Ako sa dnes máš?
Strana 80 z 84 • 1 ... 41 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84
Re: Ako sa dnes máš?
Anonymný- Anonymný
anonym- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 886
Reputácia : 26
Dátum registrácie : 20.09.2009
Anonymný- Anonymný
anonym- V.I.P. Silver
Anonymný- Anonymný
anonym- V.I.P. Silver
Anonymný- Anonymný
anonym- V.I.P. Silver
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
Laura- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 385
Reputácia : 20
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Priatelia, mám sa tak mizerne. Ani neviem, ako to mám popísať. Jednoducho mi je zle, cítim sa veľmi nesvoj, nepohodlne, úplne nespokojne. Som totálne neschopny, mimoriadne nezrely, malé nezrele decko. Stále mám pocity viny, že sa ľutujem, ale ako sa nemám ľutovať, keď u mňa proste z temperamentu vyhráva vždy srdce nad rozumom, a teda hoci sa chcem riadiť ráciom, napriek tomu vždy rozum prebijú city a ja aj tak skončím pri sebaľútosti??
A potom sa obviňujem, že je to moja chyba, že reku nerobím činy a tak si dobrovoľne vyberám sebaľútosť. Je to vraj moja vina, hovoria výčitky. A teda mi zostávajú len oči pre plač, áno, žiadny chlap, ale plač a smútok. Vina a ľútosť.
Myslel som, že teraz s príchodiacou jarou sa mi zlepší nálada, ale zase sa mi zhoršilo červenanie a sociálna úzkosť. Neviem prečo, veď som sa tak tešil, že bude teplo, a ono sa mi teplo takto vypomsťuje.
Už beriem len 2 mg Rispenu (okrem tej injekcie Risperdalu Consta a Orfirilu). Znížili mi to z pôvodných 5 mg na 4, potom na 3, a teraz naposledy na 2 večer. Malo by sa to teda zlepšiť, aby som dokázal niečo robiť. Ale nepomáha to nejak výrazne.
A tiež mám intenzívny pocit, že mi nikto nerozumie. Môžu za to najmä tie pocity viny, ktoré sú zovšadiaľ len podporované. Iba mamina je taká, ktorá mi pomáha a nevyvoláva vo mne pocity viny, lenže zas psychologička povedala, že ma udržuje v nezrelosti.
Tiež nemôžem zhodiť kilogramy, stále len jem a aj keď som už bol 3krát cvičiť spinning a mám permanentku, chodím každý druhý deň, aj tak som pribral, hoci minulý rok som po troch cvičeniach už mal takmer kilogram dole.
Psychologička mi absolútne nevie pomôcť. Som po tej prvej skúsenosti za to, aby psychoterapiu robili len psychiatri, a nie psychológovia. Tak ako to zastával aj známy neuropsychiater V. E. Frankl. Sedenia mám raz za mesiac (!), čo už samo osebe znamená, že moc sa toho teda neporieši. A ešte aj začala hneď s tým, že môj dôležitý problém, že sa bojím komunikácie s ľuďmi, nevyrieši, lebo vraj súvisí s liekmi, a to riešia psychiatri.
Sila.
Proste sa cítim mizerne. V ničom sa mi nedarí a len si tak poplačievam. Je mi ľúto, že Vás tým obťažujem, ale veď sme si založili toto fórum, aby sme sa mohli otvoriť. Ach. Všetkého je mi tak ľúto. A navyše sa príšerne nudím, ale ani ma nič nebaví, že by som sa k niečomu robiť odhodlal. Je to ťažký pocit.
Mnohí majú ťažké životy, snažím sa už porovnávať práve s takýmito. A nie s tými, čo sú na tom lepšie ako ja. Ale už ani to nepomáha, pretože hoci ma toľké rakoviny, porážky, infarkty, cukrovky, dialýzy okolo mňa usilujú presvedčiť, že sa mám ešte relatívne dobre, príliš sa na aj relatívne dobrý stav necítim. Mizéria, prázdnota, ľútosť, vina, chradnutie, úzkosť. To je to, čo cítim. Viac nič.
Ďakujem za vypočutie. Prajem Vám pokiaľ možno lepší stav než môj. Ahoj.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
sebalutostou svoj stav iba zhorsis. okrem toho nie si tragicky hrdina...
a na jar je mnohym horsie, jedna baba co som s nou bola v nemocnici vravela ze ona je tam kazdu jar a jesen. si nahle vystaveny tolkemu svetlu, zrazu sa nemozes schovat do tmy, mozno preto to cervenanie. (a mozno nie, co ja viem...)
slnecnica- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 409
Reputácia : 13
Dátum registrácie : 21.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Strana 80 z 84 • 1 ... 41 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84
» Ako sa dnes máš? 19
» Ako sa dnes máš? 7
» Ako sa dnes máš? 4
» Ako sa dnes máš? 13