Ako sa dnes máš? 18
Strana 72 z 83 • 1 ... 37 ... 71, 72, 73 ... 77 ... 83
Re: Ako sa dnes máš? 18
Patty_Pillow- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 477
Reputácia : 50
Dátum registrácie : 04.04.2022
Vek : 32
Zdravotný stav
Diagnóza: 20.3
Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg
Juraj likes this post
Catherin4- V.I.P.
- Počet príspevkov : 599
Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Zdravotný stav
Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon
regina likes this post
Aspoňze tak.
Nie je možnosť mu napísať e-mail? Eventuálne aspoň nech je pripravený, prípadne vie poradiť, či si máš napríklad upraviť liečbu...
@Saladin
Napísal si to tvrdo, ale pravdivo... Veru, mne chronické úzkostné stavy (hoci liečené, no nie vždy vhodne) naposledy spôsobili s nevhodným liekom veľmi nepríjemnú sínusovú tachykardiu (pokojový pulz 140/min.) so silnou bolesťou na hrudi.
A teraz navyše mám ochromujúce migrénozne ataky niekoľkokrát za mesiac, všetko na základe stresových situácií.
Treba si ozaj dávať pozor, máme len jeden život...
Lucas- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 362
Reputácia : 78
Dátum registrácie : 12.08.2023
Vek : 36
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
rasto and Juraj like this post
Juraj- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 676
Reputácia : 174
Dátum registrácie : 17.12.2020
Vek : 43
Zdravotný stav
Diagnóza: F25
Súčasná medikácia: Rispen 3 mg, Hedonin XR 500 mg
Matej, regina, rasto, relouth, Mous, motylek and Lucas like this post
mám sa celkom dobre, ale tento víkend nestojí zatiaľ za veľa. Mám trochu depresie a cítim sa unavený trochu. Snažím sa to prekonať rôznymi príjemnými aktivitami. To sa mi veľmi počíta. Trochu som zas pasívnejší, ale cez deň stíham toho dosť. Chodievam hrávať futbaly s kamarátmi cez týždeň, bol som na šachovom tréningu. Pozerám šachové videá a snažím sa pomáhať aj v domácnosti, ako aj šachovým kamarátom. Každý deň alebo druhý deň sa snažím pridávať kratšie šachové články. Teda zmývam každý deň podlahu v byte. Tiež venujem sa veľa aj športu v TV. Liga majstrov vo futbale sa mi počítala tento týždeň. Konečne bude to o dosť akčnejšie...
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Matej, Mous, Catherin4, motylek and Lucas like this post
Vyskúšaj zníčiť príjem sachrov a suplementuj B-vitamíny. Odburávanie alkoholu, trávenie neprimeraného množstva sacharidov (hlavne jednoduché) a chronicky zvýšený kortizol (stres alebo genetická predispozícia) "likviduje" B vitamíny, čo spôsobuje ich deficit a to je častou príčinou migrény. Preto ľudí po chlastačke bolí hlava. Len pre zaujímavosť, mňa bolela celý deň hlava na druhý deň, čo som na počkanie zožral (inak sa to nedá pomenovať) celý balík sladkých keksíkov a medovníkov = veľa cukru, "vypálené" béčka = migréna. Tak som musel prestať so sladkým - čo je zase problém, pretože glukóza je anxiolitická (začarovaný kruh)..Lucas napísal:A teraz navyše mám ochromujúce migrénozne ataky niekoľkokrát za mesiac, všetko na základe stresových situácií
Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
motylek and Lucas like this post
No veruže, inak mám podozrenie medzi rečou na zvýšený kortizol (to by však musel potvrdiť endokrinológ)
A presne, keď suplementujem Béčka , tak by som zožral doslova aj tank, nehovoriac o večerných liekoch - Mirzaten + Amitriptylin, to je hotový craving sugar hell! Evidentne musím popracovať viac na sebaovládaní aj v tomto smere
Lucas- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 362
Reputácia : 78
Dátum registrácie : 12.08.2023
Vek : 36
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
endokrinológ to nemusí potvrdiť, pretože norma je dnes tak široká, že pravdepodobne prepadneš sitom (moja skúsenosť). Predstav si to ako test na výšku s hraničnými hodnotami 160 - 190 cm - do toho spadá väčšina mužov, že.. Proste to vyskúšaj a uvidíš, či to pomohlo alebo nie. Tiež som s tým posledné roky bojoval, až som zistil, že jednoducho nesmiem to, čo mi najviac chutí: pizza, špagety, čokolády, keksíky a všetky tie mňamky, z ktorých sa dobre priberá a z ktorých ma začala pobolievať hlava. Intenzitou to pripomínalo stavy, keď som s chalanmi žúroval a ráno som sa prebudil s pocitom, že mi niekto večer treskol barovou stoličkou po hlave ,)). Magnézium, béčka je v týchto prípadoch základ.. ale môže to byť aj liekmi - tie nie sú bez NÚ. Treba IMO skúšať..
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Catherin4, motylek and Lucas like this post
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Patty_Pillow- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 477
Reputácia : 50
Dátum registrácie : 04.04.2022
Vek : 32
Zdravotný stav
Diagnóza: 20.3
Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg
Catherin4 and Lucas like this post
Catherin4- V.I.P.
Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Zdravotný stav
Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon
Catherin4- V.I.P.