strach z ludi
Strana 1 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
strach z ludi
anonym- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 886
Reputácia : 26
Dátum registrácie : 20.09.2009
Re: strach z ludi
anonym- V.I.P. Silver
ked niekoho dlhsie poznam tak to nie je take hrozne, dokazem sa aj pomerne dobre porozpravat ale stale som neista v kontakte s ludmi. a ked je to niekto cudzi tak som hrozne nervozna a vacsinou trepem hluposti, takze ked sa mam rozpravat s niekym cudzim tak som radsej ticho.
povod toho strachu je mi skryty a nepoznam ziadne strategie na zvladanie anxiety, jedine ze si dam nejaku tabletku- anxiolytikum. ale to je uz chemicka cesta. inu nepoznam.
pisala som uz na starom fore, ze obcas zajdem sama niekam na kavu, len tak sedim a citam si, ale ked tam pride uz viac ludi tak idem prec.
na druhej strane, ked sa citim dobre tak dokazem ist aj do nakupneho centra... comu celkom nerozumiem, ale dokazem to.
slnecnica- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 409
Reputácia : 13
Dátum registrácie : 21.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
anonym- V.I.P. Silver
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
anonym- V.I.P. Silver
anonym- V.I.P. Silver
Ale so známymi to je katastrofa. Trebárs spolužiaci bývalí zo strednej alebo aj zo základky, alebo známi z miništrantských čias, alebo aj samotná rodina, bratranci, sesternice, krstná, tety, ujovia, ich manželky, manželia a tak ďalej, to všetko - ich sa bojím, čo povedia na to, ako som sa zmenil, a potom sa bojím toho, že sa s nimi nebudem mať o čom rozprávať. Hrôza. Aj sa mi o tom snívavajú nočné mory.
Inak proti tomu fenoménu, že ma každý ohovára, keď idem po ulici, bojujem tzv. protiklamstvom. Funguje to tak, že mozog ma klame, tak ja oklamem jeho. Čiže v praxi: Vsugerujem si "nikto ma neohovára, je to hlúposť, výmysel mozgu". Nuž a keďže naše pocity a myšlienky predsa len hovoria o tom, že nás ohovárajú, tak je to vlastne klamanie samého seba. Ale je to klamstvo proti klamstvo. Mínusko proti mínusku. A mínus spolu s mínusom dáva plus, chi. Takže nakoniec z toho vzíde plusko, čiže pravda a pravda je: "Nikto nás neohovára".
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
anonym- V.I.P. Silver
Anonymný- Anonymný
Lapaj napísal:Este som sa chcel opytat, ake lieky a v akych davkach beries. Velmi by ma to zaujimalo.
Lapaj, odpovedala som ti v inej teme, zabudla som ze to tu si sa pytal
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
klesam na duchu
anonym- V.I.P. Silver
Strana 1 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
» Derealizácia.
» Blog
» Btw. koľko ľuďí sem vlastne chodí?
» svojpomocna skupina pre ludi s psych. probl.