Ako sa dnes máš? 2
Strana 47 z 84 • 1 ... 25 ... 46, 47, 48 ... 65 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 2
Laura- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 385
Reputácia : 20
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Nie je umenie si vychutnať deň pokiaľ vám chutí. Umenie je "vychutnať si ho" pokiaľ vám nechutí. Je to ako vychutnať si jedlo, ktoré vám nechutí. Ja si dni nevychutnávam, pretože nemajú najlepšiu chuť. Skôr sa snažím ich neutralizovať, tak ako sa snažíte neutralizovať chuť jedla, ktoré vám nechutí.
Ivan- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 211
Reputácia : 1
Dátum registrácie : 13.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
V poslednom čase ma ani nič nebaví, neviete niečo poradiť na povzbudenie. Aj ked začnem niečo robiť, vydrží mi to nejakých 5 minút a potom sa mi už nechce, nebaví ma to. Na budúci týžden sa chystám k svojmu lekárovi, lebo mi dochádzajú lieky.
ahojka1- Nový člen
- Počet príspevkov : 25
Reputácia : 0
Dátum registrácie : 03.06.2010
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Robo- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 236
Reputácia : 52
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Ivan napísal:.. si pomáhať sugesciou, budem zdravý, budem zdravý...
Ono by sa to zdalo ako naivné, pomáhať si sugesciou. Avšak vyššie formy sugerovania spojené napr. s meditáciu, relaxáciou príp. autogénnym tréningom zmysel majú.
Uviedol si formuláciu: "budem zdravý". Poviem Ti, že táto zaručene nikomu nepomôže. Omnoho lepšie je niečo v zmysle "ozdravievam", príp.: "z hodiny na hodinu som zdravší a zdravší".
Problém je, aj, že formulácia "ozdravievam" je príliš všeobecná. Sugescia viac zaberá na konkrétnejšie problémy napr. "zo dňa na deň som veselší", "lieky mi zaberajú dobre a cítim sa čoraz viac skvele" ...
Samotnú problematiku sugescií preberá hlbšie kniha "Realizace" od G. Gujerstama švédskeho profesora psyvhológie. Jednoduchou formou podáva poznatky v oblasti sebezdokonaľujúcej aj pomáhajúcej sugescie. Možno ju nájdete aj v knižnici. (vydané v Eko-konzult, 2001) Viem, že je cenovo dostupná, ale po 9 rokoch si fakt nepamätám, čo stála.
Priznám sa, že autogénny tréning (určitou mojou formou) teraz trochu flákam, ale keď som to potreboval, výsledky boli.
...
Nevadí, určite aktivity nevzdávaj, aj keď vydržíš len 5 minút. Jednoducho sa zmier, že to neskôr bude lepšie. Teraz však pracuj s realitou, že zvládneš len 5 minút aktivity. Ak dokážeš fungovať takýto čas v aktivite, vôbec sa tým netráp a daj si prestávku a potom zase rob niečo 5 minút iné. Potom sa trebárs vráť k načatému. Nerieš, čo nedokážeš, omnoho viac Ti prospeje sústrediť sa na skutočnosť, čo dokážeš. S toho vychádzaj. Nekôr si pomaličky pridávaj záťaž... 5min, 6min, 10min, 20 min... Postupuj po malých krôčikoch. Nie si nikým bitá za to, že to neide. Zvoľ si vlastné tempo napredovania.Ahojka1 napísal:Aj ked začnem niečo robiť, vydrží mi to nejakých 5 minút a potom sa mi už nechce, nebaví ma to.
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Kúrnik, a mne pomohla. Asi som výnimka. Alebo že by neexistoval univerzálny recept a každý si má nájsť takú formulku, ktorú vníma ako dobrú? Inak sugesciu beriem ako jednu zo zložiek pomoci.
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Ivan napísal:
Kúrnik, a mne pomohla.
Zvláštne. Súhlasil by som s tým, keby si skutočne bol zdravý a potrebuješ sám seba o tom presvedčiť. Keď si však chorý udávaš v sugescii smer tvojho snaženia - zlepšenia.
V sugescii sa dá všeličo, len nie klamať sám seba a to vedome. Ak je niekto chorý, nemôže sa klamať, že je zdravý, jedine, že by zdravý bol. Chorý sám seba nemôže presvedčovať, že je zdarvý, lebo to podvedomie nepripustí. Vedomé klamanie Ti nepomôže.
Podvedomie pripúšťa postupnú zmenu. Možno pomoc Tvojej sugescie "som zdravý" funguje len na teba. Neviem si však predstaviť Tvoju silu viery, ktorá dokázala presvedčiť podvedomie, že si skutočne úplne v poriadku.
V tvojom špeciálnom prípade pravdepodobne ide o silný placebo efekt, keď je postihnutý silne presvedčený o extrémnej účinnosti podávaného lieku resp. "cukríka". Potom však, nech by si si opakoval akúkoľvek formuláciu, tvoje "liečenie" by nepochádzalo s filozofie sugescie, ale práve so spomínaného placebo efektu.
Možno si práve ten šťastný typ, ktorému placebo efekt dokáže zabrať aj vlastným pričinením. Potom je však veľmi diskutabilné podávať svoju liečbu ako radu aj druhým. Niektorí, nemajú tú zázračnú schpnosť zisku s placebo efektu, jednoducho potrebujú skutočnú liečbu a nestačia im len "hašlerky".
ZÁVER: Patríš k skutočne tým šťastnejším, ktorý sú schopní samoliečbu povýšiť na schopnosť uzdraviť sa. Drž sa toho.
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Placebo efekt pomáha len tam, kde je zdravie závislé len na dobrom psychickom rozpoložení, a to nie je môj prípad. Ja som sa snažil o placebo efekt u všetkých liekoch, keď to ale nezaberalo, prestalo ma to baviť a pochopil som, že tadiaľto cesta u mňa nevedie. Ale optimizmus je veľmi dobrá vec najmä v chorobe. Uľahčuje ju. Preto som sa u seba postaral o optimistický scenár, ktorý mi vystačí aj po smrti.
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: