Ako sa dnes máš? 2
Strana 49 z 84 • 1 ... 26 ... 48, 49, 50 ... 66 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 2
Tri roky som nebol u psychiatra a bol som prekvapený, keď mi koncom minulého roka poslal SMS, že mi želá všetko najlepšie do nového roka . Zaujímavé, že?
Ivan- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 211
Reputácia : 1
Dátum registrácie : 13.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Práve som mal v obchode zákazníka, ktorý si všimol, že ma bolí žalúdok. Tak ma hneď posielal na vyšetrenie, kým nie je neskoro a ukázal mi dve rezné jazvy po vyberaní rakovinového nádoru. Inak to bol srandovný ujko. Bol Maďar a mal zaujímavý slovosled v slovenčine ale aj slovník. Pobavil ma. Sympaťák
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Laura- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 385
Reputácia : 20
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Robo- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 236
Reputácia : 52
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Laura- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 385
Reputácia : 20
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Igor- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 147
Reputácia : 6
Dátum registrácie : 28.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Mimochodom, robim nabor. zakladam totiz spolok "anti-becka". vsetci ste vitani.
anonym- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 886
Reputácia : 26
Lapaj napísal: takze priatelia...chlapec, ktory tu pred par dnami stonal, ze sa nevie v nicom najst, ze ma problemy s citanim a inymi aktivitami, behom troch dni precital dve knihy-jednu po 300 stran, druhu po 420 stran. tesim sa z toho. ano fran, ta druha bola "nepoddam sa osudu". o chvilu ideme do zahrady, kde si beriem dalsie knihy a uvidim ako sa moja mania citat vyvinie. dufam, ze dobre. budem referovat.
Gratulujem Ti, Lapaj! Skvelé, veľmi sa z toho tiež aj ja teším. Ja osobne u mňa schopnosť čítať a najmä vznik potreby čítať hodnotím ako znak úzdravy alebo lepšieho, výkonnejšieho stavu. To je mi znakom vtedy dobrej nálady, dobrého sústredenia a znakom pocitu dobre spraveného kusu práce. Ak to aj u Teba tak trošku takto platí, tak potom to znamená, že sa Ti polepšilo. Blahoželám a prajem Ti, aby Ti to čo najdhšie vydržalo.
Lapaj napísal:Mimochodom, robim nabor. zakladam totiz spolok "anti-becka". vsetci ste vitani.
Ja síce za béčka som a aj ich užívam, ale teší ma nápad vytvoriť spolok. To by sa dalo totiž na takomto type phpbb fóra vytvoriť ako tzv. užívateľská skupina, ktorej by si bol Ty moderátorom, rozhodoval by si, koho príjmeš do "spolku", teda do skupiny a podobne. Hore, tam kde je možnosť odhlásenia, nastavení, súkromných správ, je aj možnosť užívateľských skupín. Zatiaľ jestvujú dve - Administrátor (tam som jediným členom ja), Moderátori (tam som ja a Ty Lapaj). A teraz by sa mohla pridať "Anti-béčka".
Ak by si Lapaj súhlasil, tak neni problém. Vytvoríme, založíme a Ty budeš jej šéf, lebo ja jej šéf nemôžem byť, keďže ja za béčka som, chi.
Zatiaľ čaf. Držím palce s tými knihami.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5073
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Ivan napísal:Vyzerá to na bacil.
Ako tak čítam, takého bacila by som nechcel. Keď to nepoddá zbehni doktorovi, aby si nerozbehol dajakú epidémiu. Je jeseň a toto k nej často patrí. Jednoducho nepoteší. Máš víkend na vyliečenie. Možno potrebuješ aj antibiotiká.
Moje problémy so spánkom sa už vymykajú normálu. Dnes som sa len zázrakom vytrepal z postele. Už aby boal nejaká robota, aby som to dal dokopy. Raz v noci vôbec nespím, inokedy skôr symbolicky, na tretí krát sa neviem dospať a nestačí mi ani 14 hodín spánku. To ani netvrdím, ako sa človek hrozne po všetkom cíti
Ak máte spánkový režim ako tak vporiadku, vedzte že patríte (v súvislosti s oddychom) k tým šťastnejším.
S problémami ohľadne spánkového režimu sa borím už roky. Problém je v zaspávaní, vstávaní aj dľžjke spánku. Väčšinou sa mi vôbec nechce zaspať. To určite problém nie je o 21:00, ale keď to riešite tesne nad ránom o 3:00-7:00 tak to problém je. Niekedy to vzdám a spať vôbec nejdem. S nespaním u mňa však môžu prísť problémy s poruchou a to už je sranda bokom. Keď už sa mi teda podarí zaspať (dajme tomu, že po 30 hodinách bdenia, nadopovaný Gerodormom aj Hypnogenom) tak už spím, a spím. Rozhodne mi nestačí 8 hodín. Tuho a hlboko. Budík zvoní a ja nereagujem. Túžba spať ráno je extrémna.
No a som na seba aj dosť dopálený... takto jednucho fungovať nemôžem. Hodne ma to štve. Obzvlášť to zaspávanie. Niekto chodí spať, keď sa mu chce, ja chodím keď sa mi nechce, de facto keď musím a je to vhodné. Ide ma na tej blbosti rozhodiť.
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
-----
Myslím, že moja precitlivelosť nie je až tak mojím rozhodnutím, aby mi mohol niekto povedať vetu typu "tým si to iba zhoršuješ", akoby som sa teda ja o to pričinieval. Tým nechcem povedať, že to nemôžem ovplyvniť, len vravím, že moja hypersenzitivita pramení z detstva a je vrastená do môjho charakteru, do môjho spôsobu myslenia.
Psychologička mi vravela tak, že zle som činil, keď som sa miešal do hádok medzi mojou mamou a ožratým otcom. Ako dieťa. Chránil som dlhé roky celé detstvo mamu pred ožratým otcom, takže podľa jej interpretácie som sa povýšil nad úroveň rodičov, a síce akoby na rodičov svojich rodičov, na rozhodcu medzi nimi v ich spore, čo ja ako dieťa nesmiem. Moji dvaja starší bratia hádky a neharmonické prostredie ignorovali a pokojne spali a teraz sú psychicky celkom zdraví, ba mimoriadne úspešní v živote. Ja nie som, ja musím trpieť duševnou chorobou a brať lieky. Lenže sama mi psychologička potvrdila, že nenesiem vinu za to, že som sa povýšil na ochrancu mamy, lebo som to ako dieťa nechápal a jednoducho som prirodzene reagoval tak, ako som dúfal, že je správne. Vždy som bol taký človek, viete,... za správnu vec bojovať. Ani v škole som nikdy nerobil voloviny, pekne som poslúchal, bol som dobrý žiak. Proste vždy za správnu vec akoby. No a tak som utrpel precitlivelosť.
Ďalší faktor môžu byť moje kožné problémy. Mávam od trinástich na tvári rôzne červené škvrny, erytémy, a ja ako "verejný činiteľ", mám na mysli na verejnosti pôsobiaci miništrant, som bol samozrejme prirodzene všetkým na očiach. A tak som sa trápil, že mávam také tie úzkosti na verejnosti a nemôžem robiť to, čo chcem, a síce miništrovať slobodne. Alebo ísť po ulici slobodne bez úzkosti v tvári. Tak aj to ma, ako išli roky, postupne poznačilo precitlivelosťou na svoju vlastnú osobu.
A keď sa do veci oprela ešte aj schizoafektívna psychóza, no zbohom. Tak si viete predstaviť, že teraz som na seba veľmi preveľmi precitlivelý. Ale snažím sa s tým bojovať, hoci ako vidíte, často niet výsledkov. Je to vo mne hlboko zažraté.
Ale verím, že nie bytostne. Niečo sa s tým dá robiť. Možno aj moje megalomanské bludy sa vyvinuli práve z toho, že som bol na seba precitlivelý a tak som si vzťahoval na seba javy a udalosti a veci, ktoré so mnou v skutočnosti nesúviseli. Napr. že idem po ulici a pekne sa na mňa usmiala staršia dáma, babka nejaká. A ja som to interpretoval, že je z budúcnosti a mala tú vynikajúcu možnosť stretnúť ma na ulici a ísť okolo mňa takého supervýznamného človeka, obrovskú osobnosť prenikavej hodnoty, a ona ma mohla zračiť tak zblízka.
Pokúsim sa to navrhnúť psychologičke ako tému rozhovoru, ale neviem, čo mi môže v tejto oblasti ponúknuť ako riešenie. Vidím východisko len v tom, čo hovorila Laura, a síce že sa postupne zapojím do čoraz väčšej skupiny ľudí, napr. teda teraz nabehnem 1. októbra do školy a budem konfrontovaný s veľa ľuďmi, tak sa takpovediac oťukám, "otrkám" ako povedala Laura. A budem menej citlivý na seba. Teraz som už pol roka doma, nikde nechodím, iba s mamou na prechádzky do obchodov, do BA k psychiatričke, k psychologičke tu v TT, a chodil som ešte na spinning. Ale ináč stále doma, takže precitlivelosť hojne bujnela. Verím, že keď sa budem oťukávať a budem viac konfrontovaný s ľuďmi rôzneho typu, tak sa moja vulnerabilita umenší. Som v tomto optimista. Len prekonať tie začiatky, uf. To bude ťažké.
Vďaka za vypočutie.
PS: Dnes už môj tatino 7 rokov vôbec nepije, je liečený alkoholik-abstinent. Zúčastňuje sa klubov abstinentov a zmenil úplne životný štýl, je už dobrým tatinom. To pre tých, ktorí sú tu noví, aby mi tata nezatratili.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5073
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Strana 49 z 84 • 1 ... 26 ... 48, 49, 50 ... 66 ... 84
» Ako sa dnes máš? 4
» Ako sa dnes máš? 13
» Ako sa dnes máš? 5
» Ako sa dnes máš? 6