Ako sa dnes máš?
Strana 84 z 84 • 1 ... 43 ... 82, 83, 84
Re: Ako sa dnes máš?
Dnes som bol na kontrole u doktorky a mám pridružené lieky. Okrem Rispenu 2 mg večer, Orfirilu 1000 mg večer a 500 mg ráno, a injekcie Risperdal Consta každé dva týždne, začínam ododnes brať antidepresívum Escitin s účinnou látkou escitalopram, konkrétne 10 mg ráno. Okrem toho mi dovolila občas užiť Rivotril 0,5 mg pred nejakou zaťažujúcou situáciou, stresom, napr. keď idem von.
Tiež mi dnes brali krv na kontrolu hladiny Orfirilu.
Predpísanie antidepresíva je krok späť, pretože je to reakcia na to, že sa začínam utápať čoraz viac v smútku tak, ako kedysi pred druhou nemocnicou. Ale viacerí ľudia mi poradili, že je nutné, aby som svoje trápenie konzultoval so svojou psychiatričkou, tak verím, že mi to skôr pomôže, a nejak sa dostanem do formy, tak ako minulý rok, keď som bral Seroxat a iné AD - a mal som sa celkom fajn.
Prajem úspešne dni.
PS: Tomas, držím aj ja palce.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Laura- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 385
Reputácia : 20
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Laura napísal:Matej,aj Tebe držím palce,verím,že nové antidepresívum Ti pomože.
Vďaka Laura. Verím aj ja, lebo v minulosti som escitalopram bral v komerčnej značke Cipralex, a ten mi v kombinácii s AD Citalec-om pomerne pomáhal. Ale vtedy som bol ešte neskúsený, liečba sa ešte len začínala a ja som sa začal sústrediť na expanzívne nálady a na vnucujúce sa myšlienky. Takže potom sa diagnóza posunula z depresie na akútna psychotická porucha s príznakmi schizofrénie. A tak ďalej, to je už celá história vlastne. Je to dávno, 5 rokov dozadu. Ale spomienky na escitalopram nie sú zlé, tak dúfam pevne a som plný očakávaní, ako mi to bude zaberať.
Laura napísal:Ten Rivotril,ak Ti možem poradiť a už sa opakujem,uži fakt len v záťažovej situácii.
Ďakujem za radu, ale neviem, či sa ňou budem riadiť, keďže si spomínam, že mi Rivotril pomáhal práve pri pravidelnej dennej dávke aspoň 0,5 až 1 mg. Vtedy som takmer vôbec nemal úzkosť, mal som ohľadom červenania takú tú skalopevnejšiu a sebaistejšiu tvár, a to aj na verejnosti. Tak uvidím, nebudem to rozhodne preháňať, ale asi raz za deň si jednu tabletku dám veru.
Inak, vnímam dnešný návrat k nejakému typu AD a ku Rivotrilu ako víťazstvo, lebo v poradí druhej nemocnici ma týchto liečiv zbavili a mne rozhodne chýbajú. Aspoň subjektívne to tak pociťujem. Chcem teda dúfať, že mi už bude, ako budú plynúť týždne, čoraz lepšie.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Igor- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 147
Reputácia : 6
Dátum registrácie : 28.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Strana 84 z 84 • 1 ... 43 ... 82, 83, 84
» Ako sa dnes máš? 19
» Ako sa dnes máš? 7
» Ako sa dnes máš? 4