Ako sa dnes máš? 2
Strana 34 z 84 • 1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 59 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 2
Igor- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 147
Reputácia : 6
Dátum registrácie : 28.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
popoluska- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 455
Reputácia : 11
Dátum registrácie : 10.11.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Vieš, prečo si to myslím? Na základe svojej skúsenosti a na základe toho, ako hovorila aj popoluška, že jej pomohlo, keď sa z toho vyrozprávala. Ja chodím na psychoterapiu od zhruba marca doteraz, už som mal asi 6 alebo 7 sedení a hoci sa stále štvem, že sa s ňou často nemám o čom rozprávať resp. ja sám neviem reagovať na jej terapeutické slová, takže väčšinou sa len tak hanbím a sedím ticho pred ňou... hoci sa toto deje a nikdy sa mi k tej psychologičke nechce ísť, tak aj tak musím - či chcem, či nechcem - si priznať, že mi táto psychoterapia už mimoriadne veľmi pomohla.
Bez ohľadu na to, či máš dobré alebo zlé skúsenosti, mal by si to s psychiatrom zvážiť. Lebo Tvoje problémy sú síce maximalizované a vystupňované endogénnou poruchou neurohumorálnej sústavy, napriek tomu máš tú výhodu (alebo nevýhodu? skôr výhodu), že spúšťačmi týchto porúch je častokrát vonkajšia, teda exogénna udalosť, alebo trauma alebo obava, strach vychádzajúci z reálnych skúseností. Narážam na to, že si spomínal, ako Ťa šikanovali, prezývali, ponižovali a z toho sa vyvodil exogénny spúšťač, akési poháňadlo Tvojich inak vnútorných porúch. Vyjadrujem sa tak nešikovne, dúfam, že som dostatočne zrozumiteľný, ospravedlňujem sa. Ale chápeš, čo chcem povedať.
Takže si myslím, že práve na psychoterapii keby ste s psychologičkou či psychológom riešili a rozprávali sa o svojich problémoch, o tej panike, o tých úzkostiach vonku, o presne pomenovateľných traumách, ktoré sa vracajú v podobe paranoje, snov, nepokojov do dnešného dňa... tak by sa to mohlo dokonca výrazne zlepšiť. U mňa sa to vyrozprávanie, pomenovanie vecí a to, že mi psychologička vysvetlí jej terapeutický pohľad na vec, povzbudí ma celkom konkrétne do konkrétnych situácií prívetivo a dôstojne, tak takéto otvorenie má na mňa oblažujúci následok, že ani neviem ako, ale zrazu zistím, že mi nerobí problém ukázať sa návšteve, ktorej som sa predtým vyhýbal 4 roky schovávaním sa v izbe, alebo že si dokážem bez mamy čítať knihu a učiť sa a tak ďalej. Veľa sme už toho dokázali, tak verím pevne, že aj Tebe sa môže polepšiť.
Možno už dávno na terapiu chodíš a ja som na tento fakt zabudol, takže potom sú moje slová bezpredmetné a nezostane mi nič iné, len sa pokorne ospravedlniť za svoje táranie. Ale za pokus mi to stálo, lebo viem, že hovorím od srdca to, čo pomohlo výrazne mne.
Držím Ti palce. Ahoj.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5073
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Anonymný- Anonymný
----
No a chcem len krátko sa s niečím zveriť. Je to také zvláštne, ale ešte aj v dnešnom čase relatívne dobrého kvalitného stavu mojej psychiky sa mi kde-tu stane, že cítim, že ma odpočúvajú. Bol som tým trošku dnes prekvapený. Stalo sa mi to len pred chvíľou - pozeral som dokument o Stalinovi na TA3 a bol som rozčarovaný z toho, aký je človek k človeku krutý a hnusný, že až mám pocit, že sám diabol nie je tak zlý, ako je človek zlý. No a tak som sa prichytil pri paranoidnom zážitku, kedy som mame povedal "Neskutočné, ako dokáže byť človek zlý a krutý k druhým ľuďom" a môj úmysel bol z čista jasna taký ako pred rokmi.. a síce aby som sa zaskvel mojim odpočúvačom v sláve svojho neskonalého humanizmu. No fasa. Aby ste chápali súvislosti mojich kedysi bludov, tak ja som si myslel, že som slávny a slobodní murári a ďalšie humanistické združenia ma dali odpočúvať, a ja využívam mamu na odosielanie odkazov týmto tajným službám, aby oni následne vyhodnotili, že som fakt humánny a hodný svojej slávy. No brrrr. Až zima mi z toho ide. Je to o ničom. Neviem, prečo sa mi to takto ešte vracia, veď tieto bludy sú už dávno rozbité a napriek tomu ešte - ako vidíte - aj dnes zažijem stav, že cítim šiestym zmyslom, že teraz ma odpočúva tretia osoba a hodnotí ma. Nie je to nepríjemné, ale je to proste nereálne, je to hlúposť, a je to v konečnom dôsledku nebezpečné, lebo keď budem pociťovať, že ma odpočúvajú, budem im odkazovať veci, to je nevyhnutne u mňa spojené s tým, že si budem namýšľať, že som dôležitý a slávny a tým pádom keď prídu depresie a ja nebudem vládať svojimi silami naplniť údel slávneho humanistu, tak upadnem do takej rezignácie, ako kedysi v roku 2005, kedy som úplne vzdal život. Neskutočné.
Ďakujem za vypočutie.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5073
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
popoluska- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 455
Reputácia : 11
Dátum registrácie : 10.11.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
tvoje stavy mi pripominaju to, ako som bol neprijemne prekvapeny z toho, ked som si v sprave z nemocnice precital, ze mam vraj megalomanicke ideacie
Lapaj a slnecnica sa nam akosi dlho neozvali
Anonymný- Anonymný
Laura- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 385
Reputácia : 20
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
Strana 34 z 84 • 1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 59 ... 84
» Ako sa dnes máš? 4
» Ako sa dnes máš? 13
» Ako sa dnes máš? 5
» Ako sa dnes máš? 6