Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

ako sa dnes mám

Strana 57 z 61 Previous  1 ... 30 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

ako sa dnes mám - Stránka 57 Empty Re: ako sa dnes mám

Odoslať  slnecnica Po 30 november 2009 - 18:54

Matej, chod do nemocnice, dobre ti radim
slnecnica
slnecnica
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Počet príspevkov : 409
Reputácia Reputácia : 13
Dátum registrácie : 21.09.2009

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  popoluska Po 30 november 2009 - 19:11

Uz ani nie.Je mi z toho hrozne zle,stale placem a je mi velmi luto vsetkych psychicky chorych,ze su diskriminovani. Skoro nikto ich nechce zamestnat.
popoluska
popoluska
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Počet príspevkov : 455
Reputácia Reputácia : 11
Dátum registrácie : 10.11.2009

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  popoluska Po 30 november 2009 - 19:14

A aj Mateja mi je velmi luto,lebo je to jeden velmi inteligentny clovek.Tiez si robim o neho starost. Crying or Very sad
popoluska
popoluska
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Po 30 november 2009 - 21:01

Popoluška, veľmi ma mrzí, že sa tiež trápiš a že si na istý čas prišla o prácu. Neviem, ale tak, ako hlboko dokážem byť vo svojom prípade a ohľadom svojho prípadu pesimistický, tak veľmi som v prípadoch druhých ľudí optimistický. Takže to znamená, že verím, že sa Ti čoskoro polepší a opäť nájdeš príjemné spočinutie v nejakej dobrej zárobkovej činnosti. (heh, je vidno, že som ešte nepracoval, však? Embarassed )

Vďaka Vám za rady a záujem. Je mi trošku lepšie dnes, neviem prečo, možno už začína zaberať Cymbalta. Ale nie som si istý, je to len mierne zlepšenie, ktoré sa okamžite zničí, akonáhle pomyslím na školu. Takže som normálne už aj oficiálne za jej prerušenie. Ale to sa asi nedá, lebo ako som spomínal v predošlých príspevkoch, niet druháckej generácie, takže nemám ku komu prepadnúť. A jeden študent v celom ročníku? To mi neotvoria. Tak netuším, ako sa to vyrieši. Sad

Telefonát dopadol tak, že nedopadol nijak. Doktorka mala súrne konzíliá, tak jej mama len po sestričke odkázala, aby vypísala maródku. Som teraz doma a nasledujúce 2 týždne, počnúc dnešným pondelkom, som na maródke. Neviem, čo bude, až maródka skončí, bojím sa ísť zase do školy, ale možno by som sa nemal vzdávať a predsa by som sa mal pokúsiť dokončiť semester aj so skúškami, nie? Ale to by musela tá Cymbalta byť superliek. Som zvedavý, ale zároveň opatrný a dosť pesimistický. Nevidím to vskutku ružovo, priatelia moji. Sad

Chcem sa Vás opýtať: Nemáte niekedy pocit, že v stave, keď Vám šibe, hráte divadielko? Na niekoho sa hráte a máte potom z toho pocit viny, že sa v skutočnosti len pretvarujete a fakticky Vám nič nie je a ste vlastne zdravý? Ak by som mal definovať slovo "šibať", nemyslím tým psychózu, lebo v nej neviete o tom, že máte pred sebou skreslenú realitu. Myslím "šibať" že robíte hlúposti, niečo ako agitovaná depresia alebo dysforická mánia. Hm. Ja mám veľké pocity viny, že to iba hrám, lebo ja si uvedomujem plne, že mi šibe, takže v psychóze nie som. A tak sa obávam, že toto akože divadlo je vlastne obrovský podfuk na Vás ostatných.

Ale ja v srdci naozaj cítim to, čo píšem, ľudkovia. Naozaj. Ja hovorím úprimne tak, ako mi to káže srdiečko. Rozum nepočúvam, som ľavák,... ľaváci sú skôr zameraní na umenie, estetiku, hĺbky momentov a detailov... takže vlastne môžem povedať, že nikdy som nebol moc racionálny. Rozum nie je u mňa príliš silný element psychična. Srdiečko, to je ono. To počúvam. A ono bolí a hovorí, že mám písať to, čo píšem. A preto to nevnímam ako pretvarovanie (hranie sa na blázna). Rozumiete mi niekto? Je na tomto svete niekto, kto to chápe? Question
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Robo Po 30 november 2009 - 21:28

Ahojte. Som akýsi smutný a podráždený, lebo sa mi na zajtra totálne nechcelo učiť angličtinu, lebo mám s ňou problémy. Mama ma z nej chcela aj vyskúšafť, ale ja som namiesto učenia jej povedal, že ma bolí hlava a už sa viac dnes nevládzem učiť na zajtra. Chodím aj na doučovanie, no i napriek tomu si myslím, že písomné matury z angliny budú na 5. Ale nevadí mi to, beriem to športovo, možnože sa mi lepšie podarí napísať sloh, ale možnože len možno... Ústnu skúšku snáď tiež nejako urobím...
Dnes v škole som si celý deň myslel, že ma ľudia prezývajú a ohovárajú ma kvôli niečomu. Neviem síce, že či to bola pravda, ale takéto myšlienky mám niekedy aj cellý pracovný týždeň a kvôi tomuniekedy psychicky "týram" sám seba. Myslel som si to aj doma večer v kúpeľni, lebo sa mi to tak zdalo.Majte sa krásne, Robo. flower Mad Embarassed flower flower flower
Robo
Robo
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 236
Reputácia Reputácia : 52
Dátum registrácie : 20.09.2009

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  slnecnica Po 30 november 2009 - 21:35

Robo,nerob si starosti kvoli anglictine, co nezvladnes jeden den, zvladnes druhy, ja ked som unavena tak neriesim, naucila som sa neriesit, a proste idem spat,. tak ako teraz, tiez si idem lahnut Smile
s tymi myslienkami je to horsie, pomaha ti nieco proti tomu? ono sa to zvykne vracat, mne nastastie nie teraz co mam antipsychotika.
slnecnica
slnecnica
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  anonym Ut 1 december 2009 - 17:08

Zivot nie je fer. Crying or Very sad
anonym
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 886
Reputácia Reputácia : 26
Dátum registrácie : 20.09.2009

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Ut 1 december 2009 - 17:28

Lapaj napísal:Zivot nie je fer. Crying or Very sad

Že nie je fér? Tak ja Ti niečo poviem o tom takzvanom živote. Pekne sa usaď a počúvaj, kamoško. Život je jeden veľký podfuk a jedno veľké beštiálne zosobnenie krutosti! On nikdy nebol fér, ani nebol pre to "vyrobený" aby fér bol. Jeho účelom je nás ponižovať, ničiť, vyciciavať z nás posledné kvapky zbožnej nádeje. To je život, Lapaj. Jeden gigantický projekt, čo sa iba tvári ako život, ale životom nie je. Je to hnus. Pfuj. Je to len pretvárka, boj, ničota, samota, poníženie a krutosť! Pche. Neuveriteľná drzosť, že sme tu boli počatí. Hanba ako nám, tak aj našim rodičom, že nás vôbec splodili... a veru, aj tak väčšinu z nás splodili náhodne, nechtiac. Sme tu nechcení, nikto nás nechce, spoločnosť nás nechce, je to otras. Ble. Chce sa mi grcať z tohto takzvaného života. Neuveriteľné.

Mimo to, piatok večer som si dal svoju prvú Zyprexu 10 mg. Ľudia, ja som vám za 3 dni necelé pribral 6 a pol kilogramu! Za 3 dni 6 kilov! Moje nervy! Už si ju nikdy nedám, iba ak by mi chcela predpísať niečo s risperidonom, ten je ešte horší, pretože keď som bral Rispen alebo hlavne Risperdal, tak som bol len chodiaci biologický stroj určený na spadnutú sánku a slintanie. A samozrejme na totálne vymletú hlavu.. bez myšlienok. Ten je teda ešte horší než Zyprexa. Ale dokým sa mi nebude risperidonom vyhrážať, tak Zyprexu brať nebudem. A basta. Aj za cenu návratu psychozy. Ja to serem. Už nemám síl. Naozaj som na dne. Toto je neuveriteľné čo so mnou robí tá šedá vec za mojím čelom. Proste neuveriteľné.
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  popoluska Ut 1 december 2009 - 17:48

Ahojte. So Zyprexou mam aj ja skusenosti.Tiez som ju uzivala a tak pribrala,ze ludia si mysleli ,ze som tehotna a pustali ma sadnut v autobuse.Nastastie som sa na nej dlho neudrzala a dalo mi poriadne zabrat,aby som schudla.Aj ja si myslim,ze zivot nie je fer,hlavne v dnesnej krutej a zlej dobe.Ja mi stale nanic,a som zufala z toho,ze musim byt doma,nic ma nebavi.Je to naprd.
popoluska
popoluska
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  slnecnica Ut 1 december 2009 - 18:24

a ake lieky beries teraz, popoluska? nepriberas z nich? ja po seroqueli som pribrala uz 4 kila od kedy som prisla z nemocnice.a to su len 3 tyzdne.
slnecnica
slnecnica
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  popoluska Ut 1 december 2009 - 18:50

Slnecnica beriem Zeldox,Alventu,Solian a Rivotril.Aj po Seroqeli sa dost pribera,nastastie ja ho neznasam,tiez mi ho skusali nasadit,ale fyzicky ma uplna odpisal.Nic som nevladala.
popoluska
popoluska
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  slnecnica Ut 1 december 2009 - 20:54

no, zeldox som brala aj ja, nepribera sa po nom, neviem preco mi ho v nemocnici vymenili za seroquel. co uz, musim sa s tym nejako vyrovnat alebo poziadat o zmenu liekov alebo co.
slnecnica
slnecnica
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0