Ako sa dnes máš? 2
Strana 9 z 84 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 46 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 2
Čo sa týka šokov,vadia na pamať viac v staršom veku,to znamená od 30 vyššie,no ako som už písala,žiadajú si ich aj ľudia čo majú cez 50.Nemyslím si,že sú najvačšie zlo na pamať z liečebných metód.Zle skombinované lieky a závislosť na bezodiazepínoch može narobiť podľa mňa viac zla na myslenie,než šoky. Smozrejme netreba to preháňať,že niekomu ich natrepú aj 12 za sebou.Nemám už našťastie prehľad ako to teraz chodí.
Laura- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 385
Reputácia : 20
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
anonym- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 886
Reputácia : 26
anonym- V.I.P. Silver
anonym- V.I.P. Silver
anonym- V.I.P. Silver
Robo- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 236
Reputácia : 52
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
hviezdička- Domáci člen
- Počet príspevkov : 39
Reputácia : 10
Dátum registrácie : 06.12.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Robo napísal:Pozdravujem aj Mateja,...
Ďakujem Ti, Robo, za pozdrav. Veľmi som sa potešil, že si si aj na mňa spomenul. Je pravda, že sa to tu v poslednej dobe hýbe málo, takže vždy som rád, keď niekto prispeje a Ty veru patríš medzi tých skalných, ktorí radi popíšu, ako sa majú. Super.
Robo napísal:Ahojte kamaráti. 1. júna na MDD budem maturovať, budem mať ústnu maturu z ekonomiky, účtovníctva, sloviny aj literatúry a z angliny, ktorej sa bojím najviac...
Máš to teraz ťažké, verím. Na mňa, keď som maturoval, choroba pôsobila veľmi pomaly a rozvláčne, postupne mi nabúravala systém života. Ja som si ešte neuvedomoval, že som chorý, takže som sa neliečil, preto som pristúpil k maturite "posunutý v realite aj v nálade". Nedokázal som sa učiť. Môžem odprisahať, že som sa na maturitu absolútne nič neučil, ale Ty to neskúšaj, Ty si šikovny, a navyše sa liečiš, takže verím pevne mocne, že Tvoja snaha nevyjde nazmar a naozaj to dokážeš. Nakoniec to dobre dopadne, zmaturuješ, otázkou sú len známky, ale na nich netreba si dať záležať. Ja som mal na maturitnom vysvedčení aj štvorku, keďže som sa nedokázal učiť, ale prešiel som. A bol som vtedy veľmi šťastny.
Nezabudni zostať s nami pevne v kontakte, aby sme vedeli, ako sa Ti darí učiť a pripravovať sa.
Robo napísal:Po ukončení štúdia sa bojím, že budem izolovaný, že nebudem mať okrem rodiny nikoho, aj keď sa to môže zmeniť, ale neviem ako. Rozmýšľam, že by som sa prihlásil do zväzu invalidov čo som už spomínal, ibaže neviem, že či mi tam bude dobre.
Napíš nám, prosím, či sa cítiš na prácu. Vieš zhruba, či by si ju zvládal? Lebo pokiaľ viem, tak sa dá popri invalidnom aj trochu zarábať, a to by bolo pre Teba výhodné v mnohých smeroch. Viac by si sa osamostatnil finančne od rodiny, ďalej by si získal pracovný kolektív, kde by si mohol celkom reálne získať nových priateľov. Vrelo to podporujem. Len či bude pracovná príležitosť, veľmi Ti ju prajem. Hviezdička radí veľmi dobre, mysli pozitívne a neboj sa nadväzovať nové kontakty, keď prídu pod ruku v novom kolektíve.
Držím Ti teda palčeky, aby sa Ti darilo a aby si to všetko zvládol, a to aj na tej nepodarenej angličtine. Ahoj, skalný pisateľ!
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5073
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
hviezdička napísal:...Vlastne mám, veľa sa toho udialo, lenže sú to samé fakty a ja mám radšej citový svet, ako ten reálny. Môj citový svet pozostáva z lásky, ktorá trvá už 12 rokov, a stále zisťujem, že je zakaždým novšia, krajšia ale aj reálnejšia.
Priviedla si ma týmito slovami k hlbokému zamysleniu. Totiž ešte prednedávnom by som bez váhania napísal, že aj ja mám rád radšej ten citový svet a k tomu ešte nejaký svoj fantazijný detský svet, no teraz sa pod vplyvom nových skúseností učím orientovať čoraz viac na realitu. Tým nechcem Teba prevychovávať, to nie, iba sa tak zamýšľam sám nad sebou, lebo som prekvapený, aké monštruózne zmeny v mojom zmýšľaní sa udiali a dejú v posledných mesiacoch od januárovej hospitalizácie. Asi som sa fakt zmenil. Ešte k tomu nejaká duchovná literatúra na mňa pôsobí a nepochybne aj psychoterapia (už som bol na troch sedeniach, v utorok idem na štvrté ). Začal som napr. veriť v ľudský pokrok. Som síce o 10 rokov kratšie na svete, ako Ty, ale ako vidím, tak to stačí na to, aby som dokázal už mať prežitú istú históriu, mal za sebou nejaké dejiny jednak sveta, jednak Slovenska, jednak seba samého. A veru začal som celkom spontánne veriť v ľudsky pokrok, že sa ako civilizácia dostávame dopredu a bude to dobré. Stal som sa v istých smeroch a do istej miery optimistom, čo ma veľa ráz v poslednom čase príjemne prekvapuje.
Začínam sa tak viac orientovať na realitu, všímať si pokrok, všeobecný prehľad vedomostí, politiku, vývoj vo vede, filozofii, tiež históriu, napr. včera večer som si čítal v dejepise kapitoly o situácii v Uhorsku a Habsburskej monarchii v 16. storočí. Pôsobivé čítanie, na škole mi to až tak neprišlo, ale teraz ma to fakt zaujíma. Ale je pravda, že zatiaľ je táto orientácia na realitu namiesto na city len povrchná; povrchnou nebude až vtedy, keď začnem riadne chodiť do školy a plniť si povinnosti bakalaristu.
hviezdička napísal: Ja som na fóre každučký boží deň, čítam všetko, všetci ma veľmi zaujímate, pretože sme všetci na jednej lodi.
Vidím to rovnako.
hviezdička napísal:Vlastne som sa hanbila napísať Vám, že som 19.februára prišla o prácu, takže som doma. Vo firme nemali zákazky, tak nás prepustili viaceré...
Ach, tá kríza. Je mi veľmi ľúto straty Tvojho zamestnania, hviezdička, a držím Ti pevne pršteky, aby Ti pohovory už vyšli a našla si si uspokojujúcu a dobrú prácu.
hviezdička napísal:Dnes je všetko celkom iné, ja bez práce neviem žiť, doma stále upratujem a napríklad včera som celý deň s priateľom spolu pokladala mojej tete plávajúcu podlahu...
Rozumiem Tvojej nepohode byť bez práce, lebo ja mám bohaté skúsenosti s nudou a niekedy z toho šaliem. Ale na druhej strane Ťa aj veľmi obdivujem, že keď sa nudíš, veľa toho porobíš okolo domu. Ja som nielenže unudený, ale aj lenivy, lebo práce by sa našlo kopec okolo domu (v izbe mám bordel jak po výbuchu), ale nechce sa mi. Hanba mi.
hviezdička napísal:Teraz mám výborné lieky nastavené, takže celkom fajn, len keby prestalo pršať.
Aké berieš lieky? Ja som spokojný s tým antidepresívom Escitil 10 mg. Lieky mám nastavené dobre, ak mám fungovať v remisii. To je správne. Len škoda, že mám takú obmedzenú tvorivosť, inteligenciu a tiež že sa mi nedarí vôbec schudnúť, keď beriem ten risperidon aj depotne, aj perorálne. Hm. Ale inak fajn. A ten Escitil je super, pomáha mi vyjasňovať náladu a mať viacej šťastnejších dní. Horšia je však situácia s nudou, už ma nebaví žiadna hra, na wikipédiu sa neviem dobre sústrediť a do školy sa mi pripravovať moc ešte nechce.
Plne súhlasím, aby prestalo pršať. Som z toho počasia už strašne vyšťaveny, otrandženy. Stále sa mi chce buvať a nič nerobiť. Som teraz v týchto dňoch jedna veľka lemra.
Takže toľkoto slov som mal na srdiečku k Tvojmu príspevku. Vďaka Ti zaň. Ahoj.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5073
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Robo- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 236
Reputácia : 52
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Strana 9 z 84 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 46 ... 84
» Ako sa dnes máš? 4
» Ako sa dnes máš? 13
» Ako sa dnes máš? 5