Ako sa dnes máš? 18
Strana 5 z 83 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 44 ... 83
Re: Ako sa dnes máš? 18
Matej napísal:Ahojte, priatelia.
Môj mentálny program z detstva je skrátka takýto, ako mi to hovoria múdre knihy, a môj antiprogram voči tomuto programu je zvolávať na seba, že som hoden lásky.
S úctou
matej
Ahoj @Matej
Skús i prehodiť pojmy! Program nie si ty, ale antiProgram!
Program je všetko od ID, eGa, superEga, dušu, myseľ, emočné telo bolesti, skutky, činy, potreby, postoje a pozície, správanie a chovanie, či reagovanie.
antiProgram je tak Bytie a neBytie, neTelo, neMyseľ, ani duša a ani duch, ale oboje zároveň, splynuté v jedno neTelo, je tak transformované eGo na alterEgo.
antiprogram v mojom pomíjaní je vlastne odAutomatika, transformátor v podobe podvedomej mysle a tá v podobe jaskyne či dielni, ktorá premieňa všetko negatívné, pesimistické, staré, známe, isté, bezpečné, temné a spútane na nové, neZnáme, neIsté, neBezpečné, svetlé a slobodné...
Možno som ťa nePochopil, ale pravá podstasta ja, či pravou prirodzenosťou je ten antiProgram. Vypestuješ si ho len mentálnými cvičeniami typu meditácií a kontemplácií, či mindFulness... Pravidelné cvičenia menia myseľ. Ja dnes už nemeditujem a pod. aktívne, ale pasívne, čo znamená počas dňa, ak si vedomie vyžaduje uvedomenie v prítomnom okamihu.
Reputácia : 16
Dátum registrácie : 21.05.2023
Vek : 45
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0 - Paranoidná schizofrénia; F51.8 - Insomnia
Súčasná medikácia: Kventiax SR s postupným predlžovaním 3x300mg - 0-0-3; Cisordinol 1x10mg - 0-0-1; Depakine Chromo 1x300mg - 0-0-1
Prosba o účasť vo výzkume
Nehci spamovat tohle fórum, ale hledáme lidi, kteří si prošli psychoterapii pro online výzkum.
Rád bych vás pozval na účast v online výzkumu pozitivních a negativních účinků psychoterapie:
Docházel/a jste během posledních 3 let (nebo stále docházíte) na psychoterapii? Vyplňte prosím náš dotazník (cca 20 minut) a přispějte tak ke zkvalitnění psychoterapeutických služeb v ČR.
- Chceme porozumět, jak účinky terapie souvisejí s osobností klientů
- Účastnit se mohou obyvatelé ČR starší 18 let
- Výzkum provádí Centrum pro výzkum psychoterapie (Fakulta sociálních studií Masarykovy univerzity)
Link na výzkum:
[https://masaryk.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_ePA3eFH4kuCdza6?fbclid=IwAR2NrQauW5iQ0Vhqy6WyoVl-ticKNunQCizIX9O6Cai1hSf7olLqtvxuNi4](https://masaryk.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_ePA3eFH4kuCdza6?fbclid=IwAR2NrQauW5iQ0Vhqy6WyoVl-ticKNunQCizIX9O6Cai1hSf7olLqtvxuNi4)
LubinoChvala- Nový člen
- Počet príspevkov : 1
Reputácia : 0
Dátum registrácie : 11.02.2024
Catherin4- V.I.P.
- Počet príspevkov : 599
Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Zdravotný stav
Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon
Catherin4- V.I.P.
Zdravotný stav
Catherin4 napísal:Len v piatok som nemohla spat celu noc, neviem preco, nebola som unavena a nevedela zaspat. Potom som zaspala az rano a nespala dlho. Zato zo vcera na dnes som spala az prilis dlho, do dvanastej.
Odkedy mi pichajú Abilify (Aripiprazol), mám tiež rozhodený spánok, prehodený režim, väčšinou teraz "robím" v noci a cez deň viac či menej pospím, tak neviem, či to nebude aj liekom
EnaXnaY- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1331
Reputácia : 172
Dátum registrácie : 11.05.2018
Vek : 47
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.2 - schizoafektívna porucha, zmiešaný typ, F20.0 - paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Paliperidón, Aripiprazol, Depakine, Helex, Trittico, Diaprel, Betaloc, Prestarium
Catherin4- V.I.P.
Zdravotný stav
Lucas likes this post
Catherin4 napísal:Ja tiez beriem Apriprazol. Mozno to je aj tym. Tieto stavy obcas mam ale nastastie nie casto. Ale uz sa stalo, ze som kvoli tomu nemohla ist do roboty a dala som sa vypisat. Psychiater ma vtedy vypisal rovno na dva tyzdne. A stalo sa mi aj, ze som nespala celu noc a potom ani cez den a nebola som unavena. Aripiprazol mi najnovsie znizuje z 10 mg na 5 tak snad to pomoze.
Áno, preto som to napísal, lebo som si všimol tvoje lieky v profile A poznám ešte jedného človeka, ktorý to má takto na Aripiprazole
Tak už je to podozrivé
EnaXnaY- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1331
Reputácia : 172
Dátum registrácie : 11.05.2018
Vek : 47
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.2 - schizoafektívna porucha, zmiešaný typ, F20.0 - paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Paliperidón, Aripiprazol, Depakine, Helex, Trittico, Diaprel, Betaloc, Prestarium
Catherin4 napísal:Tak ked sa mozu zucastnit len obyvatelia CR, to moze len Motylek
Já už jsem se účastnila. Ještě je tu nějaký muž z ČR, ale přezdívku si nepamatuju, jen si pamatuju, že 20 let pije alkohol... tak možná @Sweetheart bude vědět, kdo to je.
motylek- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 832
Reputácia : 68
Dátum registrácie : 17.12.2022
Vek : 43
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg
Častým nežiaducim účinkom aripiprazolu je nespavosť, preto by sa mal užívať ráno/dopoludnia. Niektorí si dokonca pochvaľujú aj jeho "stimulačné" účinky. Na rozdiel od iných AP (napr. olanzapín), nemá výrazné antihistamínové účinky - teda nevyvoláva únavu až spánok. Je to pokrok v liečbe pre psychotikov, ktorí nechcú prespať 3/4 dňa
Lucas- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 362
Reputácia : 78
Dátum registrácie : 12.08.2023
Vek : 36
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
motylek likes this post
Áno, ak ti to takto vyhovuje, tak fajn.
A presne, každý je iný, napríklad niekto musí užiť Alventu (stimulujúce AD) výlučne ráno, napríklad pri dávke 75 mg. Ja som časom nemal však problém spať pri večernej dávke 150 mg.
Napríklad je to zaujímavé pri paroxetíne, ktorý je takisto stimulujúce AD vo vyšších dávkach a mnohí ho užívajú ráno, no sú celý deň unavení a paradoxne večer nemôžu zaspať (vtedy až totiž dosahuje údajne najvyššiu hladinu v krvi). A mnohí zistili, že pri užití večer sa vyspia, no a ráno sú plní života.
Každý je individuálny
Lucas- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 362
Reputácia : 78
Dátum registrácie : 12.08.2023
Vek : 36
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej and motylek like this post
Strana 5 z 83 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 44 ... 83