Ako sa dnes máš? 18
Strana 63 z 83 • 1 ... 33 ... 62, 63, 64 ... 73 ... 83
Re: Ako sa dnes máš? 18
Juraj- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 676
Reputácia : 174
Dátum registrácie : 17.12.2020
Vek : 43
Zdravotný stav
Diagnóza: F25
Súčasná medikácia: Rispen 3 mg, Hedonin XR 500 mg
Matej, rasto, Jaro123444, motylek and Lucas like this post
Bližšie informácie ti neviem povedať, keďže som bol ešte vtedy drobec a o Crohnovej sa len začalo rozprávať, každopádne sa jej pre trojciferné CRP ihneď ujali na chirurgii, po kolonoskopii nasadili infuznu liečbu a prísnu diétu a následne jej po prepustení z nemocnice ambulantná gastroenterologička dlhú dobu predpisovala Pentasu. Údajne sa však Crohnova choroba ako taká jej nediagnostikovala. Hlavne, že liečba pomohla klobúk dole pred lekármi, už jej šlo o život (rapídne chudnutie, krvavé hnačky, horúčka).
Lucas- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 362
Reputácia : 78
Dátum registrácie : 12.08.2023
Vek : 36
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, rasto and motylek like this post
Mous- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 937
Reputácia : 193
Dátum registrácie : 23.05.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
rasto likes this post
@juraj nechcem samozrejme ťa strašiť , to vôbec ani ťa klamať ale ak nebudeš mať dostatočný počet rokov dôchodkového poistenia budeš musieť doplácať, lebo inak ti dôchodok nebude môcť byť vyplácaný…su na to tabuľky že v koľkých rokoch koľko musíš mať odpracovane resp. Byť dôchodkovo poistený.
Mne stačilo len rok lebo mám 23 rokov, vtedy 22 a do 24 stačí mať len rok. Len Juraj ak máš vyše 40 rokov alebo koľko myslím že 10 rokov min. Budeš musieť mať.
Ale samozrejme nechcem ťa zavadzať. Len ja som mal vyše 400 dni poistenia, oni ti to napíšu všetko a zrátajú a pošlú papiere. To som mal len z brigád popri škole lebo ja som nikdy nerobil normálne len študoval.
Len to mi vyrátali potom len okolo 120 euro dôchodok, tak som doplatil a mal by som dostavať vyše 620. Tiež mám 60% teda nie plný.
Keby doplatím viac mohol som mať aj 1000 dôchodok kľudne ale neva už.
Tak hádam Juraj ťa nezaskočia lebo su to iné pálky , ale keby chceš možno minimum doplatiť len niekoľko rokov by ťa to nemuselo zaboliet.
Len som chcel povedať ze ak chceš dôchodok či starobný alebo invalidný niečo musíš mať odpracovane žiaľ , ak ti teda nepriznajú z mladosti . Vtedy nemusíš mať
Jaro123444- V.I.P.
- Počet príspevkov : 502
Reputácia : 12
Dátum registrácie : 03.11.2022
Vek : 23
Zdravotný stav
Diagnóza: Paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Mirzaten (30mg), Quentiapine accord (150mg), Solian (200mg), Sertralín Actavis (25mg)
Catherin4- V.I.P.
- Počet príspevkov : 599
Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Zdravotný stav
Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon
Ahoj, mrzí ma, aký nepríjemný stav posledné obdobie prežívaš. Ja osobne s tým skúsenosť nemám, viem, že @Jaro123444 zvykol spomínať výraz "ozvučené myšlienky" - možno ti bude vedieť k tomu viac povedať, respektíve iní spolubojovníci.
Každopádne, sama píšeš, že je to nepríjemné a zhoršuje sa to - ak ti môžem poradiť, vyhľadaj pomoc u svojho odborného lekára, isto ti pomôže (môže ísť totiž o prodromálne štádium). Najlepšie je čím skôr podchytiť takéto stavy...
Držím palce
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, regina, Catherin4, Jaro123444 and motylek like this post
Juraj- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 676
Reputácia : 174
Dátum registrácie : 17.12.2020
Vek : 43
Zdravotný stav
Diagnóza: F25
Súčasná medikácia: Rispen 3 mg, Hedonin XR 500 mg
Matej, regina, Catherin4, Jaro123444, motylek and Lucas like this post
Napr predstavoval som si niečo a nejaké osoby tam rozprávali a ja som sa veľa krát s nimi.
Takisto mi hovorili aj nepekne veci aby som nieco spravil zle a ublížil niekomu.
Keď ma doktorka videla v akom stave som prišiel nemusel som jej nič ani hovoriť len ma chcela dať do nemocnice a potom som povedal o hlasoch trocha a pytala sa že ozvučené myšlienky? A ja že ano tak hneď vedela.
Najskôr som si nechcel priznať že som chorý tak som bol dokonca aj u druhej doktorky ktorej som hovoril že ja si myslím ze to nemám .
Ale potom som si pozrel a hneď ozvučené myšlienky su psychóza vlastne , že take myšlienky ma schizofrenik v hlave. Hneď mi to vyskočilo lebo som si nechcel priznať že som chorý len som vypisoval všade že asi mám OCD .
Vôbec som nemohol spať za to, len mi bežali hlavou myšlienky a hlavne neusporiadané , všeliake manie som mal, hypeaktivity, vesmír som chcel ovládnuť a predstavoval si ako ho ovládnem a tak.
Čiže Katka ano, toto čo zazivas je znak psychózy ,
Takže určite to rieš s doktorkou.
Ja som si neuvedomoval že mi nieco je a čo to môže byt.
Len keď ma to drapilo riadne potom mi doktorka povedala že nie som normálny veď to vidí na mne ale nakoniec som ju ukecal aby som nešiel do nemocnice.
Prajem teda skorú úľavu od ťažkosti Katka , určite to rieš čím skôr
Jaro123444- V.I.P.
- Počet príspevkov : 502
Reputácia : 12
Dátum registrácie : 03.11.2022
Vek : 23
Zdravotný stav
Diagnóza: Paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Mirzaten (30mg), Quentiapine accord (150mg), Solian (200mg), Sertralín Actavis (25mg)
Matej, regina, Juraj, Catherin4 and Lucas like this post
Catherin4- V.I.P.
Zdravotný stav
Catherin4- V.I.P.
Zdravotný stav
Patty_Pillow- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 477
Reputácia : 50
Dátum registrácie : 04.04.2022
Vek : 32
Zdravotný stav
Diagnóza: 20.3
Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg
Veľmi dobre si sa rozhodla!
Ak teda máš skúsenosti s antipsychotikami, zväčša lekár siahne po takom, ktoré si jednak dobre tolerovala a jednak ti výrazne potlačilo psychotické prejavy. Možno by bolo vhodné aj zvážiť PN-ku, kým dôjde k úľave.
V rámci liekov prvej voľby dlhodobo vedú sedatívne olanzapín, kvetiapín, risperidón alebo nesedatívne haloperidol či aripiprazol...
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, rasto, Catherin4 and motylek like this post
Strana 63 z 83 • 1 ... 33 ... 62, 63, 64 ... 73 ... 83