Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš?

Strana 73 z 84 Previous  1 ... 38 ... 72, 73, 74 ... 78 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? - Stránka 73 Empty Re: Ako sa dnes máš?

Odoslať  filipka Pi 26 február 2010 - 18:08

Ja si zase myslim, ze ak Robo ma dve zdrave nohy, tak moze pokojne v autobuse postat. Ja napriklad robim 8 hodin denne na nohach s jednou kratkou prestavkou, nemam ZTP a som velmi rada, ked si mozem v trolejbuse alebo autobuse sadnut a nepacilo by sa mi, keby ma chcel z miesta vysackovat mlady chalanisko s preukazom ZTP, ktory ho ma kvoli psychiatrickej diagnoze. Ale ak mas, Robo, aj fyzicky handicap, ktory ti znemoznuje statie a mas pri nom bolesti, potom tieto slova neber osobne.
Laura, kazdy sme iny. Kedze nie si vydata, asi by som trvala na doslednom rozdeleni financii vo vasej domacnosti, proste ist napolovicu. Mozno by sa potom tvoj druh spamatal, ze treba prilozit ruku k dielu, cize k spolocnej pokladnici. Niekedy mam pocit, ze s nim ostavas iba kvoli strachu zo samoty. Ak ti to tak vyhovuje, je to tvoja volba, ale dost tym stracas, podla mojho nazoru.
filipka
filipka
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1048
Reputácia Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  popoluska Pi 26 február 2010 - 18:23

Ja si myslim a ak si dobre pamatam,zeRobo ma aj fyzicke problemy,ktore spominal,tak ten preukaz ZTP moze kludne ukazat a nemusi sa hanbit.
popoluska
popoluska
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Počet príspevkov : 455
Reputácia Reputácia : 11
Dátum registrácie : 10.11.2009

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Robo Pi 26 február 2010 - 18:56

Ahojte kamaráti, ahoj Filipka. Ja som pred pár rokmi prežil veľmi ťažkú dopravnú nehodu.Išiel som vtedy ešte s kamarátmi sa bicyklovať po meste, oni šli príliš rýchlo, nevládal som za nimi a keď som odbočoval na vedľajšiu ulicu, tak som nestihol presť ako cyklista na druhú stranu a prešlo ma auto. Vtedy sa mi tí akože "kamarťti" po tej havárii na mňa totálne vybodli, prestal som ku nim chodiť, potom som bol dlho v nemomcnici. Mal som aj zapadnutý jazyk, ktorý mi vtedy našťastie vytihala nejaká sestrička, ktorá býva v bytovke na tej ulici, kde ma prešlo auto. Bol som hospitalizovný v mojom meste, teda v Spišskej Novej Vsi najprv na chirurgii, išiel som na operačnú sálu a začali ma operovať. Operácia sa ukončila veľmi predčasne, lebo som pri nej dostal analfilaktický šok. Po tejto príhode ma potom dali na ARO, a s tamaď ma odviezli najlepšou sanitkou do fakultnej nemocnice v Košiciach na odelenie jednotky intenzívnej starostlivosti a s tamaď na ortopédiu. Mal som najpv hneď po nehode stredný otras mozgu, zlomenú kľúčnu kosť,jazvy na nohách a modriny na tvári, už spomínaný zapadnutý jazyk a zlomeninu ľavej stehennej kosti. Na tej ortopédii v Košiciach mi po operácii zavesili na operovanú nohu kilové závažie s pieskom, aby sa mi noha doráslta, lebo mi hrozilo, že jedna noha bude o trošičku kratšia, ale najšťastie to ostalo len hrozbou. Na tej ortopédii som bol hospitalizovaný až 2 mesiace. V zlomenej nohe som mal medené drôty kirschneri, ktoré som potom prišiel opať do KE na ortopédiu vybrať z nohy. A aby som toho nešťastia nemal "málo", tak som bol na ortopédii najdlhšie nechodiaci pacient, lebo mi tú nohu zoperovali tak, že som musel po operácii ležať v izbe 2 mesiace na posteli a nemohol som sa ani otočiť z pravého boku na ľavý a naopak. A zaujímavé bolo aj to, že som na nohe vôbec nemal sádru, jeden pacient aj sáídru na nohe mal, ale on mohol prísť do jedálne na barlách a keďže ja som bol dlhodobejšie nechodiaci pacient, nechodil som do jedálne na stravu,ktorú mi sestričky nosievali až ku posteli. Mal som problém aj s rannou hygienou a WC. Mal som pri posteli bažanta a misu. Potom som bol v kúpeľoch Kováčová na liečení s nohou, ktorá mala pred operáciouzlomenú stehennú kosť. Po návrate z kúpeľov som chodil pravidelne do KE na ortopedické kontroly, ale už nie s nohou, ale s chrbticou, lebo som mal skoliózu. Bol som aj 2 krát v kúpeľoch Turčianske Teplice na liečnie s chrbticou no a v lete tohto roku by som chcel ísť do kúpeľov Vyšné Ružbachy, preliečiť si psychiku. Takže asi tak. Maj sa krásne Filipka, majte sa krásne kamatáti- Robo. Shocked Basketball sunny pig flower albino study lol!
Robo
Robo
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 236
Reputácia Reputácia : 52

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  filipka Pi 26 február 2010 - 18:59

Fiha, no dufam, ze ta uz podobne nestastia obidu. affraid
filipka
filipka
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  ahojka Pi 26 február 2010 - 19:05

Ahoj Robo, aj ja by som chcela ísť do kúpeľov, do štosu. A pokiaľ viem mala by to poisťovna preplácať, nie všetko ale väčšiu časť. Bola som sa aj dnes informovať u svojej doktorky , ale ta nebola k dispozicii a sestrička mi povedala, že papiere musí vypísať psychiater. Tak asi tak. Ak by si sa dozvedel niečo viac daj vedieť. Dik.
ahojka
ahojka
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 106
Reputácia Reputácia : 3
Dátum registrácie : 03.11.2009
Vek : 42
Bydlisko Bydlisko : Michalovce

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  popoluska Pi 26 február 2010 - 19:15

Ja som v kupeloch uz bola a nikto by ma tam uz nedostal.Predcasne som odisla. very unhappy
popoluska
popoluska
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  filipka Pi 26 február 2010 - 19:17

Mne sa pacilo v kupeloch, ale nie psychiatrickych, ale v Tatrach s astmou Wink No psychiatrickych by som nesla.
filipka
filipka
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  ahojka Pi 26 február 2010 - 19:20

popoluška prečo?
ahojka
ahojka
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 106
Reputácia Reputácia : 3
Dátum registrácie : 03.11.2009
Vek : 42
Bydlisko Bydlisko : Michalovce

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  popoluska Pi 26 február 2010 - 19:24

Velmi ma tam obtazovali muzi v manii,nemala som tam klud,boli velmi doterni,az som zavolala rodicom,aby ma od primara vypytali domov.Bola to hroza. affraid
popoluska
popoluska
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  popoluska Pi 26 február 2010 - 19:44

Pozerate niekto hokej? Ja ano,aj v nemocnici.velmi drzim nasemu muzstvu palce. Wink
popoluska
popoluska
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Robo Pi 26 február 2010 - 20:20

Ahojte kamaráti. Ako každý piatok, tak aj dnes sme mali v škole-cvičnej firme odbornú prax. Cez desiatovú prestávku k nám do firmy prišla výchovná poradkyňa, ktorá nám oznámila, že II.N si pôjde pozrieť-lebo sme maturanti katolícku univerzitu v Ružomberku pobočku Paleša v Levoči. Študenti tam môžu nastúpiť na bakalárske štúdium, neskôr aj na magisterské štúdium. Študijné odbory tam majú nasledovné:filozofická fakulta, fakulta zdravotníctva,pedagogická fakulta... Na jednej z učební univerzity bolo napísané, že tam učí Ing. Edita T..........PhD. Veľmi ma to prekvapilo, lebo to je pani riaditeľka Spojenej školy internátnej- Strednej odbornej školy pre nevidiacich a slabozrakých a odborného učilišťa pre nevidiacich a slabozrakých v Levoči. Ja som študent-maturant Strednej odbornej školy....odbor technicko-ekonomický pracovník. V triede sme šiesti, z toho až štyria idú na vysokú školu. Môj nevidiaci spolužiak a ja na vysokú školu nejdeme, lebo sme sa jednoducho tak rozhodli. Aj ostatní spolužiaci majú preukaz ZŤP a invalidný dôchodok. Traja sú slabozrakí, jeden spolužiak je nevidiaci, spolužiačka má cukrovku a ja mám F25. Je niečo vyše roka, čo máme novú pani slovenčinárku a tá doma rodičom povedala, že učí "dôchodcov". Kedysi učila na základnej škole v Levoči a keď prestúpila učiť do "mojej" školy, tak nám rozprávala, že jej bývalí kolegovia často rozpérávali, že: "Ešte prídeš učiť späť na základku, lebo tí "slepci" nič nevedia a nechcú sa učiť, čo vôbec nie je pravda. Máme šikovných aj múdrých nevidiacich žiakov, ktorí to vedia dotiahnuť aj na vysokú školu, čo je super, tak dolú klobuk pred nimi,ale aj pred slavozrakými. Raz sa v meste stretla aj s bývalou slovenčinárkou, ktorá jej povedala, že tiež z tej školy raz odíde. A napokon ju mala na "háku" a už si aj za to obdobie vyše roka už aj na školu zvykla a má super študentov. Čo sa týka mňa, tak som bol jeden týždeň nahnevaný, urazený a nafučatý kvôli tomu, že nejdem na vysokú šklu. A mama mi na to povedala. Robo, "nikto múdry z neba nespadol"a má aj pravdu. V mojej rodine je viac ľudí, čo majú ekonomickú strednú školu a ja som šiel a ešte aj chodím v maminých šľapajách, abv bol zo mňa dobrý účtovník, personalista, administratívny pracovník a podobný job. Takže asi tak. Majte sa krásne, Robo. pig cyclops cheers jumping2 cyclops flower jocolor rendeer
Robo
Robo
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 236
Reputácia Reputácia : 52

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  filipka So 27 február 2010 - 10:10

Robo, kedysi, ked som studovala na vysokej skole, tak tam chodili do jedalne aj nevidiaci studenti, spoluziaci bez hendikapu im robili spolocnost. A to, ze nejdes na VS teraz, este nic neznamena, vela ludi sa rozhodne studovat az po rokoch, ked ich napriklad prestane bavit doterajsia praca, alebo ked od nich vyzaduju zvysovanie kvalifikacie v zamestnani.
filipka
filipka
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 73 z 84 Previous  1 ... 38 ... 72, 73, 74 ... 78 ... 84  Next

Návrat hore

- Similar topics

Povolenie tohoto fóra: