Ako sa dnes máš? 18
Strana 6 z 83 • 1 ... 5, 6, 7 ... 44 ... 83
Re: Ako sa dnes máš? 18
tak se po čase znovu ozývám s tím, co je (nebo spíš, co bude) nového.
Momentálně totiž relaxuju. Syn má jarní prázdniny, a tak jsem si celý týden dopřávala pozdní vstávání.
Jen dnes jsme vstávali o 2 hodiny dřív. Syn šel na fyzikální soutěž https://fyziklani.cz . Uvrtal ho do toho jeho kamarád, který tam jde a někdo jim vypadl z týmu, tak potřebovali náhradu. A syn ho nechce nechat ve štychu.
Synovi se rána už zahojila; už nemá strup, jen červenou jizvu, která postupně vybledne.
Od zítřka mi začnou galeje. Zítra a pozítří vaření, praní, nakupování, uklízení.
V pondělí jedeme do nemocnice na nefrologii odevzdat 24hodinový sběr moči a synovi odeberou krev. Syn dochází na nefrologii na kontroly pravidelně a tohle je kvůli tomu, že se jim tam už někdy minulý rok nezdály výsledky. Imho je to už pasé, ale uvidíme, jaké budou nové výsledky.
V úterý mám relativně volný den (kromě odpolední angličtiny), takže budu prát jako divá.
Ve středu s kamarádkou oslavíme její jmeniny.
Ve čtvrtek jdu na SONO ledvin. Tam mě "vyhnal" syn, protože mě občas bolí v bedrech a on se bál, abych taky neměla kámen v ledvině (máme to v rodině - kromě syna ho měla i máma a bratr). Moč mám čistou, žádná krev, takže předpokládám, že SONO bude už jen formalita.
V pátek poprvé navštívím fitness centrum. Strávíme s kamarádkou 2 hodiny s trenérem. Pro informaci, u nás stojí trenér až 40€ za hodinu a permanentka do fitka na rok vyjde na skoro 28€ měsíčně (jednorázové vstupné je dražší). Jak u nás říkáme: V Praze je draze.
Dívala jsem se i na fitko, co je nově otevřeno v naší městské části, ale to je dvakrát dražší.
Příští týden v sobotu jdu za bratrem a malým synovečkem. Za měsíc mu budou 3 roky. A už před 2 měsíci, když jsem tam byla posledně, se na mě těšil, prcek malý.
A v neděli možná půjdu s kamarádkou do kina, dokud ještě mají akci "2. vstupenka za polovinu". Mám vytipovaný jeden film, ale nevím, jestli ho do té doby nestáhnou, už se nějakou dobu hraje. Nikdo z mých kamarádek ale nemůže, jen jedna a ta až v tu neděli 25.2.
Tak to je můj plán na příští týden.
motylek- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 832
Reputácia : 68
Dátum registrácie : 17.12.2022
Vek : 43
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg
Matej, dzuli08, kimi2028, Sweetheart, Catherin4, Jaro123444 and Lucas like this post
Prosím tě, choď pravidelně na prohlídky k lékaři. Včera večer zrovna mojí švagrové zemřel tatínek. Taky nechtěl jít k lékaři. A když nakonec šel, protože se jeho stav zhoršoval, bylo už pozdě; našli mu rakovinu močového měchýře v pokročilém stádiu...
motylek- V.I.P. Silver
Zdravotný stav
Ahoj, určite ti odporúčam pravidelne lekárske prehliadky - nebolí to ani nič nás nestojí. Obzvlášť my, čo sme dlhodobo na liekoch, ich potrebujeme.
Inak je častý účinok niektorých psychofarmák nadmerné močenie a smäd - čiže sa človek dostáva do pomyselného kruhu.
Inokedy sa takto prejavuje nástup cukrovky, obzvlášť keď sa pridáva k príznakom nevysvetliteľné chudnutie a únava. Alebo aj iné ochorenia...
Kedykoľvek sa dá odbehnúť na preventívnu prehliadku
Lucas- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 362
Reputácia : 78
Dátum registrácie : 12.08.2023
Vek : 36
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, Catherin4 and motylek like this post
Sweetheart napísal:Motylek a syncekovi to aj liekami rozpustali? Ci to rovno mechanicky? Tie kamene?
Nerozpouštěli, ani nedrtili ultrazvukem, měl v ledvině vápníkový kámen, který byl moc velký na to, aby ho mohli rozpustit nebo rozdrtit UZ. Tak musel jít na operaci a vytáhli mu to pomocí minirobota.
motylek- V.I.P. Silver
Zdravotný stav
No musím povedať, že keď ti takto "vylúčili" diabetes, pokojne to môže byť aj nežiaduci účinok liekov. Niektoré AD sú na to experti (viem, že ich neužívaš, len na margo pri Alvente som mal pocit že len močím a pijem hektolitre vody), obdobne mnohé AP majú taký zlý efekt. Ak je to tým...
Neodkladal by som to, ale tvoja vec.
Inak k tomu cukru, sám sa divím, poznám dva extrémne rozdielne prípady - ktorá dodržiava prísnu diétu, podáva si inzulín a neraz musí prísť RLP pre hladinu glukózy 50 a druhý, ktorý ani neužíva lieky na cukrovku, preventívne drží pani však hladinku odoka 3 promile alkoholu (viac je totiž v ľahu ako v sede) - a čuduj sa svete, ešte žije...
Takže ja už neviem
Lucas- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 362
Reputácia : 78
Dátum registrácie : 12.08.2023
Vek : 36
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej and motylek like this post
Pri zmene lieku/-ov mi tento problém ustúpil, mal