybavil nič dôležité, prišiel som o 12tej dom a od jednej som spal a polihoval do 18:30 vypil som 0,5l kofoly a išiel na bike. Dal som si lajt okruch 20km prišiel domov o 20:30 pohral sa so psom a chystám sa do sprchy. Fyzicky sa cítim super, poobedný spánok mi pomohol regenerovať a prestal ma bolieť krk. Po stránke psychickej dosť bieda, boli úzkosti, hnev a depky. Bicykel na večer s počúvaním hudby mi pomohol prestať myslieť a vypnúť. Toľko môj deň. Držte sa.
CHINAMAN- V.I.P.
- Počet príspevkov : 567
Reputácia : 94
Dátum registrácie : 23.01.2016
Vek : 34
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify, kventiax, escitalopram, akineton, nebilet
Strana 12 z 88 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 50 ... 88