Ako sa dnes máš?
Strana 4 z 84 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 44 ... 84
Re: Ako sa dnes máš?
Robo napísal:Mám na Vás otázku: Mali ste po liečbe elektrošokmi ihneď zlepšený ps. stav alebo sa Vám vrátilo ochorenie a za aký čas?
Ja som absolvoval 6 elektrošokov. Po prvom som bol dosť dezorientovaný, pamätám si, že mi vstrekli látku a ja som počítal do päť, ale napočítal som sotva do štyri a zrazu som ocitol na nejakej terapii, neviem na akej, skupinovej. Nemal som ani okuliare na nose, čo svedčí o tom, že som bol fakt dezorientovaný, lebo okuliare do diaľky ja potrebujem a nosím ich stále. To že som si ich nevzal, to muselo byť fakt delírium pomaly, neviem si to inak vysvetliť. Ani si nepamätám, ako som došiel na tú terapiu. Mal som chuť sa spýtať terapeuta že: "Prosím Vás, prepáčte, ale kde to vlastne som a ako som sa sem dostal???"
Po druhom šoku to už bolo normálne. Zobudila ma sestrička na posteli v izbe, že treba ísť na obed. A takto to podobne išlo aj pri zvyšných šokoch. Zlepšený stav som mal asi tak po druhom, alebo treťom šoku. Fungovalo to vlastne na princípe, že som zabudol, čo ma vlastne trápi. Úplne sa rozpadla celá moja sieť paranoidných dojmov a rozpadla sa štruktúra mojich tráum a komplexov, kvôli ktorým som bol v depresii. Proste som si zrazu nevedel spomenúť, že čo mi vlastne je. Pýtal som sa seba: "Čo ma vlastne trápi? Veď som vlastne v poriadku."
Ochorenie sa vrátilo asi tak po 3 mesiacoch. Vtedy som znovu upadol do depresie a začal vykazovať paranoidné myslenie, hoci som si bol vedomý nereálnosti jeho obsahu. Ale tie tri mesiace pohody, tie stáli za to. Naozaj. Bolo to pekné obdobie. Ja elektrošoky odporúčam, ak teda človek znáša anestetikum a nedostane z neho ten šok, aký si dostal Ty, Robo. Ale inak super terapia. Hoci neviem, či by som to chcel absolvovať zrovna niekoľkonásobne v živote, ale takto keď je treba a nepomáhajú lieky, tak elektroliečba môže byť vskutku nádejou... nádejou na rýchle uľavenie a rýchlu účinnú pomoc.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Laura- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 385
Reputácia : 20
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
inak ja sa citim dnes uz lepsie, NASTASTIE. ale aj tak sa zajtra- ak to bude mozne- porozpravam s doktorom o zvyseni davky liekov alebo o zmene. idem na tu injekciu tak ak bude mat cas s nim hodim rec lebo v piatok a v sobotu to uz bolo neznesitelne.
slnecnica- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 409
Reputácia : 13
Dátum registrácie : 21.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
slnecnica- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 409
Reputácia : 13
Dátum registrácie : 21.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
popoluska- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 455
Reputácia : 11