Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Práve som vstal

Strana 8 z 12 Previous  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Next

Goto down

• Zaslať odpoveď

Práve som vstal - Stránka 8 Empty Re: Práve som vstal

Odoslať  Matej Št 17 august 2017 - 5:47

Ahojte. winking

Dnes som nejak spontánne vstal už okolo štvrtej. Zaspal som asi po pol jedenástej... čiže tradičných 8 hodín to neurobilo, no napriek tomu som sa cítil kvázi-vyspatý. Teď už na mňa dolieha spavosť a vracia sa mi túžba si ľahnúť, no len už je ráno a bojím sa, že by som bol výrazne oťapený, keď mám za hodinku vstávať. Tak som sa naraňajkoval a idem si dať malý energy-drink. Embarassed

Cítim sa trochu zlepšene, stav teraz ráno asi na 2+. winking
Želám Vám, kamaráti, príjemný štvrtok v čo najhojnejšom zdraví. Super!

Sun 1

Práve som vstal - Stránka 8 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  rasto Ne 27 august 2017 - 8:30

ahojte.tak pred hodinkou som vstal paradne som sa vyspal aj napriek tomu ze este o 22 hodine som si slahol kavu a to dost sylnu davam si 2 vrchovate lizicky nesky tak po takom vydatnom spanku je hned prijemnejsi den.
rasto
rasto
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 517
Reputácia Reputácia : 60
Dátum registrácie : 18.10.2015
Bydlisko Bydlisko : stredne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: f20
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Matej Ne 17 september 2017 - 9:25

Práve o deviatej som vstal. Mám za sebou čiastočnú hygienu (tvár, zuby), ešte ma čaká holenie/vlasy. Na raňajky si asi dám rožok s maslom a rajčinou. Smile Musím skočiť do obchodu, lebo tu nemám už nič na papanie. Treba tiež kúpiť zubnú pastu a zišli by sa aj toaleťáky do zásoby. Smile Niekedy na obed plánujem ísť rodičom na obed, majú lečo s ryžou. Hladný Cez deň plánujem najprv zahnievanie, potom relax, a potom možno nejaká študijná seansa - vytýčil som si nejaké ciele, že čo všetko sa chcem naučiť, tak pôjdem asi pomaly do toho. Reading Inak sa mám asi aj dobre, trochu som iba neprebratý a nič sa mi nechce. Spím

Prajem Vám príjemnú nedeľu. Smile

Ďakujem

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  rasto Ut 3 október 2017 - 4:46

ahojte.tak prave som vstal je nieco pred piatov ale som uz dostatocne vyspaty ale to je tim ze som isiel spat okolo 9 hod ale poslednou dobou spavam celkom fajn vacsinu noci prespim celych aj vtedy ked si dam vecer kavu alebo cez obed pospim vlastne som stim spankom spokojny.
rasto
rasto
V.I.P.
V.I.P.

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  rasto St 18 október 2017 - 5:12

ahojte tak o piatej som vstal paradne som sa vyspal zaspal som okolo 22 takze som spal primerane dlho vlastne uz dlhsi cas spavam takto cele noci vyzera to ze problemi so spankom su zazehnane sem tam sa stane ze nemozem zaspat do 2 ale to sa stava zriedka kedy a niesu to komplet cele noci ako to byvalo v minulosti tak som tomu rad.
rasto
rasto
V.I.P.
V.I.P.

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  rasto So 21 október 2017 - 4:28

tak o 4,15 som vstal zase vyborne vyspaty normalne som rad ze ten spanok v poslednej dobe je u mna taky dobry a ze sa cez den citim oddichnuty a potom mam aj dost energie nieze by som aj nieco robyl to zasa nie ale tu energiu pozitivne citim.
rasto
rasto
V.I.P.
V.I.P.

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  rasto So 28 október 2017 - 4:01

ahojte.tak su 4 hod rano a prave som vstal vyborne vyspaty poslednou dobou uz dlhsi cas spavam tich 6 7 hodin a paradne mi to staci vobec cez den nepodriemavam tak som v skutku rad ze tie problemi zo spankom pominuli a v noci sa vyspim len sa obavam ci sa ten spanok nepokasle ale dufajme ze nie.
rasto
rasto
V.I.P.
V.I.P.

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Matej Št 2 november 2017 - 6:30

Ahojte. Dnes zobudenie krátko pred piatou. Bola ešte tma, myšlienky mi hneď zrána behali kade-tade, aj keď neboli vyslovene negatívne, skôr neutrálne a pripomínali mi minulé situácie z nedávnych dní, prípadne priamo zo včerajška. To mám tak, že keď končím deň, tak myseľ mi ešte dlhšie spracúva podnety a všetky kvázi-rieši, pretriasa, pripomína mi detaily, rozoberá, čo som povedal, ako som to povedal, a tak ďalej. Ak bol nejaký stres, tak tým väčšmi to myseľ komentuje a venuje sa tomu, je ťažké ju utíšiť. Takže sa mi aj ťažšie zaspávalo a aj skôr som vstal mimovoľne, lebo myseľ chcela v "riešení" pokračovať. Utišujem ju, ako viem, napr. meditáciou, teda konkrétne dychovým cvičením (s dôrazom na hlboké vydychovanie) a sústredením sa na dych tak, aby som sa odpútaval od myšlienok, aby sa takpovediac myseľ vyprázdňovala a nemyslel som na nič, teda aby existoval len nádych a výdych. Včerajší deň považujem za prvý taký vážnejší, v ktorom som sa takejto forme meditácie cielene venoval (ale nie v rámci nejakého východnospirituálneho kontextu, ale len čisto psychohygienicky). Môžem povedať, že zatiaľ mám skúsenosti z toho dobré a pomáha mi to - dám vedieť, ako v tom napredujem.

Teď bude pol siedmej, mám za sebou raňajky, spravil som si prvýkrát párky, horčica a 2 rožky. Pomaly pôjdem robiť hygienu, ešte si dám lieky a možno pôjdem aj skôr do roboty, trebárs už na ôsmu, veď čo tu budem doma. Šéfka otvára mrežu už o ôsmej, takže nebudem musieť čakať. Asi si dám dnes už aj čiapku, lebo mi včera na hroboch prefúkalo mozgovňu a bolela ma hlava, nehovoriac o tendencii sopliť. To je nemilé, lebo o týždeň je svadba a ja ako svedok musím byť zdravotne fit. Takže si musím dať teraz dosť na seba pozor, radšej zniesť čiapku, nech si kto-čo myslí, že sa to ešte nehodí. Teploty sú už nízke a ja mám veľmi krátke vlasy, takže ľahko mi prefúka makovicu. Smile

Prajem Vám, priatelia, príjemný štvrtok, držme sa. Embarassed
Matej
Ďakujem

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  rasto Pi 17 november 2017 - 3:33

ahojte.tak prave som vstal je sice dost skoro mal by som este tvrdo spat ale mne sa uz vobec nechce do rana este pomerne daleko tak sa asi idem naranajkovat lebo nieako pocitujem hlad.
rasto
rasto
V.I.P.
V.I.P.

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Matej Št 30 november 2017 - 5:44

Ahojte.

Ako vraví názov témy, aj ja som práve vstal. Je 5:30 a zobudil som sa mimovoľne na zažnuté svetlo, celú noc na mňa svietil luster. Cítim sa teraz po ránu nejaký "pokorný" - tak nazývam svoje rozpoloženie, keď prijímam všetky viny sveta v úvodzovkách, resp. predovšetkým svoje a som citlivo nastavený ľutovať všetko to zlo v mojom srdci. Prednedávnom som to na fóre kdesi opísal vetou, že ak mi niekto teraz vrazí na ulici, tak nastavím druhé líce so slovami: dajte mi ešte jednu ranu, zaslúžim si. Je to taký zvláštny psychický stav, v skutočnosti je skôr asi prejavom lability.

Trochu soplím od zimy, ten jeden radiátor v bytíku nevykuruje dostatočne. Na raňajky si pôjdem dať mušličky s mliekom, svoje obľúbené jedlo. Ešte stále som sa toho neprejedol a to ho mám takmer každé ráno.

Riady sú ešte neumyté z minulého týždňa, ale upratal som balkón - to znamená odniesol som všetok bordel do pivnice, pozametal ho a dal tam sušiak na prádlo, ktorý som pár dní dozadu kúpil. Ešte chcem kúpiť nejaký minikoberček tam na zem, aby ma zem nestudila a aby som nenosil na ponožkách dajakú špinu dovnútra. V tomto období mám sklá na balkóne dlhotrvajúco zavreté. Dokáže to udržať teplotu na balkóne asi o 5-6 stupňov vyššiu, než je vonku, pričom zostáva sucho, bezvetrie a menej uniká teplo zo samotného bytíku. Totiž moje okno a balkónové dvere ústia priamo na balkónový priestor, takže nedisponujem oknom, ktoré by ústilo voľne do priestoru, čo je v týchto chladných dňoch azda aj výhoda. Možno. indifferent

Prajem Vám, kamoši a kamošky, príjemný a pekný deň, nech Vám vyjde. Super!

Matej
Vitaj

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  regina Št 7 december 2017 - 6:17

Vstala som asi pred hodinou. Niežeby som už bola dobre vyspatá. Asi práve naopak. Spať som šla v bežnom čase, čosi po 22hej hodine, no zaspala som až okolo jednej aj to slabým spánkom. Každé dve hodiny som bola hore.
Včera som sa totiž nechala akosi citovo rozhodiť. Akosi na mňa doľahla samota a skutočnosť, že som po väčšinu týždňa doma na všetko sama. A keď zas príde manžel a deti na víkend domov, nemám si ich ani kedy užiť, pretože len periem, varím, umývam riad,.. AK chcem cez týždeň s niekym prehovoriť, musím do druhej dediny, kde mám mamu a sestru. Vďaka za ne.
Zrejme aj príchod Vianoc ma tak trochu rozhodil. Ešte nemám jediný darček. Nemám s kým isť ani na nákupy. Cez víkend sa nikomu nechce. Okrem toho som v mužovom správaní pobadala akoby váhal, či od nového roku zanechať prácu v Bratislave. Pritom už dlho to sľubuje mne i mojej psychiatričke. Všera som mu našla 10 pracovných ponúk tu v okolí... Normálne som sa vám včera rozplakala. A to som myslela, že som citovo oploštená, že nemám emócie. Akosi ma pomyslenie na to, že by som celú zimu a nebodaj ďalšie leto, jeseň,...mala byť na tento dom, záhradu, zvieratá a domácnosť sama - to ma úplne rozhodilo. Preto aj ten narušený spánok.
Vstala som teda o piatej a dala prať posteľnú bielizeň. Už včera som si vravela, že sa musím vzchopiť a neopúšťať sa. Veď koľko ľudí žije podobne.
regina
regina
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 673
Reputácia Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: schizoafektivna porucha

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Dušan Št 21 december 2017 - 8:20

dobré ráno slovenskooo,

prave sa pomalicky preberam po vcerajsku a mame tu novy den,

dnes ad spe:

kava,cigareta,spravy,nemozna kondiska,sachové poznamky,pohreb,sachovy klub,obed a vecera,lieky a spanok,

viem vcera som sa zle zachoval,zareagoval,ne/stretol byvaleho kamarada ako si na vianocnych trhoch vykracuje s priatelkou a ja zase nerozhodny,to co spravil mne a mojej mame je neodpustitelne,ale kazdy ma v sebe dobre srdce,nuz a tuto noc mi hlavou neustale prebiehal moment ked sa ten kamos s priatelkov pozastavili pri stanku a nic kupili,namiesto toho som s mojim druhym kamosom zacali ohovarat a kydat vsetok hnoj nanho,ktovi mozno pocul,mozno nie,nuz nedami to a keby sa ten moment zopakoval,tak chudakovi co nema kde spat,je na ihlach,nerobi,by som aj kupil punc a cigansku ci klobasu,vlastne uz od vtedy co bol sud ,o nom neviem nic,z jeho bratom som pred par tyzdnami hral ligu a samozrejme nechcel som kazit naladu,atmosku tak som sa nan nepytal.

Dušan
Dušan
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1604
Reputácia Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0