Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 7

Strana 44 z 86 Previous  1 ... 23 ... 43, 44, 45 ... 65 ... 86  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 7 - Stránka 44 Empty Re: Ako sa dnes máš? 7

Odoslať  xkrchnav Št 18 február 2016 - 9:06

Ahojte,
zas tu prichádzam len s prosbou, zatiaľ som viac prečítať nestihol. Upravil som prosbu o pomoc s tým hlasmi. Verím, že teraz už ak chcete zapojiť tak všetky bariéry padli. Díky moc.
https://www.schizoforum.net/t462-topic#14901

xkrchnav
xkrchnav
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1600
Reputácia Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Bydlisko Bydlisko : Adamov, ČR

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

http://krizovatkaduse.osvobodse.cz
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  CHINAMAN Št 18 február 2016 - 16:10

Ahojte
dnes sa nemam dobre pohadal som sa s bratom pred chvilou. Hoc som dnes mal volno zacal som fajn den, vstal som o 10tej isiel so psom von, prichystal v kotli na podkurenie a znova som si lahol o 14tej. Teraz po hadke som si aj poplakal na boli to slzy cez hnev a lutost na moje okolie s ktorym zijem v jednej domcnosti proste som povedal to co citim v hadke a tak.

Ps Meretseger a mischelll proste spontanne som to tak citil a napisal inak to nepouzivam

CHINAMAN
CHINAMAN
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 567
Reputácia Reputácia : 94
Dátum registrácie : 23.01.2016
Vek : 34
Bydlisko Bydlisko : ŽILINA

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify, kventiax, escitalopram, akineton, nebilet

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Snehulienka Št 18 február 2016 - 16:17

Ahoj APBTCANDY,

to s bratom sa určite urovná! A aj smútok a slzy patrí k životu! (Čo ja by som dala za to keby sa mi dalo plakať! Ja som úplne apatická, všetko mi je jedno).
Snehulienka
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 64
Reputácia Reputácia : 2
Dátum registrácie : 13.02.2016
Bydlisko Bydlisko : severné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.9
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify maintena 300 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  xkrchnav Št 18 február 2016 - 17:02

Ahojte, len pripomínam dnešné zello od 20:00. Hádam to stihnem dobubnovať Smile. Teším sa na vás. Keby náhodou som meškal ozvem sa priamo od bubnu, ale verím, že to stihneme pekne.

Jožin

PS: Ste zvaní všetci aj noví (Snehulienka), polonoví (APBTCANDY,...) aj starí mazáci (Tuto, Mischell, regi, erika, helen, lenka... tu už ani nestihnem menovať všetkých)
xkrchnav
xkrchnav
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1600
Reputácia Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Bydlisko Bydlisko : Adamov, ČR

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

http://krizovatkaduse.osvobodse.cz
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Schizomars Št 18 február 2016 - 17:32

Ahojte,
Ja len tolko, ze sa mi paci toto Schizoforum viac ako Zdravie forum, minule som tam zdielal clanok a oni mi ho svine vymazali, odvtedy chodievam, len tu. Mi to pride tamto forum o nicom Smile

Mam sa fajn celkom az na to, ze dnes som bol v kniznici sa pytat o pracu a ma odbili so slovami, ze maju vela ziadosti a bla bla bla...
Cely den nic nerobim, trochu som mame pomohol, v obchode poupratoval....stereotyp
Zajtra pôjdem s kamosmi von- I like it, lebo piatok, casto nechodim vonku, lebo to stoji peniaze a staci podla mna chodit 3krat-4krat do tyzdna si myslim Smile

Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 84
Reputácia Reputácia : 22
Dátum registrácie : 30.09.2015

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify maintena 400, Questax 200, Xanax 0,5

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Snehulienka Št 18 február 2016 - 18:32

Úplne súhlasím so Schizomarsom, toto forum je super! A ako sa mám? Moc dobre nie... sad and unhappy Hrozne ma trápi to že sa mi nič nechce robiť a že nerozprávam... sad and unhappy
Snehulienka
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 64
Reputácia Reputácia : 2
Dátum registrácie : 13.02.2016
Bydlisko Bydlisko : severné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.9
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify maintena 300 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Št 18 február 2016 - 19:55

Ahoj ApbtCandy. Smile Aj ja verím, že sa ten spor čoskoro stratí a vrátite svoj bratský vzťah do zabehnutých štandardných koľají. To vyplakanie spoznávam, aj mňa všeličo hockedy zamrzí a slzy sú na svete, neraz sa zapchá aj celý nos. Prajem Ti, nech sa Ti dostavia čo najskôr pozitívnejšie emócie a nech sa máš už len lepšie. Vedieš si dobre. Drž sa! Smile

Mischelll, je úplne najsamsuper, že sa Ti darí využívať hojný čas na učenie a sebavzdelávanie. Držím Ti v tom silno palce, nech to prinesie veľa užitočných plodov v ďalších Tvojich dňoch. Smile

Helenka, všetko najlepšie k narodeninám! Prajem Ti hojne zdravia, lásky, pokoja. Myslím na Teba. it is perfect Smile

Snehulienka, ahojky. Ani neviem, čo by som Ti poradil konkrétne na tú apatiu a negatívne príznaky. Myslím, že to nemáš z liekov, ale skôr z povahy ochorenia. Treba prinútiť tú Tvoju doktorku, aby trochu rozmýšľala a vyexperimentovala nejaké kombinácie. Veď lieky sa nedelia na najnovšie a najsuper, a potom už len na staré a menej účinné. Veď všetky pôsobia na každého jedinečne a ich rôzne kombinácie tiež pôsobia jedinečne. Koľkokrát zaberá práve trebárs už dosť starý liek, keď nové nezabrali... Držím Ti palce, Snehulienka. Vidím v Tvojom stave veľký potenciál pre zlepšenie a perspektívu. Drž sa i Ty pevnej nádeje a kráčaj dňami statočne v ústrety krajším zajtrajškom. Maj sa pekne. Smile giving a hug

Ahoj Schizomars. Smile Mám radosť, že sa Ti na fóre páči. Som rád, že sa nevzdávaš a stále hľadáš nejakú príležitosť pre prácu. Si aktívny človek, takže Ti aj prajem, aby sa Ti čoskoro podarilo dačo nájsť. Heslo "kto hľadá, nájde" nemusí byť klišé, ak nechceme. A myslím, že v Tvojom prípade sa osvedčí. Drž sa! Smile

Ahoj Meretseger. Smile Paráda, že skúšiš priepustku. A čo budeš robiť celý ten mesiac? Budeš tu s nami zdieľať svoje osudy a myšlienky. A my Ťa budeme podporovať a so záujmom počúvať. Už teraz sa teším na Tvoje príspevky. Drž sa! Smile

Tuto, veľa šťastia zajtra v práci! A hojne odpočinku v noci prajem. Drž sa, kamoš!  dancing Smile

matej
Sun 1

Ako sa dnes máš? 7 - Stránka 44 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Št 18 február 2016 - 20:14

Ahojte. winking

Dnes sa mám zhruba dobre. Deň hodnotím na 1-. V práci bolo ok. Flush opäť iba malá. Komunikatívnosť trochu zhoršená. Náladovo som sa cítil štandardne, bez výkyvov smerom k šťastiu, či smútku. Včera som si večer dal pol litra energeťáku a naozaj konečne zabral! Very Happy Takže som vydržal bdieť až takmer do polnoci, možno niečo cez polnoc. Teraz sa tiež nalievam povzbudzovačom, tak som zvedavý, ako dopadne tento večer. Chcel by som si už niečo čítať do školy, no priveľmi sa mi nechce. Uvidím ešte. Embarassed

Už ani neviem, čo ďalej napísať... asi len toľko teda, že sa mám akosi priemerne, až dobre. Trochu mi vadí, že mnoho vecí vnímam ako nepodstatné, akoby len na málo veciach skutočne záležalo. Skúmam trochu životy svojich kolegýň... zistil som, že majú kopec štandardných starostí so vzťahmi, peniazmi, bývaním, atď. Ale len málo záujmu o otázky, typu "prečo som na svete, čo mám robiť aby som dobre žil? Ako mám správne žiť, aby som bol šťastný?" Takéto otázky akoby ani nikdy neskúmali. Niekedy mám akoby pocit, že psychicky zdraví ľudia takéto otázky ani nekladú. Nepoznať filozofiu, tak by som si aj myslel, že je to pravda. Dospel som k názoru, že problémy, ktoré mávajú zdraví jedinci sú od našich odlišné v tom, že oni majú problémy s niečím externým mimo nich (vzťahy s druhými ľuďmi, finančný príjem, povinnosti, vonkajší tlak a stres zvonku, nepriaznivé fyzické zdravie, ktoré na nich dolieha zvonku ako externá zlá okolnosť). Zatiaľ čo ja (my) mám skôr problém so samým sebou (vzťah so sebou, k sebe, vnútorný stres zo svojej psychiky a z obsahu svojich myšlienok). Moja šéfka sa ma niekedy vypytuje, že či som sa nahneval, keď som taký mĺkvy. Ona, ak sa nahnevá, tak sa hnevá na niekoho. Ja keď sa hnevám, tak sa zásadne hnevám na seba. Zdravý človek, keď nemá rád, tak nemá rád niečo alebo niekoho druhého, ja nemám rád seba samého a skúmam negatívne sám seba. Takže takto by som načrtol rozdiel medzi psychickým strádaním medzi zdravými a chorými jedincami, resp. medzi mojimi kolegyňami a mnou. Yes

Takže toľko. Ďakujem za vypočutie. Želám všetko dobré, kamaráti. Smile
matej
Sun 2

Ako sa dnes máš? 7 - Stránka 44 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Meretseger Št 18 február 2016 - 21:13

Ahoj Matej,
taketo "hnevam sa, ale ked uz, tak radsej na seba", mam i ja, preto mam ruky jednu jazvu. Ale sama u seba teraz pozorujem posun k lepsiemu: dakedy by som povedala - "Nenavidim sa za to, ze som taka impulzivna." Teraz poviem - "Nenavidim svoju impulzivitu." Naucila som sa (resp. ma naucil cas), ze mi nestoji za to, kvoli komukolvek sa dorezat, ci hnevat sa na seba. Napriklad dnes vecer na kulture ma paradne nastvala jedna pacientka, ale vrazila by som jej. Nie ublizila sebe. Preco? Po prve je to primitivka, a s takym niecim predsa nebudem zamestnavat negativne svoju mysel; po druhe som sa nejak posunula inam... ale to je vdaka terapii, takze co Ti poviem, asi len, ze keby si niekedy naozaj mal moznost,tak smer psycholog. Aspon mne to ukrutne pomohlo.
Drz sa giving a hug

Ahojte vsetci,
kedze zello mi napokon uspesne cele vypadlo, napisem sem. Mali sme dnes velku vizitu, na vikend mam slubenu priepustku. O tyzden by som rada sla def. domov. Takze to by bolo okej.
Ale ako pisem skor, mali sme dnes velmi zlu kulturu. Citala som clanok zo svojho blogu, kde sa az raz spominala masturbacia. To individuum na mna vybehlo, ake je to nepristupne, ako sa to sem nehodi, vsak su tu i starsie damy. Takmer som sa zasmiala. Ale ze z jej h.by pocut den co den desiatky oplzlych nadavok, to je uz jaksi v poriadku. Takze sa to zajtra bude riesit na komunite a s radostou sa pozriem, ako sa vsetci pojdu potrhat, aby viedli kulturu namiesto mna lol!
Nu coz, maju, co chceli. Vraj by na kulture najradsej malovali obrazky na vyzdobu oddelenia. Porozpravam sa teda potom s lekarkou, ci by ma nemohla z kultur ospravedlnit. Co som retardovana? Radsej si donesiem z domu IQ testy na napravanie toho poskodeneho intelektu - ale idiot este teda fakt nie som. Dekadencia tohto oddelenia je priserna. Pred polrokom tu taketo osadenstvo veru nebolo.
Dufam, ze o dalsieho pol roka to nebude este horsie.
Meretseger
Meretseger
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 967
Reputácia Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Schizomars Pi 19 február 2016 - 14:14

Ahojte vsetci,
Dnesok som stravil, tak ze som bol v obchode, mojej malickej sestre, ktora chodi do 4 triedy zakladnej školy som navaril na obed puding (aj ine nieco by som jej spravil, ale sa mi nechcelo nemam take kucharske zrucnosti), povesal pradlo....

Dnes vecer ma prisť aj moja staršia sestra z NT domov, odo mňa mladšia o dva roky ma 25 rokov, ktora ma prave dnes narodeniny, ktora pracuje v banke ma priatela uz a ziju v spolocnej domacnosti v panelaku v dvojizbovovom novom byte, ktory vlastni jej priatel. Cakame svadbu, ale zatial nie je ohlasena. Mama jej kupila tortu  za 10 eur a ja tiez nieco prispejem. Tesime sa na nu, ona vystudovala manazment na SPU. Otec sa nezucastni, lebo su v rozvodovom konani s mamou, on vacsinu casu zije v Holandsku, lebo tam pracuje na stavbe. Moja mama pracuje v cukrarni, tak jej napiekla tortu tam. Inak moja mama je tiez na dochodku invalidnom polovicnom, prekonala pneumothorax, konkretne vnutorny, lebo trpi na plucnu fibrozu. Bola aj na celom dochodku, ale ju potom neskor prehodnotili na polovicny. Pred nedavnom tiez bola na posudkovej cinnosti a ma odklad o 5 rokov a dostava cca 200 eur. Otec vlastni dom na Slovensku, tak tam chodieva. My zijeme v panelaku s mamou a s mojou malou sestrou. Dufam, ked dojde k rozdelovaniu majetku, ze otec dostane dom a my byt, lebo jeho dom nema velku hodnotu, lebo je stary a sucasne, aby sme nedavali jemu dalsie peniaze navyse.

Dnes my telefonovali z agentury z Prahy a ze mam prejst pohovorom a lekarskou prehliadkou, pricom, by som si platil ubytovanie tyzden, lebo to tak trva. Nie ako minule co som bol na brigade v tej istej agenture a nepotrebovali nic, nastupil som do prace a hotovo. Asi preto, ze je to ina pozicia  a  ine pozicie nemaju, kde by som nemusel prejst tym vsetkym. Vybavuju mi aj ubytovanie aj pracu sucasne. Takze rozmyslam ci ist do toho, lebo aj cesta nieco stoji. Asi nikam nepojdem. Co ma dost hneva, pretoze by som chcel niekde vypadnut.
Co by ste robili na mojom mieste Vy?

Dnes som bol aj za psychologickou, ze sa chcem porozpravat o bludoch, co este nemam vyriesene, lebo ma trapia. Nebol som u nej dlho asi rok Dohromady som bol u nej asi 3krat. Raz v DSS v socialnom zariadeni, kde som chodil, polroka. Ma prestalo bavit chodit do charity, tak som to nechal. Lebo tam boli aj mentalne retardovani pacienti, pripadal som si ako menejcenny. Samozrejme aj tam boli pacienti-klienti co maju detsku mozgovu obrnu, co boli na vozickoch ,autisti.... Psychologicka ma objednala na pondelok, som sa jej spytal, ci budem nieco platit, tak ze to bude hradit poistovna. Idem idem, lebo som pisal vcera aj tej nemenovanej spoluziacke, do ktorej som sa zalubil. Samozrejme ona mi odpisala jednou spravou a naznacila, ze by bolo dobre zajst za psychologickou. A musim sa dozvediet ako to bolo s tym sledovanim, ma to zacalo trapit. Mozno, ze mi dochadzaju v tele lieky, lebo v pondelok mam ist aj ku psychiatricke po injekciu.

Som sa rozpisal, aspon som Vam uviedol ako si zijem a ako sa mam. Smile
Samozrejme nedavam, take Hardcore clanky ako Vy, nemam az na to taky talent, co by som aj chcel. Som si vsimol rozne Vase clanky....

Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 84
Reputácia Reputácia : 22
Dátum registrácie : 30.09.2015

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify maintena 400, Questax 200, Xanax 0,5

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  helena25 Pi 19 február 2016 - 15:50

Ahojte priatelia...
Ani sa mi velmi nechce písať. Trošku tak akosi prebolievam z toho včerajška. Samozrejme, oslava narodenín nebola žiadna a osobne mi zagratulovali dokopy 4 ľudia,tí čo boli na pohrebe.Moja sesternica, bratanec a bratia.A doma môj muž. Tí čo na pohrebe neboli len vyzváňali a vyzvedali, že ,,ako bolo,, o nič iné sa nestarali. Strýko mal 48 rokov a na pohreb som bola ja s bratmi čo majú 19 a 23 rokov, bratanec -19 rokov a sesternica 18 rokov.Všetci jeho netere a synovci. Jeden jeho brat sa počas pohrebu opíjal v Trnavskom pohostinstve a že nemá čas sa ,,trepať,,niekde do kláštora pod Znievom a zabíjať čas. Jeho další dvaja bratia išli na nejaky futbal či neviem čo to do madarska, a že vstupenky maju už dlho zajednane a prpadli by im prachy.A moja matka, jeho sestra si musela budovať karieru v praci.Toto je priatelia, moja rodina. Duška sme nevideli dlhé roky, lebo nám jeho neterom a synovcom matka ani jeho bratia nepovedali kde je, odstrčili ho od rodiny a uplne pošliapali a on bol celé roky sám. Ono aby som vysvetlila, strýko Dušan mal odmalinka isté mentálne problémy,ako bol uplne chapavy, rozumel veciam, len mal zložitú rečovú vadu a rozprával minimálne.Len stručne. Ale ako s nami deckami sa neustále bláznil hral, smiali sme sa spolu tak veľa...potom nás rodina všetkých rozdelila, ich dom kde surodenci spolu žili , vacsiu cast zdedil duško a bratia aj moja matka mu vzali jeho podiel. nabalacholili mu historky ze tie jeho peniaze potrebuju pre rodiny a svoje deti on im ich bez reci prenechal a ked dostali vsetko vyhodili ho z domu a odvtedy sme o nom mi decka nepoculi. Dostal sa do klastora pod Znievom kde ziju muzi bez pristresia,alebo muzi co holduju zavislostiam.Vedie to tam knaz a psychológovia. Funguje to na baze ak ste poculi Žakovce, farár Kuffa.On má v zakovciach to iste a rozšíril to do kl.pod zn.duško vraj nikdy nevypil ani kvapku alkoholu, nefajčil a bol velmi az esxtremne pracovity.Robil dobrovolne aj prace iných velmi rad a bez toho aby nieco povedal.Vraj im tri roky každy den on jediny pripravoval ranajky a pri posledných , ked odvzal na stol posledny tanier len spadol a na mieste bol mrtvy.Lekar konstatoval silny masivny infarkt, nebolo pomoci.Vyse 270 ludi a nielen jeho komunita kde zil ale aj ludia z dediny prisli.Chodieval do rodin k starym a staral sa o nich.Vsetci tam plakali. Knaz hovoril, že Duško skoro vôbec nerozpraval ale že hovoril skutkami.Vraj ked bude niekedy na kaznach hovorit o svatosti,dá za príklad jeho.Knaz nas potom pozval na faru kde sme sa hodiny rozpravali a smiali zo zazitkou s duskom a spomienke na neho.a potom knaz doniesol nemalu cast penazi a rozdelil ju medzi nas 5 co sme tam boli, jeho netere a synovci.vraj si to tak dusko prial a ze vedel, ze ked by sa mu nieco stalo, uctime si ho len my, decká.Bolo to vsetko take silne, nemohli sme uverit.Bo, to taky dobrak.Toto svojej ,,rodine,,neodpustim.Bol cele tie roky tak sám, bez rodiny...to nie su ludia a neunuvali sa ani prist na pohreb,aspon ten posledy krat...tak na to tak myslim a mam v sebe taky pocit, že je tu stale s nami a prihovara sa za nas a ze je v nebi, lebo on je hodny neba...potrebujem este cas.asi nebudem nejaky cas velmi pisat,ale mam vas v srdci a myslim na vas,len potrebujem nejaky cas. Prajem vam aj nadherny vylet do chocne a vela krásnych zazitkou a prosim si fotky:) Drzte sa
helena25
helena25
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 220
Reputácia Reputácia : 34
Dátum registrácie : 30.03.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.2
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Leponex, Olanzapin, Trittico

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Pi 19 február 2016 - 15:59

Prepáč, helenka, že nepíšem viac... ale v očiach mám slzy.
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 44 z 86 Previous  1 ... 23 ... 43, 44, 45 ... 65 ... 86  Next

Návrat hore

- Similar topics

Povolenie tohoto fóra: